Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz BigBlackDog #13586 üzenetére
Szvsz kezdésnek sokáig elég lehet egy D5100 + 18-105VR + 55-300VR kombó.
Csak sajna ez nem 90k huf.
A 18-55 én sosem ajánlanám, még ha olcsóbb is.
Nézd meg milyen fókusztávokon fotózgattál eddig. Ha sokat az 55mm körül, akkor nem fogod szeretni a sűrű cserélgetést. Nem mintha nehéz lenne, csak így több mindenről lemaradsz.
Ekvivalenci számolgatásra figyelj oda.Használt vásárlásakor sok mindenre figyelni kell. Főleg, hogy vázat is meg obit is veszel.
A képeket is szvsz célszerű laptopon visszanézni. Az a 3" lcd a váz hátoldalán lófütty, ok lehet zoomolgatni...hajrá aki így csinálja.
Rendes fókusz tesztelgetésre sincs sok lehetőség.... -
Balinov
titán
válasz BigBlackDog #13590 üzenetére
jol gondolod, kulon obi+vaz altalaban dragabb, mint kitben venni. A D5100+ 18-105VR kitet vennem, a D3200 (mint minden Dx200) friss vaz, egyenlore meg el van arilag szallva. a D5100 viszont jo kis kiindulas. Nekem az elodje van harom 3ve, de meg mindig nem jutottam el oda (sajnos) hogy kinojem a vaz lehetosegeit. D3x00 szeria belepo, azt azert ahogy kovetem a topikokat, eleg hamar ki szoktak noni a felhasznalok.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz BigBlackDog #13592 üzenetére
Szivesen, nincs mit. Canonrol nem tudok erdemben nyilatkozni, nem igazan neztem canon vazakat anno. Otthoni gar/beszerezhetosegrol meg a tobbiek nyilatkozzanak, kulfoldon elek, igy nem tudnek hasznalhato infot adni (hulyeseget meg nem akarok)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
k1csi
senior tag
válasz BigBlackDog #13590 üzenetére
Canonban rég van fullHD, vsz. régebben is mint a Nikonban.
Ennek ellenére vsz. legjobban a D5100+18-105 kombóval járnál. Később tudod bővíteni, ha nagyon kell.
Tippem szerint még bőven garis D5100-et lehet kb. 100k-ért, az obit meg kb. 45k-ért kifogni (nekem nincs 5100-am, csak ismerősi körben van, nem szándékoznak eladni ezért nem is ismerem nagyon az árakat).Garis cuccoknál azt kell megnézni, hogy ne legyen sérült vagy beázott.
Egyébként ezek a vázak kb. 100k expóra készülnek, 20k expó alatt nem hiszem, hogy nagyon aggódnod kell (pláne garis váznál). Vsz. ennél jóval kevesebb expóval árulják.Én D3xxx-et nem vennék, jópárszor leírtam a fórumban miért többek között: az a váz ami nem tudja a HSS módot megfelelő vakuval sem nálam kuka.
A D3200 meg mint minden új váz jócskán túlárazott.Egyként az obik (kül. fényerősek) többet számítanak mint a váz. A Nikonnak van néhány megfizethető jó fixe többek között ezért is érdemes választani.
Viszont egy jó DSLR rendszer sokba kerül (itt nagyjából mindegy a gyártó).
Canonban a D5100 megfelelője a 600D, fotóra jobb a D5100 (nincs hatalmas különbség). Hobbi videóra mindegy. Komoly filmezésre (tervezett, rendezett felvételre) a 600D a jobb (Magic Lantern).
A 18-105-nek nincs 1:1-es canon megfelője. A régi 18-135 ami hasonló, de gyengébb a rajza. Az új 18-135 STM jobb, de jóval drágább is.Szűk keret esetén D5100+18-105. Később jól bővíthető ha kell.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Balinov
titán
válasz BigBlackDog #13595 üzenetére
ha csak olyan tartos, mint a D5000-ben, akkor semmi felnivalod nincs. eleg sokszor hasznalom, nyustolom, de megcsak nem is lotyog
-
k1csi
senior tag
válasz BigBlackDog #13595 üzenetére
Ismerősi körben nem tudok D5100 kihajtható kijelző gondról. Nekem a kb. 8 éves kompakton is ilyen van, annak sincs semmi gondja bár tény, hogy annyira gyakran nem használtam ilyen módon (egyébként a kihajtható/forgatható kijelző onnan került át a DSLR-be).
Napi pro használat biztos más lenne, de azokon a vázakon nincs is ilyen kijelző.
Nem hiszem, hogy jobban kellene vigyázni rá mint egyébként a vázra vagy az obikra. Leejteni pl. kockázatos...
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Zozzer888
addikt
válasz BigBlackDog #13604 üzenetére
Tanulásnak tökéletes az 1000D.Olcsó, lehet vele kiváló képeket készíteni és bőven jó arra, hogy az ember, ha beletanult, akkor lássa hogy merre szeretne elindulni,mire van neki szüksége egy vázban.És az alapján fog később 100+-ért vázat venni,hogy mi felel meg az Ő igényeinek.
Ha azt kérdezné hogy 100ért vegyen-e 1100D-t (1000D ugye már újonnan nincs) , akkor egyértelműen én is azt mondanám hogy nézzen egy használt 550D-t.
De ennyiért?Bőven jó.És ha nem jön be neki a dolog, akkor már nem bukik rajta sokat ha kiszáll belőle.
Farkas Balázsról hallottatok már?Egy 1000D-vel készíti a képeit.Oké, egy 70-200 F4 van elé csavarva...de minden jó váz elé kell egy igazán jó obi is.Ez meg egy "random" kit obis kép
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
pezo00
tag
válasz BigBlackDog #13604 üzenetére
Értem én csak nekem ez jött le hogy az ember ha dslr-t akar akkor ne is vegyen olcsóbb gépet, persze megértem ezt az oldalát is, pont ezért nem akarok belefektetni elsőre sok pénzt. Az első dslr gépem lenne szóval tényleg tanulás lenne minden vele készített kép. Kompaktom van, imádok fényképezni de már vágyom komolyabbra(mint a kompakt) viszont tényleg ha megveszem és nem jön be akkor kidobtam a pénzt az ablakon egyszer valahol el akarom kezdeni de sajnos nincs 100-200.000Ft-om arra hogy próbálgassam hogy tetszik e ez a világ vagy nem, viszont a véleményetekre is kíváncsi voltam hogy ár értékében megéri e nekem 60-ért ez a gép.
Köszönöm az eddigi válaszokat egyébként
-
cattus
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz BigBlackDog #14746 üzenetére
ha manuálozni szeretne, talán egy sony nex, olympus, pentax váz ideálisabb lenne gondolom, mert ennyiért nem hiszem, hogy van élőképes canon, a régiekre ML sincs...minőség terén ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy van jobb az mf obiknál, de egy kezdőnek nem tudom, hogy mennyire lehet ajánlani...
(#14747) Z0mbi: ha nem akarsz profi videót, csak egyszerűen jó minőségben filmeznél gyerkőcöt, eseményeket, átlagos szemnek az oly videója is elég lehet, de ebben a pana gh széria a csúcs, az viszont már nem zsebméret...sztem nézz szét a kisebb méretű sony lapkás cuccok között...oly e-pm2, e-pl5, om-d, e-p5...habár ez utóbbi horror áron van még
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zozzer888
addikt
válasz BigBlackDog #14750 üzenetére
Nem kell élőkép a manuál obihoz.Van fókuszvisszajelzés chippes adapterrel. ML az egy okosított fw Canonokra,de nem mindegyikre van.
-
Zozzer888
addikt
válasz BigBlackDog #14754 üzenetére
50-70 között nagyon jó állapotú 30Dket lehet kapni (55 körül).De ezen nincs élőkép.Ha kell az élőkép akkor 500D.
Canon vonalon legalábbis.ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
válasz BigBlackDog #14756 üzenetére
Hát 50ezernél jóval kevesebbel is lehet találni. Pentaxokat szokták szeretni,meg ha sokat manuálozol azt mondják az jobb.(Fókusz visszajelzés+váz stabi)Van itt Pentax vonalon mozgó kolléga, biztos fog írni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz BigBlackDog #14756 üzenetére
én is használtan vettem, igaz nem canon-t, de asszem kb 1600 expóval 35 ezerért
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
BiriBum
őstag
válasz BigBlackDog #14746 üzenetére
Olcsó és ütős manuálobis rendszert leginkább Pentax-szal lehet építeni. pl. K200D, K10D.
Az 50 ezres expószám attól függ, hogy milyen vázzal lőtték. Szerintem általában sok, már nem is a zár élettartamát figyelembe véve, hanem a napi szintű nyüstölést, amire ebből lehet következtetni.
A K10D (fél)profi APS-C váz, rengeteg szolgáltatással, dupla tárcsával és pentaprizmás nézőkével.
Strapabíró, időjárásálló. A szenzora az akkori technológia szerint készült 10 mpx CCD, teljesen vállalható képminőséggel. ISO800-nál már kissé kezd zajosodni, ellentétben a mai CMOS szenzorokkal.
A Canon 400/450D és a Nikon D50/D70-nél egy kategóriával jobb váz.[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
válasz BigBlackDog #22540 üzenetére
Nikon D3300-ra kellene. 150k a keret rá, és újat szeretnék venni. Az esetek 90%-ában utazásokon, kirándulásokon, családi eseményeken használnám, de előfordul, hogy csak mászkálok BP-n és ami megtetszik arról lövök egy képet. Ha ehhez nem feltétlenűl kell a 300-as akkor egy 200-ast vennék inkább, gondolom olcsóbb és kömnyeb, mint a 300-as.
-
Colonel993
senior tag
válasz BigBlackDog #22622 üzenetére
Alapjáraton nem garanciális munka a szenzor tisztítás...
Elmondom hova NE menj; Camera Kft.Amúgy veszel egy pumpát és magad lefújkodod, ha makacsabb a dolog... akkor van szenzort tisztító készlet is és rengeteg videó TECSŐn, nem nagy varázslat... nyugodtan kell csinálni
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
pittbaba
aktív tag
válasz BigBlackDog #23059 üzenetére
7100, és D300S-re vagyok szűrve eddig. Inkább a D300 15expo-ig használtan eddig inkább a hozzáállás, elvileg az egy legendásra sikerült darab, de mondjatok nyugodtan mást
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
pittbaba
aktív tag
válasz BigBlackDog #23064 üzenetére
Nikon 35mm f1.8, Nikon 80-200 f2.8 DED (emiatt veszem a vázat főleg, mert itt már van focus motor).
Ezek jó üvegek nagyon, elkövettem azt a hibát, hogy vettem a d5100-ra új obikat a kit helyett, és azonnal kinyílt a világ, fejlesztésbe kellett kezdenem ahogy elkezdtem foglalkozni az üggyel komolyabban
Max várok még egy kicsit, most majdnem lett 120-ért egy 15000 expos d300 (nem s), de sajnos benéztem, hogy ez csak CF kártya, így vissza kellett utasítsam az ajánlatot.Fullframe el fog terjedni és leesnek majd a cropos gépek árai kissé szerintem, nagyon bejött most az új technológia, a komolyabb fotós ismerősök folyamatosan árulják ki a motyókat, csak végre vehessék a Fullframe vázakat
[ Szerkesztve ]
-
pittbaba
aktív tag
válasz BigBlackDog #23072 üzenetére
Csak fórumon olvasgattam, hogy van akinél elszáll új FW után van akinél nem.. még a 220-ban is ezt mondták, hogy embere (váza) válogatja.
Hát ez az, hogy ha megy sem ér semmit ) Pedig pont arra találták ki, hogy ha nagy a sötétség is tudjon fókuszt találni a gép. Mostanság pont az éjszakában fotózgatunk, ezért úgy keresek, hogy tudjuk használni este is. Eddig full d300s mellett voltam, de most hogy nézem a teszt képeket, 200-as ISO-n 100%-on olyan zajos a kép, mint d5100-on 400 felett. Lehet ez, vagy csak rossz ez a tesztképes oldal?Ez valós? Vagy valaki ügyesen tesztfotó címszó alatt Ligtroommal felhúzta tökig a Sharpeninget? (sosem értettem miért nyúlnak bele a sample fotókba az emberek... )
[ Szerkesztve ]
-
pittbaba
aktív tag
válasz BigBlackDog #23074 üzenetére
Nem tudtam ezeken a tesztelős oldalakon futószalagon készülő tesztképeknek hihetek e, éppen van e kedve a cikkírónak foglalkozni vele, vagy lő kettőt gyorsan két másik cikk írása között valamelyik téren. Átlag userek képeinek jobban hittem, de ezek után fölösleges...
Kár hogy nincs weblap még ahol ugyanazokat a témákat ugyanolyan viszonyok között mindig lefotózzák különböző beállításokkal s húzhatod a csúszkát a képen ha beírod a két váztípust mondjuk. Nagyon vicces lenne..[ Szerkesztve ]
-
pittbaba
aktív tag
válasz BigBlackDog #23076 üzenetére
Áhhhh
Tök jól tudok keresni, hogy ezt miért nem találtam meg.... köszönömPH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
Audison
senior tag
válasz BigBlackDog #23111 üzenetére
30D-m van. A szivacs ott van ahol a tükör zár.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Canon_EF-S_camera_mount.jpg
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz BigBlackDog #32329 üzenetére
E-pl1, gf1 ha kitben kell, gx1, g3, ha csak váz... mondjuk 55-60k-ért sztem utóbbiakat is be lehet szerezni kitben.
-
80hun
addikt
válasz BigBlackDog #32336 üzenetére
Itt egy nikon s1 obival.
-
daniduke
tag
válasz BigBlackDog #32501 üzenetére
Ez így sajnos nagyon kevés információ, főleg hogy ilyen vegyes a kiszemeltek tábora. Érdemes megnézni hogy milyen objektíveket milyen áron kapni a különböző rendszerekhez. Kell-e kereső? Méret, hordozhatóság, fogás, videó minősége mennyire számít?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Victoryus94
őstag
válasz BigBlackDog #32501 üzenetére
Milcből vannak occók használtan (Samsung nx300)
De amíg nem tudjuk, mire kell, akar-e utólag obit venni, stb. ...? -
80hun
addikt
válasz BigBlackDog #32504 üzenetére
Ha kell a videó akkor a pentax K10D és Canon 450d kilőve mert nem tud videót.
A két milc közül a nex3n-t választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest