- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Árnyékos sarok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
Narcisz67 #2903 üzenetére
Az a gond, hogy a Follow Me Carrera készüléken hivatalosan nem lehet IGO, így kétlem, hogy a programra bármiféle garancia vonatkozna, ezért a szerviz sem teheti fel rá, csak a készüléket javíthatja meg, ha baja van. Ezt nyilván elfelejtették közölni Veled a vásárláskor... (vagy ráteszi a szerviz, de az akkor warezolás ugye)
-
Zola_
tag
válasz
RaPiDsHaRe #2889 üzenetére
A BP Opal-hoz ezen az áron nincs program és térképek (amúgy 19e körül is kapható már), Mio gyengéje pedig maga a TeleAtlas alapú térkép, mert jelenleg Mo-n még részletesebb a TopMap alapú, ami az IGO-ban van, így maradt a Navon... (szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Kis kiegészítés: Navigon nem IGO-s, saját fejlesztésű programja van. Travelsystem nincs, TeleSystem van.
IconX bizonyos régebbi típusai támogatottak, de itt van pl egy új, amit program és térképek nélkül árulnak, 16e ért láttam a héten fukaréknál akcióban: [link] itt meg még azt is leírják, hogy tul.kép Wayteq, csak nincs benne a 2GB memória:[link] -
-
Zola_
tag
Ha elég a 3,5' kijelző, akkor 27e-ért -jogtiszta- teljes EU-s IGO-val, megbízható, 2 év garival, szellőzőrácsos tartóval, (szélvédős hozzá még 2-e) [link] 4,3'-as kijelzővel és szélvédős tartóval már 40e.
Ha elég a csak magyarország térképes IGO-val is, akkor esetleg ez is olcsó 20e-ért, 2 év garival és szélvédőre való tartóval: [link], vagy 4,3'-as kijelzővel 23e-ért:[link]
Ezeknél olcsóbban jogtiszta szoftverrel nem nagyon kapni PNA-t sztem.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
válasz
kalcika #2835 üzenetére
Senki nem mondta, hogy hülye vagy.
Csak szóltam, hogy monopolhelyzet egyáltalán nincs, max. versenyelőny a jó termék miatt, és az NNG nem kifejezetten a magyar piacot célozva, hanem az egész világra fejleszti termékeit. (GSM piac más, mert az szabályozott) A kedvezőbb termék elérhetőséget és árat lehet reklamálni, aztán majd az idő eldönti, hogy jó üzletpolitikát folytattak-e.
Természetesen szintén Peace![ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Igaz, de amit nem árulnak, azt nem is lehet megvenni. Hogy miért ilyen az NNG üzletpolitikája, arról pedig tegnap linkeltem, amit pont a PH-nak nyilatkoztak egy fél éve. Nekem sem tetszik, de értem az ő érveiket is, és azt mondom, hogy akinek nem tetszik ne vegyen tőlük semmit. Azon meg szerintem nem kell csodálkozni és kiakadni, hogy fellépnek a warezolók ellen.
-
Zola_
tag
válasz
kalcika #2829 üzenetére
Ez nem magyar hozzáállás, hanem minden profitorientált cégre jellemző viselkedés, akik ügyesen és időben kifejlesztettek és piacra dobtak valamit, történetesen a navigációs szoftverek piacán, és megpróbálják kihozni belőle a maximumot. Ha Te lennél a befektetőjük, ugyanezt várnád el. Van verseny, vannak más megvehető programok is, még talán olcsóbbak is, így semmiféle monopolhelyzetről nem beszélhetünk, hacsak nem arra gondolsz, hogy az IGO árát a Nav N Go határozhatja meg.
Ráadásul még volt képük a TopMap-et is megvenni, így mostanság még a legjobbnak mondott Magyar és Kelet-Európa térképeik is vannak.
Az már inkább tipikusnak mondható, hogy valamiért nem akarnak fizetni, amit meg lehet szerezni "okosba" is. Persze ez mindenkinek szíve joga, ahogy utálni is lehet egy céget, mert pénzt kér a magántőkéből kifejlesztett termékéért... és itt még kartellezésről sem lehet beszélni, ahol összejátszva teremtenének látszólagos versenyt. Amúgy nekik a magyar piac egy kicsike falat, a nagyvilágban terjeszkednek. Semmi közöm hozzájuk, csak elismerem a termékeiket. -
Zola_
tag
Ez elsősorban az igényeken múlik... Remélem nem veszed rossz néven, ha idézem hasonló kérdésekre nemrég adott válaszaimat: [link] és [link]
Amúgy IGO párti vagyok, ezért mondjuk ezt [link] vagy inkább ezt [link] a 4,3" kijelzős Navont ajánlanám. Igaz, a második már 50-e, de van benne TMC vevő és Bluetooth is, ha valóban kihasználnád, akkor jobban megéri, valamint a Kelet-Eu része 1 évig frissíthető, míg az olcsóbbnak csak a Magyar térképe.
Egyébként hasonló áron már kapsz minőségi TomTom-ot vagy Garmint is, csak az ő programjaik sokaknak nem jönnek be. Az előbbi magyar térképe még nem az igazi, az utóbbié meg csak akkor, ha külön sd-n adják mellé. Navon ezekhez képest nem igazán neves valami, de két év gari van hozzá, jogtiszta a programja, és esetleg több a szolgáltatása.
Az N470-es olcsóbb Navon-nak alternatívája lehet még ez a TeleSystem is IGO Amigoval:[link]
Aztán vannak még a térkép nélkül PNA-k, (pl. Wayteq) amikre legálisan nem vehetsz IGO-t, csak egyéb, pl. Sygic vagy Utinfo (utinavi) progikat...[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Rendben van az a 400mhz, lehet bízni a teljesítményében mivel jogtisztán és kipróbáltan árulják IGO-val, ráadásul elég régen forgalomban van már ez a készülék.
Lehet hozzá másik térképeket is venni, és/vagy a meglévőt frissíteni. A naviextras.com-on az árát és a módját is meg tudod nézni.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Follow Me Carrera néven fut, nem tartozik a különösebben ismert márkák közé, valamilyen kínai import egy fantázianévvel, és sok másikhoz hasonló belsővel. Ettől persze még működhet jól. Kérdés, hogy milyen terméktámogatás (support), és garancia érvényesíthetőség jár hozzá. Gyaníthatóan 25e ért árulva a vele adott térkép nem jogtiszta, hanem valami tört verzió, így a legális frissítése is kérdéses.
Ebook olvasóval és legális EU térképpel pl. a CNS Stylus [link] vagy a CNS Zen [link] lehetnek jelöltek IGO8 alapú Map8 programmal, vagy a Sygic Drive programmal. Kb. 40e körül vannak, keress rá.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Ami friss TopMap alapú térképpel rendelkezik Magyarországról az a legjobb. Ilyenek az IGO-s gépek, illetve egyes Garmin modellekhez is adják külön SD-n az előtelepített térképek mellé. Ha az extrák nem fontosak, akkor a kijelző mértet döntsd el, majd nézz szét a Navon és a TeleSystem, illetve a CNS egyes modelljei között, mert itthon -tudtommal- főleg ezeket árulják legálisan IGO-val, vagy IGO alappal. Visszaolvasás és netes kereső sokat segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
válasz
liquidmoon #2789 üzenetére
Amennyiben ez egy PNA, akkor legálisan nem tudsz IGO8-at rátenni.
-
Zola_
tag
válasz
oettinger01 #2781 üzenetére
-
Zola_
tag
Hogy mennyiért javítható, az nyilván kiderül, ha megkérdezed egy szervízben. (ha nincs saját, akkor pl. Elektrodoki hálózat) Lehet, hogy netet böngészve is találsz alkatrészt (vatera,teszvesz,expressz,apronet), más kérdés, hogy ki tudod-e cserélni. A progikat általában "összelövik" a gépekkel, így nem lehet csak úgy átrakni másik gépbe, csak ugyanolyanba. (vagy hekkelgetni, de az már más kérdés) Lehet, hogy jobban jársz az újjal, főleg, ha még régebbi IGO-s a géped.
-
Zola_
tag
válasz
Joe bácsi #2776 üzenetére
PNA-ra sajnos nem lehet külön IGO-t venni legálisan, csak PDA-ra. Léteznek más progaromk, amiket meg tudsz venni, pl. Sygic vagy Útinfó, de ha IGO kell, akkor olyat vegyél, amelyikhez adják a csomagban. Esetleg a PDA+IGO combo, csak az drágább, viszont másra is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
válasz
kalcika #2766 üzenetére
Rendben, nem értünk egyet, van ilyen.
A jó ár/érték arány számomra azt jelenti, hogy minél jobb áron minél több értéket kapok. Az említett TS8410 egy korrektül működő navigációs készülék két év garanciával, melyhez jogtiszta frissíthető IGO8-at adnak, és teszi a dolgát, azaz elnavigál, ráadásul 43 országban. Ha ez Neked nem érték, akkor a TE igényeidnek és elvárásaidnak nem megfelelő. Viszont annak, aki azt írja, hogy "Navit szeretnek olcson. Marmint legolcsobban ami meg legalis." bizony igen jó vétel lehet ár/érték arányban.
Értem, hogy mire gondolsz, de nem minden olcsó(bb) (vagy akciós) húsnak híg a leve. Ez egyéni preferenciák kérdése. A legjobb személyesen meggyőződni róla. -
Zola_
tag
A márka megbízhatóságról szerintem két dolog árulkodhat. Az egyik a felhasználói tapasztalatok, melyekről akár itt is olvashatsz a készülékek és/vagy márkák saját topikjaiban, vagy érdeklődhetsz másoktól, akiknek már van. A másik pedig az, hogy létezik-e, és milyen minőségű a terméktámogatás és a garancia érvényesítési lehetőség. Mindenképpen bizalmat kelthet, ha mondjuk jó nevű ismert cégről van szó, mint pl. TomTom vagy Garmin, más kérdés, hogy előbbi magyar térképe még nem az igazi, utóbbié is csak akkor, ha adnak hozzá külön SD kártyán, mert akkor TopMap-es, valamint kinek mennyire jönnek be az ő programjaik. (mert azért nem egy IGO.
)
A frissítés változó, van, amikor vásárlás után a legfrissebbre lehet egyszer ingyen, és van, amikor x ideig lehet ingyen. Ezt mindig a konkrét ajánlatban kell megnézni, különböző akciók és promóciók szoktak lenni. A legálisakat általában később pénzért netről lehet frissíteni. Érdemes nézegetni támogatási honlapokat is. (pl. IGO esetében naviextras.com)
Tört programot használni nem legális, így nem is lehet javasolni, ennek ellenére bőven beszélgetnek róla netes fórumokon. Sok készüléket árulnak ilyen kalóz programverziókkal (pl.Vaterán), lehet olyat is venni, egyéni felelősség és döntés kérdése...[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
A visszaolvasás sokat segíthet! Különben csak ismételni lehet, ami mondjuk az elmúlt pár hónapban "elhangzott" itt.
40-ért már árulnak jogtiszta programmal és teljes EU térképpel korrekt PNA-t, ennél olcsóbban kelet EU vagy magyar térképpel, illetve akad kivétel, amit mostanság ajánlottunk többen is annak, aki olcsót keresett legális programmal, és lehetőleg teljes EU-val. (Kivétel persze a nem jogtiszta, "tört" programokkal árult készülékek, amik persze, hogy olcsóbbak!)
Tisztáznod kellene, hogy milyen szolgáltatásokra tartasz igényt, úgy mint Bluetooth, FM transmitter, 3,5" vagy 4,3" esetleg 5" kijelző, 3D épületek, TMC, jpg mp3-4 lejátszás, stb... Ahhoz túl nagy a választék, hogy pár sorban össze lehessen foglalni. Ami szerintem esetedben alap, hogy próbálj ki, kérj kölcsön valakitől, hogy legyen döntési, viszonyítási alapod, hogy pl. melyik navi program tetszik. Olvasás és nézelődés utáni konkrét kérdésekre szerintem már könnyebben kapsz a fórumon választ.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
válasz
kalcika #2757 üzenetére
Kinek mik a szempontjai, azért írtam, hogy "sztem". Meggyőzni pedig egyáltalán nem, annál inkább segíteni áll szándékomban. A fórumtárs megadott szempontjai [link] alapján, ami úgy indult, hogy "Navit szeretnek olcson. Marmint legolcsobban ami meg legalis.", az ajánlott TS8410 tűnik -szerintem- a legjobb választásnak ár/érték arányban.
[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
válasz
KakaosCsirke #2750 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, TeleSystem 8410 ár/érték arányban sztem a mostani legjobb vétel a piacon, én is használom, eddig semmi gond vele. Előnye a 2év garancia, a legális IGO8 teljes EU és TopMap alapú magyar térképpel, és az, hogy van térképtámogatása a naviextras.com-on így lehet később frissíteni. (pénzért persze)
A 3D épületek nincsenek benne, de úgy tudom, hogy ha kell, akkor 20EUR körül megvehető a naviextras-ról. Valamint csak szellőzőrácsra helyezhető tartót adnak hozzá, ami nekem spec bevált. Ha valakinek nem, akkor 2-3e ért kap szabvány HR szélvédőre való tartót. Akkuja nem egy világbajnok, kézi navigálásra kevésbé alkalmas, és ha nem használod, akkor is mindig lemerül, mert nincs teljes kikapcsolója, csak "készenléti".
Tölteni a szabvány töltő csatlakozón és a mini USB-n is lehet. Eddig már kétszer akciózták le 19900-ra speedék, egyszer karácsonykor, egyszer meg feb. elején, de ennyiért is megéri. SD kártyán van hozzá az IGO, és nem lehet simán átenni másikba, csak ilyenbe.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
A Mio kapcsolata a NavNGo-val sajnos 2008-ban megszakadt, a 2006-os IGO-ra pedig nem jönnek frissítések az IGO8 megjelenése után, aminek a klónját a Mio már nem kapta meg. A felhasználó meg vagy használja régi IGO-val és régi térképpel, vagy vesz rá MioMap-et (ami olyan, amilyen...), vagy hasznosítja a hardware-t, ahogy Te is teszed.
-
-
Zola_
tag
válasz
keklaguna #2725 üzenetére
Úgy látom, hogy manapság már usb-s gps vevő nem nagyon kapható, csak bluetooth-os, itt van egy cikk segítségnek: [link]
Jó lehet pl. ez [link] vagy ez:[link], de hogy TMC vevőt lehet-e hozzájuk csatlakoztatni, arra kérdezz rá. (pl ezt:[link]) Azonban a TMC tudtommal csak a használatot támogató programokkal megy, erre is figyelni kell.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
válasz
Vladislav #2718 üzenetére
Nem álom 40ért, ha lemondasz a TMC-ről, mert az kicsit megdobja. Legális IGO-val főleg a Navon-ok vannak, vagy az IGO alapúak, ahol a menü kicsit más, de a szoftver "motor" ugyanaz, ilyenek pl. a TelesSystem navik, és a CNS gépek között is van már. Persze léteznek még más IGO-s navik, de azokat nem, vagy nem igazán forgalmazzák Magyarországon.
Garminok tényleg minőségi gépek, 40-50 közt már van teljes eu-s, +külön magyar térképpel sd kártyán, csak TMC nem szokott benne lenni ezen az áron még.
Térkép nélkül valóban a Wayteq lehet az egyik legjobb ár/érték arányú választás, a TMC vevő se drága hozzá 7-8e ft lehet, de ahhoz legálisan nem kapsz IGO-t, csak mást.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Majdnem mindegy szerintem, hogy melyiket veszed, kínai ez is, az is. Persze mindent ott raknak össze, csak nem mindegy a minőségellenőrzés, a vevőtámogatás (support), ami vonatkozik a telepített programra és frissítéseire is, valamint a garancia ideje és érvényesíthetősége. CNS ilyen szempontból jobb, egy magyar cég van mögötte, van honlapjuk, elérhetőségük, de nem ismerem őket. A többi már egyéni ízlés kérdése, hogy melyik tetszik jobban. (ezért is tanácsos előtte kézbe venni, próbálgatni, ha lehet) Egy nagy hátrányuk van, hogy többségében nem jogtiszta programmal árulják őket (tisztelet a kivételnek), bár, ahogy nézem CNS-nek van jogtiszta IGO8 alapú változata is.[link] és [link]
[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
-
Zola_
tag
Edigital árai elég jók, tény, hogy nem nagyon lehet próbálni, a Speedshop [link]ilyen szempontból jobb, ott ki van rakva jópár navi bekapcsolva. Egyébként érdemes használni argep.hu, depo.hu arukereso.hu oldalakat, erre vannak kitalálva, hogy jobb árat találj...
TomTom elég jó, itt van pl egy teszt a 930-ról: [link] vagy itt olvashatsz még róla általában: [link] Navigont nem ismerem, de biztos, hogy nem IGO alapú, saját programjuk van, mint TomTom-nak, ami vagy bejön vagy nem, nézd meg a honlapjukon a screenshotokat, ha vannak.
A TomTom egyedüli gyengéje a magyar térkép, ami TeleAtlas alapú, és ezt az IGO egyenlőre még veri a TopMap alapúval. Magyarországtól nyugatra (így Hollandiában sem) már nem lesz különbség TomTom vagy IGO között.
Ha ennyi pénzed van rá, akkor javaslom, hogy nézz szét Garminéknál is itt:[link], bőven van TMC-s készülékük, TomTom-hoz hasonló jó minőség, világcég, és a külön kártyán adott magyar térkép TopMap-es, mint IGO-nál.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Sztem Garmin mellett szól, hogy jó nevű nemzetközi gyártó, jó support, minőségi "vas" és tartó, ingyenes magyar térkép frissítés (ami TopMap alapú, mint az IGO-é).
Navon mellett meg szól a legális IGO, amire általában egy éves frissítés van a Kelet-Európa részre (full Eu változatoknál is csak a K-EU-ra szokott), a csak MO-s verziónál meg értelemszerűen arra, de kevésbé mellette, hogy átlagos "vas", supportról és szervizről érdeklődve igen vegyeseket hallottam, és nem egy kategóriában van a gyártó (vagy gyártató) a Garmin-nal...Csak hát az IGO az IGO, és jó.
[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Szerintem nagyjából megtaláltad, bár én közéjük tenném még a Wayteq x820bt-t is, ami ugyan min.22-23e körül van árban, de az fm transzmitter mellett BT is van benne, cserélhető az akkuja, és a legfőbb előnye a 2GB belső memória.
Létezik micro sd wifi kártya, így elvileg wifi is lehetséges, HA hozzá tudsz férni az oprendszerhez, és meg lehet oldani. Itt említendő, hogy BlueP-nél Win CE 5.0-van a leírásban, míg CNS és Wayteq már CE 6.0.
Mindenképpen menj be boltba és nézegesd meg, hogy melyiknek a minősége tetszik jobban, kapcsold is be, ha lehet. Aztán rendeld meg netről kiszállítással, mert ha mégse jönne be, akkor 8 napon belül indoklás nélkül visszaviheted, csak eredeti állapotában legyen.[ Szerkesztve ]
-
Zola_
tag
Szia, az a gond, hogy TMC vevővel ellátott hivatalos IGO8-as PNA jelenleg tudtommal csak a Navon 560 van a piacon... Illetve volt még egy Becker régebben akcióban 40ért, ami IGO8-as és TMC-s, ami ugyan itthon nem, de Hollandiában működik. Nem tudom, hogy Média M árulja-e még. A másik legális megoldás egy PDA+IGO8+TMC vevő hármas, amit a navin kívül másra is tudsz használni, csak árban ugye drágább. (mondjuk a navon-on is lehet filmeket és képeket nézni, ha valakinek bejön a dolog)
Ha lemondasz a TMC-ről és a 3D épületekről, akkor ár érték arányban itt van pl. ez a Telesystem: [link]
2 év garival és legális IGO8-cal (3D nélkül) 26900, -ért, (de épp ma csak 20e, még vagy két órán át akcióban....) 2009 áprilisi térképek elég frissek, de később frissíthető akár részletekben is a naviextras.com-on, és a 3d is megvehető, ha hiányzik.
Egyébként még a TomTom-ot érdemes nézned a Garmin mellett, azok között is van TMC-s, Hollandiában biztos, hogy jó (ráadásul Holland cég) , de a Magyar térképben még az IGO veri a maga TopMap-es adatbázisával. A Garmin is jobb ilyen szempontból, ha adnak hozzá külön magyar térképet, mert az is TopMap-es. -
Zola_
tag
Sziasztok!
Hajnalba nyúlóan olvasva és nézelődve két készülék maradt a "lower cost" kategóriában... Érdeklődöm, hogy a tájékozottabbak/tapasztaltabbak szerint melyik jobb? Van-e valami sajátosság, amit a leírásból előszeretettel kihagynak, de számíthat.
Szempont volt, hogy lehetőleg valamilyen tiszta software legyen mellékelve. (kérdés persze, hogy mennyire használható)1. NDrive G280S [link]
2. TomTom ONE [link]
(ennél a tartó kicsit eltér a megszokottól, azt látom)Előre is köszönöm a véleményeket!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit 3070 Gaming Pro / 3 hónap garancia
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD RTX 3080 10GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- Eladó Oneplus watch 2R
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest