Új hozzászólás Aktív témák
-
kalcika
tag
válasz lukacsb #2897 üzenetére
A 2. választ egészíteném ki annyival, hogy a 2GB beépített memóriára gondol lukacsb, ami valóban bőven elég a használathoz. Ha Sygicet használsz full EU-val, akkor ha jól tudom 3 ország térképe nem fér fel. Én mondjuk viszonylag ritkán járok a skandináv államokban, így ezek nem hiányoznak
Ja, egy különbség még az X920BT és az X820BT között az akksi. Az X920BT-é nem cserélhető - legalábbis nem olyan egyszerűen - viszont jóval többet bír.
[ Szerkesztve ]
Challenge my brute: http://mo-kei.mybrute.com/
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Van valami lényeges különbség a Wayteq X920BT és az X820 között a kijelző méreten és a bluetooth-on kívül, ami indokolná a cirka 5 ropis különbséget?
Illetve, ha nem adnak hozzá térképet, akkor gondolom mikro SD v SDHC-t se adnak hozzá úgye? Szal a teljes használathoz még egy megfelelő méretű memo kártya is kell, ha jól gondolom.
Meg egyáltalán minek egy PNA-ba bluetooth?
Köszi szépen a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
dajani
tag
Sziasztok.
Hól lehet a legolcsóbban Wayteq x920BT-t venni? -
Zola_
tag
válasz RaPiDsHaRe #2889 üzenetére
A BP Opal-hoz ezen az áron nincs program és térképek (amúgy 19e körül is kapható már), Mio gyengéje pedig maga a TeleAtlas alapú térkép, mert jelenleg Mo-n még részletesebb a TopMap alapú, ami az IGO-ban van, így maradt a Navon... (szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
m.jeno
senior tag
válasz RaPiDsHaRe #2889 üzenetére
Pü ment.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Ezeket találtam, mi a véleményetek ezekról:
NAVON N470 navigáció + iGO8 Magyarország térkép 22.900 Ft
BLUEPANTHER Opal 21.921 Ft
BLUEPANTHER Opal Bluetooth edition 25.013 Ft
Mio Black Edition navigáció + TeleAtlas alapú Magyarország térkép 19990 Ft -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Navigációt szeretnék venni olyan 20-30eFT között, mit tudok ajánlani?
Köszönöm előre is. -
Kbali
nagyúr
Ha valaki most akar venni márkás, térképes cuccokat jelentős kedvezménnyel, az nézzen szét itt.
-
Zola_
tag
Kis kiegészítés: Navigon nem IGO-s, saját fejlesztésű programja van. Travelsystem nincs, TeleSystem van.
IconX bizonyos régebbi típusai támogatottak, de itt van pl egy új, amit program és térképek nélkül árulnak, 16e ért láttam a héten fukaréknál akcióban: [link] itt meg még azt is leírják, hogy tul.kép Wayteq, csak nincs benne a 2GB memória:[link] -
m.jeno
senior tag
válasz GAgyiXyXy #2879 üzenetére
Jelen korra értettem és nem a múltra, egyébként azt sem tudod iGo8-as frissíteni, sőt az 2006+-hoz már semmilyen frissítés sincs, még térkép se.
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
SirKero
őstag
Hali.
Én nem írtam sehol,hogy feltétel az IGO hozzá.
Úgy néz jelen állás szerint,hogy a WayteQ x920BT vagy a Traveller I900 közül valamelyik lesz a befutóMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
Zola_
tag
Ha elég a 3,5' kijelző, akkor 27e-ért -jogtiszta- teljes EU-s IGO-val, megbízható, 2 év garival, szellőzőrácsos tartóval, (szélvédős hozzá még 2-e) [link] 4,3'-as kijelzővel és szélvédős tartóval már 40e.
Ha elég a csak magyarország térképes IGO-val is, akkor esetleg ez is olcsó 20e-ért, 2 év garival és szélvédőre való tartóval: [link], vagy 4,3'-as kijelzővel 23e-ért:[link]
Ezeknél olcsóbban jogtiszta szoftverrel nem nagyon kapni PNA-t sztem.[ Szerkesztve ]
-
kalcika
tag
válasz SirKero #2870 üzenetére
Az 1 kerek szám. Remélem, nem azért csak ennyi, mert nem is nagyon bír többet. Egyelőre nekem kifogástalanul működik a vas, de még csak 4 hónapos. Én csak az akksi kapacitásának a drasztikus csökkenésétől és meghibásodásától tartok, viszont arra sok esetben a 2-3 éves garis készülékeknél sem vonatkozik 1 évnél több.
-
MaTT
aktív tag
navon n470 vagy IconX A420?
esetleg valami hasonló ebben az árkategóriában? 20-25ezerigo8at szeretnék hozzá teljes európa térképpel.
Keep the rubber side down!!
-
aktív tag
hi,
van egy laptopom. szeretnek hozza venni egy gps vevot, neytem a vateran egy ilyet. vmi noname. kerdesem annyi lenne h a navigacios szoftverek honnan veszik a gps adatokat? ugy ertem ha en radugom ezt a vevot a gepre es elinditok egy szoftvert, akkor ott be kell ellitani mondjuk h a com5-os porton van a vevo?
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Üdv.
Csatlakoznék (#2862) ruan kérdéséhez.
Nekem annyi lenne az extra,hogy legyen benne FM transzmitter és Bluetooth-kezelés: telefon kihangosítása, tárcsázás, hívásfogadás.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
ruan
tag
Sziasztok
Egy olcsó, megbízható, és könnyen kezelhető gps-t keresek
Anyukámnak lenne, tényleg semmi extra, de navigálni tudjon jól.amíg befut pár ajánlás, addig megpróbálom előtúrni a nagy
gps tesztet a mobilarénán, google a barátomköszönöm
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
kalcika
tag
Szia,
Ha kicsit visszalapozol, akkor láthatsz véleményeket a térképekről és a készülékekről is. Összefoglalva a Wayteq X820BT nagyon jó készülék, én például azt választanám a kettő közül.
A Sygic Drive sajnos TeleAtlas alapú, amiben a Magyarország térkép nincs a Top-on
Az iGo Topmap alapú térképe sokkal jobb itthon. Nyugat-Európában a TeleAtlas is fasza. Ha elsősorban itthon használnád, akkor iGo (mondjuk jóval drágább is).
A részleteket feljebb megtalálod.Challenge my brute: http://mo-kei.mybrute.com/
-
hdf
tag
Sziasztok!
Egyre többet foglalkoztat egy autós navigációs készülék vásárlása.
Az utóbbi napokban sokat okosodtam a témában a neten, ami nem volt nehéz, mert semmit nem tudtam ezekről a kis készülékekről.
Fórumok, tesztek alapján hajlottam a NAVON N470 iGo amigo-ra. De egy fórumon annyira lehúzták, hogy tovább keresgéltem.
Rátaláltam a WAYTEQ X820BT 2GB Sygic Drive 7.7 Teljes Európa térképes készülékre.
Egyébként semmi extra nem kell, csak jó térképe legyen (teljes Európa), és pontosan navigáljon, persze frissítés is kellene.
Zenét rádióból,cd-ről hallgatunk, képeket meg otthon nézegetünk.
Szerintetek a WAYTEQ és a térkép megbízható? (Magyarország+Közép-Európa fontos)[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Motoron használva zsebben, használhatatlan a Samsung Omnia2 GPS vevője. Elmegy a jel, késik a hang, szóval ami rossz lehet az rossz, és pontatlan, de csak ha zsebben van, viszont máshová nem tudom tenni.
Szeretnék hozzá Bluetooth GPS vevőt, ami lehetőleg jó chipset-tel van szerelve.
Tök hülye vagyok a témához...
Ezt néztem:Qstarz Q818X Bluetooth GPS 66cs MTK II 2év gar
A kérdés az, hogy a SiRFstar III 20 csatornás chipset jobb az MTK-nál? Ha igen, tudtok belőle jófajtát? Illetve bármilyen jöhet, ami jobb vevővel van szerelve.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
wurci
tag
válasz kalcika #2855 üzenetére
Köszi a javaslatot. Bocsánat, úgy gondoltam, hogy a "megoldom" alatt sokmindent lehet érteni, például ajándékba is kaphatom, utánam is vághatják a boltban. Fejleszteni nem tervezek újat.
Viszont most már visszaolvasva úgy látom, hogy ha az ajnározottat szeretném akkor esetleg még az is összejöhet jó eséllyel.
De most már elég a fecsegésből, elmegyek megveszem aztán jöhet a próbálkozás.
-
kalcika
tag
Szia,
Ha kicsit feljebb nézelődtél volna a fórumban, akkor nem merted volna leírni a megoldós szoftver dolgot. De mondjuk azt, hogy félreérthetően fogalmaztál és azt akartad mondani, hogy a szoftvert utána megveszed külön, csak a készülék kell sürgősen.
Egyébként egy jó ajánlat lehet pusztán a készülékre a Wayteq X820:
http://gpsmarket.hu/index.php?scn=122&pc_id=10&pi_id=107&ppt=0
-
Kalozman
tag
up
-
wurci
tag
Sziasztok!
Még sosem volt GPS készülékünk, de most azt a feladatot kaptam, hogy 20e-ből oldjam meg a dolgot. Szerintem a szoftver dolgot meg tudom oldani, hacsak nem brutál bonyolult.
Milyen készülékeket tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
wurci
-
userZ
aktív tag
-
Kalozman
tag
Sziasztok!
Nokia telóhoz szeretnék gps vevőt.
ld-3w vagy ld-4w ezt a kettőt néztem ki. Valakinek tapasztalatok ? Melyik a jobb ? a 4w drágább, de a gyári adatok szerint sokkal kevesebbet bír időben, nomeg belső aksis ami nem biztos h jó.
elösször azért akartam a 4w mert annak van a csomagban övcsipesz meg felakasztható, ami gyalogos navigálásnál nem rossz. De itt olvastam h a 3w bár nem túl praktikus mert nagyobb, meg nem akasztó, de táskából vagy zsebből is működik. Ehhez valakinek hozzászólása ?
A válaszokat előre is köszönöm. -
C64
őstag
hali, mondjatok pls egy megbízható de olcsó gps-t, köszi
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
veterán
Szervusztok!
Egy angol ismerősöm tervezne venni egy Nokia 5230 készüléket, főként a navigáció miatt, ez lenne az elsődleges használati terület. E mellett csak telefonálna rajta. A kérdésem az, hogy nem tudjátok-e, hogy régióspecifikus-e az OVI Maps? Meg tudná nézni valaki, hogy angolra állítva is navigál? Elvileg ez nem szabadna, hogy gond legyen, de biztos, ami biztos, nem akarom, hogy feleslegesen vegye meg, hogy aztán meg magyarul kvartyogjon neki a telefon.
Aki próbálta már (kérdeztem a fórumában is...):
Egyébként mennyire vagytok megelégedve a navigációs résszel? Teljes értékű navigációt nyújt? Nem dobálja el a jelet, hanem stabilan tartja? Van aki rendszeresen használja ilyen célra? Esetleg ha van olyan, aki korábban használt iGo-t, és azzal összeveti, akkor ahhoz képest mennyire jó? Milyen részletes Magyarország? Mennyi a fehér zóna?
Ha tudnátok erről néhány infót mondani, azért nagyon hálás lennék."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
kalcika
tag
válasz mclaren777 #2843 üzenetére
Erre a válaszra én is kíváncsi lennék. Mert alapból azt gondolnám, hogy mennie kellene. Viszont esélyes az azonnali garvesztés, ez azért mégsem PC.
-
mclaren777
senior tag
válasz kalcika #2842 üzenetére
Az N800 jó kis kütyü lenne de a chipsetet leszámítva azt már úgy érzem nem használnám ki, nekem fölösleges akkora tudás.
Én egy X820BT-ra gondoltam, csak az 1 év gari nekem kicsit kevésnek tűnik.
Tényleg lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem menne föl a CE 6.0 SP1 egy CE 6.0-ás készülékre valahogyan? -
kalcika
tag
válasz mclaren777 #2841 üzenetére
A 32MHz-et nem tudom, hogy lehet-e "érezni", de a 128MB igen pozitív, olvastam valahol egy tesztet, ahol pont ezt a témát feszegették és arra jutottak, hogy nagyot dob a teljesítményen. Válaszd az N800-at (Wayteq, nem Nokia ) és akkor 600MHz-ed lesz (meg Sirf GRF 3i+)
Természetesen ha szeretnéd az alapfunkciókon túl másra is használni, akkor hasznos lehet a Windows elérése és az 5.0-s szoftverek támogatása is jól jöhet, én mondjuk nem szándékozom telepítgetni rá (egyelőre, mert óvakodjunk a kategorikus kijelentésektől ). A nagyobb pontosság is jól jöhet - bár az X920BT-nél sincs bajom ezzel. Amikorra a Galileo használható lesz, te már nem a most megvásárolandó kütyüdet fogod használni.
Hálózati töltő szuper, nekem van egy "230V-USB átalakítom" azzal áthidaltam villámgyorsan a hiányát.
A 2GB belső tárhely abszolút jó dolog, a térképet fel tudod rá pakolni, a memóriakártyát pedig használhatod a zenékhez.
A 2 év garancia viszont vitathatatlanul a CNS felé húz.
Sok sikert a döntéshez.
-
mclaren777
senior tag
válasz kalcika #2834 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Én is jónak ítélem meg a Wayteq PNA-kat mivel sok jót olvasok róluk, viszont ami miatt elbizonytalanodtam és a CNS felé kacsintgatok:
-CNS-re általában 2 év gari is van
-Ha jól olvastam újabb CNS-eken pl. Zen a WinCE 6.0 SP1-es verzió van és állítólag ezen elfut több WinCE 5.0-ás program mint a sima CE 6.0-án.
-a proci itt még erősebb: AT840 532MHz
-GPS vevő chip: nem SirfAtlasIV hanem SirfGRF3i+ ami állítólag már Galileo és EGNOS képes és valamivel pontosabb (Tudom jól hogy az előbbi rendszer még építés alatt van és egy jó ideig még lehet nem is lesz kész, de én nem bánnám, sőt - ha GPS mellett Galileo-t is tudna a kütyüm.
-Windows rendszer elérése menüből ("buherálás" nélkül)
-Van hozzá hálózati töltő is alapból.
Hirtelen ennyi pozitívum jut eszembe a CNS javára, viszont van hátránya is:
-128 helyett "csak" 64 MB RAM - vagy elég ennyi is mindenre?
-csak 64 MB belső tárhely, szóval egy SD kari mindenképpen kell hozzá
-nincs akkora kialakult fóruma a márkának itt a Ph!-n mint a Wayteq-nek.[ Szerkesztve ]
-
denieBoy
tag
Sziasztok!
Navi vásárlás előtt állok, sokan mondjátok, hogy a Navon N470 jó valasztás lehet olcsó kategóriában, jó kpernyő, jó aksi, ráadásul az edigital-nál most nagyon jó áron van, IGO-val, frissítéssel...stb.
Viszont az nem tiszta, hogy tudja e a TMC-t vagy nem, mert antenna csati az van rajta?
Egyátalán mennyire működő képes dolog ez a TMC Budapesten, mik a tapsztalatok?
Köszi, üdv!
[ Szerkesztve ]
DaVe
-
kalcika
tag
Igen, a monopolhelyzetért jogos volt a kritika, én azt a nagy versenyelőnyre használtam, egy adag túlzással, ezt kifejtettem az előbb.
Ami az egész világra fejlesztést illeti, Nyugat-Európában nincs ekkora különbség a top 3 térkép között tudásban és tudtommal árban sem. Ezt a helyzetet várom. Csak nálunk mindig van pár év lemaradás, mert amikor nyugaton már eladhatatlan egy technológia vagy (közel) ingyen adják, akkor nálunk még zsíros kasza van.
Csak annyit mondanék a piaci politikához, hogy ha a MS csak adott gyártók bizonyos típusú gépeihez árulná csak a szoftverét, netán csak újonnan, akkor már rég Linuxozna az egész világ.
-
Zola_
tag
válasz kalcika #2835 üzenetére
Senki nem mondta, hogy hülye vagy. Csak szóltam, hogy monopolhelyzet egyáltalán nincs, max. versenyelőny a jó termék miatt, és az NNG nem kifejezetten a magyar piacot célozva, hanem az egész világra fejleszti termékeit. (GSM piac más, mert az szabályozott) A kedvezőbb termék elérhetőséget és árat lehet reklamálni, aztán majd az idő eldönti, hogy jó üzletpolitikát folytattak-e.
Természetesen szintén Peace![ Szerkesztve ]
-
kalcika
tag
válasz hihetetlen #2823 üzenetére
Szia,
Gondolom, Wayteq X820-ra gondoltál, a Navteq más tészta. Nem tudom, hogy élesben meddig bírja, az 1 óra valóban elég kevés, viszont vehetsz hozzá pótakkut, amit csavarozás nélkül tudsz cserélni és ha jól emlékszem, akkor 1.500 Ft / db. Két-három pótakkuval már egész pofás üzemidőt nyerhetsz.
(Egyébként én azt az 1 órát kicsit kétkedve fogadom.)
-
sysrq
őstag
hihetetlen: a Garminok között van ami ceruzaelemmel megy, vízálló, kibír pár leesést, és három év után állíthatom tartósak is.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
kalcika
tag
válasz mclaren777 #2833 üzenetére
Nem hülye vagyok alapból, megértem én is az érveket, magam is a kereskedelemben dolgozom jó pár éve és tudom, hogy ez nem csak a NNG-nél megy így, erre utaltam is. A tipikusan magyart arra értettem, hogy ez egy kis ország és ezért minimális tőke befektetésével meg lehet teremteni a "monopolhelyzetet" azáltal, hogy nagyobb lefedettséged van (GSM anno), a te térképed a legrészletesebb stb. Jó esetben van alternatíva, de van hogy az sincs - pl. adott házban, utcában, kerületben, településen stb. csak te húztad ki a kábelt és "valamiért" a többi szolgáltató nem is teheti meg (Bp. III. ker. pl.). Ugyanezt Németországban nehezen tudnám elképzelni, mert nagyobb piac és szerencséjükre több nagy cég is elfér egy adott szolgáltatási területen, valamint csúnyán megütheti a bokáját az, akit tisztességtelen előnyszerzésen kapnak - ez nálunk valahogy nem tud megváltozni.
De jól van, nem kell egyetérteni velem, én azért továbbra is azon gyártók és fejlesztők elképzelései mellett teszem le a voksomat, akik a befektetés megtérülését egy versenyképes ár segítségével realizált tömeges eladással próbálják elérni, nem pedig a túlárazott terméküket erőltetik és inkább eltartanak egy évfolyamnyi ügyvédet, minthogy elérhetőbbé tegyék azt.
Persze mindig lesznek emberek, akik csak tört termékben gondolkoznak, de hiszem, hogy már ma is rengetegen vagyunk, akik ésszerű árat igenis hajlandóak vagyunk kifizetni és ez a magatartás egyre jellemzőbb lesz a jövőben.Peace
-
kalcika
tag
válasz mclaren777 #2833 üzenetére
Szia!
Wayteq legyen és ne használj iGO-t!
Komolyra fordítva nekem egy Wayteq X920BT-m van, pont ma teszteltem, meddig bírja töltés nélkül navigáció közben, valós, autós használatban és több mint 4 óráig ment bekapcsolva és további kb. 1 órát volt készenlétben.
Amúgy meg vagyok elégedve a többi szolgáltatásával is - FM transzmitter, BT - és megfelelően gyorsnak találom a működést, hamar megtalálja és jól "tartja" a jelet.
Egyetlen negatívuma a térkép lehet, mert Magyarországról létezik jobb térkép is, mint azok, amiket a Wayteq termékekre telepíteni lehet.A CNS-t nem ismerem testközelből, de annak idején elolvastam a tapasztalatokat azokról is és a Wayteq mellett döntöttem.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy PNA-t. Szerintetek Wayteq vagy CNS legyen? Sajna nem nagyon tudok dönteni. Melyik márka jobb, megbízhatóbb?
-
Zola_
tag
Igaz, de amit nem árulnak, azt nem is lehet megvenni. Hogy miért ilyen az NNG üzletpolitikája, arról pedig tegnap linkeltem, amit pont a PH-nak nyilatkoztak egy fél éve. Nekem sem tetszik, de értem az ő érveiket is, és azt mondom, hogy akinek nem tetszik ne vegyen tőlük semmit. Azon meg szerintem nem kell csodálkozni és kiakadni, hogy fellépnek a warezolók ellen.
-
Zola_
tag
válasz kalcika #2829 üzenetére
Ez nem magyar hozzáállás, hanem minden profitorientált cégre jellemző viselkedés, akik ügyesen és időben kifejlesztettek és piacra dobtak valamit, történetesen a navigációs szoftverek piacán, és megpróbálják kihozni belőle a maximumot. Ha Te lennél a befektetőjük, ugyanezt várnád el. Van verseny, vannak más megvehető programok is, még talán olcsóbbak is, így semmiféle monopolhelyzetről nem beszélhetünk, hacsak nem arra gondolsz, hogy az IGO árát a Nav N Go határozhatja meg. Ráadásul még volt képük a TopMap-et is megvenni, így mostanság még a legjobbnak mondott Magyar és Kelet-Európa térképeik is vannak.
Az már inkább tipikusnak mondható, hogy valamiért nem akarnak fizetni, amit meg lehet szerezni "okosba" is. Persze ez mindenkinek szíve joga, ahogy utálni is lehet egy céget, mert pénzt kér a magántőkéből kifejlesztett termékéért... és itt még kartellezésről sem lehet beszélni, ahol összejátszva teremtenének látszólagos versenyt. Amúgy nekik a magyar piac egy kicsike falat, a nagyvilágban terjeszkednek. Semmi közöm hozzájuk, csak elismerem a termékeiket. -
kalcika
tag
Nah, de hát az ugyanaz.
Egyébként tipikus undorító "mai magyar" hozzáállás, monopóliumhelyzet teremtése és amíg lehet, kaszálás ezerrel, versenyképesség helyett jogi út. Aztán ha majd lesz normálisan használható vetélytárs, akkor hirtelen beismerik, hogy ja, hát végül is harmadáron is megéri nekünk a forgalmazás.
Sajnálom, hogy túl kicsi ország vagyunk ahhoz, hogy ezt számos területen eljátszhassák velünk - térkép, mobiltarifa, Internet...
Na mindegy, hajrá TeleAtlas és a többiek!
-
Soproni
csendes tag
Gondolom városon kivülre kell a navi. Én úgy oldom meg ezt a szitut hogy meglesem a km-t a következő kereszteződésig és kikapcsolom a navit. A km órát ha figyeled a bringán már tudod is hol kell lefordulnod vagy hol kell bekapcsolnod a navit. Ki-be kapcsolgatod és így az aksi is lényegesen tovább bírja. Nálam bevált, bár én gyalogos használatban többet használom.
-
kalcika
tag
válasz runner 125 #2821 üzenetére
én csak annyiban céloztam warezra, hogy akkor is warez a Wayteq-re az iGO, ha legálisan megveszed, mivel ugyanúgy főbe lőnek érte faszkalapék...
-
hihetetlen
csendes tag
válasz runner 125 #2824 üzenetére
Szivargyújtós dinamó? A szabadalom Jedlik Ányos örököseinél
köszönöm szépen
-
runner 125
nagyúr
Lehet, h hülye kérdés, de nem létezik bringára, valami dörzskerekes szivargyújtós töltő? Ha nem, akkor már igen, le van védve.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hihetetlen
csendes tag
Sziasztok!
Én olyan GPS -t keresek, amelyen van kerékpáros útvonaltervező, a Navteq X820-as tudtommal ilyen. A probléma az, hogy egy teszt leírás szerint annak ellenére, hogy az akkumulátor egy feltöltéssel többet bír, mint sok más GPS, csak "éles" üzemben max. 1 óráig bírja.
A kerékpáros navigáció tudtommal már nagyon elterjedt, de a bringán (újabban ) nincsen szivargyújtós töltő, hogyan küszöböli ki egy bringás ezt a problémát? Mégsem lehet óránkánt akkumulátort cserélni, ha szeretnék letekerni egy nap 7-8 órát...Kerékpárra nagyon szuper GPS tartókat lehet kapni, de minek, ha a szerencsételn kütyü max 1 órát bír, ez kevésnek is kevés....
Ha van bringás GPS-ező köztetek, vagy valaki tudna ebben segíteni....köszönöm szépen
-
Soproni
csendes tag
Annyira nem ismerem a NAVON-t, de a N560 nem tűnik rossznak.
-
Zola_
tag
Ez elsősorban az igényeken múlik... Remélem nem veszed rossz néven, ha idézem hasonló kérdésekre nemrég adott válaszaimat: [link] és [link]
Amúgy IGO párti vagyok, ezért mondjuk ezt [link] vagy inkább ezt [link] a 4,3" kijelzős Navont ajánlanám. Igaz, a második már 50-e, de van benne TMC vevő és Bluetooth is, ha valóban kihasználnád, akkor jobban megéri, valamint a Kelet-Eu része 1 évig frissíthető, míg az olcsóbbnak csak a Magyar térképe.
Egyébként hasonló áron már kapsz minőségi TomTom-ot vagy Garmint is, csak az ő programjaik sokaknak nem jönnek be. Az előbbi magyar térképe még nem az igazi, az utóbbié meg csak akkor, ha külön sd-n adják mellé. Navon ezekhez képest nem igazán neves valami, de két év gari van hozzá, jogtiszta a programja, és esetleg több a szolgáltatása.
Az N470-es olcsóbb Navon-nak alternatívája lehet még ez a TeleSystem is IGO Amigoval:[link]
Aztán vannak még a térkép nélkül PNA-k, (pl. Wayteq) amikre legálisan nem vehetsz IGO-t, csak egyéb, pl. Sygic vagy Utinfo (utinavi) progikat...[ Szerkesztve ]
-
csimav
őstag
Csáó!
40-45e Ft ért milyen GPS-t éri meg venni?
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
beni121
aktív tag
Sziasztok.
Ha érdekel nekem bluetoot-os gps vevőm van, eladó. Gp-27es, nokia aksi van benne, akit érdekel írjon PÜ-T.
Samsung Galaxy Note4/Note9. Ha fontos: +3670-398-0855. Rejtett számot nem veszek fel, es nem hívok vissza :-) :-) :-)
-
keklaguna
csendes tag
válasz Soproni #2804 üzenetére
Szia!
Én is külső GPS-vevőt szeretnék,TMC lehetőséggel és USB-s csatlakozással...
Két progit is tudok ajánlani:
1. Map&Guide ( ez nagyon részletes,kamionosoknak fejlesztve )
2. Mapfactor ( egyszerűbb de ez is jó )Ha valakinek van ötlete,szívesen venném...
Előre is köszönöm!
További szép napot és jó fórumozást mindenkinek!
-
Soproni
csendes tag
-
beni121
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy htc touch-om van, én nem látja sehogyse a gépem. Ötletek? A másik hogy az időjárásos cuccot nem tudoim letölteni. Erre vlami megoldás? Köszi előre is.
Samsung Galaxy Note4/Note9. Ha fontos: +3670-398-0855. Rejtett számot nem veszek fel, es nem hívok vissza :-) :-) :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konteó topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Kuponkunyeráló
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen videókártyát?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget