- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti567
aktív tag
válasz
runner 125 #2649 üzenetére
Engem csakis IGO 8 -as térképpel érdekelne egy készülék!
A WanteQ -n nem lehet IGO-t futtatni?
Garmin készülékekre se az IGO az ajánlott nem? -
runner 125
nagyúr
válasz
CriticalHit #2645 üzenetére
Franc sem tudja, elég szórt árakon adják..
Peti567
A Wayteq teljesen jó alternatíva, ott volt az X820-as, az is egy jó választás. De ezeknél necces az "ájgósítás".
De pl. ott vannak a Garmin készülékei + térképei is..
-
Peti567
aktív tag
válasz
runner 125 #2644 üzenetére
Teljes Európa térképpel lenne a legjobb ugy egy kicsit túl is nyulhat talán az 50 ezren, de ha van olcsóbban akkor persze nem muszály!
-
Peti567
aktív tag
válasz
runner 125 #2644 üzenetére
Csak GPS -nek szeretném használni, így sztem nem kell hogy PDA legyen, nem kell se zene, se videó, se wifi csak a navigáció legyen jó és biztos!!
50 e alatti kategória érdekelne főleg, minél olcsóbb de megbízható, jó legyen!Néztem Wayteq márkájó GPS -eket mert ilyeneket írkáltak itt, azokban 128MB RAM van, azonban számomra ismeretlen márka! Ja és nincs bennük TMC, csak külön csatlakoztatható ami meg már macera hogy ott csüng a készülékből, szóval jobb lenne beépített!
HR pedig szoktam csinálni, néha! A hangszórót tudják javítani az N560 -ban, vagy nem érdemes vele foglalkozni? Mert mint írtam nincs hang csak fülesen keresztük, ezt gondolom csak szervíz tudja megcsinálni, nem szoftveres gond!?
-
cooper100
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
A 2641-es kérdésemre.
Nagyon köszi. -
runner 125
nagyúr
válasz
Peti567 #2643 üzenetére
Hard Reset, amolyan "kemény újraindítás". Gyalul róla mindent, előtte érdemes menteni róla, vagy backupot csinálni.
Ha ezt nem tetted meg tedd meg, így ni'.
"Egyébként a legtöbb készüléknek csak 64MB a ROM ja,..."
Miről beszélünk? PDA, vagy PNA? Nem mind1. PNA-kon Win CE fut, annak bőven elég, nem vesz el annyit a rendszer, mint egy PDA / PDA telefonban.. ,így az új PDA kombók már minimum 128, de inkább 256, s még több memóriával jönnek ki.
Írj árat, és azt is, h csak GPS kell, vagy éppen amolyan all in one.
-
Peti567
aktív tag
válasz
runner 125 #2640 üzenetére
Mi az a HR?
Köszi az infókat, most olyan problémám van hogy nincs hangja a készüléknek, megcsináltam a "visszaállítás gyári állapotba" -t, de így sincs, csak fülesen!
Valószinűleg töknre ment a hangszórója!? Javítható?
Egyébként már régebben is volt ilyen asszem, de akkor megjavult valahogy.Egyébként a legtöbb készüléknek csak 64MB a ROM ja, akkor mindeggyiken előjöhez ez a hibaüzenet?
Tudsz ajánlani vlami jó készüléket?
Köszi a segítséget! -
mkRoland
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje már tervezek valamilyen GPS-jelekkel használható navigációs eszközt venni, de most jutottam el odáig, hogy komolyabban érdekeljen a dolog. A nagy kijelző nem akadály, de nem kötelező, viszont a megbízhatóság érdekel.
100 hsz-t visszaolvasva itt az oldalon korábban ezt ajánlgattátok: WayteQ x820 => esetleg valami fejlemény ez ügyben?
Most a madaras áruházban láttam ilyet: Sieger SG 430 => hivatalos magyar oldalt nem találtam, még angolt sem nagyon, PNA-PDA-GPS-fórumokban sem igazán lehet olvasni róla... Ismeri valaki egyáltalán?
Eddig csak iGo-t használtam, de nyitott vagyok bármelyik olcsóbb (Sygic) megoldásra is. Nem érdekelnek a csili-vili 3D-s épületek, csak elvigyen a jelenlegi koordinátáimtól az úticél településének megfelelő utcájába.
Köszönöm szépen! -
cooper100
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a hozzáértők felé.
Van egy Mio pda-m, amit kb. 4 éve vettem, ezt szeretném lecserélni.
Gondoltam jó lenne, ha ez már működne telefonként is, mert akkor ez két készüléket helyettesítene a jövőben.
Néztem a K70-t és szimpatikusnak tűnik., de van egy alapvető kérdésem, amire még nem találtam választ:
Hogyan működik ez a két funkció (telefon és GPS)a gyakorlatban egyszerre, illetve működi-e?
Ami nekem a lényeg lenne: Navigálás közben, ha jön egy bejövő hívás, akkor azt tudjam fogadni, úgy, hogy közben a navigáció megmarad és látom, ahogyan dolgozik mondjuk az i-go.
Eközben hogy tud ez összehangolódni a Nokia Bluetooth kihangosítóval, ami be van szerelve a kocsiba?
Alaphelyzetben ki lehet hangosítani a pda bluetooth-on keresztül?
Illetve, ha megy pl. a gps a készülék kihangosítójáról, akkor bejvő híváskor átvált a kihangosítóra (bluetooth)?Ezeket a készülékeket néztem: Acer S200 Neo Touch, HTC Touch HD, Mio K70,
Köszi a válaszokat!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Peti567 #2639 üzenetére
Érdemes.
Lassan már egész jól kiépítik a hazai TMC lokációs pontjait, állítólag a tavaszi IGO már ilyen lesz. Az autórádióhoz ennek semmi köze.
A PNA-ba beépített TMC vevő egy rádiós egység, ami antenna segítségével tud csatlakozni arra a bizonyos 95,8 MHz-re ( RDS-TMC ), FM rádió sávban. S az így szerzett infókat kombinálja az útvonaladdal.
Az N560 meg egy nagyon jó PDA, "néha" illik csinálni egy HR-t rajta.
Az viszont sajnos tény, h a 8-as IGO-hoz a 64mb RAM már kevésnek bizonyulhat.
-
Peti567
aktív tag
Most nézem hogy ebben nincsen TMC vevő, az használható valamire? Érdemes olyan venni amiben már van, vidéken is van szerepe?
Egyébként az hogyan is működik? Azt tudom hogy a rádióból szerzi a közlekedési infókat, de ugye nem úgy van hogy amlyik adót hallgatom akkor annak a TMC infóit szedi, hanem bármit hallgatok akkor is ugyanazt az infókat tudja, ha ki van kapcsolva a rádió vagy CD-t hallgatok gondolom akkor is jó? -
Peti567
aktív tag
Sziasztok!
Egy megbízható, olcsó GPS-t keresek amihez gyári teljes EU szoftver jár!
Navon N470 -et néztem 40e Ft körül van, jó gép? Mit ajánlanátok?Most egy Fujitsu N560-as PDA -m van de nem igazán vagyok vele megelégedve, nem érzem túl biztosnak, már jópár éve használom, de mostanság van hogy elmegy a hang és sokszor hibaüzenetnek kidobja a memória megtelt üzit, ekkor igo ujraindítás, aztán vagy jó vagy nem! Szóval meguntam és egy megbízható készülékre vágyom!
Köszönöm a segítséget!
-
Ironed
csendes tag
sziasztok, asus r300-hoz (PNA) keresném a gyári fájlokat, vagy az eredeti elérési utat tartalmazó fájlt......
A gyári kártyával nem indul a navi szoftvere nem találja a megfelelő "utat".....Vki esetleg?
-
Soproni
csendes tag
Én ezekben a jogi dolgokban nem vagyok otthon. Ha eddig nem volt vele gond szerintem már nem is lesz. Bár ezt le kell kopognom.
Remélem nem unatkozik annyira a MIO hogy ilyen dolgokkal foglalkozzon.
-
Kbali
nagyúr
-
compi.hu
senior tag
Amugy errol erdemes lenne megkerdezni egy jogaszt is. szerintem ha kifizetted a zsetont a szoftverert azzal a BTK-s reszet letudtad a dolognak. Licensz az mar PTK kategoria, azaz max beperelhet az NNG egy rendes polgari birosagon.
Persze en nem vagyok jogasz, ahoz tul fejlett az igazsagerzetem.
-
kw3v865
senior tag
Tervezem egy BT-s GPS vevő vásárlását ASUS A632N típusú PDA-mhoz, mert a beépített GPS-ével nem vagyok teljesen megelégedve. Melyik modellt ajánljátok? Valami komolyabb cuccra gondoltam, tehát egyelőre az ár ne számít. Autós navigációra, kesselésre és túrázásra lenne használva. Egyébként van olyan BT-s vevő a piacon ami van annyira pontos mint egy MAP 60CSx?
-
Soproni
csendes tag
Az IGO-t azt külön vettem meg. Az jogtiszta! Aztán hogy be van-e regisztrálva az meg egy jó kérdés.
Magam akartam kicserélni rajt a navi progit de valamivel le volt kódolva a MIO-m. Ezért vettem meg külön az IGO-t. Utánna bevittem az üzletbe és ott mondták hogy valami incidens miadt a MIO meg az IGO hajbakaptak és le vannak kódolva a MIO-k. Adtak róla pár papírt hogy ők tették fel rá és hogy jogtiszta az IGO. -
szkuli
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha olyat kérdezek, amiről már volt szó, de sajnos nincs időm végignézni 6500 hozzászólást.
Szeretném a tanácsotokat kérni GPS vásárlást illetően.
Apumnak vennék ajándékba. Kamionozik az öreg, és olyan készülék kéne neki, ami mindenfélét tud, ami teherautókkal, kamionokkal kapcsolatos. Méret, súlykorlátozások, pihenőhelyek, dugók, illetve biztosan van még, amit nem tudok, és kapóra jöhet. Külföldre is jár, ezért az is fontos, hogy egész Európát ismerje. Részletes térkép legyen, könnyen frissíthető, lehetőleg 1-2 évig ingyen. Az ár nem számít, a lényeg, hogy teherautósoknak tökékletesen megfeleljen, jól látható, kényelmesen nagy képernyője legyen. Blouetooth kihnagosítás, meg ehhez hasonló extrék nem kellenek, a funkcionalitás a lényeg.
Eddig a TOmTom és Garmin jött szóba, ezeket ajánlották.
Köszönök szépen minden jótanácsot, javaslatot.
üdv: Peti -
DJTJ
tag
válasz
Napfénysüti #2615 üzenetére
Nemtudom itthon milyenek vannak meg pontosan mennyiért én Kínából rendelek sokat 25K körül már olyat kapsz ami minden igényt kielégít IGO8-al!!
-
DJTJ
tag
Rengeteg féle fajta jó GPS van ez csak ár függvénye, amire figyelj oda, hogy legyen benne egy gyors proci nem árt ha 500Mhz körüli és Sirf IV-es gps vevő. Ennyi tökéletesen elegendő, hogy célba érj vele. Azt már te döntöd el, hogy a kijelző mérete mekkora legyen ma már átlagosnak a 4.3"-os számít.
-
Gascan
tag
sziasztok... vidékről elég gyakran utazok pestre és szükségem lenne egy olcsó, meghizható GPS-re, ami a városban elirányit... tudnátok valamit ajánlani?
mit kell figyelembe venni, mikor GPS-t választok?
-
pai107
tag
Hali.
A Jézuska meglepett egy Becker z107 trafficassist gps-el (szinte tök ua. mint a z108). Elég pofás, gyárilag európa térkép meg ilyesmi, sávkövetés meg nyugaton TMC... Ez az első ilyen szerkezetem. A pc-hez elég tűrhetően értek, de ebben a témában még kiscsoportos vagyok. A cuccoson Navteq térkép van (sztem MO kicsit hiányos), de 20 eur netről a honlapról leszedhető vmi Topmap sokkal jobb s frissebb térkép hozzá.
Azt szeretném megtudni, hogy ezen cuccok is úgy műxenek mint a pc-k? Azaz bármit lehet rá telepíteni? Esetleg olyasmit is amit nem én vásároltam meg, de vkitől beszerzem? Tudom ez csúnya dolog, csak egyáltalán érdekel, hisz a 20eur nem nagy lóvé. A gps gépen vmi Windows CE vagy mi fut.... A pc-vel ha usb-n összekötöm 2 Gb háttértárat lát amiből vannak mindenféle könyvtárak s összesen 1.2 Gb-ot foglalnak.A hasonló márkájú, de komolyabb (és szinte ugyanilyen műszaki paraméterekkel rendelkező) és drágább Becker 203,204,205 típusok tudnak média lejátszást (kép, mp3, video) is. Ilyen szoftwert nem lehet az enyémre házilag rárakni pl hogy lecserélek vmit a telepített dolgokban s akkor nekem is lesz + media menüm, meg hasonló? Vagy az ezen dolgokat beleégetett memória chippel oldják meg
Lehet baromságokat kérdezek, de bocsesz, most kezdek ismerkedni a témával....
Minden építő jellegű hozzászólást előre köszönök.Illetve még arra is gondoltam, hogy visszaviszem a "Hülye nem vagyok"-ékhoz ahol anya vette s megmondom nekik, hogy cserélném, mert vannak némi fenntartásai. A cuccos 40E volt... Ebben az árban esetleg vmi jobb alternatíva?
AHOI. -
compi.hu
senior tag
válasz
Napfénysüti #2609 üzenetére
Az IconX nem a csodbe ment LCP markaja volt?
-
Napfénysüti
nagyúr
IconX G310-ről van valakinek véleménye? Meglepően jó áron van.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #2607 üzenetére
Ebben a kategóriában a hivatalos Garminok jöhetnek szóba, vassal együtt iGo8-cal hivatalosan talán Navon-t lehet kapni.
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi milyen GPS-t ajánlotok 50.000 Ft-ig amihez térképszoftver is jár? A lényeg hogy a magyarországi térkép legyen nagyon friss és jó így IGO-sok előnyben vannak de ha van valami jó ajánlat ne titkoljátok el. Illetve milyen online oldalakon érdemes szétnézni? -
Bernardo20
őstag
Sziasztok!
Apám vett júliusban egy navigon 2110max gps-t. Most hozzám került és lám-lám 2008/q3-mas szoftver van rajta. (tehát már a megvásárláskor is majd több mint 1 éves volt a térkép)
A termék anno be lett regisztrálva és navigon fresh programmal ideje lenne frissiteni, de azt irja, hogy a legfrissebb szoftver van rajta, ami ügye nem igaz.Az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott-e már ilyen problémával? Neki azt mondták ,hogy 1 évig ingyenes a frissités, aztán most látom a dobozán,hogy 2 évig lehet updatelni ha 20%-ot fizetek rá..most hogy van ez?
-
Beleczkil
tag
Eddig hibátlanul működik.
A TMC vevő is jó, rendesen hozza az infókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest