-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
40.000 Ft körül milyen billentyűzetet ajánlanátok cherry mx blue switchcsel? Olvasom fentebb a km780at, de nem találok blueval. Egyáltalán van még blue switch? Nagyrészt programozásra lesz, de egy kis játék is menni fog (imádom a blue switch hangját, ezért ragaszkodom ennyire hozzá )
Köszi! -
Domonkos
addikt
Double shot lesz az, nem dye sub
Viszont abs, nem pbt. Szoval simara lehet majd koptatni, de a felirat az elesen fog mindvegig latszodni.
Az az undorito bill egy Razer Lycosa. Annak voltak valami eszmeletlen kellemes tapintasu bevonatu billentyui. Sajnos szinte az elso par hetben elkezdtek kopni, igy kenytelenek voltak leallitani a gyartast es helyette kiadni a mirror aka. pormagnes valtozatat.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
addikt
válasz ribizly #34291 üzenetére
En nem tudok rola hogy gyengebbek lennenek, viszont a cherry-k es sok-sok IBM nyomkodas utan engem nem tudnak annyira lazba hozni. Nekem hianyzik beloluk az a preciz, eles erzet lenyomas kozben. Hosszabb idot nem toltottem el meg egyikkel sem, lehet hogy par ora aktiv hasznalat utan valamelyest valtozna a velemenyem.
-
Szőrös
veterán
válasz Ringman #34275 üzenetére
Igaz, de konkrét tapasztalást itt se írt senki. Külföldről nem szeretnék rendelni. Van más mx brown bill amit itthon lehet kapni és érdemes megvenni? Ahogy olvastam az Alloy-al csak az a baj, hogy túlárazott.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
-
vlevi
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #34286 üzenetére
Én sem vagyok nagyon elragadtatva attól, hogy szinte csak háttérvilágításos billentyűzeteket lehet kapni.
Én most itthon egy Chicony KB0512-t használok, ami alapfunkciókra elég. Nem gémer, nem világít, ellenben elég halk, és már hozzászoktam a rajta lévő extra gombokhoz. És nem fog lekopni, mert nem mártogatós. De, ami érdekes, a feliratok nem matricák, így a fekete alapon is egész tűrhetően olvasható [link]
Sok fekete billentyű pl. ott vérzik el, hogy matricás a felirat, a fekete alapra felrakott matrica pedig fénylik, és így gyakorlatilag kivehetetlen a ráírt felirat.Lecserélném valami kicsit komolyabbra, de ezek a gémer rgb megoldások nekem kegyetlen bazári kinézetűnek tűnnek.
Egyik fontos szempont nálam az lenne, hogy NE legyen rajta semmilyen könyöktámaszra emlékeztető rész. Illetve, a gémer rgb kialakítás miatt, ha nem világít, akkor általában nem ovashatók a feliratok. Márpedig nekem világítás NEM kell. -
Cry0
őstag
skacok ezek közül melyikek ajánljátok?
sajnos ennyi a max keretem rá 7k+posta
-Genius Scorpion K5 5000.-
-Genius Scorpion K9 6200.-
-Aula Dragon Tooth 6000.-
-Aula Befire 6800.-
előre is köszönömIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Domonkos
addikt
válasz Zsiráfnyál #34284 üzenetére
Jol gondolod!
A legolcsobb modja, hogy hattervilagitott kupakot gyartsanak, az az, ha fognak egy alapbol attetszo kupakot es azt festik ugy, hogy csak a karakterek helyen jojjon at a feny. Ezt a gyakorlatban ugy szoktak elerni, hogy fogjak a kupakot, belemartjak valami fekete festekbe, majd mikor megszaradt lelezerezik azt a reszt, ahol at kellene vilagtison a feny. Innest jon a martogatott kifejezes. Ha a festek lekopik, akkor kivehetetlen lesz a felirat.
Double shot eseten viszont a kupakot 2 darabbol gyartjak le. A ket darab egyike attetszo anyagbol keszul, a masik nem. Ezeket ugy formazzak, hogy tokeletesen illeszkedjenek egymasba. Ha elkezdenek kopni, akkor egyutt kopnak, a vilagitos minoseget nem befolyasoljak.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Domonkos #34281 üzenetére
Akkor viszont nem értem. Mármint ha jól értem, nem háttérvilágított kupaknál van egy alapból mondjuk fekete anyagú kupakod, amire egy fehér karaktert akarsz ráfesteni (ergo a karakter tud lekopni), háttérvilágítottnál meg egy alapból áttetsző anyagú kupakod van, amit teljes egészében le akarsz festeni, kivéve a karaktert (tehát az egész kupak tud kopni), ugye ?
Vagy a nem háttérvilágításos kupakoknál amit én festésnek hiszek, az nem is festés, hanem [valamiféle matrica] (van egy látható kis pereme a feliratoknak), és emiatt tartósabb ?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Zsiráfnyál #34282 üzenetére
asszem az édességiparban/cukrászatban használják ezt még.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Domonkos
addikt
válasz Zsiráfnyál #34280 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz Zsiráfnyál #34276 üzenetére
Ha a feliratozas a sima martogatott eljarassal keszult, akkor valoszinuleg igen. Az a bevonat szerintem is gyorsabban hajlando kopni, mint barmi mas.
Minosegileg a sorrend nagyjabol igy alakul (es az arazas is hasonlo modon koveti...):
- matrica / martogatas
- szitanyomas
- lezer - ennek megvan az a hatranya, hogy csak sotetebb lehet a felirat, mint maga a kupak
- dye sub - ez az kupak anyagaval egyutt kopik csak, viszont sok-sok ev utan hajlamos elvesziten a konturjait, homalyosodni
- double shot - szerintem a legjobb, de mindenkepp a legdragabb eljaras, ami soha az eletbe nem fog elkopni - viszont rossz QC mellett es durvabb kopas eseten kitapogathato lehet a felirat szele.sry ha valami kimaradt
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Az egyébként úgy általánosságban igaz, hogy a háttérvilágítással kompatibilis (nem doubleshotos) kupakok esetében a kopás gyakoribb jelenség, és nagyobb probléma, mint a pár ezer Ft-os, háttérvilágítás nélküli billentyűzetek sima, egyszerű kupakjai esetében ?
Mármint itt van előttem a munkahelyi teljesen noname, max 2.000 Ft-os billentyűzetem, amire a mérhetetlenül primitív takarítónőnk simán rendszeresen rámegy a világ összes létező vegyszerével és testnedvével átitatott rongyával, plusz nyáron a 40 fokban ráizzadok mint egy ló, és mindezek ellenére erről már vagy 5 év napi 8 óra használat alatt sem kopott le semmi, nem is fényesedett, kb tök újszerű állapotban van (fogalmam sincs, milyen anyagból van, vagy milyen eljárással készült), míg ezzel szemben a 30-50 ezer Ft-os billentyűzeteknél sorra azt olvasom, hogy kopnak, fényesednek, tönkremennek a kupakjaik, és a cseréjüknek durva ára van.
Ennyire megoldhatatlan probléma ez, vagy ennyire kispórolják azt a 3 Ft-ot, amivel megoldható lenne ?
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
Sziasztok, "Kingston HyperX Alloy FPS MX Brown" erről a mecha billről valakinek van tapasztalata? Rákerestem itt a topikban de nem találtam semmit (vagy csak vak vagyok ).
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Skullwipe
senior tag
válasz ribizly #34271 üzenetére
Fentebb eggyel ott van a link, majd azt is lehet elkezded nézegetni idővel, jobb ha lemented vagy megjegyzed. Klassz szürke kupakok is vannak, ha tényleg pbt-t akkor én úgy tudom nem fog lekopni a felülete. Bár ha csak lézerezettek az nem az igazi, a tartós a double-shot.
-
Hunner
senior tag
válasz Zsiráfnyál #34270 üzenetére
ABS-e válogatja, de igen ez jellemző jelenség, Nem mondom hogy 1-2 év után tuti mert nem tudom milyen felhasználás mellett fényesednek ki ennyire, de elképzelhető. Az én DAS-omon 1 év után a space néz így ki, de a többi billnek semmi baja. a PBT keycapek a leginkább kopásállók és a felületük is "örök", de abból is meg kell válogatni melyiket veszi az ember, és a CM-hez pl figyelni kell hogy "shine trough" legyen.
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Hunner
senior tag
válasz Zsiráfnyál #34266 üzenetére
ABS keycapek vannak rajta, valszeg fognak kopni, de bőven van bennük élettartam. Ami inkább jellemző rájuk, hogy kifényesednek. Keycapeket természetesen cserélhetsz rajta. Aliexpressről pl. Kb $20-nál kezdődnek, határ a csillagos ég (UK layout = ISO-hoz nehezebb keycap seteket találni, de nem lehetetlen)
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Zsiráfnyál
aktív tag
A Cooler Master Masterkeys Pro kupakjai mennyire kopósak ? A Corsair K95-ről olvastam, hogy ott ez egy elég komoly probléma, ez meg egy annál jóval olcsóbb billentyűzet. Ellenben a jelenlegi 8.000 Ft-os random Genius-om abszolút kommersz kupakjain 5 év után is sértetlen a festés (bár az nem háttérvilágításos, gondolom arról a fehér karakterek tudnának lekopni, ezekről meg a fekete "háttér", ami nem tudom, könnyebb, vagy nehezebb kopást jelent).
Szóval mennyire kell attól tartani, hogy mondjuk 1 év után megkopik a kupakok festése, illetve ha ez a helyzet áll elő, vajon fedi-e a gyártói garancia (amiből 3 évet adnak rá), vagy ha nem, rendelhető-e hozzá külön kupak szett (valahol azt olvastam, hogy igen, de én nem találtam ilyet). Borsófőzelékkel rendszeresen leönteni nem fogom, de a tenyerem viszonylag izzadós fajta. Más fajta meghibásodástól nem tartok, gondolom ha meghal benne egy LED, vagy kapcsoló, az biztos garanciális probléma, de kupak szettre nem szeretnék 1 év múlva tízezreket költeni, ettől félek egy kicsit.
Látom megérkezett hozzá a [magyarítás], ez most akkor UK layouthoz 100%-osan megfelel, nem maradt ki belőle semmi ? (ha jól értem, az első verziója hiányos volt)
[ Szerkesztve ]
-
BeStronk
tag
Mennyire lehet jó ez a billentyűzet vagy nagyon tréé? Valami Outemu switcheket használ.. Mert nagyon tetszik a kiosztása és nem is drága....
Egyébként O-ringeket e-bay-ről szoktatok venni?
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz ribizly #34004 üzenetére
Sziasztok!
Igaz, hogy választ nem kaptam a kérdésemre, de lássátok milyen vagyok megírom a tapasztalatomat.
Szereztem egy US layout-os Logitech G413-at és teljesen le vagyok nyűgözve. Innentől kezdve az otthoni Cherry MX brown kapcsolós Tesoro Durandal G1NL-emnek reszeltek. A gépelés van annyira jó, mint a Cherry MX brown-on, viszont sokkal halkabb (ami amúgy elmondható a Cherry brown-os fnatic gear rush-ról is). Kicsit puhábbak és stabilabbak a gombok. A háttérvilágítás természetesen egységes (lévén a kapcsoló közepe világít). Egyedül a space ami kicsit hangos a többi gombhoz képest, de ez azért nem annyira zavaró.
Szóval amennyibe kerül és amit nyújt a Logitech G413 az engem nagyon is meggyőzött. Úgy érzem, hogy amit a G102/203, G Pro, G403-as minőségi tényleg gamer egereikkel elkezdtek azt most a billentyűzetek terén is behozzák.2 dolog hiányzik nekem:
1. Egy műanyag védő a billentyűzetre, ami a Tesoro-hoz jár és szerintem nagyon hasznos. Olyat amúgy lehet valahol szerezni manapság még?
2. Csulkótámasz. Habár ez nem egy magas billentyű (sokkal alacsonyabb, mint a Cherry típusú társai), így annyira nem is lényeges, de akár "mutiba" oda lehetett volna dobni egy enyhéz emelkedő kis műanyag lapot amit rá lehet csatolni. De azért ezzel is együtt lehet élni.Szóval nem tudom mi a topic gazdáinak a véleménye erről a billentyűzetről, de nekem bevált.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Varoz
addikt
válasz [Prolixus] #34261 üzenetére
Szerintem csak szimplán kimaradt belőle esetleg haxiboy/Domonkos még nem próbálta, de nyugodtan veheted, jó cucc!
[ Szerkesztve ]
„Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
[Prolixus]
addikt
Sziasztok!
Van most aprón 25k-ért egy Corsair Strafe brown switch-el. Visszaolvasgattam a topicban picit, láttam hogy a Corsair mecha billekről jó vélemény van, én meg pont valami brown switch-es megoldást keresnék. Van-e valami kifejezett oka, hogy a K65-tel és a K70-nel ellentétben a Strafe nincs az ajánlottak között? Vagy csak nem próbáltátok még?
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #34259 üzenetére
szerintem ha remélhetőleg elkezdik forgalmazni a masterkeys pro s-sel járnál a legjobban.
letisztult design, nkro, összeszerelése rendben van, a layout standard, nem floating design és nem kellene switch-csere hozzá.
vagy ott van a turtle beach impact 500[link] de a switch árát hozzászámítva majdnem ott vagy, mint a cm esetében - ez 6kro egyébkéntEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #34258 üzenetére
Hopp, a floating dizájnra nem gondoltam.
Mondjuk azt még mindig egyszerűbb megoldani, mint a Cherry MY 3000 XXL-jeimbe MX kompatibilis kapcsolókat faragni saját elektronikával.
Ráadásul annak feleslegesen böhöm háza van.BTC 5131C-imről már rég lemondtam, ugyan kellemes lenne a mai billzetekhez mérhető alapterülete, de a vékony házba nem nagyon férne be az MX vastagsága.
Mivel a kupak beszerzés elég nyögvenyelősen megy, így ragaszkodnék a szabvány 6.25 szóközös megoldáshoz.
Lépcsős Cherry Capsról könnyebb lemondani.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #34252 üzenetére
lenyeled a floating designt is, vagy felső burkolatot is fogsz hozzá csinálni?
szerintem egy cherry g80-1800-zal jobban járnál - pár € használtan (legalábbis nem kellene forrasztani és van belőle
fehérvilágosszürke is, bár az meg 2kro - csak kupakszettet lenne kicsit nehezebb hozzá szerezni )[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
proci985
MODERÁTOR
-
nyunyu
félisten
válasz kristof123 #34254 üzenetére
Ha a Zhuquet lehetne kapni kapcsolók+kupak nélkül ISO kivitelben, az nekem kevésbé lenne macerás, mint a Tomoko/Victsing/Topop.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz kristof123 #34254 üzenetére
Passzolom, én még mindig nem értem a csillámpóni őrületet.
Én használni szoktam a billzetet, nem nézegetni.
Jobban szeretem a letisztult formavilágot+dizájnt, nem szeretem a túlbonyolított cuccokat.[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz Domonkos #34245 üzenetére
Megmondom őszintén rosszabbra számítottam, de ennyit nem lesz használva, így talán többet kibír. De az is lehet, hogy a mostani vékony blank pbt szett megy rá, ha elég jól megy már mi merre van.
(#34246) nyunyu:
"Ez neked 7-8 ezer különbség?"
Természetesen az Eu-n belüli csillámpónis Silent verzióra gondoltam vs massdroppos.A másik verzió amennyivel olcsóbb annyival "rosszabb is". Poker II így is ~38k huf-ba kerülne és a fém ház alapból 10k+ huf lenne hozzá. Aztán még nincs csillámpóni!
A kupakok már más tészta, de ezt - mint írtam - később is könnyen lehet cserélni. Viszont ha a II-t veszem, és később megint rám jön a csillámozhatnék, akkor indul elölről ez az egész. Inkább most lyukadjon ki a zsebem, de nyugodtan leírhatom, hogy ez örök darab lesz.
Kicsit eltértünk az eredeti kérdésemtől, de nem baj. Örülök neki, hogy átjárjuk rendesen a témát.
-
cuko
aktív tag
válasz Ringman #34251 üzenetére
Ahh, nem is vettem észre a nagy böngészésben, hogy ugyanazok.
Köszi a tippet, a drevo még tényleg jól néz ki a választható kapcsolóval, viszont azokból nincs sajnos akciós és több, mint 2x annyiba kerül. Illetve a Team Wolf Zhuque X05-t néztem még nem amazonról, de az is elég drága, illetve fölöslegesen van benne a világítás nekem.
Rendelek egy kék VicTsinget és megnézem, milyen legrosszabb esetben továbbadom aprón vagy visszaküldöm.
Köszi a segítséget! -
Ringman
nagyúr
topop = victsing
ha nem kell numpad, akkor biztos nem vennék 104gombosat.
az outemu blue hangos, ha nem zavar, akkor ár/érték arányban teljesen jó választás.
a 19€-s árúnál kisebb karcok fordulhatnak elő, ahogy olvasom, hogy neked ez belefér-e az a te döntésed
kleine Kratzer auf der Vorderseite des Artikels (kleiner 0,6cm x 0,6cm). kleine Kratzer auf den Seitenflächen des Artikels (kleiner als 0,6cm x 0,6cm). Kratzer (kleiner als 3,5 cm x 3,5 cm) auf der Unter-/ oder Rückseite des Artikels.a szállítási díjjal is kalkulálj majd, lehet érdemesebb 39€-ig pár apróságot (kábelek, egérpad, stb) hozzácsapni a rendeléshez, hogy ingyenes legyen a szállítás.
még a drevo84-et nézném meg a helyedben.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
cuko
aktív tag
válasz Ringman #34218 üzenetére
Láttam már korábban is említve a topikban olcsóbb mecha billeket (#29464 nyunyu), szeretnék bepróbálni egyet én is - "első mechának".
Amazon.de-ről terveznék rendelni, lehet, hogy ismerős el is tudja nekem hozni Németországból, vagy rendelem ide az ÁFA-difivel.
Mondjuk 10k HUF / 35 EUR-ig bezárólag, akár használtan is (néztem az amazon warehousedeals-en van egész sok pl a linkelt VicTsing 19 euróért "very good" állapotú). Semmilyen speciális igényem nincs (numpad, világítás, kiosztás nem lényeg). Elsősorban játékra használnám.Amiket néztem amazonon:
- Topop
- VicTsing 87-es
- VicTsing 104-esMindnek főleg pozitív az értékelése, de nem tűnik tökéletesnek egyik sem természetesen. Nekem egy használt 87-es VicTsing a befutó egyelőre, tudtok esetleg másról ebben a kategóriában (ha nem is személyes tapasztalat)?
-
Domonkos
addikt
-
nyunyu
félisten
válasz kristof123 #34244 üzenetére
Fehér Poker 1/LE? eBayről Reddel 76$
Fehér Pok3r RGB MDről Reddel 142$, Pinkkel 146$.Ez neked 7-8 ezer különbség?
Mondjuk a fehér ISO Pok3r-akat tényleg 140€ körül láttam a külföldi shopokban, azokhoz képest tényleg nem drága a Pok3r RGB.
Amúgy mi a lényegi különbség a régi Poker, Poker II meg a Pok3r között?
Valaki itt a topikban Pokerről váltott Pok3r-re, de már nem tudom ki.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz kristof123 #34244 üzenetére
>Én is így gondoltam, ha az ABS már nagyon fényes és csúnya, akkor be lehetne ruházni egyre.
Heti 40 ora hasznalat mellett a home-row-nak max 3 evet saccolok.[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz nyunyu #34239 üzenetére
Sajnos kék semmiféleképpen nem jöhet szóba, a barna meg nem igazán szimpatikus.
A felhasználás is inkább a lineáris switchek felé dönti a mérleget, arról nem is beszélve, hogy a Red már bevált.A Pink eléggé megnyerte a tetszésemet, viszont a Speed annyira nem. Ahogy olvasgattam inkább a játékosokat célozták meg vele, inkább arra a felhasználási körre van "tervezve".
(#34241) Ringman:
Ha jól számoltam ~5-7k huf a különbség, ami ilyen összegnél már annyira nem érdekel. (Ha Silent RGB-vel számolok).
Az LE változat nem tetszik, plusz massdropon most lehet variálni, hogy fehér/fekete cap vagy case legyen."van doubleshot pbt kupakszett egyébként, ami világításkompatibilis."
Én is így gondoltam, ha az ABS már nagyon fényes és csúnya, akkor be lehetne ruházni egyre. -
Hunner
senior tag
válasz BeStronk #34228 üzenetére
A srác szakértőnek próbálja beállítani magát billentyűzetek terén, mégsem tudja hogy létezik tactile non clicky switch, konkrétan az mx brown-t és az mx blue-t egy kalap alá veszi, majd kijelenti hogy szerinte a kék a legjobb játékra. Mindezt úgy, hogy közli, hogy egy 7 éves membrános billentyűzetet használ, amit megpróbált lecserélni többször is, a "top" mechanikus billentyűzetekre és mindig visszatért a sajátjához. Alapvető fogalmakkal nincs tisztában, hülyeséget beszél, 5 perc után kinyomtam, nem hallgatnék rá, bármilyen konkluziot von is le
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz kristof123 #34240 üzenetére
itt? [link], vagy innen bár sok az out of stock
van doubleshot pbt kupakszett egyébként, ami világításkompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz Domonkos #34237 üzenetére
Capeket könnyebb rajta cserélni, mint világítást varázsolni bele.
Ez egy olyan luxus, amire valószínűleg abszolút nem lesz szükségem, de még is kell. :S(#34238) Mr.Csizmás:
Köszönöm a figyelmeztetést!
Sajnos ilyen billentyűzetet nem találni 22 euró alatt, vagy eu-n belül.
Német amazonon van, az ár hasonló, de csak ISO van, de még sima Red switch sincs.(#34239) nyunyu:
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz kristof123 #34236 üzenetére
MX "Pink" stemjét gyárilag gumi ütközőkkel szerelik, így mind a bottom-out, mind az elengedéskori kupak kilövés csattanása hangtompítva van.
O-ring csak annyit segítene rajta, hogy korlátozza a teljes leütés hosszát, nem tudnád annyira mélyre üti a kupakot vele.
Hangján viszont érdemben nem tud csendesíteni. (nincs mit)MX Silver nincs hangtompítva, ő tulajdonképpen egy rövidebb úton kapcsoló sima Red.
O-ring nélkül viszont ugyanolyan hangosan koppan a kupak, ahogy leér a kapcsoló tetejére.Touchtypehoz szerintem célszerűbbek az olyan kapcsolók, amik taktilis visszajelzést adnak, akkor o-ring nélkül is érzed, hogy mikor engedheted el a gombot, így nincs bottom-out csattanás, meg a felfele csatt is sokkal kisebb, hiszen a rugó alig volt összenyomva, sokkal kisebb erővel lövi ki a kupakot.
(Mondjuk az MX Brown nem igazán taktilis, Gateron Brownt sokkal jobban szeretem ebből a szempontból.)
-
Mr.Csizmás
titán
tipp: massdrop rendelésről
-
Domonkos
addikt
Vilagitas vagy pbt keycapek
Biztos hogy a vilagitas a fontosabb?Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Az előző vásárlásomat elhalasztottam, mert úgy voltam vele, hogy ha már veszek egy billentyűzetet és kiadok érte ennyi pénzt, akkor az már ~90%-ban olyan legyen amilyet szeretnék.
Úgy érzem jól döntöttem, mert:Massdrop-on megjelent a Pok3r billentyűzet, ami már olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy nyugodt szívvel fizetném ki az árát. (60%, ansi, ezen belül is megfelelő kiosztás, cherry mx, fém ház, csillámpóni effektus stb...)
A switch terén is biztos voltam (Red), addig még el nem kezdtem kicsit utánajárni a dolgoknak. Ugyebár körülbelül egy éve a piacon van a Silent Red (Pink) és az ezután megjelent Silver (Speed). Sajnos ez eléggé megnehezíti a döntést, mert mind a kettő szimpatikus.
Én o-ringel használom a jelenlegi Red switches billentyűzetemet és nélküle nem az igazi, mivel nem tudok "rendesen gépelni" (touch type), tövig nyomom a gombokat. Az új billentyűzeten ott lesz még pluszban a világítás is, amiatt nem szeretnék majd o-ringet tenni rá.Mind a két switch rövidebb úton jár (3.7 mm, 3.4 mm), az egyiknek az aktiválási pontja még ráadásul nem 2 mm, hanem 1.2 mm. Ez teljesen jól hangzik, de a gyakorlatban nem tudom mennyire lenne jó.
(Egy ilyen rendelésnél nem játszik az, hogy elállok 14 napon belül és minimális bukóval visszaküldöm, a többi maceráról nem is beszélve.)Mivel csak az egyikről találtam értelmes tesztnek nevezhető dolgot a neten, így szeretném ha egy kicsit felvilágosítanátok, tapasztalatokat írnátok. Sajnos kipróbálni nem fogom tudni egyiket sem, így viszont elég nehéz a döntés.
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #34234 üzenetére
+ olyan switchet kell használni amit gyakorlatilag nem vagy kevésbé érint a hiszterézis
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BeStronk #34228 üzenetére
Nem sok o-ringet használt még az életében.
Ott van elszúrva a mondandója, hogy az ollós billzeteknek 2-2.5mm körül van a bottom outjuk, ott kapcsolnak.
Ezzel szemben egy rendes MX típustól nagyjából 2mm-nél kapcsol, de 4mm-t tud függőlegesen mozogni.
Viszont ha felhúzol egy 5x1.5mm-es gyűrűt, azzal limitáltad a kapcsoló útját ~2.5mm-re, és biztos lehetsz benne, hogy amint a gyűrű koppan, addigra már kapcsolt a kapcsoló.(Világítós billzeteknél viszont a világítást zavarja a gyűrű, nem nagyon alkalmazható.)
Ja, közben elértem a videó 2/3-ához, onnan az Ornatát tolja orrba-szájba.
Nem is tudom.
Igazából azon áradozik, hogy feljebb "kapcsol", mint a szokásos mecha kapcsolók, röviden kell leütni, aztán azonnal lehuppan az aljáig, ahogy a membránosok a gumidóm összeomlásakor.
De ekkor még fizikailag nem történt meg a kapcsolás, amíg teljesen le nem nyomtad a gombot.
(Ki kéne próbálni, mi van akkor, ha Ornatán elengeded a gombot a gumidóm összeomlásakor, szerintem nem kapcsol.)Ha csak az a baja, hogy rövid úton járó, kis erővel nyomható gombokat akar, akkor lehet már kapni ~1.3 aktuációval rendelkező kapcsolókat is, amiket másfél mm után el lehet engedni, nem kötelező bottom outolni. (vagy meggyűrűzöd, és akkor csak a kapcsolóban lévő rugó első 2mm-jét érzed, nem a teljes erejét )
De ha a Cherry ennyit tököl az MX Speed/Silver nem gyártásával, akkor a Kailh fogja letarolni ezt a szegmenst.
Pláne, hogy azoknak már nem csak lineáris kapcsolójuk van rövid kapcsolással, hanem taktilis, meg clicky is.Mondjuk olyan véleményeket is olvastam már, hogy az 1.3mm-es MX Silveren sokkal könnyebb félreütni, mint a 2mm-es MX Reden, úgyhogy nem biztos, hogy a rövidebb jobb.
Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy az 1.1mm-es taktilis Kailh Copper hogyan viselkedik a gyakorlatban.
(Clicky Goldot vagy Bronzeot nem mertem bevállalni a hangja miatt )[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
Nem tudom, hogy jó helyen érdeklődök-e, így sorry ha célt tévesztettem. Mini billentyűzeteket keresgélek napok óta, de ami megfelelő lenne, az csak angol kiosztásban kapható. A kérdésem az, hogy létezik valami program, amivel ki tudom osztani a gombokat? Engem nem az érdekel, hogy op. rendszeren belül átállítom a nyelvet magyarra, hanem egy olyan holmi, amivel minden egyes gombot külön-külön be tudok állítani, mint ahogy játékvezérlőnél az XPadder nevű csodával.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
-
Skullwipe
senior tag
válasz Domonkos #34229 üzenetére
szerintem arra, hogy a membrán jobb reagálást biztosít mint a lötyögős cherry? ergo az actuation point fontossága kiélezett helyzetben játékoknál. azzal tudja jól bemutatni, hogy a razernél a memecha (vagy micsoda) menyire feszes és egyértelmű mikor nyomod le, nincs üres járat a megnyomás és tényleges aktiválás között.
bocsánat, hogy így fogalmaztam meg, de szerintem erre próbált utalni azzal, hogy szerinte sokat kell várni mire nyomást érzékel a kapcsoló. de már sokszor mutattatok rajzokat, hogy ez ténylegesen hogy néz ki, és nincs igazi különbség. de az tényleg igaz, hogy nem neked kell nyomni, olyan mintha magától ugrana az aljára ez a raz memech az aktiváláshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Skullwipe #34226 üzenetére
gondolom a tegnap általam linkelt 7e ft-os cyberboardra gondolt
a 25 pénzes amazonos tényleg jó, azonkívül hogy TKL. (számomra) (aztán lehet neki jobban számít a gamer design, vagy világítás)
(amúgy egy KM780 mx brown-al tolom, és én is így kezdtem a keresgélést, hogy 10e ft-ért valami jobbat... )
[ Szerkesztve ]
-
BeStronk
tag
Nem tudom hogy volt-e már....Szerintetek van benne igazság? Link
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #34223 üzenetére
na jó, de abból a legdrágább a kupakszetted.
egyébként 25€-ért nem fogsz plate+pcb+case kombinációt kapni. kitűnő donor billentyűzetbár szerintem a clicky sem vészes
-
Skullwipe
senior tag
válasz Mr.Csizmás #34225 üzenetére
most minek kell ezeket ajánlgatni? fentebb lett ajánlva tényleg egy jó vétel, százszor jobban jársz a mechával ebben az ár kategóriában. nincs ezeken a gumisokban, biztos vagyok benne, semmi extra ami miatt bármelyik is megérné az árát, mintha bármilyen random ilyet akárhol beszerzel. na de nem vitatkozni akarom vagy flamelni.
-
Mr.Csizmás
titán
gondolom az én linkem...
nézd csak:
Cooler Master Octane 10590
Logitech G103 Gaming Keyboard US 6690ez meg talán bestbuyLogitech G105 Gaming Keyboard US 7790
+980 a szállítás trans-o-flexxel.
-
Cry0
őstag
ma vettem észre hogy akcióba volt a Hama uRage CyberBoard Premium és le maradtam róla
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #34218 üzenetére
Veszek kettőt, hangulattól függően átépítem őket Kailh Speed Brownra/Gateron Brownra/Gateron Clearre, áthúzom fehér fóliával, meg kapnak magyar PBT kupakokat, aztán máris 25€+35$+80$-ba fáj a fehér magyar TKL darabja.
Hülyének is megéri.
(Tudom, húzzak innen a dyesub PBT fetisizmusommal.
Tényleg, lassan ki kéne számolnom, mennyibe fog fájni, ha június elején kupakvásárt tartok.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Skullwipe #34220 üzenetére
Ha egy másik tétellel 39 euró fölé tornázod a rendelést a német Amazonról, akkor ingyenes lesz a szállítás. A kiírt árra a német és magyar áfa különbsége miatt rájön még +6.7%, ezt a checkout közben jelzi is az Amazon.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #34216 üzenetére
WASD V2 TKL jönne ki 153$-ra MX Brownnal, plusz ÁFA.
És még én sokalltam múltkor a magyar PBT kupakokkal megáldott kínai TKLt.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #34215 üzenetére
WASD V2 TKL jönne ki 153$-ra MX Brownnal, plusz ÁFA.
Ha nem kérem az ócska kupakjait, akkor is 113$+sarcHol élnek ezek?
Ezért adnék max 60$-t, na jó, postázva 70-et.
(88db Cherry MX ~25$, és akkor felfele kerekítettem.)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nekem az is jó lenne, ha lehetne kapcsoló+kupak mentes barebone 75%-100% ISO billzetet kapni olcsóért.
Csak egy műanyag ház, PCB, aztán a többit megoldom.Mondjuk, ha nem az egyéb függőségeimet élném ki hétvégente, akkor már rég készen lehetne a "nagy mű."
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nem fogsz találni cherry brownnal 30k alatt tkl-t, inkább 40k körül fog megállni egy normális bill.
sajnálatos, de ez van. ha lehet kailh/gateron/outemu, akkor már könnyebb helyzetben vagy.
itthonról a lioncast lk20 a legolcsóbb szerintem. [link]
én reddel lefutottam mostanában ugyanezeket a köröket, kicsi a választék, ráadásul reddel még mindig több modell van, mint brownnal
-
proci985
MODERÁTOR
Ducky ONE TKL
Ducky Mini (ebbol van red, green, black es blue is)
Das keyboard TKLigazabol a skandinav boltok egy resze nem nagyon postaz, de van sajat ducky disztributor. ducky egyebkent meregdraga, de ki lehet fogni akcioban, ismeros pl 100 euro korul vett anno year of the horse editiont ami egy aluhazas full extras ducky mini, meghozza zold kapcsolokkal (mondjuk neki az MX green miatt kb mar egy eve neztunk billeket). en is csak azert nem vettem, mert nekem viszont kell a numpad pl excel munkafolyamatokhoz.
CM mondjuk alapbol olcsobb, de erdemes korbenezni, hatha talalsz valamelyikbol jobb dealt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tg44
csendes tag
-
tg44
csendes tag
MX brown-al keresek TKL billentyűzetet, minél olcsóbban akár használtan is (kiosztás mindegy, az usa stylet még kicsit preferálnám is). Tudtok ajánlani a CM Quickfire-re esetleg alternatívát, vagy tippeket, hogy hol lehet beszerezni értelmes áron? (Néztem amazonról, de horribilis a szállítási költség.)
-
Skynet258
veterán
válasz Mr.Csizmás #34199 üzenetére
Nekem továbbra is bejön, annyit viszont hozzátennék, hogy valamelyest hangosodott bejáratás után. Nem vészes most sem, sőt, de nem annyira halk mint az első pár órában. Ami viszont gond szokott lenni nálam sokszor, hogy a space hangosabb lesz, ez viszont továbbra is közel néma (remélem ez így is marad).
Kereső miatt: Hama Cyberboard
-
Ringman
nagyúr
saját tapasztalat alapján a a cm jól össze van rakva (ugyanaz a háza, mint a novatouchnak/rapid-i-nek),
akinek még ennél is letisztultabb kell: [link]
mivel laser etched vagy pad printed a felirat (majd nyunyu megmondja), remélhetőleg lesz belőle magyar is.
-
Domonkos
addikt
válasz Bicskás #34203 üzenetére
Az ajanloba csak olyan bill kerul, amit legalabb egyszer probaltunk es akkor tetszett. Szoval nem jelenti azt, hogy az rossz, csak epp meg nincs vele semmi tapasztalatunk. Amennyit egyelore olvastam es tudok rola, nem hiszem hogy az olcsobb illuminated tesojanal jobb lenne a fontosabb dolgokban - viszont par ezerrel tobbet kernek erte...
-
Bicskás
senior tag
Szép napot kedves topiklakók !
A Hama Urage Exodus Macro miért nincs az ajánlott listában, mi a gyengepontja ami miatt alkalmatlannak ítéltetett ?
A világítás színei állíthatók, ha például nem királykék, vérvörös, vagy bugyirózsaszín színben szeretném látni a karaktereket, hanem mondjuk mamba zöldben ?
A választ előre is köszönöm !
Üdv: Bicskás
-
dugo_
veterán
válasz Mr.Csizmás #34201 üzenetére
ISO a cseh.
-
Mr.Csizmás
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Logitech G915 LIGHTSPEED Vezeték Nélküli Mechanikus Gaming Billentyűzet
- Trust GXT 830-RW Avonn billentyűzet eladó
- Trust GXT 838
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest