Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
malphitee
senior tag
válasz pruzsi #61850 üzenetére
Nem tudom melyik ventillátorok a jók, csak tudom a corsair magasabb árfekvésbe tartozó termékei jók, én is keresek egyet a haf 922 házamba hátra, de nem tudom melyik a nagyon hatékony ami fújja ki a meleget, bár az ashura nem termel nagyon meleg levegőt maga körül, meg a asus dcu 2 hűtő sem a vga mon, nincs nagyon meleg a házamban főleg hogy a háztetőn van egy 20cm venti ami szívja ki a meleg levegőt,, nem tudom mennyit segítene még egy coolre hátra nekem.
-
chester91
senior tag
válasz pruzsi #61876 üzenetére
Már több esetben is felmerült, fórumozók tesztelése alapján, hogy egyrészt oldalt kifújó venti felesleges, semmi hatást nem fog gyakorolni a hőfokokra, de még ha befújod sem lesz jobb. alul-elöl befúj, hátul-felül kifúj. Legalább is most ez az elfogadott, többen is tesztelték, az oldalsó venti bekavar a légáramlatnak, és örvénylést generál a ház belsejében.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz pruzsi #61879 üzenetére
Legyen elöl-hátul mindenképpen, ha csak 2 db ventid van, még mindig ez a leghatékonyabb elrendezés.
Bár még közelről nem láttam ilyen hűtőt, de a képek tanúsága szerint egy keretre van sima gumibakkal rárakva egy hagyományos ventilátor. Ezt nézd meg otthon, mert ha igaz, akkor gond nélkül ki tudod cserélni. Leszeded a bordáról, leszeded a keretről, és rárakod a másikat.
Szerk.: bár én a helyedben inkább cserélném egy 120-as ventivel megáldott jószágra, biztosan halkabb lesz, mint ez a hűtő (persze, ha normális). Ha eladod a tied, és hozzárakod a venti árát, már aprón biztosan találsz 12-eset.
Szerk.2.: ha megmondod a ramok pontos típusát, akkor többen is vannak, akik tudnak olcsó de jobb megoldást találni itt
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz pruzsi #61884 üzenetére
Akkor igen, előre-felülre Lényeg szerintem, hogy a legjobb dBa - légszállítás aránypárral rendelkezőt rakd a hdd-hez, ugyanis oda a legfontosabb a minél jobb teljesítmény. Ha jót akarsz magadnak, megpróbálsz megszabadulni a ramoktól, és helyette normál vagy LP ramokat szerzel be, ugyanis egy komolyabb hűtőt már nehéz (lehetetlen) berakni (persze ez csak komoly tuning esetén szükséges), ha nem elcsúsztatott felépítés (mint pl. a fentebb említett új Scythe, vagy éppenséggel a HR-02 - 22.
@Potzee: sokat olvastam annak idején, amikor a CNPS9500-amat beszereztem. Aránylag hangosnak állították azok, akik használták, és a gyakorlatban nem érte meg sem a kinézete, sem az ára miatt a nagyobb hang. Persze lehet, hogy csak elfogult személyektől olvastam véleményt Imádom a zalmant, mert szerintem csodálatos hűtőket csinálnak, de komoly tuninghoz édes kevés az, amit ők letettek az asztalra - pedig az FX100-as piszok módon tetszik, és ha más nem, egyszer, ha nagyob sok pénzem lesz, veszek egyet
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz pruzsi #83567 üzenetére
Brocken 3, Merlinhardvernél most jóárasítva, csapj le rá amíg van.
Annyi, hogy a lapodon az elsődleges slot a CPUhoz közel van, a borda meg széles, mérd le, hogy van-e 75mm hely a CPU középvonalától a VGA hátuljáig, ennyit lóg arrafelé a ventirögzítő dróttal együtt. Mással nem interferál, ha ez nem gond, hajrá.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz pruzsi #83573 üzenetére
Ha a hűtőt is onnan rendelnéd, nem Merlintől (féláron..), kérd meg őket, hogy sasoljanak rá. Méreteket én sem tudok a kiszemelt lapodnál, ellenben összevetési alapnak talán megfelel, hogy az Aorus B450M lapon egy bitang backplateel szerelt GTX1080 és a Brocken 3 drótja között maradt ~1mm. Most nézem, a Prime elsődleges slotja a szabvány szerinti 2. helyre csúszott az M.2 slot miatt. Így kényelmesen elfér, nyugodtan veheted.
-
-
ubiii
csendes tag
válasz pruzsi #92653 üzenetére
Szia!
Lehet kicsit fanboiii vagyok, de ez pont beleférne
Be quiet! Shadow Rock 3 -
ubiii
csendes tag
válasz pruzsi #92655 üzenetére
Árban is és méretben is
BK004 fekete, BK005 pedig fehérA Shadow Rockhoz tudom, hogy kapsz egy szép hosszú csavarhúzót ami tuti jó lesz a szereléshez. Dark Rock Pro4-em van és öcsémnek is, egy mounting bracketre kell felszerelni a hűtőt, ami szinte minden utángyártottra igaz. Lego az egész, szerintem egyszerű, minden le van írva még videók is vannak
5600X egy 65Wattos proci, 190W teljesítményt tud a gyártó szerint megzabolázni -
jimpo
senior tag
válasz pruzsi #92715 üzenetére
Szerintem csak annyit tegyél meg hogy vedd le az előlapot a házról és egyből kiderül hol a hiba mindez 0ft utána meg veszel valamit.
Egyébként az ARCTIC Freezer 50 elég közel van a Noctua NH-D15-höz szerintem nem érdemes cserélni más légre. Valószínűleg a házat már inkább érdemesebb...
De majd ír mi a tapasztalat az előlap levétele esetén.
Illetve egy kis alulfeszelés sem árt a procinak, úgy hallottam bőkezűen kapja a feszültséget sokszor indokolatlanul.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz pruzsi #92715 üzenetére
A süvítés szabályzás függő, ha belenyúlsz a PBO működésébe, megszűnhetnek a spikeok, amik miatt ennyire magas max értékeket produkál. Alapvetően tré a hőközlés (1 CCD), hiába raksz rá batárt, nem a wattokkal nem bír. Egy fele ekkora megoldással ugyanitt lennél, csak ott a venti tartomány magasabb általában, amivel elbírja tartósan. Szóval finomhangolás..
-
válasz pruzsi #99397 üzenetére
Szia,
Ezek közül a Brocken 3, ha befér a házadba. Újonnan: [link] és [link] .
A Brocken 3 sem indokolt a procidra, de, ha jó áron látod, akkor miért ne...
Még egy gondolat. Az alaplap, ha nem ATX méretű, akkor kisebb hűtőt kell nézni, mert a Brocken beleérhet a VGA-ba.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz pruzsi #99399 üzenetére
Olcsón szeretném megúszni
Ezt abszolút megértem, mert egy rég halott platformról van szó. Nekem szintén van egy Q8300-as procival szerelt rendszerem, abban egy régebbi Arctic Freezer 7 Pro van egy cserélt, szintén Arctic ventilátorral. Azt is szépen lehűti, bár én csak internetezek és filmet nézek rajta, nincs játék.
Ha lehet én nagyobb, legalább 120 mm-es ventilátorral szerelt toronyhűtőt javasolnék. Bár még az LGA775 lapoknál nem igazán hallottam normális ventilátor vezérlésről (PWM/DC), még így is megéri ilyen típusra váltani, mert halkabb lehet tőle a gép.
Ha a Kabuto II ennyi év elteltével (ventilátor csapágy kopik) is annyira "extremely quiet", mint a honlapon hirdetik a japók, akkor megérheti ránézni, bár én személy szerint nem vagyok a topflow hűtők rajongója.
Újat nem szeretnék felesleges annyi pénzt kiadni.
Ezt is megértem, de azért megmutattam a jelenleg, véleményem szerint jó vétel LGA775 kompatibilis hűtőket a piacon, azzal nem veszítünk semmit.
CoolerMaster HyperTX3 Evo már volt a házban
Az nem is baj, ha már nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz pruzsi #99401 üzenetére
Azok nagyon régi játékok, mikor általános iskolás voltam pont ezeket toltuk. Biztosan nem fogják megkínozni a procit. Szerintem Voodoo kártya is vitte a Tony Hawk 2-t, olyan régi.
Akkor ezek közül csak a brocken 3 javasolt ?
Ránéztem a hirdetésre. 7k forintért nem is kell rajta gondolkozni, ha befér a házba, akkor vegyed.
-
válasz pruzsi #99403 üzenetére
3k, de nincs venti és csak 775-ös készlet van hozzá. Arctic P12-t vennék rá, ami 2k körül van, aztán rákötegelőzném a bordára. Sokat nem nyersz vele anyagilag, de ezt egyénileg kell eldönteni, hogy melyiket választod.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest