- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Árnyékos sarok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
mclaren777 #3574 üzenetére
Jajj, azért ennyire ne kezeld így a helyzetet, nem nyeklik ez semerre.
Teljesen korrektül össze van szerelve, kézbe kényelmesen simuló az anyaghasználata is...hagyd már ezt a kilátást.
Milyen autóban szeretnéd használni? Vagy ilyen kisnövésű vagy?
Haveromnak kölcsönadtam már az enyémet nem egyszer, ő 106-os pözsóban használta, soha nem mondott ilyet, h zavaróan nagy lett volna.A kijelzőre; volt már nálam X850 is, én nem vettem észre ekkora különbséget, viszont youtube, google - itt-ott, tuti találsz összehasonlító fotókat/videókat.
A képpontok valóban nagyobbak, de féltem tőlem én is, h pixeles lesz, de abszolút tűrhető - mondom ezt úgy, h amikor vettem 3GS-t használtam, most HD2-t.
..én azt mondom, ha már 4,3"-ost néztél, akkor vedd meg az 5-öst, multimédia miatt biztos jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz
mclaren777 #3562 üzenetére
0,7" tudod mennyi? ~ 17 mm.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
sklave
csendes tag
válasz
mclaren777 #3557 üzenetére
Szia!
A kijelző lehet 3.5" is ha szép éles képe van. Lehet, hogy jobban látod a kontúrokat, mint egy 5"-on. Ez tapasztalat. Meg kell nézni előtte.Jó (mű)holdat Sirius kapitány!
-
runner 125
nagyúr
válasz
A nagy kijelző szvsz csak a más, egyéb multimédiás képességek miatt előnyös, pl. filmnézés.
..vezetés közben amúgy sem kell nézni, hang alapján lazán lehet menni utána."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
m.jeno
senior tag
válasz
Szerintem nem az autó mérete határozza meg, hogy mekkora PNA kell, ha folyamatosan a navi programot akarod nézni, akkor 5", de a navigálásjoz elég a 3.5" is.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
t72killer
titán
válasz
mclaren777 #3548 üzenetére
Ez jó kérdés, sajna nem én teszteltem, csak mások telefontesztjeit olvastam
. Amúgy a quickGPS progi segítségével netről is letölthetők a holdak aktuális koordinátái, ez tudtommal uaz az infó, amit az aGPS küldene.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz
mclaren777 #3540 üzenetére
jó kérdés (mármint telefon vs modern PNA?) az új telók (Desire HD, motorola DEFY) egy része pár másodperc alatt befogja a holdakat.
Persze szép lenne, ha pl SirfStarIV chipet tennének telóba
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #3544 üzenetére
X820/X850-en kívül tudtok olyan PNA-ról, melyben cserélhető az akkumulátor?
-
krixkrax
tag
válasz
mclaren777 #3537 üzenetére
Garmin nuvi 295W. Amazonon 280 helyett 89 USD??? Ennek utana kell olvassak...
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
Valami hasonló eszközre gyanakszom [link]
"GPS repeater, GPS vétel épületben
Alkalmazási példák
GPSR-1 repeater
GPS-A jelerősítő
GPS-S jelosztóBiztosítsa a GPS jel vétel épületben, mélygarázban és más zárt, fedett területen Roger GPS repeaterrel!
A GPS vevő egységek alapvetően nem képesek kordinátát szolgaltatni amig nincs tiszta rálátásuk az égboltra. Ez a tény számos nehézséget okozott az alkalmazásokban.
Megoldás:
Helyezzük el a Kültéri antennát az épület falán vagy a tetőn, rögzítsük a Roger GPS repeter egységet a szoba illetve helyiség falára, mennyezetére. Majd a két egységet csatlakoztassuk egymáshoz egy koaxiális kábellel.Tulajdonságok: előnyök - hátrányok
A GPS repeater egység kb. 10-15 méter sugarú körzetében képes biztosítani a GPS lefedettséget. Ezen körzet belül mozogba mindíg ugyanazt a kordinátát fogjuk kapni, ami nem más mint a kültéri antenna pozíziója.További műszaki megoldások:
Az antenna és a repeater közötti távolság lehetőleg minél kissebb legyen a kábel csillapítása miatt. 20 méter kábelhoszz felett GPSR-A jelerősítőtt kell használnunk amivel kb 100 m távolsára vezethetjük a kábelt. Amennyiben nagy területett kell lefednünk GPSR-S (splitter) jeloszóval bonthatjuk a kábelt további GPSR repeater egységek részére.A rendszer nem az épületen belüli navigációt szolgálja. Alapvető célja a GPS jel vételének és folyamatosságának biztosítása."
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
Konkrét választ nem tudok, de szerintem téged átvertek. Ugyanis egy olyan beton tömbben nincs az a GPS vevő, ami jelet fogna. Azért hogy a gépeket lehessen próbálgatni azt csinálják, hogy a tetőre kitesznek egy GPS vevőt, és annak a jelét egy belső egységgel szétszórják a teremben, Te ezt láthattad.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
-
Kbali
nagyúr
válasz
mclaren777 #3501 üzenetére
Esetleg innen valami?
-
runner 125
nagyúr
válasz
mclaren777 #3501 üzenetére
PDA-t szvsz már nem kapsz, főleg nem garival.
..noh meg max 3,5", legjobb esetben VGA felbontással, de nagyon ritka.
Válaszd akkor az Omnia II-t.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mclaren777 #3499 üzenetére
Netbook?!
Nekem ilyen célra az van.
..vagy esetleg be kel ruházni egy HD2-re, ott meglesz minden egyben, és a net is kényelmes.Wifi-re viszont nem lehet mindig alapozni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mclaren777 #3497 üzenetére
Úgy tudom jelenleg nincs.
Az X990 kapcsán olvastam egy írást, miszerint rövid időn belőle megkapja ez is - nyilván kiegészített névvel - a Wifit is, bár ugye ez már az 5"-os kategóriát képviseli.
-
Kbali
nagyúr
válasz
mclaren777 #3490 üzenetére
Azt is olvashattad, hogy a Garmin által forgalmazott/licenszelt hazai térképadatbázis is TopMap.
SD kártyán régebbi Mio készülékekhez is lehet(ett) TopMap-os hazai térképet venni.[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
mclaren777 #3425 üzenetére
Az iGO8, és a Primo tudja. Egy kis ízelítő:
További részletek (regisztrálás után) [link]
Joe bácsi
Az előtelepített iGO ugyan olyan jó, mint az SD-s változat. A különbség csak annyi, hogy az SD-s változatot a felhasználó telepítheti, míg az előtelepítettet meg csak a gyártó. Bár ha is szempont, hogy az iGO jogszerűen átvihető legyen az egyik gépről egy másikra, akkor már csak a PDA jöhet számításba. Ezt ugyanis a PNA esetében jogszerűen nem lehet megtenni. A PNA-nál a szoftver (iGO) a hardverhez tartozik (árukapcsolás), viszont így meg olcsóbb.
A PDA nem jelenti automatikusan, hogy telefonálni is lehet vele, sőt egyáltalán nem azt jelenti. A telefonos PDA-kat nevezik "okostelefon"-oknak. Az csak egy plusz szolgáltatás.
A PDA és a PNA között a valódi különbség az operációs rendszerben van. A PDA-n egy teljes értékű oprendszer van (minden jogosultsággal), míg a PNA-ban egy lebutított változat, többek között nem lehet rá programokat telepíteni, a legtöbb esetben alapból még az oprendszerhez sem lehet hozzáférni. A PNA-k ugyanis célgépek.
Arra figyelj, hogy olyan PDA-t vegyél, amiben GPS vevő is van. Itt is találsz pár típust. [link]
Konkrétan nem tudok semmit ajánlani, mert nekem egy régi Mio típus van, ami ugyan nagyon bevált, de mintha kiment volna a divatból. Mostanában navigációra PNA-t használok. Márcsak a nagyobb képernyőméret miatt is.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
mclaren777 #3205 üzenetére
Nagyon olcsó dologról van szó, így valószínűleg próbálnak az alapanyagokon olcsósítani, hát ez most nem jött össze.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz
mclaren777 #3203 üzenetére
Ennyi hibája van a jelenlegi szériáknak, ez nem típus hiba, egyszerűen csak elrontottak valamit rajta HARDVERESEN.
Remélehetőleg hamar javítják, és remélhetőleg ezért nem kapni most, mert pár nap kihagyás van a gyárban a hiba javítása miatt, és az új szállítmány már remélhetőleg jó lesz.Konkrétan annyira kérdezz rá, hogy a zenelejátszóban a hangerőszabályzónál, ha 50% körülre a ceruzájával rábök és ott tartja 5-10 másodpercig, akkor elkezd e remegni jobbra balra 1-2 milimétereket (vagy többet) magától. Ha mozdulatlan a csúszka, és ha jobbra balra mozgatja a hangerőszabályzót, és az úgy mozog ahogy a ceruza van rajta, akkor az hibátlan.
Más hibákat nem olvastam róla.
-
BullZeye
veterán
válasz
mclaren777 #3200 üzenetére
Úgy, hogy az összes bolt akit végigkérdezgettem, vagy bent voltam személyesen, van egy aprócska hibája, mégpedig az, hogy ha csak nyomod 1 pontban mozdulatlanul a csúszkát, akkor az a csúszka ugrál mintha rángatnád, ez így alapjában nem gond, DE van ahol a térképet ha próbálod mozgatni picit, akkor elég undorító módon remeg az egész. Ez van akit zavar, van akit nem.
Én speciel ha már veszek, akkor olyat szeretnék venni, ami gyárilag NEM hibás. Épp elég, ha fél év múlva ki jön rajta valami ketyere, nem kell, hogy még gyárilag is idegesítsen.
de csak hogy "fényezzek" egy boltot:
http://www.pdastore.hu/ pénteken bent voltam náluk kipróbáltuk mind a 3 készüléket ami náluk raktáron volt, mind3 hibás volt ,el is ismerték, így az ő álláspontjuk szerint (vagy legalábbis ami a cselekményeikből lejön) ha tudják hogy szar, akkor 26700ft helyett felviszik az árat 29990Ft-ra mondván, aki ennyiért megveszi az úgyis "hülye" és neki jó a szar is!na jó ez drasztikus, de a bolt hozzá állása nevetséges szerintem.
Úgyhogy én a helyedben ezekre rákérdeznék, aztán vagy bevalják korrekten, vagy elküldenek egy szart neked....és bukod a postaköltséget, mert postafordultával küldenéd is vissza.
-
attrax
aktív tag
-
kalcika
tag
válasz
mclaren777 #2843 üzenetére
Erre a válaszra én is kíváncsi lennék. Mert alapból azt gondolnám, hogy mennie kellene. Viszont esélyes az azonnali garvesztés, ez azért mégsem PC.
Challenge my brute: http://mo-kei.mybrute.com/
-
kalcika
tag
válasz
mclaren777 #2841 üzenetére
A 32MHz-et nem tudom, hogy lehet-e "érezni", de a 128MB igen pozitív, olvastam valahol egy tesztet, ahol pont ezt a témát feszegették és arra jutottak, hogy nagyot dob a teljesítményen. Válaszd az N800-at (Wayteq, nem Nokia
) és akkor 600MHz-ed lesz (meg Sirf GRF 3i+)
Természetesen ha szeretnéd az alapfunkciókon túl másra is használni, akkor hasznos lehet a Windows elérése és az 5.0-s szoftverek támogatása is jól jöhet, én mondjuk nem szándékozom telepítgetni rá (egyelőre, mert óvakodjunk a kategorikus kijelentésektől
). A nagyobb pontosság is jól jöhet - bár az X920BT-nél sincs bajom ezzel. Amikorra a Galileo használható lesz, te már nem a most megvásárolandó kütyüdet fogod használni.
Hálózati töltő szuper, nekem van egy "230V-USB átalakítom" azzal áthidaltam villámgyorsan a hiányát.
A 2GB belső tárhely abszolút jó dolog, a térképet fel tudod rá pakolni, a memóriakártyát pedig használhatod a zenékhez.
A 2 év garancia viszont vitathatatlanul a CNS felé húz.
Sok sikert a döntéshez.
-
kalcika
tag
válasz
mclaren777 #2833 üzenetére
Nem hülye vagyok alapból, megértem én is az érveket, magam is a kereskedelemben dolgozom jó pár éve és tudom, hogy ez nem csak a NNG-nél megy így, erre utaltam is. A tipikusan magyart arra értettem, hogy ez egy kis ország és ezért minimális tőke befektetésével meg lehet teremteni a "monopolhelyzetet" azáltal, hogy nagyobb lefedettséged van (GSM anno), a te térképed a legrészletesebb stb. Jó esetben van alternatíva, de van hogy az sincs - pl. adott házban, utcában, kerületben, településen stb. csak te húztad ki a kábelt és "valamiért" a többi szolgáltató nem is teheti meg (Bp. III. ker. pl.). Ugyanezt Németországban nehezen tudnám elképzelni, mert nagyobb piac és szerencséjükre több nagy cég is elfér egy adott szolgáltatási területen, valamint csúnyán megütheti a bokáját az, akit tisztességtelen előnyszerzésen kapnak - ez nálunk valahogy nem tud megváltozni.
De jól van, nem kell egyetérteni velem, én azért továbbra is azon gyártók és fejlesztők elképzelései mellett teszem le a voksomat, akik a befektetés megtérülését egy versenyképes ár segítségével realizált tömeges eladással próbálják elérni, nem pedig a túlárazott terméküket erőltetik és inkább eltartanak egy évfolyamnyi ügyvédet, minthogy elérhetőbbé tegyék azt.
Persze mindig lesznek emberek, akik csak tört termékben gondolkoznak, de hiszem, hogy már ma is rengetegen vagyunk, akik ésszerű árat igenis hajlandóak vagyunk kifizetni és ez a magatartás egyre jellemzőbb lesz a jövőben.Peace
-
kalcika
tag
válasz
mclaren777 #2833 üzenetére
Szia!
Wayteq legyen és ne használj iGO-t!
Komolyra fordítva nekem egy Wayteq X920BT-m van, pont ma teszteltem, meddig bírja töltés nélkül navigáció közben, valós, autós használatban és több mint 4 óráig ment bekapcsolva és további kb. 1 órát volt készenlétben.
Amúgy meg vagyok elégedve a többi szolgáltatásával is - FM transzmitter, BT - és megfelelően gyorsnak találom a működést, hamar megtalálja és jól "tartja" a jelet.
Egyetlen negatívuma a térkép lehet, mert Magyarországról létezik jobb térkép is, mint azok, amiket a Wayteq termékekre telepíteni lehet.A CNS-t nem ismerem testközelből, de annak idején elolvastam a tapasztalatokat azokról is és a Wayteq mellett döntöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest