Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
A közeljövőben autó vásárlás előtt állok. Jelenleg egy 1998 VW Golf 4 1.6 SR 8 szelepes motorral rendelkező "vezérgépet" hajtok.
Le szeretném váltani hamarosan, de sajnos nincs ötletem már hogy milyen lenne a jó. Amire nekem kellene, az napi használat lenne. Autópályán használnám java részt , illetve nyáron nyaraláshoz. Jelenleg nem nagy családi autó kell, de ne is legyen kicsi. Néztem már VW Golfokat, Passatot , Seat Leon-t, Alfa Romeo 159.
Nekem megbizható kellene, megbizható motorral és olyan 2006-tól felfele. Keret max 3 milló forint.
Kinek milyen ötlete van? Előnyt-hátrányt meghallgatok.
Dankee.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
A Volkswagen -től származó legendás 1.9 TDI -ből melyiket érdemes megvenni? A 90 LE vagy a 110 LE-st? Melyikbe nincs kettőstömegű, illetve mennyire megbizható motor?
Mik a hibába, esetleg egy porlasztó mennyibe fáj ha netán cserélni kell?
Dankee
-
zeus_2k14
senior tag
válasz grizlisandor #178661 üzenetére
Nekem nem családi autó kellene, 24 éves vagyok , annyi hogy nyaralni meg melóba , ide oda el tudják vele menni . Családi autó majd később talán😀
Gondolkodtam másba is , mar max csak 2 millióért akarok , mert vannak más tervek is.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Még mindig gondolkodok, erősen...
Ti mit vennétek? Volkswagen Passat B6 vagy Alfa Romeo 159 ? Mindegyikből dízelt néztem. Mik a gyakori hibák ezeknél?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Lehet ilyet itt nem lehet, remélem ilyenből nem lesz gond...Csak érdeklődnék.
Mennyit érhet kb egy 2006-os Golf Plus 1.6 benzin 330.000 km-el? Maximum ? Friss műszaki, friss olajcsere , stb, egyedül a vezérlés nem friss.
[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Úgy néz ki, hogy le cserélem a kocsimat ( Golf 4 1.6 SR ) hamarosan. Néztem több márkát, típust, de tanácstalan vagyok.
Ki milyen kocsit tudna nekem ajánlani ezekkel a feltételekkel?
- Az évjárat minimum 2005-2006-tól kezdődjön.
- Lényegtelen hogy benzin vagy diesel
- 5 ajtós , az a minimum
- Mindenhol használnám , főleg autópályán
- Megbízható legyen, menjen is azért, alkatrész se legyen a csillagos
- Maximum 2 milliót szánnák rá egyenlőre.Válaszokat köszönöm
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Napokban már írtam ide. Most lehet egy buta kérdést teszek fel.. Mennyire ment le az autók ára, a vírus miatt? Ment le egyátalán? Érdemes most autót venni, vagy várjak inkább?
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Off kérdés.
Tervezek venni kb 3-5 hónap múlva egy 2011-es Citroen C5 2.0 HDI autót. Szerintetek, az áruk megy majd fel, vagy inkább majd esik? Vagy már csak lejjebb fog menni?
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv , szép napot.
Korábban már írtam ide.. Van a tulajdonomban , már 2,5 éve egy VW Golf 4 1.6 SR gépsárkány, németből hoztam be. Azóta napi szinten használom, szinte minden alkatrészt ki cseréltem benne.. Cseréltem vezérlést, komplett klíma rendszert, gyertyákat, üzemanyag szivattyút, összes féket , tavaly nyáron teljes motor generál, ugye meg az alap dolgokat, olaj, stb..Nos, jelenleg ahogy néztem, olyan 650-600.000 Ft-ért tudnám el adni. Viszont, van egy kis bibi, sajnos ugye a betegségek ezen is ki jöttek.. [link]
Ahol az autót jelenleg most használom, az autopálya java részt , napi 60-80-100 km-er, változó. Gondolkodtam, hogy el kellene adnom, viszont sajnálom is, meg nem is, meg hát ugye, ebben a helyzetben nem is akarok 2 milliónál többet adni egy autóért, inkább szívem szerint várnék még 1 évet, vagy 2-t, aztán el adnám akkor. Viszont, akkor lehetséges , hogy majd az ára lejjebb megy, és akkor mondjuk olyan 350-400.000 Ft-ért tudnám eladni? Vagy ezeknek az ára nem igen fog le menni?
Mert , ha most megcsináltatom ezeket a hibákat, melynek ára kb 150-200.000 Ft, akkor van úgymond egy patent, rendbe rakott autóm.Csak mert ha most megcsináltatom a rohadást, akkor 200.000 mínusz, akkor már a 600.000 helyett már 400.000-nál járok.. Vagy ti ezt hogy gondolnátok?
Nektek mi a véleményetek? ( Írtam már más topikba is, toyotába is, de egyenlőre kétes a dolog.. )
SZERK: Csak mert ha megint veszek egy kocsit, kb 2010-es max, ami ebből ki jön, akkor ugyan ott járok, hogy kezdem előről, drágább alkatrészek , stb..
Gergő
[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
válasz BigBlackDog #186429 üzenetére
Megvagyok vele elégedve, maga az az érzés, hogy azért nem mai darab, ez bántja valamennyire a szívemet, meg hát hogy ismerősök, családtagok már azért újabb kocsikkal futkoznak ( Tudom, én vagyok rosszul összerakva ) .. Kívül - belül ismerem ezt a motort, maga a 4-es típust is. Meg hát, azért ha 4-5-en ülünk benne, akkor azért nem kell vele versenyezni Bár, amúgy sem
Friss műszakis amúgy, meg új lambda szonda is van benne , hirtelen ennyi jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
válasz molnarpeter #186431 üzenetére
Ebben igazad van.
Ha veszek autót, minél fiatalabb, megbízható kell, nem akarom 2 év után eladni Amiket néztem, az VW Golf 6, Citroen C5 2.HDI 2010-től fefele, Toyota Rav 4 . Max keret 2 milla lenne, többet nem adnák értük --- ( egyenlőre )[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
válasz molnarpeter #186462 üzenetére
Köszi. Sajnos elég ritka a színkód, nehéz hozzá találni sajnos. Szerinted, érdemesebb lenne eladni, vagy várjak és majd inkább jövőre? Neked mi a meglatasod, véleményed?
Kiszemelt, citroen C5 2.0 hdi, 2011-től felfelé. Benzines terepjarokrol le tettem egyenlőre
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Napokban írtam ide, az autó javításával kapcsolatban. Nos, az tárgytalan. Közben arra jutottam, hogy autót kell , kellene vennem a közeljövőben ( Lehetőleg 2 hónapon belül , ha van valami értelmes ) .
Főbb szempontok, ami fontos
- Ár : Ugye korábban már mondtam, hogy 2 milla a max. Nos, ezt ki bővíteném maximum 2,6 millióra.
- Kor : Minél fiatalabb kellene, tehát 2009-től felfele , mivel nem 2-3 évre akarok most venni, hanem minimum 5-6 évre
- Nézzen is ki azért az autó valahogy , legyen valami férfiasabb
- Azért ne essen szét alattam, legyen biztonságos, az alkatrész ne mozogjon arany árban tehát azért bevált motor / motortípus lenne a fő célpont, akár motorkóddal . Az üzemanyag az benzin ( eddig csak benzines volt ) , de akár lehet dízel is, ha bevált a motor úgymond.
- Ahol használva lenne : Főként autópálya ( napi 60 km ) , város, tehát általánosságban mindenhol . Sajnos egyenlőre nem tudom megmondani, hogy évente mennyit mennék el vele a közeljövőben , a korábbi éveket nézve olyan kb 20-25-30.000 km-ert mentem el.Eddig csak Volkswagen autóim voltak ( Golf 4 1.4 , Golf 4 1.6 SR , Golf Plus ) . Néztem Golfot is, de Golf 7 alatt keresek ( drága sajnos ), de valahogy ez a Golf 6 nem igen akar be jönni. Lehet élőben jobban bejönne.
Néztem Passatot is, abból is a 6-os szériát. Sajnos sokan mondták azt, hogy a benzines abból gyenge, mármint az 1.6 , 1.8 TFSI meg gyalázat motor típusilag.
Néztem még Citroen C5 2.0 HDI , 2009-től felfelé. Na azért az be jön, tetszik is, viszont, alkatrész, szervíz mennyibe fájhat?
Illetve még Suzuki Vitarát néztem 2.0 benzin motorral ( 2007-2009 ) , illetve Toyota Rav 4-et 2.2 dízel motorral.Ezek alapján, ti milyen autót tudnátok ajánlani?
Köszönöm.
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
válasz parandroid #186513 üzenetére
Audi , BMW nálam kilőve . Régen be jött, mostanság nem igen. Valahogy úgy vagyok vele, hogy az ember akkor már valahogy máshogy van ítélve, vélemények.. vagy nem is tudom..
-
-
zeus_2k14
senior tag
válasz parandroid #186520 üzenetére
Igaz. Lehet maradok a Golf vonalon, 1.4 TSI motorral . Mennyire megbízható?
-
zeus_2k14
senior tag
válasz focvis #186532 üzenetére
Igaz.
Azért félek tőle, mert egyik családtag vett egy 2004-es Mazda 6-ot jó pár éve, dízelt, 2.0 motorral ha jól tudom.
Mikor vette volt benne 240.000 km, most van benne 380.000 , napi szinten pálya, 120 km kb. Mikor megvette , rá 3 hónapjára porlasztós lett, fel lett újítva. Majd rá 2 - 3 évnyire megint porlasztós lett , majd turbós, majd utána az autó elektronikája mindig be jelez, le tilt , ilyenek, akkor az egr miatt kint van a check lámpa. Szóval az az autó 1 áldás... Lényegében én ezért tartok , félek venni.. főleg dízelt :/ De hát mást nem tudok, mert kell vennem kocsit mindenképp, azért is érdeklődök..Pl ennél a mazdánál a porlasztókra mondtak fél millát , a turbóra a Mazda szervíz elég borsos árat mondott, inkább nem írom le..
-
zeus_2k14
senior tag
válasz parandroid #186537 üzenetére
Igaz.
Jelenlegi állás szerint, akkor 2 kocsira szűkült a kör. Volkswagen G6, csak hát ebből melyik lenne jó...
A másik pedig Ford Focus Kombi 1.5 TDCi 2012-tol felfelé.
Szerinted?
-
zeus_2k14
senior tag
válasz molnarpeter #186555 üzenetére
Okes köszi. Mennyibe fáj a diozas, és a vezérlés kb? Láncos? Okoskerekes?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Volkswagen Jetta 2012 1.4 TSI Trendline vélemény? Motor milyen? Gondolom ugyan az , mint a G6 - ba is raktak.
Általánosságban milyen kocsik a Jetták? -
zeus_2k14
senior tag
Udv.
VW - nel a Trendline, Highline, mit jelent? Pl VW jetta, Golf
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv. Kereskedőtől vettem egy autót . Viszont, a kocsi ideiglenesen ki van vonva, hogy ne fizessen utana. Nos, olyan kérdésem lenne, hogy mondta h az ár írást most a vírus miatt nem tudják intézni, nekem kell. Most, hogy kérelemre ideiglenesen ki van vonva, így nem is mozoghatok vele, eredet vizsgára sem tudom lábon vinni? Mert akkor az érdekes lesz így...
Minden autó a kereskedésbe ki van vonva.
Vagy, most ezt elnezik?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Érdeklődni szeretnék.
Gondolkodom, hogy le cserélem a mostani kocsimat ( VW Jetta 1.9 PDTDI ) egy Kia Sorento 2.5 CRDI típusú kocsira.
Sajnos nem igen vagyok tisztába a Kia kocsikkal, ezért is inkább itt érdeklődök.Mi a vélemény erről a kocsiról? Milyen típus hibái vannak, mire kell figyelni a vásárlás során? Én ahol használnám az szinte mindenhol Használnám autópályán , autóúton , terepen is, városba is, tehát mindenhol.
Ezek a motorok, amik benne vannak, 2.5 CRDI , milyen motorok? Mit kell róla tudni? Illetve, ha jól tudom, ezzel lehet trailerezni is, 3.5 Tonnás horog is szerelhető rá, ha hol tudom. Tévedek?Remélem ez nem olyan mint a Mazda ( Sajnos van a családba egy Mazda 6-os, dízel, hát, hulladék egy kocsi..)
Bármilyen tippet, véleményt, tanácsot elfogadok.Kicsit szedett vedett le, melóba vagyok.
Köszönöm.
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Korábban már írtam ide párszor Jelenleg olyan fázisba vagyok, hogy vágyom egy terepjáróra. Jelenleg egy VW Jetta 1.9 PD van a tulajdonomba. Gondolkodom , hogy eladom. Viszont, ha vennék kocsit, akkor csak is terepjáró lenne.
Amit néztem, az egy Suzuki Grand Vitara 2.0 Benzin , 2006-tól olyan 2010-ig.
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a vélemény ezekről a kocsikról? Igazából ahol használnám, az a természet, terep lenne, mivel egyre sűrűbben járok ki, horgászni stb.. Munkába is használnám, 35 km a lakóhelyemtől a munkahelyem, autópályázom, ami max 25 km , oda vissza 50 km .Itthon a családba vagy egy 1999-es, 1.6 JLX motorral lévő Vitara, lekopogom idáig semmi baja, pedig használva van rendesen..
Válaszotokat köszönöm
Gergő
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, hogy az alábbi szituációra ki/milyen autót ajánlana Nekem is van véleményem, de azért több ember véleményét is meghallgatnám.
Valami féle dobozos kisautót szeretnék vásárolni, amivel a városba/faluba tudok járkálni. ( jelenleg van 1 dízel kocsim, ami be sem melegszik arra az időre, amire nekem kellene, csak hosszú távon használnám már ) .
A munkahelyem 10 percre van a lakhelyemtől, illetve mivel fűnyírással is foglalkozom, ezért valami olyasmi kellene, ami dobozos, de ezt írtam is. Bőven elég a kétszemélyes is.
Üzemanyag szempontjából szerintem benzin lenne az ideális, az azért csak gyorsabban melegszik be, plussz rövid távokra az lenne a megfelelő. ( esetleg a szívó dízelek milyenek? )
Keret: 1.5 milló forint
Kialakítás: dobozos
Üzemanyag: Ami az adott célra megfelelő
Lényeg, megbízható legyen! -
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek egy Seat Altea XL, 1.6 mpi motorral, 180.000 km-errel , normál, törés, rohadás mentes állapotban mennyit érhet? Nézegettem hahun, ott elegge vegyes. Véleményetek szerint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest