- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Jelenleg egy SILENT BASE 802 házam van, viszont le szeretném cserélni. Kinéztem többet is, de jelenleg a Corsair 5000X a befutó számomra. Esetleg van valakinek tapasztalata a házzal, jó döntés lehet vagy van valami indok ami miatt kihagyós?
-
chopin42
addikt
válasz
winters123
üzenetére
Igaz.
-
Geresics
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Megrendeltem végül a Phanteks Eclipse P600S-t!

Olvasgattam, nézegettem ezt is, mást is (itt nagyon köszönöm a Ti tippjeitek is, amiket itt, vagy privátban kaptam!), de nem akarok ezen (is) sokat vergődni! Remélem ezt is fogom annyira szeretni, mint a CM690-t, és legalább annyi ideig fog szolgálni, mert azt anno 2008.01.03-án vettem!
-
chopin42
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Tessék:
Bq Pure base 500dx
Phanteks Eclipse P500A TG (ez kicsit több, mint 40, de ugyanaz, mint a p600s csak a front más meg nincsenek cserélhető panelek, szellőzés ugyan az, méret, váz, minden). -
Geresics
addikt
Sziasztok!
van egy CoolerMaster RC-690-KKN1 házam, amiről anno a még a PH! csapata is tesztelt (azért vettem ezt), amit imádok, de ma vettem egy nVidia 3070 Ti VGA-t, 3 ventis extra hosszú hűtővel, és kb. 2cm híján nem fér be, így új házat kell vennem

Nem egy mai darab, de a hűtése zseniálisan átgondolt, és ha beférne ez az óriás, eszem ágában nem volna cserélni, most viszont indul az agyalás...Aminek bele kellene mennie (bővebben ld. adatlapom):
- Manli GeForce RTX™ 3070 Ti (M3514+N651) kb. 320mm
- 4x3,5" HDD
- 1x2,5" SSD (később talán még 1, de nem hiszem)
- MSI MAG B550 Tomahawk alaplap
- AMD Ryzen9 3900X, de idővel keresek majd hozzá valami normálisabb hűtőt is.
- X-Fi hangkártya
- Coirsair TX850M táp
Van még egy 2 éve nem használt ODD-m, de minél többet gondolkodom rajta, annál kevésbé tartom fontosnak...Ajánlottak másik topikban egy gyönyörű, és minden szempontból megfelelő Phanteks Eclipse P600S-t, de azt reméltem, hogy találok valami jót már 30-40eFt között is...
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Remélem van itt valaki, akinek Corsair 275R Carbide Series Tempered Glass háza van.
Sajnos eltört az üvegpanel az enyémen....
Megtenné valaki, hogy leméri az övét (sz x m, a csavarok furatának átmérője - pozíciója)?
A neten sajnos nem kapható a panel, és a méretek sincsenek meg...
Köszi előre is! -
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris
üzenetére
-
codec
senior tag
Az alacsony árkategória tartozókhoz volt hozzá szerencsém.
Vékony anyag, gyenge kábelmenedzsment, alaplap lefogatók menete kb használhatatlan (a réz kis távtartó csak félig ment be, mert tovább nem volt menet, szerencsére ilyeneket már rutinból kiszúrok, de kezdőt megszívatott volna.) Ha nem kifejezetten ezt kérik, tutira nem... -
Kobe
veterán
Lian li o11 air mini vagy fractal torrent compact a jobb valasztas?
Fractal nano jobban bejon de nem tamogatja az atx es lapot, csak tapot
Lian li mind a tapot lapot tamogatja, deszkat nem feltetlen cserelnek -
TestamentDNR
senior tag
válasz
roodie
üzenetére
SilentiumPC-ről annyit, hogy meghibásodott a venti elosztóm. Írtam nekik közvetlenül, hogy mit tapasztaltam, mi a véleményük, mire bekérték a számlát (Alzás volt, de tökmindegy), és küldtek ingyen és bérmentve egy másikat. Nagyon korrektek. Bár a házat cseréltem (nem fért felulre a 360-as aio), de az SG1 TG-t bátran ajánlom. Ár/érték, garis eljárás korrektek. Már a billentyűzetem is SPC, egész jó cuccokat gyártanak.
-
roodie
csendes tag
válasz
abridabri
üzenetére
Most láttam meg a teli oldallapos verzióját a Signumnak (egyetlen mentségem, hogy korán keltem, elsőre azt se fogtam fel, hogy a "TG" az a "tempered glass"), akkor maradok is annál. Teljesen jónak tűnik, és bele is fér a keretbe kényelmesen. Köszi a tippet mégegyszer!
-
válasz
roodie
üzenetére
Amit linkeltél az zárt előlapos = mikrohullámú sütő.
30k alatt nagyon kevés értelmes airflow ház van sajnos . De pár alternatíva :
[Ez] marha jó vétel 24k ért ,4 ventivel . Csak itt nincs porszűrő ,tehát neked kell belerakni ,ha akarsz (pl harisnya )
Van még ez a Matrexx mesh 20k ért ,de ebben nincs venti : [link]
A 4ventis verziója már 26k : [link] -
roodie
csendes tag
válasz
abridabri
üzenetére
Köszi - abszolút ismeretlen nekem a márka, az életben nem böktem volna rá magamtól!
Kérdés, csak az általad linkelt típus jó, vagy a többi SilentiumPC is megfelelő? Az általad linkelt már bontott példány, esélyesen amire eljutok a konkrét vásárlásig (május közepe), már csak teljes áron lesz :-D
Ezt néztem első körben (a "20k körül" jelen esetben nem felső limit, hanem nagyságrend, pár ezer Ft többlet belefér).
-
válasz
roodie
üzenetére
Alzán most épp 20k alatt kapható az egyik legjobb budget ház :
[SG1 TG] 19600
Ugyanez teli oldallappal [Iponnál] 19400
Porosodás ellen lehet házilag is tenni . Pl túlnyomás kialakítása a házon belül :
Több venti fújjon befelé mint amennyi szív kifelé. Így a porszűrős helyeken fog csak bejutni por ,míg ahol nincs szűrő ( apró rések / VGA alatti pci takarók ,stb) pedig a túlnyomás miatt kifelé megy a levegő. 2-3 venti elöl be -1 hátul ki bőven elég mindenre. A ház tetején is általában van rács+szűrő ,de itt ugye kikapcsolt állapotban be tud hullani a por ,így érdemes ezt [leragasztani] vagy letakarni (pl a porszűrő és a ház teteje között úgysem látszik belőle semmi ) -
roodie
csendes tag
Ahoy, apróbb segítséget kérnék. 20k körül keresek midi vagy normál torony méretű gépházat, az igényeim nem nagyok:
- elférjen benne a TUF Gaming B550-Plus, Ryzen 7 + Arctic Freezer A35, meg a 301mm-es videókártya
- alul legyen a táp és jól szellőzzön az is
- legyen minden nyíláson porszűrő, folyamatosan építkeznek mellettünk, szóval legszívesebben meg az illesztéseket is szilikonoznám, és gondolkodom, hogy vegyek-e vakdugókat az usb portokba :-DNem érdekel, hogy néz ki (asztal alatt lesz), az sem, hogy RGB vagy sem (nem számít), az sem, hogy üveges az oldala, vagy sem, és nekem a 2 USB kivezetés + füles/mikrofon jack port is elég. Legyen tágas, jól szellőző, és a világ összes porát fogja fel, ez a vágyam.
Köszi előre is!
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok, szerintetek azonos hardverekkel és beállításokkal egy P600S TG levett elülső és fenti panelekkel számottevően halkabb egy Thermaltake V31-esnél?
Sok órai tesztelgetéssel már elég jól beállítottam a ventilátorokat, alig hallani a gépet, de szívesen mennék még lejjebb, ha lehet. Mivel néha játszom is, valamint videókat is renderelek, a jó szellőzés is fontos. A paneleket le- és felrakni viszont tuti nem lenne kedvem, ezért érdekelne a véleményetek.

A lent említett 140SP légkavarók hogyan viszonyulnak a be quiet! Pure Wings 2 140x140x25mm 1000rpm (BL040) ventilátorhoz? A V31-esben azok vannak (elől és felül 2-2), hátul egy 120-as BQ szolgál.
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nem a legjobbak a gyári Phanteks 140SP ventik ,de hőfokban nem nyernél a cserével,mert nincs nagy ellenállása a nylon szűrőnek anál a háznál. Viszont hangban mindenképp jobb lenne már a P14 is.
-
TestamentDNR
senior tag
Jottem egy kis "elmenybeszamoloval".
Vegre eljutottam oda, hogy lecsereltem a Lian-Li O11 Dynamic hazamat. Volt benne raklap (szam szerint mar 11) venti, rohadt sok youtube, forum, kiserletezgetes, hogy a leheto legjobb airflow-t tudjam letrehozni benne, de hiaba, az epitett vizre jo.
Jott a Phanteks P600S, atraktam elore az osszes 140-es ventit, hatra egy 120-ast (erkezik mar egy Arctic P14 hatra), belottem biosban kakaora, ugy, hogy meg igy is joval halkabb, mint a Lian-Li volt. Levettem az elso es felso burkolatokat.
Eredmeny: vga-nal es procinal egyarant nyertem 5 fokot azonos szobahomersekleten.Szerintem nagyon jo.
Azt nem tudom, mennyit szamitana, ha a gyari 140-es ventiket lecserelnem, valami komolyabb high-pressure ventikre.
Configom az adatlapomon, de roviden: 5800x + 360-as aio, 6900xt.
-
Bitfenix házakról mi az általános vélemény?
-
MaddeNNNN
addikt
Nem fogsz benne csalódni. Elől 2 14cm-es venti van, mindhárom porszűrő könnyen kivehető és takarítható. A teljes teteje 2 csavarral levehető. Nagyon minőségi anyagokból van összeszerelve. Én amit egyedül fel tudok hozni negatívumként és már korábban írtam is, hogy az alaplap legalsó csatlakozóihoz (előlapi hang, venti, argb) elég csisszes a kábelek helye ahol a táp van. Elfér, de csisszes.
Ja, meg sajnos az ára. Novemberben még 35-ért vettem az enyémet. De mindegyik ház drágul aránytalan mértékben. -
Vesa
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Jól látod egyébként, nekem is azért kell zárt, mert teljesen máshol lesz a gép, így oldom meg a zaj problémát.
Ki lesz költöztetve a garázsba, a kutya nem fogja látni a gépet. Az viszont nem mellékes, hogy milyen a ház szellőzése, és az olcsóbbak sok esetben ebben is alul maradnak. Persze nem mindig, látni azért jól szellőző alsó kat. házat is. -
MaddeNNNN
addikt
cpu hűtőd 157mm magas, a házba 169mm-es fér el
vga-d 300mm, a házba 341mm-es fér el első ventikkel.
referenciaként itt az enyém:
a vga-m 282mm, szóval még adj hozzá kb 2 centit még úgy is marad hely.Ha később meggondolod magad, és akarsz bele vízhűtést a 240-es elfér felül, elől pedig 360-as még a Te vgaddal is.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Nincs bajom az SPC házaival, de az a konfig megérdemel egy minőségi házat.
Régebben írtam róla, pont egy SPC házba raktam össze ismerősömnek egy gépet utána pedig takarítottam a saját Fractal Meshify 2 Compactomat. Az SPC karton papírnak tűnt hozzá képest és nem volt kényelmes szerelni. Persze ezért kerül fele annyiba is.#77367

zsekoNyugodj meg, 2 HDD-vel a házadban nem a ventilátorok hangja miatt kell majd aggódnod
Egyébként biosban lehet állítani a ventik fordulat számát akár PWM-esek akár DC/DC. -
zseko
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Köszi! Alapvetően egyébként csak két hdd-t akarok a végén, csak ha beesik egy-egy amit pluszba be kellene kötni egy időre, akkor kellene még egy hely, a 4TB-os mellé veszek egy 8TB-osat, és akkor évtizedre letudtam a tárhelyet, mert bőven maradni fog, a rendszer meg már most is M.2-es ssd-n van.
Végülis szolid rgb nem probléma szimpla vékony egyszínű csík, mint pl. a Dark Base 700-on, csak a szivárványszínű ventilátoros összevisszaságtól hányok😅
Amúgy video alapján a Phanteks-be tíz hdd is berakható
Na majd kitalálom hogy legyen. Kicsit tartok a plusz 3 ventitől, a gépemben a hdd a leghangosabb, és már az zavar egy idő után sima netezésnél, aludni nem is tudok ha megy a gép, ki kell kapcsolnom.
-
MaddeNNNN
addikt
Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid 48k
Minden igényedet kielégíti.
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Minimal design házat keresek az alábbi konfighoz:
- Gigabyte Z590 Vision D (ATX)
- Arctic Freezer 34 eSports DUO (elvileg 157mm magas)
- 11700k
- Asus TUF 3070 ti
- 2db 3,5 HDD
- Seasonic Focus 750 PlatinumValami full minimal házat szeretnék amibe fentiek beférnek, jól szellőzik, csendes, és nincs üveges oldala.
Pl. a Lian Li 011 Dynamic formára és méretre tetszik, de nincs üvegmentes verziója, tehát nem jó. Tudnétok valamit ajánlatni? -
-
wipes
senior tag
Sziasztok!
Micro atx házat keresek, ami fontos szempont, az a mérete:
30cm magas és 40 cm mély lehet maximum, illetve normál méretű táp férjen bele.Létezik ilyen, olcsóbb, itthon is kapható ház? Keresek egy ideje, de csak 20-30e körüli áron találtam.
köszönöm
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
A silent base 601-et kihagynám a zárt előlap miatt, a Pure Base 500DX és a Silent Base 802 is jó ház, egyikkel sem fog csalódás érni. Az RGB pedig kikapcsolható.
Ugye a pure base a BQ! belépő kategóriájának neve, belépő ventikkel de ettől függetlenül ár/érték arányban nem rosszak. A silent base a "prémium" kategória. PWM-es ventik, minőségibb ház, jobb szerelhetőség, nagyobb hely.#77354

banderasz77
Talán az X3 jobb választás szellőzés és minőség, szerelhetőség szempontjából.#77355

Popes
Sokadjára, mennyi pénzt szánnál rá? Tudok mondani 25ezerért is meg 50ezerért is.#77356

zseko
Ha mindenképpen kell a 3 HDD hely akkor jó választás amit írtál, ha le tudod redukálni esetleg 2-re akkor lenne több (jobb) opció is.
pl.: Fractal Meshify C, Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid, Phanteks Eclipse P500A TG
ezeknek mind jobb a szellőzésük, az RGB pedig kikapcsolható és teljesen láthatatlan -
proof88
addikt
Sziasztok!
Azt fel szokták tüntetni a gyártók, hogy az alaplaptálca kivehető-e?
Rákerestem a topikban hogy tálca kivehető, a találtakról rakok ide egy listát, kiegészítve a Raidmax Ninja-val, ami nekem volt régen és nagyon jó kivehető tálcája volt!Figyelem! Nem ellenőriztem egyesével őket, csak ahogy a topikban utaltak rá hogy kivehető a tálca:
NZXT PanzerBox
CM Stacker 830
Raidmax Smilodon
CM HAF X
CM Cosmos Pure
Silverstone Raven
NZXT M59
NZXT Lexa Blackline
Thermaltake Spedo Advance
Corsair Obsidian 800D
Raijintek Aeneas -
zseko
veterán
Üdv, házat szeretnék cserélni. Amilyet szeretnék:
- alulra kerüljön a táp
- Legalább 3 hdd és két ssd hely (jelenleg 5 hdd-m van, de tervezek egy jelentősen nagyobb méretűt venni és csak kettő maradna)
- jó lenne legalább egy 5.25"-ös hely, bár idejét se tudom mikor írtam utoljára dvd-t, így nem lényeg.
- oldalról beszerelhető hdd-k bár ez mintha kezdene alap lenni
- usb, hang csatlakozók az elején/tetején (vagy hely, ahová beszerelhető)
- ne legyen rgb-s (felesleges, szükségem sincs rá, és nem is érdekel)
- ne legyen extrém hülye alakja a háznak, és ne világítson úgy mint egy karácsonyfa (halálom a három elülső ventilátoros, mindenféle színben pompázó házak)
- a csendet szeretem, bár el nem tudom képzelni, hogy ebbe hogy nyúl bele egy pc ház. Azon kívül mikor nyolc ventilátor is megy benne egyszerre, az már biztos hangos.
- vízhűtés nem érdekel, ahogy extra cpu ventilátor sem, a gyári teljesen jó
- kb. 50e-ig mennék el árban, esetleg egy kicsit föléAmíg ezt így összefogalmaztam, nagyjából letisztázódott, hogy a Be Quiet! külalakja áll a legközelebb az elképelésemhez. Mert hát a kinézet is egy szempont
Csak nem tudok dönteni melyik lenne jó közülük. Mindegyik más miatt tetszik, és mindegyikben van valami amit hiányolok. Leginkább a Dark Base 700 jönne be (ennyi rgb-t még elviselek, és ez még tetszik is), de ezt már kicsit sokallom, megér-e ennyit. Vagy még Fractal Design Define 7 Compact szerű ház tetszene. Ezek mennyire jók? -
Popes
őstag
Helló!
Sok év után újra itt.🙂
Az nzxt s340-em helyett keresnék valamit ami képes otthont adni egy MSI Z690 ATX lapnak, aminek prociját egy evga clc 280 hűtené, fontos hogy kényelmesen elférjen egy evga 2070 black-el egyetemben egy letisztult, jól szellőző ablakos házban.
5,25-ös hely nem szükséges, talán még a 3,5 sem.🤔
Az evga clc280 és a 2070 az ATX-es lappal fix, ők keresnek kényelmes otthont.Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Zalman X3 vs Aerocool Cylon Pro?
Mindkét verzió fehérben tetszik kérdés, melyik lenne jobb választás és szellőzik jobban?
ATX, Xeon, 980Ti lakna benne.
Léghűtés, Zalman kapna még 2db 12cm-es Arctic ventit felülre és az Aerocool is kettőt felül, hármat elől.
Persze csak, ha jól gondolom az elöl 3, felül 2, hátul 1 venti konfigot. -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Házat próbálok választani, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Ezek között nem tudok dönteni :
- Be quiet! BGW37 Pure Base 500DX (~43.000 Ft, lézershow, üveglap) [link]
- Be quiet! BG026 Silent Base 601 (~47.000 Ft, hangszigetelt) [link]
- Be quiet! BG039 Silent Base 802 (~62.000 Ft, hangszigetelt) [link]Ezek a szempontok :
- Az ár nem elsődleges szempont. Hosszú távon, aktívan szeretném a PC-t használni (napi 9 órát ezen is dolgozok, aztán játszok is rajta), ha van értelme, akkor nem sajnálom rá a pénzt.
- Az elsődleges szempont a stabilitás, a könnyű tisztíthatóság, és a megfelelő hűtés.
- Az üveglap, és az RGB nem zavar, de nem tartom ezeket szükségesnek. Asztal alatt van a PC, nem sűrűn látom, inkább működjön, az a fontos.A kérdéseim :
- Több helyen olvasom, hogy a hangszigetelés hőszigetelést is jelent, ami pedig nem feltétlenül jó dolog. Ezen felül a "Pure Base" változat tetején látok olyan ventilátorokat is, amit a "Silent Base" változatok tetején nem. Kimondható, hogy a "Pure Base" a szellőzés / hűtés szempontjából előnyösebb, vagy jobb ezen a téren a két "Silent Base" változat ?
- Az ár különbséggel mit fizet meg az ember ? Kizárólag a hangszigetelésben jobbak a "Silent Base" változatok, vagy van egyéb előnyük is ? Különösen a két "Silent Base" közti eltérés érdekelne, van ott valami minőségi eltérés is, vagy a 802 egyszerűen csak nagyobb, mint a 601 ?
- Van bármi nem esztétikai eltérés a két változat között, vagy itt igazából a hangszigetelés, és az RGB között választ az ember ? Gondolok itt a ventilátorok élettartamára, a levegő áramlására, a hűtés hatékonyságára, takaríthatóságra. Alapvetően ugyanazokból az alkatrészekből rakja össze kb ugyanazt a gyártó, vagy vannak itt olyan eltérések, amikre figyelni érdemes ?A választ előre is köszönöm !

-
MaddeNNNN
addikt
DANUBIUS - C3128 8.810,- Ft (1 venti gyárilag)
Zalman T6 13.900,- Ft (1 venti gyárilag)
AEROCOOL CS-1102 14.489,- Ft (1 venti gyárilag)
Zalman T7 14.800,- Ft (2 venti gyárilag) -
ACE-
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Úgy kezdtem hogy lehetőség szerint minél kisebbet. Tehát ha van több is abból a legkissebb, a jelenlegi házam egy 15 éves Chieftec, ilyen nagy tower, tök szar hűtéssel, nincs rajta elöl venti csak hátul egy, meg oldalról lehetett egyet belerakni. Ennél szerintem minden jobb és kisebb...
-
ACE-
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Mondjuk 10.000, de ha van 5ezerért is, akkor annyi
Gyereknek lesz, a régi házam túl nagy neki, nem fér el az asztalnál, ezért szeretném csak cserélni. Ha nem fér el a hűtő akkor a sajátjával lesz használva továbbra is, nem nagyon érdekel, neki bőven elég lesz. Nem kell semmi csicsa micsa. Köszi. -
Megabyte
tag
válasz
G4RWIN
üzenetére
Szerintem is sokkal jobb az 500DX.
Lásd a saját összehasonlító táblázatomból a releváns részletet itt.
De röviden:
500DX ezekben jobb (az én szempontjaimból):
- USB 3.2 Gen. 2 Type C csatlakozó is van
- +1 db. 140-es ventilátort kapsz az 500-hoz képest (amit fentről átszerelsz előre befelé fújóra és jó lesz)
- jobb az air-flow elvileg (valamilyen youtube review videóban említették)Engem nem nagyon izgat se az RGB se az üveg oldallap de nagyon erősen gondolkozok az 500DX-en a fentiek miatt. Ár/érték arányban szerintem elég jó.
-
G4RWIN
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Köszi, igen bocsi elirtam 2 x sata ssd és 1 x nvme.
Igen azért mondtam a be quiet pure base 500 - t, mert kb az a max amit szánnék rá. Az alternatívát azért kérdeztem, mert pl ha valamelyik minőségben tudja azt 25 ért akkor inkább azt venném. Ha a DX annyival jobb, akkor szánok rá többet. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Megabyte
üzenetére
Én pont ilyen házat vettem még novemberben akciósan 35 ezerért. Annyiért nagyon jó vétel volt és nagyon szeretem. Én nem érzem akkora hátránynak, hogy hátul csak 120-as venti van. Manuálisan beállítottam olyan fordulatszámra ami még nem hallatszódik ki a többi venti hangjából. A gyári ventilátorai teljesen megfelelnek átlagos felhasználónak.

ACE-
Mit jelent nálad az olcsó? 10.000? 30.000? Kicsit konkrétabb összeg kellene mint az, hogy olcsó...
Ablakos legyen, vagy jó a zárt oldallapos? Jó lenne tudni, hogy milyen hűtőt akarsz venni bele mert nem mindegy a ház szélessége sem.#77342

G4RWIN
Ugyan ez a kérdés, mennyi a keret rá?
Gondolom kb annyi amennyiért azt a BQ! házat linkelted, szóval 30k környéke.
Pár mátyással többért inkább a BQ! Pure Base 500DX-et ajánlanám. Mesh előlap, jó szellőzés. Alul elfér benne a 2 HDD-d, vganak is bőven van helye illetve később mehet bele akár 190mm magas cpu hűtő is.
Viszont a 2 m.2 slotos alaplapodba hogyan raktál bele 3db m.2-es ssd-t? Vagy az elírás és 1db m.2 nvme ssd-d van és 2 SATA ssd? (Ugye az m.2 a forma, az nvme pedig a csatlakozás.) -
Megabyte
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Köszönöm!
Azóta nagyon sok házat megnéztem és érdeklődnék hogy szerinted mennyire fontos hogy hátul is 140mm-es venti legyen? Pl. a Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid (FD-C-MES2C-01) tökéletesen megfelelne nekem azon kívül hogy olyat keresek amibe hátra is 140mm-es fér.De ez a "hátra 140" nálam azért van mert nagyon halk megoldást szeretnék és nagyobb ventilátorok elvileg (fizika) lassabb pörgéssel így halkabb zajjal is meg tudják tolni ugyanazt a levegőt.
Vagy ha veszek egy drágább 120-ast akkor az is felveszi a versenyt a 140-esekkel?
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Milyen házat ajánlanátok a konfigomhoz? Szeretnék minőségi házat, ár/érték arányban erőset.
konfigom:
Ryzen 5 2600
Asrock b450m pro4
2x8GB aegis RAM
Ichill x4 rtx 3070
1x Nvme ssd
2 x M.2 ssd
2 x HDD
Idővel a processzort lehet fejleszteném 5600X-re, amihez majd vennék hűtőt.Jelenleg CM N300 sz.házam van, de kicsit zsúfolt.
Egyelőre a Be quiet pure base 500 window-t néztem ki. Van esetleg jobb alternatíva?
Előre is köszi!
-
ACE-
addikt
Üdv! Az alábbi konfighoz szeretnék lehetőleg minél kisebb és lehetőség szerint olcsóbb házat.
Asus P8P67 REV 3.0, 8G RAM (alacsony), i5-2500K (jelenleg gyári hűtővel használva de akarnék neki egy valami kicsi halkat), Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD (kb. 230 hosszú), ehhez van egy Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold táp.Köszi
-
hevepapa
őstag
válasz
icp1970
üzenetére
Esetleg az üveg helyett a normál fém oldallap? Bár nem tudom mennyire stimmelnek ott a csavarhelyek. Gyári üveg már a gyártónál sincs.
https://www.fractal-design-shop.de/index.php?k=77&lang=eng
Az ottani árakhoz egy kiegészítés: 19% ÁFA van az árban, de ha Magyarországra rendelsz, akkor 27-tel kell számolnod + posta költség.
Sajnos az régi tendencia, hogy amikor megjelenik egy termék, 1-2 évig még van hozzá gyári csere alkatrész, de utána kész, vége. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Megabyte
üzenetére
azt majd vedd figyelembe, hogy az mATX lapod ezekben a nagyobb ATX házakban el fog veszni:
BE QUIET! Pure Base 500DX Black fehér/fekete
CORSAIR 4000D Airflow fehér/fekete
Phanteks Eclipse P500A TG fekete
Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance Fekete#77333

icp1970
A Meshify C és a Meshify 2 C méretei sem ugyan akkorák és maga az oldallap felfogatása sem ugyan olyan, így biztosan nem jó hozzá#77337

123sylaar
Mi volt a régi házad? Milyen tápod van? Mennyi idős? Biztos jó lett beszerelve? -
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
Egy elgéggé érdekes jelenség áll fenn az új házba költözés alkalmából. (MSI MAG FORGE 100R) A táp olyan szinten hangos, hogy már zavaró(Régi házban nem volt hangja). Viszont ha lefektetem a házat, akkor semmi hangja nincs.
A kérdés az, hogy gáz ha fektetve használnám?
-
Megabyte
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni ház választásban, mert már elég sok órát beletoltam a keresgélésbe de nem sikerült találni egy jót.
Új gép lesz tehát a komponensek feltételesek.Információk:
- alaplap: Asus Prime Z690M-Plus D4
- CPU hűtő valószínűleg: be quiet! Dark Rock 4 (BK021) (150mm magas)
- VGA jelenlegi megy át: 1050 Ti (212mm hosszú)Árkeret:
15 és 50k között, de reálisan inkább kb. 30-35 körül akarok rá költeni, fentebb akkor megyek ha ebben az árszegmensben vagy olcsóbban nincs jó opcióm.Követelmények:
1. ATX szabvány
2. Beépíthető VGA hossz legalább 310m legyen
3. Beépíthető CPU hűtő magasság legalább 160mm legyen
4. 140mm-es ventilátorok mennek bele, legalább 2-t el tudjon szállásolni, de az lenne a legjobb ha előre beférne legalább 2 és hátra is 1 140-es.
5. Előlapon legalább 1 USB 3.2 Gen 1 port
6. Célmélység 0-44 cm között, de ~47 cm-ig tudok élni vele ha egyébként tökéletes
7. Minőségi összeszerelésű legyen, jól szellőzzön, könnyű legyen szerelni, legyen kényelmesen nagy.Jó lenne:
- porszűrő
- előlapon Type C csatlakozó
- előlapon 1-nél több USB 3.2 Gen 1 portEgyéb:
- RGB nem szempont, még ha RGB-s is akkor kikapcsolható legyen mert nem fogom használni
- halk PC-t építek, így ha van előre beépítve ventilátor akkor annak jónak és halknak kell lennie
- üveg oldalfal nem szempontElőre is hálásan köszönöm!

-
joshua7
veterán
A házat tervezem föltenni a padlóról egy asztalra. Nem az íróasztalra akarom, hanem egy kisebb és alacsonyabb asztalra, állványra, akár kisebb tv-szekrényre. Van ez a Lack asztal, ilyesmire gondolok, de akár alacsonyabb/keskenyebb is lehetne, ami közelebb van egy ház dimenziójához.
Ha használtok hasonlót, jöhetnek a tippek, miket. Köszönöm. -
icp1970
senior tag
Sziasztok .Fractal Design Meshify C Dark Tempered Glass kuckómba, az edzett üveg lap eltört. Költöztem és akkor történt a baleset. Neten találtam hozzá gyári edzett üveg oldalpanelt használtan.Még így is drágálom de az új ára egy vicc lenne. Csak a terméknél az van írva hogy a meshify c 2 höz van. Az enyém meg a sima első verzió. Szerintetetk jó lenne hozzá?Úgy tudom a méretek azonosak,és annyi annyi különbség van a 2-es verzión,hogy az előlapon lévő,por védő szivacs vékonyabb.

-
icp1970
senior tag
válasz
Benhill
üzenetére
Éppen ma költöztettem be haver konfigját Citadel Mesh RGB-be."HDD keret csak SFX táppal használható, ATX táp esetén ki kell szedni(mint nálam)."
Normál ATX méretű táp(FSP Hydro 600 Plus) simán el fért,ha a HDD keretet előrébb raktam a ház elejébe.Adott a lehetőség, meg vannak rá a gyári furatok a házban.". üveg ajtó szerintem nem levehető, "
Az üveg ajtót is le lehet venni a zsanérról. Először kicsit nehezebben jött le, másodszor már tökéletes.Nálam gigabyte b560m aorus pro ax lapról vezérelve pwm csatin halkak a ventik 800 RPM-en.És az RGB is hibátlan. Összességében egy jól szerelhető háznak tartom én is,jó anyag használattal, kiváló szellőzéssel. Kábel menedzsment is jó.A max 170 -es CPU hűtő magasság,és a távval vezérelhető RGB lehetőség meg hab a tortán.Nagyon jó ár érték arányú mATX ház. Őszintén szólva a jóval drágább és ajánlott fractal design meshify c házam, jobb ház,de közel sem annyival amennyivel drágább. Egyedül a teli oldal lapoknál éreztem hogy a Fractal lapja vastagabb, és masszívabb. De itt s minimális a különbség. -
T0mBd1gg3R
veterán
Szerintem a kettő nagyon hasonló.
Az NR nem egy nagy szám anyaghasználatban, elég huppogós vékony lemez.
Ha jót akarsz inkább aprón vadásznék egy használtat.
A ház csak egy doboz, mi baja lehet?
MeshifyC-t fogtam ki nem túl szép, kissé hiányos állapotban 9 ezerért. Amit kellett pótoltam fillérekből (szivacs hiányzott előröl, USB3 kábel le lett vágva, forrasztani kellett másikat), amit nem az meg vagy nem akartam vagy megtanultam élni vele.
Ennyiért nem zavar
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az ODD nélkülit néztem, mert ugyan van meghajtóm, de 8 éve ki sem nyitottam (akkor is csak azért, mert az akkor már elég régi Win7 telepítőm még nem ismerte a hálókártyát. Az NR400 és az MB311L között vacilálok most, előbbi nagyon letisztult, de drágább, utóbbi kicsit "dizájnosabb", de a tesztek szerint az anyaghasználat elég tré (az NR sem egy Meshfity, de harmadával olcsóbb is). A beépített ARGB-t elengedtem, kap Aerocool Saturn ventiket, azok tetszenek...
Gondolkodtam még az Aero One mini-n is, hasonló az eleje a Corsair 4000D-hez, csak mATX létére iszonyat méretes ház (akkora, mint a Phantenks P400A).
-
Masterbox NR400 milyen lehet? Az MB311L felé kacsingattam, megláttam, hogy 3 venti is lehet elől, aztán megláttam, hogy itt van ez a letisztult forma. Igaz, nincs RGB, de 10k a 3 venti, vezérlővel. Nagyon szép, letisztult. Tiszta mesh elől, oldalt nincsenek csavarok, mint a 311nél.
-
LógaGéza
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
40mm pont

De ez is ITX only, és most cseréltem lapot (4db memóriaslot amúgy sincs ITXen).
Igazából a magasság nem para, szélességből kéne kevesebb.Végül az lesz, hogy nyomtatok egyet
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresek kis mértetű gépházat.
Amire szükségem lenne:
- mATX lap férjen bele
- ATX méretű táp
- Teljes méretű, 2 slotos VGA menjen bele (mostani ~267 hosszú)
- Passzív üzemre alkalmas legyenAmi nem kell:
- RGB/üveg oldallap (asztal alatt lesz, nem látható helyen)
- 3.5"/5.25" meghajtóhelyek (NVMe SSD-k vannak a lapon)Valamint mindezt jó lenne nem 50 ezerből megoldani

Nézelődtem a boltok ajánlataiban, de valahogy nem láttam ilyet, csak ITX lappal, és/vagy kisebb méretű táppal.
Esetleg valakinek van tippje merre induljak?Köszönöm!
-
Hj's
csendes tag
-
-
-
A deszkád alapból szélesebb (+5mm), mint az E-ATX szabvány, szóval olyan házat keress, ami limitációk nélkül kezeli ezeket az ajtólapokat. Valószínű azért nem válaszol senki, mert VGA-t még vesznek néhányan félmillióért, de alaplapot "kicsit" kevesebben. A Threadripper sem épp általános az asztali gépekben.
-
Hj's
csendes tag
Sziasztok!
# 77304 sorszámmal tettem fel egy kérdést. Kérem, valaki írjon rá valamit, mert ez az utolsó dolog ami nem klappol, viszont nem szeretnék ezért rossz házat venni. Egyedül a méretszabvány kérdésbe zavarodtam bele sztm.
Előre is köszi. -
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Az MB320 ugyanúgy üveg előlapos, mint a Glass SE. Egyébként a Glass SE ára bezuhant (24-25k). Jelenleg pár százassal, de olcsóbb (mindenhol), mint a Mesh változat. Ki fog futni, vagy mi történt?
Találtam egy francia tesztet (mert a helyi PH!-s teszt egy másik házzal sem hasonlítja össze), a Meshfity C Mini-hez képest 1 fokkal melegebb, a MetallicGear Neo Micro-hoz képes ugyanaz (nem meglepő, teli frontos), a CM NR400-hoz képest szintén +1 fok a hátrány (a tesztkonfig Ryzen 5 3600X, UX100 hűtővel, és MSI RTX2070 kártyával)
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok.
FSP CMT211A-val van valakinek tapasztalata?
-
MaddeNNNN
addikt
esetleg ezek a Coolermaster házak?
MASTERBOX MB320L ARGB / MB311L ARGB
TD300 MESH -
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Azért fura, mert a fekete szokott a kommersz szín lenni, minden más (főként a fehér) pedig a prémium, ritkább (még mindig elég kevés fehér színű ház van, olyan, ami még több színben kapható, abból még kevesebb). Ugyanebből nincs mATX méret? Nagyon zavar a VGA alatti nagy tátongó űr. Úgy voltam, hogy jó lesz a Citadel Mesh színes kiadása, aztán azóta is házakat keresek, kutatok (de ARGB-s, PWM-es ventivel, szabályzóval, ennyiért nincs semmi más). Ha nem szellőzne olyan ramatyul, akkor a Citadel Glass-t venném, az iszonyat tetszik. Arra nincs valami okosság? A jelenlegi konfigom is izzad, ha játszok, pedig nem egy erőgép, de ugyanúgy zárt az eleje a háznak, és hiába van beállítva a PWM szabályzás hőrérsékletre, megreked bent a meleg, mert a gépház fém oldala az első fél órában a VGA körül, egy óra múlva teljes lapján kézzel épp foghatóra melegszik. Aztán lehet az is a baj, hogy az F12-es ventiket csak 60%-ig engedem...
-
-
-
-
Hj's
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy alaplap (Asus Pro WS WRX80E-SAGE SE WIFI) az van az adatlapján hogy extended atx, pontosabb méretet nem találtam. Ezzel nincs is baj hiszen az e-atx 12x13 in azaz kb 30,5cmx33cm. Találtam egy egész jó kis házat neki ( Bequiet Silent Base 601) aminek a tech infói közt az van hogy támogatja az e-atx lapokat de zárójelbe odaírják hogy 30,5x27,5cm.
Na most a kérdés az, hogy akkor bele fog-e férni a lap vagy sem? Én kerestem ki rosszul az e-atx méretét vagy a bequiet írt el valamit? az előbbire tippelek, de akkor kérlek javítsatok ki.
Ha nem jó házat választottam, ehhez a laphoz illő ház ajánlást is szeretnék kérni, ami árban kb ott mozog mint az előbb említett Bequiet ház. ~50ezer.
Előre is köszi! -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Zotya984
üzenetére
Igen, lassan időszerű lenne frissíteni a kínálatot.
Mi az olcsó neked? Valakinek 5000 Ft míg másnak 50.000 Ft.
Ezeket nézd meg, korábban ajánlottam másnak is:SilentiumPC Signum SG1 (atx) 19 699 Ft
Aerocool QS-240 (matx) 13 990 FtKb ezek a lehetőségeid ablak nélküliben. Ha többet is szánnál rá, vannak más lehetőségek is.
Azt a noname 1001 éves vízhűtést meg azért próbáld ki előtte, ne a gépben derüljön ki hogy szivárog vagy halott a pumpa és vettél egy vízzel töltött téglát. -
Zotya984
senior tag
Sziasztok.
Az összefoglalóban szereplő házak egy jó része már nem kapható ezért szeretnék egy naprakész tájékoztatást kérni.
- asrock b365m pro4
- i5-8600 (nem "K"-s)
- Gigabyte GeForce GTX 1060 Mini ITX 6G
- Gigabyte táp nem moduláris.Lett egy 240-es vízhűtésem ami jelenlegi házba nem fér el. (noname 1001éves) Kellene egy kis korekt ház amit nem kell mókolni a vízhűtésre. Árban legyen olcsó, nem kell plexi, se rgb.
köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- 27% - ASUS ROG Strix G16 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vékony anyag, gyenge kábelmenedzsment, alaplap lefogatók menete kb használhatatlan (a réz kis távtartó csak félig ment be, mert tovább nem volt menet, szerencsére ilyeneket már rutinból kiszúrok, de kezdőt megszívatott volna.) Ha nem kifejezetten ezt kérik, tutira nem...

Normál ATX méretű táp(FSP Hydro 600 Plus) simán el fért,ha a HDD keretet előrébb raktam a ház elejébe.Adott a lehetőség, meg vannak rá a gyári furatok a házban.". üveg ajtó szerintem nem levehető, "
Busterftw