Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Lecserélem laptopom egy asztali gépre, amin azért szeretnék néha játszani is.
Van monitorom(LG FullHD 3D LED), egerem meg igazából mindenem hozzá, csak maga a ház meg a belevalók kellenének.
Van egy 2 TB-os winyóm, úgyhogy valszeg az kerül a gépbe, ODD-m is van.Nincsenek nagy igényeim, annyi, hogy a ház ne világítson, és lehetőleg csendes legyen (alaplap vezérelje a hűtőket, amikor nincs terhelés minimumom menjen).
Másik fontos elvárás, legyen integrált videókártya, hogy amikor nem játszok, a dedikált ne menjen, ezzel áramot spórolva.
Körülbelüli elképzeléseim, 8 gb ram, i3-i5 vagy hasonló szintű amd proci, jobbféle VGA.
Valószínüleg innen fórumról fogom összevásárolgatni a néhány hónapos, garanciális alkatrészeket jóval olcsóbban mint a gyári. (CPU meg a VGA-ra gondolok)
Egyébként olyan 140em lenne a mutatványra.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Erre valaki?
-
PainKiller13
őstag
válasz #98593280 #25645 üzenetére
Ne haragudj, 4-5 évvel elmaradtam már így számítógép-összerakás terén, ugye itt az alaplapon van DVI kimenet, meg a diszkrét VGA-n HDMI, melyikre kötöm a monitort? ugye mind2-t akarom használni, IDLE-ben a HD2500at, játéknál meg a 7850-et.
Esetleg még annyit, hogy ez az ASRock ennyiért jó márka lett? Gigabyte meg Asus és társai-t veri? Ez a THX-es integrált hang pont jól jön a THX-es rendszeremhez. Fogyasztása IDLE-ben mi körül van egy ilyen gépnek?
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz MobilosFeca #25800 üzenetére
Szerintem ezek egy iHD4000en is tökéletesen futnak
-
PainKiller13
őstag
Srácok kezd összeállni a gépem, segítséget szeretnék kérni Alaplap + proci + ram-hoz. Ami megvan:
Ház: Sharkoon Vaya
Táp: Corsair CX430
SSD: OCZ 120GBprocit gtx 660 ti OC szintű VGA-hoz nézek(jólenne ha ajánlanátok i3at és i5öt is), alaplapból pedig asrockot néztem, usb 3.0st és olyat amin THX hangzású hangkari van (múltkor ilyet ajánlottatok de már nemtudom sajnos melyik volt )
-
PainKiller13
őstag
Erre valaki?
-
PainKiller13
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy játéknál, egy GTX660TI OC mellett, egy i3-3240 és egy i5-3570 között éreznék különbséget (teljesítménybeli különbség lenne e)
-
PainKiller13
őstag
válasz #98593280 #28174 üzenetére
Lassan összeáll a gépem:
LAP: ASRock B75M-GL LGA1155 SATA3 USB3 ~ 15k
CPU: Intel Core i5-3570 3,20GHz 6MB LGA1155 BOX ~ 50k
RAM: Patriot 4GB DDR3 1600MHz Signature CL9 x2 ~ 12k
HDD: van ~ 0k
SSD: nincs ~ 0k
VGA: MSI 7870-2GD5T/OC AMD 2GB GDDR5 256bit PCI-E videokártya ~ 63k
TÁP: Seasonic 360W SS-G360 ~ 18k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~ 8.5k
+ Arctic-Cooling Arctic F12 Pro TC 12cm rendszerhűtő x3 ~ 4.5kÖsszesen: ~ 170k
Videókártyáról esetleg van tapasztalat? Megéri?
-
PainKiller13
őstag
Srácok most raknám össze az új gépet, de túl rövid a proci hűtőkábele és nem ér el a csatlakozóig, a gyári kábelét átlehet rá mókolni szerintetek?
-
PainKiller13
őstag
Tegnap rohangálva ugyan, de összevásárolgattam az itt ajánlott alkatrészeket a géphez.
Végül ez lett:Lap: Asrock Z75 Pro3
CPU: i5-3570K + EKL hűtő
VGA: Gigabyte GTX 660 OC 2 GB
Ram: Corsair 8GB KIT
Ház: Sharkoon Vaya + 2 CM F12 Pro
Táp: Seasonic G360 Gold
HDD: 2TB Seagate
ODD: MAX iXtreme BurnerNetezésnél, netes játéknál alapjáraton piszok halk, kb semmi hangja.
Emellett fontos volt a fogyasztás is, netezésnél 45 wattot mutatott a mérő.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Negativum: EKL procihűtő kábel nem ér el az alaplapig, megtoldottam a gyáriról levágva, holnap hozza a futár a rendes hosszabbítót. Ilyenre érdemes gondolni vásárláskor.
-
PainKiller13
őstag
Van itt valami fórum, ahol tudnak segíteni, vagy tanácsot adni CPU konfigban? (3570k+Z75Pro3)
Gondolok arra, hogy gyári beállításokon melegszik mint a barom, egy értékkel visszavettem a CPU Voltage Offset-et (-0.005V), és már egyáltalán nem melegszik, prime-al sem megy 45 fok fölé (EKL hűtővel 1500 fordulaton).
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok. Szomszéd megkért, hogy rakjak neki össze gépet max 80ból(inkább 75). HDD nem kell, ház sem.
Gondoltam neki egy GTX 650-et, i3-as procivel, valami alap lap, 4 gb ram, majd később még rak bele 4et, meg egy olcsó jobbféle táp (corsairt gondoltam). Aki ért hozzá kérem segítsen, iWay-ról vagy ipon-ról esetleg eDigitalból fogom rendelni, ahol a legolcsóbb. (Lényeg hogy nem Gianni kollégától, enyém onnan van, szomszédot annyira nem komálom hogy spóroljak neki.)
Játékra kell neki a gép, amit ebből ki lehet hozni.
-
PainKiller13
őstag
válasz Perillustris #31483 üzenetére
Jó 5let, van is itthon
-
PainKiller13
őstag
válasz Strix Aluco #31486 üzenetére
Köszi, azt néztem, hogy a GTX 650 olcsóbb, és magasabb frekvencián fut, meg ugye physx, ezzel jobban járok nem?
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Bátyámnak szeretnék összerakni egy gépet, ő ritkán játszik, de néha biztos fog, így egy alsó-középkategóriás videókártyával gondoltam. (30k körülit)
Valószínűleg később lesz fejlesztve (most elég drága a ram ez pl emiatt csak 1x4GB lesz), emellett lehet, hogy HDD-t például innen veszek egy 0 perces használtat meg ki tudja még miket találok jó árban, nem sürgős neki, ezért amit lehet összevadászok használt Garisat.
Alapjában véve olyan 100-120at szán egy gépre(monitor nélkül) ami jó lenne ha minél tovább kiszolgálná az alacsony elvárásait.
Ebben szeretném segítségeteket kérni, ami most bestbuy kategória, azokat halásznám össze neki.
-
PainKiller13
őstag
válasz membrandj #59124 üzenetére
Köszi szépen
Én is így gondoltam a dolgokat, kivéve
-HDD WD 2.0TB Green (WD20EZRX): 18.990,-
-Sharkoon Vaya ~8k
-táp kérdéses, halkat szeretnék a CTG500-ról pedig nem tudom, első körben használt enermax pro 82+ ~7k
-Ram ~10k
-HD7790 szintű VGA vagy GTX650 szintű, amelyik jobb ár/teljesítményben
-árakat meglátjuk jövő hónap elején, ettől függ, hogy amd vagy intelMonitorról nem szeretnék vitatkozni, nekem Dell IPS van, apámnak Benq GW2250 ami VA LED, szerintem egy olyan is bőven megfelel neki ~22k (ő nem gamer, néha pár idióta játékot elindit mikor unatkozik, egyébként meg chatel meg sorozatot néz)
-
PainKiller13
őstag
válasz Winnie The P #59917 üzenetére
XFX tápban a venti elég hangos terhelés alatt, alapjáraton sem túl csendes, persze van akit ez nem zavar
Emellett procira egy olcsóbb halkabb hűtőt vennék még, persze ezek már a te dolgaid, néhány ezer forintos különbségek, mégis mikor ott csücsül melletted sokat nyom, főleg ha már ennyit költesz egy gépre.
-
PainKiller13
őstag
Én nem akarom szidni a tápos topikot, de olyanok ajánlgatnak, akiknek volt 2 tápjuk egész életükben, a legnagyobb öröm volt amikor megszabadultam az XFX-től, nekem 650w-os XXX edition volt, és mint a turbina olyan volt a hangja. Nekem is ott ajánlották... ennyit a hozzáértésükről, pedig dirett kiemeltem, hogy fontos a halkság.
-
PainKiller13
őstag
Nem hinném, hogy hibás volt, tette a dolgát rendesen. 650w-os táp, 300nál többet sosem vett fel mérőeszköz szerint. Egyszerűen hangos volt. Nálam a Seasonic G550 300w felvételnél ugyanolyan hangos mint 50w-nál, semmi hangja.
i5-3570k + GTX 680 van a gépben, nem egy áramzabáló típus.
-
PainKiller13
őstag
válasz membrandj #60606 üzenetére
Nekem Sharkoon Vaya van, a gyári előlapi venti elég halk, főleg leszabályozva 800as fordulaton, emellett Noctua NH-D12 CPU hűtő, Arctic F12Pro TC házhűtő, Seasonic G550 nem passzív táp, GTX 680-on Arctic Twin Turbo II-es. Minden 1es szinten megy Bios szerint, tehát minimum fordulaton, így sem melegszik egyáltalán a gép, és szinte semmi hangja, kb 3 méterre van az ágy és simán alszok mellette, pedig nagyon zaj érzékeny vagyok (például az 5.1es hangrendszert azért cseréltem le egy márkásabbra mert volt egy pici zúgása).
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nem kell nagyon drága cuccokat venni ahhoz, hogy halk legyen, csak utána kell járni alaposan.
Str8 sk8r-nek akartam segíteni, bocs ha off.
-
PainKiller13
őstag
válasz Vismajor01 #60677 üzenetére
Ház van? Gari csak a RAMra van? Nem rossz ár, bár egy picit még alkudnék belőle.
-
PainKiller13
őstag
válasz Beni97 #61165 üzenetére
Nekem megvan mindkettő, mindkettőnek van hibája, én premium vagyok, szóval megvan minden DLC, BF3ban kevés a szerver a jó pályákhoz, BF4 meg még elég kezdetlegesnek tűnik számomra. Inkább a 3al szoktam játszani, csak ott mindig várni kell, hogy bejuss egy jó pályára, mert 1-2 szerver van csak, és azok is mindig tele.
-
PainKiller13
őstag
Lehet nem ide tartozik, de Merlinhardverről van tapasztalat?
-
PainKiller13
őstag
Már egy ideje figyelem itt a fórumot, meg más topikokat is, tesómnak szeretnék márciusban összerakni egy gépet, (igazából már van rá egy kis kerete, de még gyűjti), elég szűkös lesz, ~150k monitorral, ezért arra gondoltam, hogy amit lehet, és érdemes (pl ram, monitor, táp, vga esetleg, lap új lesz mindenképp), összeböngészném neki itt apróról.
Az érdekelne, hogy márciusig, várható e valami drasztikusabb változás, ár, vagy platform ügyileg, vagy nyugodtan álljak neki?!
-
PainKiller13
őstag
válasz Vismajor01 #61918 üzenetére
Igen, amit már nem lehet kapni, amit kinézett, az meg totál más. (nekem áll egy ilyen a szekrény tetején, nem véletlen)
F12 valóban jó, nekem is van, igaz nekem a TC Pro, de a swif2nek jobb a légszállítása, ugyanakkora fordulaton.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz privacy99 #62357 üzenetére
Azért nem kell elszállni, iPon sem fenékig tejfel, mint mindenhol, visszaküldtem a terméket, és itt is csak a 30. napon fizették vissza a vételárat. De például Edigitaltol vissza sem hívnak gar ügyintézés miatt, pedig 3 levelet írtam nekik, géphangon kívül meg mással nem lehet beszélni telefonon.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok. Költséghatékony gépet raktam össze tesómnak, ami fejleszthető lesz később.
Ezeket tervezem megvásárolni:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX (Blue) ~14300
Gigabyte B85M-D3H alaplap ~17100
ModeCom Logic A33 ~4850
Intel Pentium G3220 processzor ~13600
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória ~10550
+1k száll. összesen: 61500 (PCX-ből)Táp van: Delta 650w felsőtáp
Monitor ez lesz: OK. OLE24150WMinden topicot átnéztem, ezek mindenből erősen ajánlottak, illetve bátyámnak a legideálisabbak, az érdekelne, hogy minden passzol e, például a ram passzol e az alaplaphoz és a procihoz(ehhez nem értek), illetve később egy dVGA (7850 v r9 270) és egy i5 kerül bele + még 4 GB ram.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz membrandj #63496 üzenetére
Nem véletlen lesz TV-s 3 év gar van rá, tesómnak teljesen mind1 milyen panel. Akkor sem venné észre a különbséget ha aranyból lenne. Vayának is vacak a szellőzése a tesztek szerint, ez felépítésre még szellősebb mint a Vaya. Rakok bele 2 ventit, egyet előre meg egyet hátra (van itthon feles swif2). dVGA meg még egyébként sem fix, van egy olyan sejtésem, hogy ráfog jönni tesóm, hogy ez neki bőven elég, aztán ha mégsem akkor a lehetőség adott.
tranceplanet: Ram-ból tudnál linkelni 4 GB-osat PCX-től?
A felsőtápot nem véletlen írtam, Deltának rövidek a kábelei alsóhoz, ez a ház lesz, ha meg vesz dVGA-t, akkor kicserélem apám házát az övével, az egy Vaya amit tőlem örökölt, apámnak meg teljesen mind1 úgysincs rajta az oldala, mivel minden passziv és hatalmas bordák vannak.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz tranceplanet #63502 üzenetére
Ebben ugyanúgy vannak a ventillátor helyek mint a vayában(3x12cm), viszont a táphoz akkor kellene venni hosszabbítókábeleket is ami + költség.
Köszi szépen a ramot, máris cseréltem a listában, ez a class 11 miben számít? (csak mert én class 9est keresgéltem, mivel nekem az van)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest