- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 09:11 Téma összefoglaló
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Remek, köszönöm!
-
szasanyi
félisten
Igen, ezt láttam. De nincs konkrét méret, és erre alapozva nem veszek egy AIO-t, hogy aztán küldözgessem vissza ha mégsem fér be. De ezek szerint te sem tudod, és nem is találtál róla pontosabb adatot.
-
szasanyi
félisten
A kiszemelt ház egy ENDORFY Arx 700 AIR. Felülre befér a 66mm vastag ARTIC LF III 360? Nem találok róla pontos infót csak az biztos, hogy 360-as radiátor lehetőség van felül.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Igen, azt Mike is bemutatta. Én meg darkFlash DLX 4000 Mesh házat néztem ki magamnak és kerestem mindenhol - a front USB-k miatt -, de ez sem kapható nálunk így lett a Lian Li O11 Air Mini.
-
szasanyi
félisten
Sajnos az olcsó házak mindig kompromisszumosak. Legközelebb erre is figyelsz, és jobban fogsz választani. Elég sokféle házuk van, bár nemtom milyen kínálat érhető el ott ahol vagy. Itt - mint mondtam - sajnos semmilyen.
MOD - de itt még a forgalmazott gyártók termékeinek is gyakran nagyon hiányos az elérhető választéka. Sajnos.
-
szasanyi
félisten
Az nem túl jó, bár függ a táp kábelezésétól is. Ha lapos kabelekkel szerelt a táp - bár ebből gondolom nem az -, akkor azok kis helyen is elférnek. De nem nézted meg mielőtt megvetted? Gondolom nem csak ez az 1 típus volt.... illetve a teljesen zárt front sem célszerű, de nyilván te tudod mi megy bele.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
A ventiket a belső részre is fel lehet szerelni (nem csak a külsőre, ahogyan gyárilag van) ha nem olyan hosszú a VGA, hogy az gond legyen. És venti függő is, hogy melyiknek ront a zajszintjén ha a szívó oldalhoz közel van valami (olyan ezért nem ideális pölö radiátorra, szívó módban szerelni).
-
szasanyi
félisten
Akkor ajánlom elsőként mit én is használok jelenleg, ami ASUS AP201 Mesh (kicsi, mATX, van 1x USB-C + 2x USB 3.0 ésfelülre 240/280/360 AIO is befér). Szintén hasonló a JONSBO D31 / D41 TG Mesh is.
A következő legjobb 40k-ig a Lian Li O11 Air Mini (ebbe hűtéstől függően ATX és mATX lap is mehet és szellősebb ezért én éppen erre váltok) és jók a 3x 140-es ventijei.
Olcsó és jó a darkFlash DLM200 ház, de sem USB-C sem venti nincs benne. Ja, hogy külföld... az kicsit más. Gyakran más a kínálat és az ár is. -
szasanyi
félisten
Az USB-C nagyon leszűkíti a kört mert gyakran a jóval drágább házon is lespórolják (az általad felsoroltak egyikén sincs). Ragaszkodsz a kis házhoz vagy elfér egy normál, ATX ház is? Legalább szellősebb és könnyebb szerelni, egyúttal bővülne a lehetőségek listája.
Ez a legjobb ház ami 30k alatt vehetsz [link] (ha nem kell az RGB csík, nem kapcsolod be.
-
szasanyi
félisten
A ventijei alacsony fordulaton nem rosszak, de ha kell a légszállítás akkor hangosabbak lesznek. Nincs AIO lehetőség, sem USB-C, stb.
De mint mondtam vannak jobb házak is (bár összeghatárt sem adtál meg) de így nem lehet korrekt ajánlást tenni mert nincs elég infó hozzá. Ahhoz a minimum infókat leírtam (kiegészítve az árral).MOD - nem konkrétan nekem érkezett, de gondoltam segítek... De mivel kevés az infó így más sem fogja tudni megmondani melyik ház lenne a jobb számodra.
-
szasanyi
félisten
Vannak más / jobb alternatívék is de ez így nem elégséges infó.
- a használt/tervezett hűtés típusa, mérete?
- venti kell-e és hány?
- USB csatlakozók száma, típusa?
- dVGA lsez-e? Mérete miatt, és ha melegedős akkor az is számíthat a választáskor.
Egyébként a Kolink Citadel Mesh-t ismerem, egyszerű alap kivitel de ~20k körül nem rossz vétel. -
szasanyi
félisten
Nem konkrétan csak erre a fórumra gondoltam. Sajnos nincs annyi időm, hogy visszakeresgessem azt a sokezer postot ami alápján egyesekben megfogalmazódott olyan - vélt, vagy valós - igény ami addig nem. Aki aktívan fórumozik/fórumozott sokáig az tudja miről beszélek a többieknek meg nincs időm elmagyarázni mit jelent ez.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Igen, nálam is az az egyik ok amiért keresem. Csak ahhoz hasonló ami kéne nem nagyon van, mert az "akvárium házak" kaphatók inkább míg nekem a mesh jön be. Sajnos csak ez hasonló, de túl hosszű (számomra fölöslegesen) és nem fér be oda ahova kell.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
DLC29 nem jó nekem - több szempontból sem -, DLX 4000 Mesh pedig ott sincs: De mind1 is mert úgy láttam egyikhez sincs ár és megvenni lehet(ne).
-
szasanyi
félisten
darkFlash DLX 4000 Mesh házat hol lehet kapni? Alapvetően feketét szeretnék de egyáltalán nem találok itthon seholsem.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Kihagytál egy jól felszerelt, renndkívül szellős és moderált árú házat ami amúgy megfelel az elvárásnak: ENDORFY Arx 700 Air / Arx 700 ARGB
Ugyanolyan mint a kisebb tesó, csak Arx 700-ba felülre bemegy a 360-as AIO is. -
szasanyi
félisten
Értem. Én nem tervezem a közeljövőben cserélni, ezért nem lenne mind1. Köszi az infókat!
-
szasanyi
félisten
AP201 -hez képest az tágas.
Egyébként a gyári ventik milyenek? Megfelelő légszállítást nem tudnak alacsony zajszinten? -
szasanyi
félisten
Remek, köszönöm!
Így jó lesz, mert sajnos az ASUS AP201-ben elég melegek a cuccok (CPU és a dVGA is). Léghűtés (Fortis 5) és a VGA szinte egymáson van, elől a táp elhelyezése miatt nincs intake levegő. Alulra 2 intake, hátra és felülre 1-1 szívó venti van de így sem az igazi. -
szasanyi
félisten
Az nagy jó lenne!
Addig nem akarom megrendelni meg amíg nem biztos, hogy stabilan rátehető a polca. Az elállásos köröket nem szeretem, azzal csak végső esetben élek. -
szasanyi
félisten
Nem, a O11 AIR MINI esetében láthatóan nincs síkban mert V alakban lefelé keskenyedik. De ettől még mindig nem vagyok előrénn, mert a lényego kérdés nincs megválaszolva.
-
szasanyi
félisten
Igen azt, csak elírtam.
Lian Li O11 AIR MINI -ről van szó. -
szasanyi
félisten
Meg tudja mondani valaki, hogy Lian Li PC-O11AIR lábainak távolsága (belső és külső is) mekkora?
Az világos, 280 mm széles de nekem ez az adat nem elég, ti. egy fém mesh polcra lenne téve ami 25.5 cm. Sajnos nem találtam eről semmol adatot és nem mind1, hogy pont elég széles a lábakhoz és rá tudom tenni, van pont nem. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Melyikre gondolsz ami a szempontok alapján megfelelő és kapható is nálunk?
-
szasanyi
félisten
Ezek nem jók. Feltétel volt a MESH front és az előlapi csatlakozók.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Szükségem lenne egy szellős házra, és az alábbi főbb szempontok alapján kérnék ajánlást.
- csak új, ára br. 50k-ig
- alaplap mATX (ha ATX is elfér az előny)
- front MESH, oldallapja TG vagy (Esetleg MESH) elől min. 2x vertihellyel
- min. 2x USB 3.0 1x USB C csatlakozó legyen az előlapon (nem fent, nem oldalt mert csak elölről lehet normális hozzáférni)
- maximum méretei: magasság 450mm, szélesség 250mm, hossz 450mm (adott helyre kell beférnie)
- beszerelhető hardverek méretei: normál ATX táp, dVGA min. 350mm, CPU hűtő min. 165 magas (ha a TOP részébe befér 360/280 AIO az előny)
Az, hogy van-e benne gyárilag venti vagy nincs, esetleg RGB vagy nem az kevésbé fontos szempont. Nem tudom van-e ilyen ház, de ha igen várom az megfelelő típus(oka)t!
-
szasanyi
félisten
30k-ig nem túl nagy a választék, itt is eléggé elmentek az árak.
CoolerMaster MasterBox MB511 jó - kicsivel 30k alatt 1db hátsó ventivel, de jobb ár-érték arányú ugyanez drágábban 3 ARGB ventivel szerelve ~35k áron (ha belefér, mert ugye 30k volt megadva).
DeepCool Deepcool CG540 nem mesh, de olyasmi szellős 24k-ért míg Matrexx 55 Mesh 27k ventik nélkül míg 4db RGB ventikkel már jócskán több, 39k ami már nagyon kiesik.
Így hirtelen ezek azok amiket ismerek, és megfelel a megadott paramétereknek. De gondolom lesz mástól is ajánlás, addig is nézz rá ezekre hátha bejön valamelyik. -
szasanyi
félisten
Ennyi infó nem igazán elégséges korrekt ajánlásához, mert nem ismert...
- az alaplap mérete (ATX vs mATX)
- milyen CPU hűtő férjen be,
- milyen hosszű VGA férjen be,
- ventilátor igény (hányat és milyet szeretnél esetleg van és nem kell)
Persze ezeket meg lehet(ne) sacconli a Focus G mérete alapján, de nem kitalálni hanem megadni kell. Valamint a jövőben akár változhat ezért házcserénél az ember esetleg olyat is bekalkulál ami perpilla nem szükséges.. -
szasanyi
félisten
Montech Air 100 ARGB esetleg Air 100 Lite elérhető valahol hazai webshopban? Ha nem tud valaki megbízható EU-s helyet ahonnan rendelhető?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Mint mondtan nem vagyok szakértő a témában, de az elvárásaidnak megfelelő és minőségű házak pölö ezek. Esetleg nézd meg, hogy a méretek / ár / esztétika alapján jó lenne-e valamelyik:
BE QUIET! Silent Base 601
FRACTAL DESIGN Meshify 2 Compact (tapasztalat alapján a Fractal Design Define C egyik típusát sem tudom ajánlani, mert rossz a szellőzésük)
TG oldallal sokkal nagyobb a választék, de azt kizártad. -
szasanyi
félisten
Nem vagyok szakértő a témában, így konkrét zajszigetelt házat ajánlani nem tudok. Viszont tapasztalatok alapján tény:
- a zajszigetelés és a szellőzés (nagyon) nem barátok
- lehet csendes és jól szellőző egy (relatíve olcsó, akár venti nélküli) ház is ha igazán halk és kellő levegőt mozgatni képes ventik vannak benne (satát tapasztalat alapján ez egy kiváló példa erre)Egy esetleges ajánláshoz minimum annyi még szükséges, hogy milyen méretűt (ATX, mATX, miniITX) akarsz. Esetleg egy ár maximum is jól jöhet, ha az számít.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Helló srácok! Ajánlásokat kérek tőletek olyan házhoz, amibe MiniITX lap és a hát felső részébe 240-es AIO is befér. Nincs még konkrét elképzelés, egyéb igény szóval minden érdekel ami ennek megfelel.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Segítséget kérnék ház választáshoz, melyhez az alábbi legfontosabb feltételeket támasztom:
- ATX méret, TG oldallal
- min. 165mm CPU cooler beférjen
- jól szellőzzön (Mesh front lenne ideális)
- RGB kevésbél fontos, de lehet
- 30k körüli áron (ár attól függőn milyen a ház, hány darab és milyen ventikkel, stb.) -
szasanyi
félisten
MiniITX konfighoz (ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC + Ryzen 5 3400G + 16GB + NVMe SSD + 2,5" HDD, dVGA nélkül) keresek külső tápos házat.
Milyen típus - és esetleg teljesítmény - ajánlott ehhez ami itthon is elérhető? -
szasanyi
félisten
Hát igen, érdekes ez. Mondjuk ez jónak tűnik, csak ugye ebben max. 120-as AIO mehet de lehet megbékélek vele mert látványosabb és akár 330-as dVGA is belefér (míg 320-as nagyon kényelmesen) és talán kap elég levegőt is.
Van ezzel a házzal tapasztalata bárkinek?
-
szasanyi
félisten
Igen, mondhatni "nem nagy ügy"... de nem nekem való, és nem is szeretnék ezzel kezdezi egy ~30k-s miniház esetében.
Mondjuk azt nem értem, hogy ez a CM-nél miért nem jutott eszébe senkinek?
Nyilván tudják, hogy az AIO-k esetében ez így nem jó, mivel a pumpa nem lehet magasabban mint a radiátor.Esetleg más, hasonló alternatívát vki tud ajánlani?
-
szasanyi
félisten
ITX laphoz tudtok ajánlani kellően szellős, de nem túl nagy házat amibe 240-es AIO szerelhető? Csak új, és 40k alattti br. áron lenne jó.
Az árat, a minőséget és a méretet tekintve a CM MASTERBOX NR200P majdnem tökéletes, de sajnos csak alulra lehet radiátort szerelni ami AIO esetében nem jó. -
szasanyi
félisten
A tesztek nem mindig objektívek, és a legtöbbször nem azonos körülmények között történnek. Aki foglalkoznál hw-kel (én konkrétan több mint 20 éve) láttál volna hasonló, vagy még "cifrább" dolgokat is a "szuper" tesztekben. Tesztek alapvetően 2 dologra jók: tájékozüdásként amit fentatással kell kezelni az említett okobók, valamint mesterséges igények generálására.
Én gyakran több, hasonló hw-t veszek (CPU, monitor, dVGA, stb.) mert azt hiszem el amit látok, és ami gyakran nem egyezik a tesztekben leírtakkal (ez a használati körülmények, használt hw-ek, és maga a hw eltéréseiből adódik).
A zsúfoltság tekintetében az a véleményem, hogy ha nincs dVGA nincs zsufoltság egy mATX lapon (házban) - bár igaz, hogy nem mindent (vagy nem annyit) lehet beletenni (persze ennyi erővel meg vehetsz még pár hw-t is, mert mi van ha mégis kelleni fog
). -
szasanyi
félisten
Soha? Bár még akkor sem... főleg, ha AIO-t akarsz. Sem szívó, de főleg toló ventikkel nem lesz jó a frontba szerelt radiátor hatásfoka. Az lenne ha legjobb, ha eldobnád az őskövület ODD-t esetleg külsőre (USB-re) cserélnéd amennyiben tényleg nélkülözhetetlen (bár nem tudom elképzelni mivel minden elérhető digitális formában, ami miatt sok, sok-sok éve nem használjuk).
MOD - és ha nem játék PC lesz hanem biztosan csak iGPU akkor minek ATX? Miért ven választasz egy pofás mATX házat a megfelelő, mATX lappal? Ez egy olcsó de jó ház, remek szellőzéssel és AIO mehet előre. Van szebb, TG előlapos de még mindig jól szellőző változaka kicsit drágábban. De ez csak 1-1 példa, vannak más alternatívák bőven. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
.Továbbra sem javaslom a zárt elejú (plusz még zajszigetelt is) házat, nagyon rossz lesz a szellőzés ami azt jelenti, hogy akár 15-20 fokkal is melegebbek lehetnek benne a hw-ek (utólag ne mondd, hogy nem tudtad).
Phanteks és az NZTX egyarán régi és ismert gyártó, és jó minőségű termékeket gyárt (nem csak házat hanem ventiket, hűtőket, stb.)
A Phanteks P360A remek ház, ha bejön a diján és megfelel a mérete- na és persze ha hajlandó vagy lemondani az ODD-ről - akkor az a legjobb választás a felsoroltak körül. NZXT H510 szelőzése gyengébb - nekem a dizájn sem jön de, de ez absuzolút szubjektív - és AIO hűtés csak előre szerelhető (aminek hátránya, hogy a radiátorról melegebb levegő kerül a házba). -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Azt javaslom NE begyél zárt elejű házat, mert jelentős mértékben rontja a szellőzést. Volt hasonló FD házam, soha többé nem kellene. A jelenlegi Lian Li Lancool II Mesh pedig a legjobb ami eddig volt (szellőzés stabilitás és szerelhetőséd tekintetében egyaránt kiváló) igaz ebbe nem lehet ODD-t tenni ami nálam nem is volt szempont (évek óta semmi haszna nincs).
-
szasanyi
félisten
Az AIO sem egyértelműen jobb, csak ott más a problémakör. Felülre vagy előre, 240/280 esetleg 360 méretben, melyik házba hova fér és/vagy mekkora hely marad ha elől van (milyen méretű VGA fel be úgy) stb., stb. Amit kinéztél az ráadául egy olcsó, és nem éppen halk típus - és ugye a hűtési teljesítménye nem lesz jobb mint a hasonló léghűtőké cserébe hangosabb és több a meghibásodási lehetőség. De erről többet inkább ITT
-
szasanyi
félisten
És már kaptál is 2 ajánlást.
Az elsőt én nem ajánlom, mert vékony "gagyi" szerkezet és ventitől / HDD-től függően emiatt zajos lehet. A 2. jó, viszont abba külön kell venned normális ventiket (ami van az zajos és kevés) úgy viszont átléped a 40k-t (nem is kicsivel, ha jó ventiket akarsz).
És az AIO nagyobb helyet foglal, nem kevesebbet (bár ha azt a CPU körüi területre értetted, akkor az valóban igaz). -
szasanyi
félisten
Túl sok variációt említettél, amít szűkíteni kell mert csak úgy kaphatsz korrekt ajánlás. A legfontosabbak amikben biztos kell(ene) lenned:
- ATX vagy mATX méret kell?
- lesz AIO vagy nem lesz?
- a jobb szellőzés a fontosabb vagy más szempont (pölö ODD
- a külfödön (ami elég nagy terület jó sok üzlettel és webshoppal
) kapható ~100 euros házakat nemtom hányan fogják szakérteni -
szasanyi
félisten
AIO téma itt van: Kompakt vízhűtés de mivel én nemrég váltottam Fuma2-ről Corsair iCUE H100i RGB PRO XT-re azt javaslom fontold meg. Én mindenképpen ki akartam próbálni, bár sejtettem mire számíthatok:. És ha az adott CPU hőátadó képessége átlagos vagy átlag alatti akkor főleg nem várható javulás, sőt a zajszint nőni fog.
Az egy jó ház, jó szellőzéssel ami le lehet cserélni, de én sem látom értelmét - kivéve ha mégis lesz AIO és felülre szeretnéd elhelyezni mert ott kissé szűkös a hely és nem fér be akármi. De először azt kell eldöntened, mert az befolyásolja a ház ajánlást.
-
szasanyi
félisten
Lehet csak nekem nem 1érelmű, de pontosan mire írtad a Kb 40-50 k a keret -et? Mert ha az AIO-ra és NZXT érdekez az eléggé korlátozza a lehetőségeket (de már típus esetén is hasonlóan). Ezen kívül mi a fontosági sorrend az AIO-nál: ár, zajszint méret, hűtési teljesítmény? Ti. nincs olyan, hogy legjobb (minden szempontból).
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Ha az RGB megjelenésű ventiket szereted akkor nagyon ajánlom ezt (1db-os és 3-as csomagban is szokott lenni). Nekem nagyon bejött: szép, élénk színek, a HALO miatt különösen jól néz ki és kimondottan csendes típus jó légszállítással (én kb. 700-1000f/min között használom, szabályozva).
-
szasanyi
félisten
Nem igazán vehető észre. A font 3 ventije közül a legalsó egy része tolja a levegőt basement részbe, aminek nagyon nagy fordulat kellene, hogy a perforált részen kiáramló levegő zavaró legyen (akkor már a zajszint inkább zavarna).Amúgy tágas, nagyon jól szellőző és nagy jól szerelhető ház.
-
szasanyi
félisten
Lian Li LANCOOL II Mesh RGB házat nagyon ajánlom! Nagyon jól szerelhető, rendkívül jól szellőzik és az RGB ventik - leszabályozva 1000 f/min alá - szinte hangtalanok.
Felülre 240-es, alőre 240/280/360 radiátor is mehet (a kivehető keret miatt az is nagyon jól szerelhető). Mind2 oldallap vaskos TG de zsanérokon, szóval remek az is.
-
szasanyi
félisten
& gubisadam: azon esetekben a nem ideális elhelyezés a fő probléma. Ahol van teljesítmény ott lesz - kisebb nagyobb - zaj is, attól függő belső hőfokokkal.
-
szasanyi
félisten
A hangszigetel házak légmozgása - a zárt, szigetelt kialakítás miatt korlátozott, ezért nem lehet jól szellőztetni következménye a részben bent rekedt meleg levegő ezáltan a magasabb hőfokok .
Szubjektíven sosem értettem milyen környezet az ahoval kell a hangtalan PC, ti. jó ventikkel suttágsohoz hasonló zajszint lehetséges jó szellőzés és jó föfokok mellett. Gamer VKA-k a legzajosabban, ha ilyen kell abból jól kell választani és az is moderált marad. Mivel csodák nincsenek, ezért választani kell melyik a fontosabb (de azt is figyelenbe kell venni, hogy milyen hw-nél mennyi lehet a hőfokemelkedés amíg még nincs teljesítmény csökkenés!). -
szasanyi
félisten
Akkor mégis meg kellene fontolnod egy korszerűbb és sokkal kisebb fogyasztású konfigot (dVGA nélkül ha úgysincs szükség rá) ami nagyobb ráfordítás nélkül is szinte zajtalan lesz, kevesebbet fogyaszt és jobban megfelel a felhasználási céljaidnak. Én arra már nem áldoznék annyit, hogy az halk de egyúttal nem forró legyen.
Persze azt űj vásárlással és használtan is megteheted attól függően mennyit tudsz/akarsz áldozni rá a jelenlegi konfigod használt eladásából befolyó összegen túl.
Itt van két topik linkje ahol a témában infókat szerezhetsz ami alapján könnyebb eldönteni milyen lovat akarsz.
[link] és [link] -
szasanyi
félisten
És azal a megoldással jól be is fűtött magának.
Sajnos (?) fogalmam nincs mint jelent az ákom-bákom.
tothjani81: mire használod a PC-t? Mert ha terhelve van, akkor vagy zajszint lesz vagy meleg (lehet nem is kicsi). Sajnos nem lehet - vagy nagyon nehéz - megoldani a 0-hoz közeli zajszintet normális hőfokokkal. -
szasanyi
félisten
A linkelt Genesis ház jobb, több csatlakozási lehetőséggel és MESH fronttal tehát jobb szellőzéssel. Annak ez a DC alternatívája
Igazából benéztem korábban, mert annak TG frontja van, ami nem rossz (fiam gére ilyenben van) de van uo. MESH előlappal ami most szintén nem kapható (csak a fet linkelt áron, ventikkel együtt). -
szasanyi
félisten
Azt látom, hogy sok jó ház nem kapható jelenleg, ami van azoknak meg emelkék az árát (némelyiket nem kicsit). Phanteks 400A digital, Lian Li Lancool II Mesh pölö nem is kapható. Ha találok vmit ami jó és - nem jóval drágábban - elérhető akkor mondom.
MOD - ez egy jó ház, és ez jó ár.
abridabri: lehet, de 25k (vagy több) áron SP nálam biztos nem lenne listában.

-
szasanyi
félisten
Az rendben van, de tuti késbb is csak mTX lapod lesz? Ha nem tuti akkor olcsó de jó szempont alapján tudom ajánlani a Deepcool Matrexx 55 jól szellőző házat amibe igény szerinti mennyiségben tehetsz olcsó de szintén jó ARCTIC P12 PWM PST ventiket (ezeket öszefűzheted és a végén csak 1db PWM csatlakozó marad az alaplapra.
Jobb minőség nyilván van drágábban, ha kell ajánlok olyat is.abridabri: én nem tartom jó minőségűnek azokat a SP házakat.
-
szasanyi
félisten
Az ajánláshoz nem adtad meg a méretet (ATX, mATX, ITX) a CPU és dVGA méretét sem egyéb preferenciákat (USB száma, típusa, RGB, ventik, stb.).
De ettől függetlenül sem találtam abban a listában 25k-ig megvételre ajánlott házat, ami...
- jól nézki
- jól szellőzik
- megfelelőmennyiségű ventilátorral van szerelve -
szasanyi
félisten
Szeretnék segítséget kérni költséghatékony, ITX ház + táp választáshoz.
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC + AMD Ryzen 5 3400G lenne benne egy 2.5 1TB HDD társaságában. Semmi más. Lehetőleg olyan ház kellene amibe befér, és megfelelő tápegységgel együtt van. Külön ajánlást is szívesen fogadok, de 45-50k egy ház + táp párosra, szóval ennek figyelembe vételével.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Azért azt valljuk be, hogy 20k alatti áron nem várhatóak nagy különbségek (sem anyagminőség sem ventik terén) A "jóság" tehát a jelentősebb különbségek ~30k körül (de inkább afölött) lesznek és ugye csodák nincsenek.
Az ARCTIC F12 vagy F12 PWM szvsz jobb ház szellőztetéshez, az ARCTIC P12 inkább radiátorhoz jobb (a keltett légáran más [link] ). Szerintem... -
szasanyi
félisten
A hangszigetelés és a jó szellőzés egymásnak ellentmondó elvárások. Nem lehet mind2t egyszerre kielégíteni.
mHrabo86: a helyedben megnézném azt a házat mielőtt megvenném! Az ára és a súlya alapján elég gyenge minőség lehet (akár vékony, rezonálós oldalakkalÖ és csupán 2 db venti van benne ami nem elegendő a jó szellőzéshez. Hasokló áron setleg ez illetve ez jobb lenne ízléstől függően (ha nem kell akkor nem kötöd be a ventik RGB részét. Bár szerintem a legjobb szellőzésú, még olcsónak mondható és RGB mentes így lenne: Deepcool Matrexx 55 Mesh + 4db Artic F12
-
szasanyi
félisten
A utoló "nő" helyett a javul a helyes kifejezés.
abridabri: egy köztes megoldás is jó lehet, és a zajszint alapvetően a ventik megválasztásán múlik (pölöA RCTIC F12 / F14 PWM olcsó és halk ventik)
És ha a HDD olyan hangos, hogy az általad ajánlott ház szükséges hozzá, akkor ott vmi gond van. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Milyen CPU hűtőd lesz? Gondolom nem az AMD stock hűtőjét fogod használni mert az nagyon karcsú a 3600X-re.
A magassága miatt fontos lehet a ház kiválasztásakor, illetve méginkább ha - akár később, mer rájössz mennyire melegszik a 3600X - lesz AIO és mondjuk felülre szeretnéd elhelyezni.
Ezen kívű jó lenne egy öszeghatár is.
Az említett házhoz nem volt szerencsém, de itt komoly értéketzzést írt róla Steve. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Az csak a ház TG oldallapja! Az a ház ~50k
-
szasanyi
félisten
Akkor nálad nem kicsi előrelépés lesz.
Persze attól is függ, hogy milyen felbontást fogsz használni. Én elcsábultam és 4K-s monitorra váltottam ami nagyon jó, viszont icsak nagyon drágán lehet játszani ebben a felbontáásban (GTX2080-nal is csak kompromisszummal). Mondjuk az NV új kártyái kapcsán nem túl jó az a megjelent pletyka, miszerint az RTX 3900 ~2000 USD áron fog megjelenni. No, majd meglátjuk... -
szasanyi
félisten
Nekem is 3700X és nem tervezem cserélni - de ha most vennék, akkor ár függvényéban én is inkább az utódján gondolkodnék. Az az AIO tökéletes mind2re ez biztos.
Ampere kártya áráról van már infó? Én is várom, de félek fölöslegesen.. mármint az ára miatt, mert én nem vok hajlandó 300k+ árat kifizetni egy VGA-ért. Tudom én, hogy ez senkit nem érdekel, de már az utóbbi 2080/S árakat is túlzottnak éreztem. -
szasanyi
félisten
Alapvetően igen, befér. Talán az okozhat problémát ha túl magas a RAM és nagyon beér a hűtő alá (ami balra el van tolva, tehát olyan messze van a laptól amennyire lehet.
Egyébként annak a hűtőnek a hatásfoka azért (is) olyan jó, mert sokkal vastagabb a radiátora mint a többi AIO hűtés esetében. Milyen CPU-ra kerül? -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Valahol kompromisszumot kellene kötnöd, mert ezen az áron nem ismerek mázat ami...
- normális szellőzéssel rendelkezik,
- nem kell plusz költségen ventiket bele tenned,
- mindbe max. 2db 2,5" SSD + 2db 3,5" HDD hely van (ha ez elég, akkor ez egy jó ház)
Esetleg várj, hátha lesz aki ismer olyan típust ami minden kritériumnak megfelel és kapható is. Ami megfelelne az a Phanteks Eclipse P400A Digital ami most csak egy helyen, és drágán érhető el (ami hasomló, csak picit jobb minőségű mint a Deepcool ház + több HDD fér bele). -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
CPU hűtőből 170mm magas fér be, és 370mm hosszú VGA. De zárt az eleje, nem szellőzik jól. Jelenleg az egyik legjobb és legszellősebb ház a Lian Li Lancool II Mesh ennek RGB-s verziója. Ezeket nem nézted?
AIO jelenleg a legjobb ár/teljesítmény szempontjából az Arctic Freezer II -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Az a ház nagyon nagy és szvsz drága is (igaz, mind2 egyénfüggő kvázi relatív) és ha nincs kihasználva (nincs víz/AIO, sok HDD, stb.) fölöslegesen akkora. Ahogy látom nálad is kábé a fele üres. Én pölö e két fő ok (ár és méret) miatt választottam a Lian Li LcII Mesh RGB-t. Ami szellőzésben még talán jobb is és majd' fele annyiba kerül, plusz könnyebb elhelyezni a kisebb méret miatt.
Ezzel nem a választásodat akarom kritizálni, csupán arra utalok: hiába jó egy ház az mégsem felel meg mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyermekkorunk menő dumái
- Tesla topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gitáros topic
- LEGO klub
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyébként a gyári ventik milyenek? Megfelelő légszállítást nem tudnak alacsony zajszinten?
).