- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 09:11 Téma összefoglaló
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Define 7 (Compact)?
-
nyunyu
félisten
Mi az a böszme nagy tégla a VGA helyén?

3080TI referenciadizájnnak tűnik.
-
nyunyu
félisten
Ideiglenes kártyának vettem 4 éve, mert úgy számoltam, hogy fél-egy évvel később talán mérséklődik 80-ra az akkor még 120-ba kerülő 1060Ti, mivel a francnak volt kedve zsebből kiadni annyit.
Tévedtem.Azóta lett külön cégem, most már az eggyel-másféllel nagyobb kategóriára (~3070?) lőnék 150-200-ért, kell a cégnek a költség címszóval, de egyszerűen most sincs semmi annyiért.

Igazából meg tudnám venni a 3080Ti-t is a mostani pofátlan árfolyamon is, csak nincs kedvem a skalpolókat tömni zsével.Annak az 1660S-nek reálisan 100 körül lenne az ára, vagy még annyi se.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Processzor hűtő: noctua nhs12u (158mm)
VGA: strix 3070 ti (~32 centi)Kettővel alattad mutatott Meshify 2 Compactba épphogy beférne:
CPU cooler max height 169 mm
GPU max length 341 mmDe abból ~41k az üveges oldalú verzió.
Rendesm ~10 centivel mélyebb+3 centivel szélesebb Meshify 2 viszont +10k.
-
nyunyu
félisten
5800X azért csak elfűti a 120-130W-ot.
Asztalon összelegózva is felment 80C-ig padlógázon, ház már nem rontott rajta sokat. -
nyunyu
félisten
Define 7-em hangszigetelt ajtaja melletti réseken azért szívja rendesen a levegőt.
5800X-et összes szálon meghajtva sem bírom 91C fölé kergetni a 30C-s szobában.Bár itt már a 3 házventi szélzaja helyett a Arctic Freezer 34 eSports Duon lévő 2x12 ordítását hallani...
(Compactokhoz 1x14+1x12 venti jár, nagyokhoz 3x14)
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Mivel írja,hogy nem kell vízhűtés, felesleges akkora batárt venni, elég lehet a Meshify 2 Compact is.
Vagy ha halkabbat akar, akkor Define 7 Compact -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Tegnap megvettem a szürke Define 7-et.
(Kívül antracit, belül fekete, alu színű előlap)Belepakolandó gép még az asztalon:

Plusz egy lyukacsos tető, ha valaki felülre akar tenni egy ventiket, radiátort, 4 vinyó tálca, rakat csavar, gumi távtartó, kábelkötöző, manual...
Mivel utoljára 10 éve cseréltem alaplapot, most meg kellett néznem a manualban, hogy melyik csavar kell a rögzítéséhez.
Házba alapból be van szerelve kettő, plusz négy tartozék, az összesen 6 vinyó fiók.
Persze ezek egyszerre használatához át kell rendezni belül a házat, de minden le van rajzolva a manualban.
Én nem építettem át, maradt a default ház konfiguráció.Előlapi USB 3.0 kábellel meggyűlt a bajom, mert nagyon beleszorult az alaplapi aljzatba, aztán amikor át akartam rendezni a másik kábelrendező lyukba, akkor kihúzáskor sikerült letépnem az aljzat keretét az alaplapról:

Végül fél óra szívás volt leimádkozni a keretet a kábelről, és visszatenni az alaplapi tüskék köré...Arra még rá kéne jönnöm, hogy a ház jobb tetejébe integrált venti elosztó hogyan tudja szabályozni a 2 első+1 hátsó 14 centis házventit.
Alaplap CHA_FAN csatijára kötve * nem mutat semmit, viszont folyamatosan megy mind a három venti, feleslegesen hangosak.*: Ennek a madzagját nem tudtam rendesen elvezetni, mert pont az alaplap másik végén van a csati.
Úgy érzem nekem bőven elég lett volna a Define 7 Compact is...
-
nyunyu
félisten
Kb. Fractal Define 7 Compact, Meshify 2 Compact méretben vajon befér előre+felülre egyszerre két 240-es radiátor?
Rendes Define 7-ben, Meshify 2-ben 2x360 is bőven elveszne...
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Eredetileg azt néztem, csak nem voltam biztos benne, hogy vízhűtéshez szokott füllel ki lennék békülve az 5800X-re szánt Arctic Freezer 34 hangjával, és a jóval rövidebb Compactba nem lehet elég nagy radiátort pakolni, így inkább a rendes Define 7-et rendeltem, abban kényelmesebben elférne a vízpumpa, tartály, triplaradi...
Csak közben pénteken megvettem a házon kívül mindent, és kiderült, hogy a konfig jóval halkabb annál, mint amire számítottam, így elég lenne a Compact ház is, víz nélkül.
Persze ez még változhat, mivel a 4 éve ideiglenesen vett 1050Ti-met most se sikerült lecserélnem combosabbra...
(Majd ha normalizálódnak a léggömbhámozók által felpumpált VGA árak.) -
nyunyu
félisten
Nincs hozzá türelmem.
Mivel nem találtam értelmes áron fehér RAMot, meg az antracit Define 7 is 8e-vel olcsóbb, így elengedtem a témát, aztán a kinézett fekete-fehér alaplap tökfekete tesóját vettem meg, fekete RAMmal, fekete hűtővel.
Táp maradt fehér, mert azt még 2 hete rendeltem.Ház csak jövő héten jön meg. többit holnap legózom.
Már csak a VGA árak normalizálódására várok, hogy lecserélhessem végre a 4 éve ideiglenesen vett 1050Ti-t...
Vagy ha túl hangos lesz, akkor repül a CPU hűtő, csak a mostani vizemet nagyon át kéne szabni az AM4-re, meg az új házra, és arra sincs türelmem.
10 éve eleget szökőkutaztam, nem hiányzik megint. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Weblapjukat nem nézted?

Alaplap tepsi hátulján lévő 2 2.5" helyre szerintem csavarozni kell a vinyót/SSDt. (amíg nincs az alaplap beszerelve...)
Többi meg a vinyó oldalára csavarozott síneken csúszik a helyére.
-
nyunyu
félisten
Fractal Design Define 7 Compact mennyire jó vétel?
Valami Ryzen 5600X-et képzeltem bele, VGA ideiglenesen a mostani 1050Ti, 2-3 vinyó, SSD
Meg faragnék bele egy triplaradit a tetejébe, hogy ne legyen állandóan útban szereléskor a mostani külső radiátorom.Azon még gondolkozom, hogy kell-e egyáltalán az ablakos kivitel, vagy a teli oldalút vegyem.
(Mostani CM Centurion 5 házamhoz ~10 éve vettem utólag egy ablakos oldallapot, azóta se volt felszerelve.) -
nyunyu
félisten
60 centis EPS12V nem eleg hosszu ahhoz, hogy az alaplap talca mogott felvezesd?

Ahogy a 24 tuset, aztan a legfelso attoresen atvive beturd az alaplap jobb felso csavarja alatt?Meg kezdhetnel valamit a szanaszet logo venti tapokkal, haz gombjainak, ledjeinek a madzagjaival is.
Akkoris egy also tapos megoldast javaslok. Sot, ha van hazad, akkor gondolom normalis tapod is van.
Also tapos haznal meg kell nezni, hogy eleg hosszuak-e a tap madzagjai...
Altalaban a 4 tus ATX12V/8 tus EPS12V szokott rovid lenni.
55-60 centi mar boven eleg barmilyen hazba. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
DTK CAS74W meg letezik?
Tizeneve eleg sokat lehetett latni, de mostanaban sehol sem kapni.Elso korben valami hasonlo bonyolultsagu hazra gondoltam.
-
nyunyu
félisten
ezen mondatrész értelmezése meghaladja az agykapacitásom így reggel.
Ha mar kicsi a haz, akkor kicsi tap legyen hozza.
ATX tap: 150*140*86 mm
SFX: 130*125*64 mmRegebben, amikor meg hardverek beszerzesevel foglalkoztam, akkor alig lehetett SFX tapot kapni.

-
nyunyu
félisten
Milyen nem tul draga, semmi csicsa ATX hazat tudtok ajanlani?
Nem kell ra huszonnyolc venti, nem kell ra plexi, anyam netezos gepe fog benne lakni. (C2D 2GHz, 7600GT, 2GB ram, 1 vinyo, 1 ODD)
Egyetlen komoly kriterium: bezs legyen, nem lehet fekete.Esetleg mATX is erdekel, ha van hozza epkezlab SFX tap.
-
nyunyu
félisten
Lehet kapni BTX-es házakat 20, inkább 25k környékén? Annyiért érdekes lenne, viszont még szinte eggyel sem találkoztam Magyarországon.
Gyakorlatilag alig par szamitogepgyarto hasznalta (pl. Dell), de az OEM piac sosem volt vevo ra, igy par ev alatt megbukott ez a formatum, mar a kiagyalo Intel sem gyart BTX alaplapokat.
Nem mondom, voltak jo otletek a BTX-ben, de az "elavult" ATX-ra elerheto kombinacios lehetosegekkel sosem tudtak versenyezni, ahhoz tul szuk volt a BTX lapok+hazak kinalata.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Nem ertem a CM-et.
Kezdetben volt a Centurion 5, ebbol csinaltak az elforgatott vinyos Centurion 532 es 534-et.
Aztan atdizajnoltak az 53x-et alsotaposnak, es elneveztek Gladiator 600-nak.
Erre nemreg fogtak a Gladiator 600-at, aztan faragtak ra az en hazamra nagyban hasonlito elolapot, ez lett a Centurion 5 II.
Kozben persze volt egy mellekag a hangszigetelt 53x-szel, ize Sileo 500-zal, majd a kisporolt hangszigetelesu utodjaval a Sileo 510-zel. (ezt miert is hivjak Sileonak???)El birnek viselni egy belul feketere festett, hangszigetelt, alsotapos Centuriont, csak hat ilyet nem gyartanak.
B terv egy Cubitek Tattoo Pro lenne, max kibelelnem szonyeggel ahogy a mostani hazamat+atraknam ra a Centurion 5 pofajat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, Gigabyte Tritont+Poseidont kifelejtettem a Cubitek csaladfabol.
Gondolom csak barkáccsal lehetne átszerelni fixen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Par popszegecs nem akadaly...
-
nyunyu
félisten
Van egy felesleges CM Centurion 5 vinyotartom, mennyit adsz erte?

-
nyunyu
félisten
A HDD-k közvetlenül egymás mellett vannak, de így is 24, 29, 26 fokosak (felülről lefelé:103SJ, 502HJ, 753LJ)
Ehhez adj hozza 7-8 fokot, mert a Samsung vinyok notoriusan kevesebb hofokot hazudnak, mint amennyi a tenyleges ertek.
Legalabbis nalam az F1 mindig 8 fokkal kevesebbet mutat, mint a Hitachi P7K500, holott mindketten ugyanahhoz a ket felkilos, vizzel futott reztombhoz vannak csavarozva.
Hitachi fokra pontosan a vizhofokomat mutatja!
-
nyunyu
félisten
Fekete belseju, CM Centurionnal rokon, alsotapos hazat lehet mar kapni?
Ahogy nezem se a C5 II, se a Gladiator 600 nem fekete belul, Cubitek Tattoo-krol viszont semmi ujat nem talaltam az egy honappal ezelotti beharangozokon kivul.

-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Cubitek hazak beszerezhetosegerol van mar valami info?
Ha mar a Beta==CM Centurion 5 II, viszont a Beta Pro belseje feketere van pingalva.
Mondjuk a Centurion 5 dizajnja jobban bejon, legfeljebb atepitem a mostani hazam elejet ra.
-
nyunyu
félisten
Hozzáértésüket én is furcsállom...mikor kérek egy molex ből->sata-t csináló tápkábelt,és azt sem tudják mi az ,hogy molex..
Na jo, de megis _melyik_ molex?

ATX12V=Molex 5557-04R
EPS12V=Molex 5557-08R
20 tus ATX tapcsati=Molex 5557-20R
24 tus ATX tapcsati=Molex 5557-24R
6 tus PCI-E tapcsati=Molex 45559-0002
4 tus periferiatap=Molex 8981-04P(Molex az egyik legnagyobb csatlakozogyarto, fokent az o csatijait hasznalja a PC ipar, regebben hasznalatban volt meg a 4 tus Berg csati is, de az gyakorlatilag kihalt a floppykkal.)
-
nyunyu
félisten
Flex...
-
nyunyu
félisten
Nem akarlak elkeseríteni de ha i7et tervezel ne adj isten a p180anba számíts rá h vagy jo 8 fokkal melegebb mint pl egy haf-932es
Persze, csak azt vedd figyelembe, hogy a P180 egy HALK uzemre tervezett zart haz, mig a HAF9x2 meg egy brutal hutoteljesitmenyre kihegyezett tesztaszuro, amin minden zaj kijon.
-
nyunyu
félisten
Dell joideje attert a BTX formatumra, ugyhogy azt az alaplapot nem fogod tudni ATX hazba passzirozni.

BTX haz kulon meg ritka mint a feher hollo, mivel brand PC gyartokon kivul senki sem hasznalta ezt a formatumot.
Bontokban erdemes kutatni Dell vagy IBM tornyok utan.Esetleg CM Stacker, de az draga.
-
nyunyu
félisten
A 20cm-es ventik hangosak emiatt jóval hangosabb a gépem, mint előtte. A nagy szívás, hogy 5 és 6 volton el sem indulnak.
Lol.
22 centis YL 2.5V-rol meg nem porog fel, 3.3V-rol mar igen, de a jobb radiator hutes erdekeben 4.1V-n hasznaltam, amig be volt dugva a videokalyha.
Most hogy be sincs dugva, legalabb nem b@ssza ki a szememet a kek vilagitas. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Masodik, harmadik haz nagyjabol ugyanaz, csak mas az elolap dizajnja, meg mas "gyarto" neve van raragasztva.
Ketto kozul en a Gigat vennem, mert 1. az olcsobb, 2. FSP400GLN tap van benne, mig a harmadik hazhoz nyilvan az olcsobb FSP400PNF-et szamoltad, ami kevesbe korszeru, mint a GLN.
-
nyunyu
félisten
Milyen tíousú rózsaszín házakat lehet kapni most kishazánkban?
Ha nincsenek nagy bovitesi igenyeid, eleg egy vinyo, egy ODD, akkor GMC R2 Toast?
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Foxconn DH-kat lefelejtettem, de azokba csak felmagas kartyak fernek be.
-
nyunyu
félisten
Akkor olyan fektetheto hazat kell nezni, amiben nem ATX tap van, hanem az eggyel kisebb SFX meretu, es az ODD fuggolegesen van benne.
Pl. Chieftec CS01, Elite 360
-
nyunyu
félisten
Teny, hogy nem tul felhasznalobarat ez a haz.
Tavtartok: akkor alulra kozepen ne rakj, az alaplap sarkan levo lyuk szerintem fontosabb, mivel ott dugdozod a kulonbozo bekapcsgomb, ilyen led, olyan led dugokat.Asztalon is ossze lehet rakni a gepet, csak akkor elfoglal egy fel iroasztalt, maceras odebbrakni, ha utban van, plane oda kell figyelni, hogyan kapcsolod be/ki, mert ha veletlenul melledugod a jumpert, akkor jo esetben csak az alaplap ugrik, rosszabb esetben viszi a procit is.
Nagyobb kartyak sem szeretik, ha csak ugy bele vannak allitva egy alaplapba, es nincsenek odacsavarozva a hazhoz, billeghetnek.Garimatricat meg tenyleg beneztem, nem nagyitottam teljes meretre, messzirol meg tipikus Mistral matrica kinezete volt.
Nem tudtam, hogy a kekhalasok is ilyen matricat hasznaltak. (Ott meg ritkabban vasaroltam, mint a Mistralban
) -
nyunyu
félisten
Bejeloltem, hova kene atrakni a tavtartokat.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Ejj, mistralszokeveny noname ATX haz, kitudjamilyen iparihulladek tappal.
Elmeletileg bele kell hogy ferjen a lap, gyakorlatban viszont a vinyok+kabeleik ra fognak logni a full ATX lap szelere rakott IDE, SATA, satobbi csatlakozokra, igy lehet legozni, hova szereld a vinyokat, hogy ne legyenek utban.
Legtobb VGA kalyha befer, max az extremhosszu 8800GTX, 5870 jellegu szornyekkel lehet gond.Van valami rendes tapod, vagy csak a hazhoz adott regiseg?
Utobbival nem mernem bekapcsolni a zsiruj draga gepet... -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
10 evvel ezelott meg lehetett kapni osregi AT hazakat is, de 5 eve nem nagyon volt mas, csak (m)ATX.
Ha meg jobbrol nyilik, es bal oldalon van az alaplaptarto tepsi, akkor beszoptad, BTX.
Elvileg az valtotta volna le az elavult ATX-et, de nem tudott elterjedni, igy tovabbra is toldozzak-foltozzak a nem 100+W-os 4 lapos villanyrezsora+videokalyhara tervezett szabvanyt, aztan megtobb, megnagyobb venti kell a huteshez.
Ha tolsz egy kepet a haz hatuljarol, abbol megmondjuk, milyen szabvanyu.
-
nyunyu
félisten
Én az NZXT-t választanám. A CM-től jobb, de a TT is jobb. Viszont úgy vélem, hogy az NZXT minőségibb anyagokból rakja össze a PC házait.
Mar miert lenne az NZXT minosegibb, mint egy, ugyanarrol a ferdeszemu gyartosorrol legordulo CM vagy Gigabyte haz?
Max a fenyezese, meg az elolapja mas. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
vagy mindenkitől kérdezem hogy hogyan kell azt a 4-5 kis csatit ráküldeni a lapra? valami ábra vagy leírás jó lenne, okosodnom kell.
Alaplap manual eloas...
Gomboknal, LEDeknel, speakernel mindig a szines drot a pozitiv (ez jelolve van az alaplapon is), fekete vagy feher a negativ.
Power+reset gomb+speaker mondjuk nem erzekeny a polaritasra, mukodnek forditva is, de a Power+IDE LED nem vilagit, ha helytelenul van bedugva.(Van egyaltalan meg kulon speaker? Mostanaban mar a csipogot is az alaplapra integraljak
)Elolapi 2xUSB az altalaban 2x5 tuskes csati, ebbol egy hianyzik, igy csak egyfelekeppen tudod radugni a lapra.
Regebbi hazaknal elofordult olyan is, hogy USB-nkent 4 tus a csati, ott oda kell figyelni a polaritasra (jelolve van a csatin, melyik er micsoda!), ha forditva dugtad be, akkor szepen leegett a pendrive, meg jo esellyel kinyirta az alaplapi csatit is.Hangbol ketfele kiosztas van, a regebbi AC97, meg az ujabb Azalia/HD Audio, hasonloan neznek ki, csak az utobbiban neggyel tobb drot van.
Alaplap manualban altalaban mindketto le van rajzolva, hogy helyesen ra tudd dugni, ha netan a haz kabele erenkent kulon van.
Ha AC97 a haz kabele, akkor alaplapi hangkartya drivereben le kell tiltani az elolapi aljzatok erzekeleset, addig ugyanis nem fog szolni, hiaba dugsz be barmit.
-
nyunyu
félisten
Ugy nez ki, hogy kulon van, mivel 3 par drot megy elore. (1 power led, 1 power switch, reset nincs, meg egy a LEDekhez. Azert feher-szurke, mert ez lenne a HDD led?)
De ha megis egybe, akkor elolap le, aztan lehuzod/kikotod a paneleket.

Egyebkent mennyibe faj ez az ajtos Centurion 534?
[szerk:]20k???
Annyiert mar hangszigetelt Sileo 500-at is kapsz. -
nyunyu
félisten
Mennyi bajotok van.
Siman beferne a miniatur Centurion 5-ombe egy 40 centis kartya, ha mashova raknam a vizpumpat.

(most a vizcsovektol maximum 32 centis ferne el, de a 7900GTO "csak" 23 centi.)Ossz-vissz annyi valtoztatas tortent, hogy kihajitottam belole az egyebkent teljesen hasznalhatatlan vinyotarto ketrecet, igy nem foglalja feleslegesen a helyet.
Plexis oldalt meg lehet hozza kulon venni.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Szerk.: Ennek a LanCool-nak van köze a Lian-Li-hez? Mert a honlapjuk kísértetiesen hasonlít.
Nem akartak ledegradalni az aluhazakkal szerzett hirnevuket (meg az ezzel indokolt magas arcimket) mindenfele bovli acel monstrumokkal, igy inkabb uj brandet hoztak letre a megfizetheto aru hazaknak. (Lian-Li=alu, LanCool=acel)
-
nyunyu
félisten
Gondolom ezert tudjak olcson adni a Sileot, mert nem kellett egy uj vazat tervezni, gyartani, hanem felhasznaljak a Centurionet.
Hajaj, ha az a kinai gyartosor meselni tudna, hanyfele haz gordult mar le onnan, lassan ossze sem birom szamolni

(CM C5, C530, C532, C534, S500, G600, M631, M632, i932, Gigabyte Triton, Poseidon, Aurora, NZXT Alpha, Beta, Gamma, asszem Delta is)Na jo, Aurora az kakukktojas, az ugyanis a nagytorony meretu, meg a gumibogyok helyett kapott rendes kihajthato talpakat.
Hopp, kozben Aurora megszunt, most mar Mars meg Sumo neven toljak
-
nyunyu
félisten
A Sileonal konkretan azert nehezkes a tap beszerelese, mert a hangszigetelo anyag utban van kozben. Gondolom ez abbol adodik, hogy nem noveltek meg a haz szelesseget, valamint a magassagat is egy kicsit a Centurion 5-hoz kepest a beepitett szivacs miatt.
Utban van a szigeteles???

Hogy a rakba?
Centurion 5-ben tobb, mint fel centi hely van a tap felett, siman befert oda a padloszonyeg.
Ossze kene mar egyszer teljesen rakni, mert most oldalak hianyaban kihallatszik a tapventi+vinyoseek, na meg a 4V-rol jaratott 22 centis ventim is szeret neha morogni

Plane, hogy egy honapja vettem ra plexis oldalt
Na meg akkor talan nem nott volna pokhalo a vinyotarto+vizpumpa koze
-
nyunyu
félisten
a nehezkes tapbeszereles hozza jar a Sileohoz. En is szivtam vele anno, de amikor sikerult, akkor allt benne, mint Katiban a gyerek.
Hja, alaplap+procihuto elegge utban tud lenni a tapcserehez

Legalabbis a Centurion 5-nel voltak ilyen buktatok, hogy nem mindegy az alkatreszek beszerelesi sorrendje, de ha kitapasztaltad, akkor mar tenyleg jol szerelheto.
(Sileo 500 majdnem ugyanez, csak ujabb a vinyotarto resze, meg hangszigetelt.) -
nyunyu
félisten
Mi is próbálkoztunk havernál, tornáztam rajta egy fél napot, de mégsem jött ki semmi épkézláb megoldás
Azt irjak, hogy 2+2 csavar tartja, gondolom eleg lenne 4 uj lyukat furni a hazra

-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
CM Gladiator 600 ( ~15.000.- ): ez már kicsit nagyobb ház, szellősebb, a táp alulra kerül, a vinyórekesz 90 fokkal el van forgatva, a kábeleket el lehet vezetni.
CM Sileo 500 ( ~ 15.000.- ): belső felépítésben hasonló az Elite-hez, csak tágasabb nála.
Fizikailag ez a ket haz azonos meretu, mindketto a Centurion szeria szarmazeka, csak a Gladiator also tapos, szellos tesztaszuro kivitel, mig a Sileo felso tapos, zart, hangszigetelt.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Ugyan ez az én Aerocool T40 házamnak is a belseje

Mi ez, Enterprise D muszerfal?

Szerintem a dizajnereik agyara ment a Star Trek TNG.

-
nyunyu
félisten
Anno az volt a gondolatmenet, hogy csak pár nyílás kell, amikre helyezett ventik áthajtják az egész házon a levegőt és akkor így ideális a hűtés.
ATX szabvany megalkotasakor meg nem zabaltak ennyit a procik/videozsugak. (*)
Aztan amikor 8-10 eve elkezdtek hizni, akkor nyilvanvalo lett, hogy az ATX messze nem idealis a megnovekedett hutesigeny kielegitesere, akkor Intel ujragondolta az egesz gepet, mi hol legyen az alaplapon/hazban, stb, ebbol lett a BTX, de par brand PC gyarton kivul senki sem mozdult ra, nem erte el az attoreshez szukseges kritikus tomeget.
Igy szep lassan elhalt, mar az Intel sem gyart BTX alaplapot.Jobb hijan azota is toldozzak-foltozzak az ATX-et, alapveto hianyossagait meg tobb/nagyobb ventivel probaljak potolni s hazgyartok.
*: ATX 1.0-ban meg az volt az alapkoncepcio, hogy procin passziv borda, es az alaplap sikjaval parhuzamosan elhelyezett tap aljan levo venti huzza ki a hazbol a meleget.
ATX 1.1-bol ezt ugy ahogy van kidobtak, mert kellett a hely az egyre nagyobb hutobordaknak... -
nyunyu
félisten
Meg is jott, indulhatok erte

-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
A Cooler Master sileo 500-ra létezik valamilyen plexi lap?
Mivel az gyakorlatilag egy hangszigetelt Centurion 534, igy a C5 sorozat plexis oldala jo ra.
CM weblapjan ne keresd, mar nincs kinn, de a magyar forgalmazonal meg lehet kapni vmi 3-4k-ert.Ahogy elnezem a C5 sorozat legfrissebb tagjara, a Gladiator 600-ra is jo az a plexi.
(C5 sorozatbol egyedul a C590 log ki, az nagyobb, mint a tobbi.) -
nyunyu
félisten
Ar/ertekben Gladiator 600 jobb mindkettonel.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Asuson meg az USBs karacsonyfa is vilagit kikapcsolt allapotban.
Igy 15W-tal kevesebb aramot fogyaszt a Giga standbyban, mint egy Asus "teljesen lekapcsolva"...Napi 16 oran at kikapcsolt gepnel ez havi 300Ft villanyszamla...
Ha meg bekapcsolva hagyod, akkor is megvan ez a kulonbseg, koszonhetoen az ujabb Asus lapokra parasztvakitaskent rarakott csilliofazisu procitapnak, ami kb. 3MHz-t szamit tuningkor.

-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
BIOS-ban beallitod (*), hogy aramszunet utan azonnal kapcsoljon be az alaplap, power gombot meg be se kotod?
Ekkor a tap fokapcsolojaval tudod bekapcsolni a gepet, mint a regi szep AT-s idokben.Oprendszerbol shutdown attol meg megy.
*: alaplapod luzergajdjanak 44-45. oldala szerint Power Management-ben AC Back Function neven talalod, Full-ON-ra kell allitani, hogy automatikusan bekapcsoljon.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Passzolnam, WD vinyom utoljara 20GB-s volt, fogalmamsincshanyeve.
2002 januarban vettem a 60GB-s Barracuda IV-t, szoval meg az elott...Ev elejen nezegettem amugy a Caviar Black 1TB-t, de annyival nem jobb, mint amennyivel tobbet kertek erte a Samsung F1-nel, igy inkabb a Samsungra voksoltam.
(Elotte Hitachi hivo voltam, 3x180GXP, 7K250, 2xT7K250, aztan a P7K500 kiabranditott belole
) -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Olcsoert a CM Elite 33x szeriat szoktuk ajanlani. (vagy a Gigabyte GZ-X-eket, ami elolapot leszamitva ugyanaz.)
Hogy ezeken belul melyiket veszed, az mar egyeni izles dolga.
-
nyunyu
félisten
Haznak tokmindegy, hogy milyen procihoz raksz bele alaplapot, amig az alaplap (m)ATX formatumu. (nyilvan mATX hazba nem fer el ATX lap, de forditva belemegy)
Tapnak meg van kulon topikja, ahol leirod, hogy milyen lapba hany lapos rezsot epitesz+videokalyha tipusa, kb. mennyi a keret, aztan kapsz par alternativat.
Ja, azt sem art a kerdesfeltevesben tisztazni, hogy hagyomanyos vagy alsotapos hazba szanod, mivel az utobbiakhoz hosszabb vezetekekkel ellatott tap kell, nem fogunk pl. AC Fusion 550R-t ajanlani CM690-be

-
nyunyu
félisten
Hja, ev elejen elfogyott nagykerbol az 590, igy kenytelenek voltak draga €/$ mellett hozatni, emiatt ev elejen nagyon felment az ara, de azota elfogyhatott, mivel nemreg csokkent a nagykerara. (~19k)
Csak szerintem az Ipon elfelejtette frissiteni az arlistajat.[szerk:]Hopp, mar megint nincs 590 a nagykerben

Viszont van alsotapos Gladiator olcsoert. -
nyunyu
félisten
Mindenkeppen olyan hazat vennek ilyen konfighoz, amibe elore ES hatra is 12 centis venti szerelheto, mert kell a huzat a 4 magos villanyrezso hutesehez.
mATX-ben sok valasztek nincs, egyedul a CM Elite 341 ilyen.
(Giga GZ-M-nek matricazott unokatesoiba, meg a valamivel hosszabb Elite 342-be is csak 9 centis fer be
)Ahogy elnezem, RC341 40 centis rovidsege ellenere nem gond beepiteni egy 30 centis videokalyhat sem, mivel a floppyhelyek, felso vinyohely
mATX hazakkal az is problema, hogy altalaban 18 centi keskenyek, igy meg kell nezni, milyen brutal hutot raksz a gepbe, mert magasabbaktol nem lehet rarakni a haz oldalat, igy lonek a kenyszeritett elol be, hatul ki legaramlasnak, sokkal rosszabb hofokok lesznek oldallap nelkul.
[szerk:]Elite 341-be viszont nem lehet 25 centi mely Asus alaplapot rakni, nem fog elferni tole a vinyo, tul rovid a haz.

-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Igazábol elsősorban a hely miatt aggódom picit

Ha jol latom, teljes ATX lap van benne, ami 25 mely, sajat, ugyanilyen mely Centurion 5-omben az 5.25" rekeszek szeleig van hatulrol 28.5 centi.
Most nezem, hogy nalam a tetomerevites popszegecsehez kepest ~1 centivel hatrebb nyulik az 5.25" rekesz, tehat az Elite-ben ~29.5 centi hely van az 5.25" rekeszek mogott, 3.5"-esek mogott meg tobb.Szoval boven elfer egy 30 centi hosszu VGA, ha a vinyokat nem a VGA kalyhaval egy szintbe rakod.
(Enyembe nem fert volna be, mivel maskepp voltak a 3.5" rekeszeim, alig 28 centi hely volt mogottuk.) -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Hát még az is sok...
Mihez kepest?
Hasonlo kategoriaju CM hazak sem olcsobbak...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Busterftw