- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
válasz
bandi0000 #84749 üzenetére
A Lancool 207 kiváló választás de a kábelrendezés szívás ha 2db HDD/SSD-t is teszel bele, illetve ha a tápod nem teljesen lapos kábeles és 140mm-nél hosszabb. Mivel a lába rövid, ezért kevés a hely a táp venti számára a maximális levegőáramlás biztosítására de ez megoldható házfüggesztéssel vagy egyszerűbben láb magasítással.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
bandi0000 #84745 üzenetére
egyszerű a képlet: a házban olyan helyen kell bejutnia a levegőnek ahol van szűrő, és olyan helyen ki ahol nincs.
ha egy házba több levegő jut be mint amennyi ki akkor pozitív légnyomás lesz belül ami azt eredményezi hogy a por nem jut be.
ha negatív légnyomás van belül akkor a por mindenhol be fog jutni ahol csak befér.
egyszerűsítve több ventid fújjon befelé, mint amennyi kifeléha nincs alul venti az vga-nál elég drasztikus hőmérséklet növekedés(5-10fok)
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
bandi0000 #84681 üzenetére
akkor először egy otthoni légtisztítót próbálj meg, mert az összes ház poros lesz előbb utóbb.
nzxt h5 2024
lian li lancool II mesh
montech king 95 (akvárium)
phanteks nv5
lian li 206
lian li lancool 216
corsair 4000D airflow
nzxt h6 flow (akvárium)
montech sky two
coolermaster haf 500
fractal design pop xl
deepcool ck560 / ch560
hyte Y40 (akvárium)
Phanteks XT View (akvárium)
montech air 903 max -
fogtunder
nagyúr
válasz
bandi0000 #65225 üzenetére
kompakt víz bárhova felmegy, ahova a megfelelő méretű ventik és van neki hely.
a többivel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy már a fene se emlékszik, rég volt, mikor utána néztem a háznak, ha az angol nem akadály, akkor a Hardwarecanucks tesztjét nézd meg, ott biztos beszélnek ezekről a témákról.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
bandi0000 #59919 üzenetére
én vagyok a helyi P400 próféta, a HAF XB-t személyesen nem láttam, de ez elég jófajta, a por nem gyűlik benne különösebben, és van benne RGB LED vezérlő, amivel tudod a LEDsor színét változtatni szinkronban a ház elején lévő kis csíkkal. viszont a front panel, a váz és az oldallapok találkozásánál van némi hézag, ami világítás mellett látszik, mert kiszűrődik a fény.
én most amúgy éppen egy Phanteks Enthoo Pro M-et vennék amúgy, ha megint házvásárlás előtt állnék. vagy egy NZXT Noctis-t, de annak az árát kissé túltolták.
-
Hunork
veterán
válasz
bandi0000 #59919 üzenetére
Nekem csak az Eclipse-hez volt szerencsém egy ismerős által. Korábban szemeztem vele, de az ODD hiánya miatt lemondtam róla. Szinte csak jókat olvashatsz róla itt is. Letisztult, egyszerű, kényelmes, szép. Esetleg egy venti a tetőre, és a szellőzés még jobb, egy led szalag körbe, és virítani fog, mint karácsonyfa..
Ha a súly számít, akkor az NZXT 1kg-al nehezebb. De azt nem láttam, csak boltban "méregettem".
De várj olyanokra, akiknek pont ilyen házaik vannak, jobban tudnak segíteni. -
Hunork
veterán
válasz
bandi0000 #59917 üzenetére
Azért túl sok adatot nem adtál meg...
Pormentes, amiben egy csepp por sem lesz, nincs.
Jól néz ki: hát ez szubjektív.
LED: inkább te magad válaszd ki: akasa ledItt van pár, ami a kérdéseidnek megfelel, talán több is jól néz ki:
Corsair Carbide Series 200R
Phanteks Eclipse P400
NZXT Phantom 240
Thermaltake Versa H34
NZXT GuardianMindegyik 25k alatt kapható.
-
headhunter
addikt
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #53461 üzenetére
Amennyiben a HAF X 932-ről van szó, az elég jól hűt, 25. helyen van a listámon.
A C70 Corsair kicsit gyengébb szellőzésben, de az sem rossz.
Alapvetően egyik ház sem jeleskedik porszűrésben, szóval a sok rács miatt azt gondolom egyik sem csendbajnok. A 932 ráadásul elég régi koncepció, szürke belvilág, táp alatt nincs porszűrés, ha a kettő között kell választani, én a C70 mellett voksolnék. Mindkettőről írtam a honlapomon. -
-
-
zolee0307
őstag
válasz
bandi0000 #49228 üzenetére
A táp alatt ilyen párhuzamos rácsos a ház, ott elég levegő bejut szerintem, nekem nem volt gond táppal emiatt, kapott az elég levegőt. Annyi, hogy ne szőnyegre tedd.
Ha arra vagy kiváncsi miért így van a táp, az azért, mert kívűlről szívja a hideg levegőt és így jobban hűti magát a táp, mintha belülről (felső tápos házak) szívná a meleg levegőt.
-
patomi
őstag
válasz
bandi0000 #49228 üzenetére
Nekem is volt, z11 plus. (nem a neo) Jó kis ház volt, de,,, a tetején a kis tálka már attól karcolódik ha ránézel. Szerintem ez maradt képek alapján. A két oldalsó venti (80mm-es) zajos, nekem a többi jó volt. A pci-e takaró kitörős és csak egy van hozzá pluszba amit vissza lehet szerelni. Amúgy jól szerelhető, tágas és nekem tetszett is.
-
tranceplanet
addikt
válasz
bandi0000 #48847 üzenetére
A vízhűtésekhez nem értek, nem tudom mekkora radit akarsz elhelyezni?
Viszont a két ház közül SK hűtési tabelláján a Z11 17. helyen a Chaser pedig a 60. helyen áll. Kevés jó TT ház van, én a Zalmanra szavazok, VGA-ból viszont 290mm ami maximum befér. Esetleg még a Corsair Carbide 300R házikóra is rápillanthatsz.----------------------------------------------------------------------------------------
(#48849) Tarisznyarak
Ilyen áron a Zalman jó ár/érték arányban van:
-ZALMAN ZM-Z5 ~14K
-ZALMAN ZM-Z9 ~15K
-ZALMAN ZM-Z5 Plus ~15K
-ZALMAN ZM-Z9 Plus ~16KViszont a táp alól a porszűrőket kispórolta a gyártó, ezt magadnak kell pótolnod. Kiválóan hűt mindegyik, a plus változatokban ventiszabályzó és plusz ventik is vannak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- OTP Bank topic
- Viccrovat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest