Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz nyinya #38246 üzenetére
Szerintem erre a konfigra egy picit komolyabbat is tehetnél. Az enyémen pl egy ilyen van és idle 27 fokos az i7880-am.
-
Formaster
addikt
válasz Zsamolzsa #38204 üzenetére
Én most vettem egy ilyet i7 880-ra. Fagyon tartja. Be Quiet Dark Rock
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz execute93 #38184 üzenetére
Ha nem volt kifújva, fújd ki, mert azt a finom port nem látod, csak feltapad a lamellákra és leszigetelik.
Ami még valoszínűbb, hogyha nemrég volt pasztázva, akkor rosszul lett pasztázva. Kented és elsimítottad előtte? Csak mert úgy nem jo, valamint nem mindegy milyen pasztát raktál alá.
-
Formaster
addikt
válasz execute93 #38173 üzenetére
Vazze nem nekem szolsz? 10-esből ez a legjobb választás, bár szállítással kb 13.
Azért az komoly, szerintem egy pasztázás és kiporolás megoldaná a problémádat, ha eddig jo volt!
-
Formaster
addikt
válasz Szatesz. #38143 üzenetére
Én biztos nem állnék neki. Amúgy valszeg még kiforratlan ez a 22 nanométeres technologia. Kisebb felületről kell nagy hőt átadni, mint eddig. Azért én megkérdőjelezném a létszükségét ennek kupaklevételnek. Illetve a hatékonyságát. Kétlem, hogy 10 fokokat ráverne.
(#38144) Zanik: Be quiet Dark Rock nálam nagyon bevált, ettől csak jobb lehet a Dark Rock Pro, vagy a Noctua D14.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Szatesz. #38137 üzenetére
Láttam már ezeket a dolgokat, de még mindig azt mondom, hogy egy K proci, 75 TPD-wel csak akkor melegedhet 90 fok fölé, ha nagyon szar a hűtő, bubis a paszta stb.
Ezzel a művelettel többet kockáztatsz, mint ha egész életében 90 fokon jár, bár szerintem az csak extrém tuningnál lesz és csak Prime alatt lehetne, amit játékban sosem érsz el, főleg hogy VGA limited is lesz. Bár te tudod hogy milyen és hány vga-d lesz mellé.
Ahogy megsérted a főliát a procin, dobhatod a kukába ...
-
Formaster
addikt
válasz Szatesz. #38129 üzenetére
Igen, sőt a német tesztben a delta t-ben, volt talán 8-10 fok eltérés is. Szerintem fölösleges, ezek a procik már közel sem melegedősek, ráadásul K széria, tehát szorzózár mentes, gyakorlatilag minimális fesszel 5 Ghz körül járhatsz, ami bármire bőven sok, ehhez már illik két darab 6990 is, hogy ne legyen vga limited.
Nézd meg ezt a videót, itt a legmelegebb i7-est tesztelik ezzel a Dark Rock-al. 4Ghz-en járatva 20 perc prime alatt sem ment sokkal 80 fölé, ami azért már kritikus, de ez egy 130W TPD-s proci. Én bevállaltam emiatt ezt a hűtőt az i7 880-ra, ami csak 90W körül fogyaszt, mondanom sem kell jégen tartja, pedig én is csúcshűtőben gondolkodtam, aztán elmagyarázták, hogy bizonyos méret felett, már nem nyersz sok hideget. Főleg ezekben a méretekben, amiben te gondolkodsz, ott már nincs lényegi különbség, sokkal többet dob, hogy hogyan pasztázol ... vagy milyen a gép szellőzése ...
-
Formaster
addikt
válasz Szatesz. #38126 üzenetére
Mit akarsz lehűteni, mert ilyen hűtő csak extrém tuning esetén szükséges.
Öhm, tökéletesen egyforma a 3 hűtő, ha beleszámolod a Delta T-t is. A szobahőmérséklet ugyanis nagyban befolyásolja a hűtést, pont annyira mint amekkora az eltérés a proci hőfokok és a Delta T hőfokok között.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Fontos az ár és hogy mit akarsz lehűteni. Végül nem ilyet vettem, de majdnem ezt választottam, csak féltem, hogy az én procimnak nem elég, bár állítólag a csúcshűtőket is veti.
Ez 157 mm magas, szóval csontos.
-
Formaster
addikt
válasz Szatesz. #38109 üzenetére
Amit linkeltem, talán odaveri a thermalright-ot is, bár ezek már olyan méretek, amiket nem sok mindennel lehet kihajtani. Mi a cél? Milyen platform és proci, milyen tuning mellett?
Egyébként érdekes ez a teszt, ha nem számít a hang, akkor a Thermaltake Frio még a Noctua D14-et is veri, ami a Silver Arrow SB-E szintje. És még olcsóbb is.
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
Én végül egy Be Quiet Dark Rock tulaj lettem ... teszt még nincs, szoljatok ha érdekel...
-
Formaster
addikt
válasz sumermen88 #38073 üzenetére
A duplája a Dark Rocknak a Pro. Árban igaz nem, szoval jobban megérné, de elég drága.
Konkrétabb teszteket hiányolok, mint mondjuk ennek a végén. Ph-s tesztekből is sokszor olyanok vannak fent, hogy összehasonlítjuk a "múltkor mért adatokkal" Na már most ez atom lámaság, mert a környezeti hőmérséklet és még minden más játszik.
-
Formaster
addikt
válasz sumermen88 #38071 üzenetére
A Rock Pro lenne az igazi, de 18-19 Ft már kicsit erős. Viszont akkor a sima Rock-ért irreális a 14-16
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Tényleg olyan jo ez az Alpenföhn Brocken? Vagy inkább egy Be Quiet! Dark Rock 2?
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz zombi11 #38036 üzenetére
Én is a Noctua D14 alternatíváját keresem. Szerencsére az Ivy procik langyinak se mondhatók a Lynnfieldhez képes. Szóval könnyebb dolgod van, annyira ne aggódj.
Ami a vízet illeti, ha desztviz, az nem vezeti az áramot, mert ionok sincsenek benne. Márpedig tuti, hogy az....
-
Formaster
addikt
Valakinek van tapasztalata GELID GX-7-el? 1156-os i7 alá kellene, tuning mellett.
-
Formaster
addikt
válasz Tothgera30 #37962 üzenetére
Az fix, az sem mindegy mennyi pasztát tolsz alá, ha elég sokat, meg is főzheted a procit. Főleg mikor már szépen beszáradt.
-
Formaster
addikt
Függhet a paszta minöségétől és a mennyiségétől. De az alaplapod minőségétől, tápod ellátásától, de még attól is milyen procit fogtál ki.
Én megpróbálnék egy pasztázást, vékonyan, mx2-vel.
-
Formaster
addikt
válasz fsb1000 #37889 üzenetére
esetleg ilyen tapasztalat valakinek? Cooler Master 612S.
-
Formaster
addikt
Thermalright HR-02 Macho ezzel valakinek tapasztalat?
-
Formaster
addikt
i7 860-as tuning lenne. Ki milyen hűtőt ajánlana hozzá? A Noctua D14 a csúcs, ezt tudom. Azonban ár-érték arányban szeretném a legjobbat választani.
Tesztekben a Mugen 2-3 eléggé megközelíti a Noctuát, kb 5% sincs a difi. Viszont árban kb a fele. Valakinek tapasztalata lenne esetleg? Bármilyen ötletet várok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest