Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy bq! Dark Rock 4 Pro hűti a Ryzen 9 5900X-emet. Elvileg ugye 250W TDP-ig jó a hűtő, de én mégis kevésnek érzem kicsit. Pontosabban elég, de jó melegen megy a proci, ha nem akarom, hogy süvítsen. Kb. 1000 RPM-ig nem nagyon van hangja, és amikor az AIDA64 szerint 120-130W körül fogyaszt a "CPU Package", akkor van 70 fok körül. De ha 100-on pörög a proci, és 150-170W körül fogyaszt, akkor simán felmegy 80° fölé, még 90 fölött is volt egyszer (bár akkor húzva volt, és nem optimálisan), miközben a maximális 1500 RPM-en búg a venti. Papíron még lenne 80W TDP, de nem nagyon látom, hogy hogyan tudná elérni. Na meg persze elvárnám, hogy 70 fok alatt tartsa ezt a procit is, nemhogy pl. egy Threadrippert.Arctic MX-4 a paszta, ami kb. 2 éve lett véve, és 8 év élettartamot írnak rá. Felkenve meg csak pár hete volt. A ház jól szellőzik. Ha feltekerem maxra a házventiket vagy leszedem az oldalát, akkor is csak 1-2 fokkal lesz hűvösebb minden.
Én eddig úgy tudtam, hogy ez a hűtő nagyjából a csúcs léghűtésben, de most már kételkedek ebben. Vízhűtést nem nagyon akarok, de azért elgondolkodtató a helyzet.
Mi lehet a baj a hűtőmmel? Tényleg ennyit tud?
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Fogalmam sincs, hol tegyem fel ezt a kérdést, ezért itt próbálkozok.
A gépem furcsa hangot ad ki, amikor 100%-on terhelődik a Ryzen 2700-as procim. Olyan a hangja, mint egy nyikorgó talicskának, de nagyon halkan, csak akkor lehet hallani, amikor teljes csend van, de akkor elég zavaró. Annyira sikerült már leszűkítenem a zajforrást, hogy nem ventilátor csinálja, és a CPU környékéről származik. Csináltam egy videót, amiben csiptetős mikrofonnal kerestem a forrást. Jelenleg a hőcsövekre gyanakszom leginkább. Lehet ilyen hangja a hőcsőnek?
A jelenség csak akkor jön elő, amikor a proci 100%-on megy. Ilyenkor a VGA nem csinál semmit, 30 fok körül van, a proci pedig 50 fok körül. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet, és hogyan lehetne megszüntetni?
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy BeQuiet! Dark Rock 4 Prot, de nem tudom, hogy pasztát adnak-e hozzá. Adnak? És ha adnak, akkor az elég jó, vagy inkább rendeljek külön? Milyet? Thermal Grizzly Kryonaut? Mekkorát? Meddig állnak ezek el? Ha sokáig, akkor a nagyobb kiszerelés nyilván jobban megéri.
-
kelna91
senior tag
válasz jim bcs #75586 üzenetére
Mit értesz mainstream alatt?
Pont azért kérdeztem egyébként a Prot, mert az nehezebb. Tudom, hogy a Prot feleslegesnek tartod, de tuningolni szeretnék, és nem szeretném, hogy belassuljon a proci max terhelésnél. A 7700K tesztjénél a hőmérséklet felment 95 fokra, ami azért elég durva. Bár nem tudom, milyen hűtővel teszteltek, de most megkérdeztem. -
kelna91
senior tag
A BeQuiet Dark Rock 3 Pro-nál fennáll a Skylake és Kaby Lake lapkák meghajlásának veszélye?
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Egy i7-7700K-ra keresek hűtőt. A RAM-okat a hűtő alapján választom meg, de úgyis alacsony profilú kell majd, tuti. A ház valószínűleg egy BeQuiet Silent Base 600 vagy 800 ablakos lesz, de még változhat. Alaplapot nem tudom még.A BeQuiet Dark Rock 3 és ugyanennek a Pro változata között vacillálok. A képek és a leírások alapján simában több alu van, tehát nagyobb a hőleadó felület, emiatt talán halkabb, nem? És csak egy ventilátor van benne, emiatt is talán. És a gyártó adatai alapján is halkabb a ventilátor RPM 50, 75 és 100%-ánál. Viszont mivel a Pro jóval nagyobb teljesítményű, így állandóan alacsonyabb fordulaton mennének a ventik, szóval míg a sima mondjuk a teljesítménye 50%-án menne, addig a Pro mondjuk csak 30%-on. Ez a dilemmám.
A 91W TDP bőven mindkét hűtő teljesítményén belül van, szóval a teljesítmény kvázi mindegy, de a csendesség nem. Egyébként tuningolni is fogok, ha ez számít. Apropó: tuningoláskor a gyári TDP fölé mehet a CPU?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest