Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Üdv,
a tisztelt szakértőktől szeretnék tanácsot kérni. Tönkrement az Asrock E350m1 + 4GB Kingmax 1333Mhz RAM konfigom, ami egy mini ITX házban van. Ezt kompletten cserélném (amúgy is ez lett volna a sorsa, mert borzalom lassú volt már), a felhasználási terület: leginkább böngészés 8+ lappal (70%), FHD Youtube videok (15%), torrent (10%), minimális Photoshop, Google sketchup (5%). Nem baj, ha nem fogyaszt sokat, de azért nem kell ultra kis fogyasztás, viszont minél halkabb legyen, ez fontos.
Ajánlottak Asus AM1H lapot + Athlon 5350-es konfig-ot, + 4GB Kingmax 1333Mhz RAM-ot (a meglévő 4GB mellé), kell még egy ehhez egy külső tápegység, így kb. 40k körül kihozható. Elvileg ez nagyságrendi ugrás.
Nem szeretnék 4-5 évig cserélni/fejleszteni, kérdésem, hogy hasonló (mondjuk +10k) árban van-e esetleg jobb vétel? Nem baj, ha nem mITX.
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz membrandj #111018 üzenetére
De jó, hogy benéztem ide...
mITX házam van, de az gondolom nem jó, szóval az is kell akkor. HDD van, 1T Seagate Barracuda, de SSD-re szeretném cserélni, mert szempont lenne a minél halkabb működés (még ha el is veszik a nagy tárhely). Emiatt is kérdezem, hogy ezt a konfigot valami passzív táppal nem lehet esetleg üzemeltetni? IDLE fogyasztását meg lehet becsülni (menne torrenthez is)? Esetleg házból lenne valami kompaktabb, kisebb méretű javaslat? 1db 2,5" menne bele csak, a meglévő 1db 3,5" 1TB HDD-t inkább külső rackből használnám szükség szerint (ha archiválni kell vmit).
Köszi[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz SyMbioTe #111032 üzenetére
A ház+táp CFI CBI-A6719 (feltehetően a nem ajánlott kategóriába tartozik)
Kényelmes a kis mérete miatt itt a monitor alatt (meg is emeli azt), de ha kell, lecserélem.
Igazából mindegy, hogy mATX vagy mITX, ha kell, költök egy kicsit többet, de nem szeretnék 4-5 évig hozzányúlni, ez az E350M1 már szenvedés volt
(jó 10 éve már nem vagyok benne a gép alkatrészek témában, sok évvel ezelőtt a Celerontól óvva intettek, ezek szerint azóta ez változott, már nem ördögtől való?)
Most egy Dell Latitude E5420 laptopot használok 32bit Win7-tel, 4GB RAM-mal, i5 2520M CPU-val, ehhez képest jobb lesz az új konfig? -
st6969
őstag
Üdv,
A segítségetekkel nagyjából összeállt a kép, rápillantanátok? Úgy döntöttem, lecserélem a házat (amin egy kicsit spóroltam, bár tudom, nem illik, de nem szem előtt lesz ). Szerintetek a kettő közül melyiket válasszam? ~13k a különbség. Vennék-e észre különbséget sebességben (több lapos böngészés, youtube FHD video, minimális photoshop)? Mert ha nem, akkor az olcsóbbat venném. Fejleszteni, bővíteni valószínűleg nem fogok. Használom, ameddig kiszolgál, utána lap+CPU+RAM csere (legalábbis eddig az volt a gyakorlat, hogy 4-5 év alatt annyi volt a fejlődés, hogy a meglévő konfigot nem volt érdemes bővítgetni, mint ahogy most sem: E350M1-et vált le). Esetleg hűtőn/tápon lehetne még kicsit spórolni? A csendesség nagyon fontos szempont, szóval annak rovására neAsrock H81M-HDS R2.0 alaplap 13219
Intel Dual Core G3260 BOX (1150) 15680
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz memória (ehhez van még egy ilyen modulom) 5075
DeepCool Gammaxx 300 (Universal) 7000
Ház: Logic M4 5000
Be quiet system power 7 11500
Samsung EVO 850 250GB SSD SATA3 27000
össz 84474vagy
ASUS 1151 H110M-K 18460
Intel Pentium G4400 processzor 17585
Ház: Logic M4 5000
DeepCool Gammaxx 300 (Universal) 7000
Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/8 memória 10910
Be quiet system power 7 11500
Samsung EVO 850 250GB SSD SATA3 27000
össz 97455Köszönet
-
st6969
őstag
Igen, meg is van a forrás, PCX lesz
Már csak az maradt, hogy a korábban ajánlott lapok közül ("Alaplap(Skylake): ASRock H110M-HDS, ASRock H110M-HDV, Asus H110M-A, Asus H110M-K, Gigabyte H110M-S2H") mégis melyik maradjon?
Asrock H110M-HDV alaplap 17191Ft, vagy
Asus H110M-A alaplap 19655Ft
HDMI csatlakozás szükséges a monitor miatt (HDMI-HDMI kábelem van). Az ASUS megéri a 2,5k felárat?
Köszi -
st6969
őstag
Üdv,
megrendeltem.
ASRock H110M-HDV
Intel Pentium G4400 processzor
Ház: Logic M4
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/8 memória
Be quiet system power S7 300W
Samsung EVO 850 500GB SSD SATA3Win10 64bit-et raknék rá, hacsak nem beszéltek le róla. A lehető leggyorsabb rendszert szeretném kihozni belőle. Ajánlott ehhez a konfighoz?
Köszi -
st6969
őstag
válasz st6969 #111308 üzenetére
Üdv,
Megvettem ezt a konfigot, összeraktam, és azóta is tátva van a szám A rendszer (Win10) kevesebb, mint 10mp alatt feláll, és brutál gyors a gép. E350M1-eshez képest csillagközi ugrás
(A gyári proci hűtőt valóban le kell majd váltani, viselhető a hangja, de a legjobban egy passzív hűtőnek örülnék, ha az vehető ehhez a procihoz. Az alaplaphoz van egy CD, de semmilyen drivert nem telepítettem fel (vagy érdemes?)).
Köszönöm a profi segítséget DR|FTK|NG, SyMbioTe, és mindenki, aki segített.
Öröm, bódottá -
st6969
őstag
válasz st6969 #111308 üzenetére
Srácok, ez a konfig, amit lassan 5 éve ajánlottatok, a mai napig kiváló! Semmi szükségét nem érzem lecserélni. Ezúton is köszönöm mégegyszer
De gondolom ennyi idő alatt azért sokat változott a világ. A szomszédom szeretne új gépet venni, és megígértem neki, hogy benézek ide tanácsért
Neki is egy alap asztali gép kellene, elsősorban akadásmentes, több lapos böngészés, youtube, word, excel, powerpoint. Játszani nem szoktak. Semmilyen alkatrész nincs (max. egy bill. és egér).
Egyáltalán nem ismerem az árakat manapság. Lehet-e ajánlani ehhez jó konfigot ~60k-ig? Ezen felül lenne egy alap monitor is, amihez szívesen fogadok ajánlást, vagy lépjek át a szaktopicba? -
st6969
őstag
válasz rasotamas #162959 üzenetére
+palfitom
Csak próbáltam belőni egy alsó szintet. Per pillanat még nincs rá keret egyáltalán, talán néhány hónap múlva. De akkor ezek szerint - ha minden új -, akkor ~100k a gépre és 40k a monitorra, tehát összesen 140k-t kellene összegyűjteni.
Jövök, ha ez az összeg meglesz, köszönöm -
st6969
őstag
Sziasztok!
Nagymama/papa gépet keresnék. Van valami ezeréves gépük (szerintem már megvételkor is gagyi volt). Most megláttak az emag-on black friday akcióban 75ezer környékén laptopot Celeron procival. Erről lebeszéltem őket, mondván, nem fogják hordozni, akkor meg minek laptop. Szóval inkább egy asztali gépet néznék nekik, gyakorlatilag hetente 1-2x ülnek oda hozzá, egy kis youtube, email, facebook, képnézegető megy max.
Erre a felhasználásra mi lehetne a lehető legolcsóbb konfig? Az előny, ha kisebb méretű a ház, minek foglalja a helyet.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? youtube, email, facebook, képnézegető
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- monitor+perifériák
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- a házra és a tartalmára
4. Mennyi a kereted rá?
- emag-os laptopból kiindulva 75ezer, ha ez nem megy, mi a legalacsonyabb?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? ezt nem tudom
Előre is köszi -
st6969
őstag
válasz hobizoli #172033 üzenetére
Sziasztok,
mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, főleg neked hobizoli. Végül ezt a konfigot rendeltem a javasolt eladótól. A srác nagyon segítőkész volt, "konyhakészen", összerakva érkezett a gép. Kiderült, hogy a szülők nem régiben (2-3 éve) vettek egy monitort, szóval arra se kellett költeni, így ~40k-ból lett egy olyan felújítás, amivel mindenki tökéletesen elégedett. Hasít a gép. -
st6969
őstag
Sziasztok,
a 6+ éves konfigom ez:
ASRock H110M-HDV
Intel Pentium G4400 processzor
Samsung EVO 850 500GB SSD SATA3Lehet, hogy hülyeség, de felmerült bennem a kérdés, hogy szerintetek lenne-e értelme processzort cserélni benne (használtan HW apróról valamit, ami 1151-es tokozású).
Igazság szerint nem érzem kevésnek a teljesítményét egyáltalán (böngészés sok lappal, youtube, néha sketchup, kb. ennyi), inkább csak amiatt gondolkodtam el, hogy megelőzném, hogy ne avuljon el.
Ha nincs értelme, mert nem éri meg 10ezret rákölteni, nem dobná meg látványosan, akkor nem szóltam. OFF-ba is teszem...[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz palfitom #172733 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Böngészés Edge-dzsel sok lapon, youtube, néha Google Sketchup és nagyon nagyon ritkán alap Photoshop
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
ASRock H110M-HDV
Samsung EVO 850 500GB SSD SATA3
Felmerült bennem, hogy processzort cserélnék (most Pentium G4400 van benne), de nem tudom, hogy van-e értelme. Jobb időtállóság miatt gondolkodtam el rajta, jelenleg elégedett vagyok a sebességgel.
4. Mennyi a kereted rá?
10ezer Ft-ra gondoltam, használt procit vennék innen hardverapróról. Ha ez az összeg kevés, akkor érdekelne, hogy mennyit lenne érdemes rászánni, ha egyáltalán megéri ezt a konfigot fejleszteni. Ha nem, akkor használom, amíg megy.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nem tudom, LG Flatron IPS224 monitorom van. HDMI csatlakozó van rajta, ennyit tudok, a többi fogalom ismeretlen számomra.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel párti vagyok.
Köszönöm. -
st6969
őstag
Sziasztok!
Kíváncsiságból kérdezem, hogy ezeket a mini PC-ket ismeritek? Pl. ez. Elég olcsónak tűnik i5-ös procival, Win11-gyel...Érdemes ezeket számításba venni egyáltalán? Mi lehet a gyenge pontjuk? Nem igazán találok róluk teszteket. -
st6969
őstag
Sziasztok,
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Böngészés Edge-dzsel sok-sok lapon, youtube. Ezekkel viszont szeretném, hogy jó sokáig, röccenés nélkül, gyorsan megbírkózzon
(néha Google Sketchup és nagyon nagyon ritkán alap Photoshop)
Alacsonyabb fogyasztás előny lenne, de nem feltétel.
ASRock H110M-HDV
Samsung EVO 850 500GB SSD SATA3
Az egyik lehetőség, hogy processzort cserélnék (most Pentium G4400 van benne), de nem tudom, hogy van-e értelme.
A másik lehetőség, hogy kompletten cserélem a gépet, ha kell, valami ilyesmire. Mindkét esetben használtban gondolkodom, anyagi okokból.
4. Mennyi a kereted rá?
50ezer Ft körüli összegre gondoltam. De ha értelmetlen ez a határ, akkor jelezzétek.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
LG IPS224V-PN
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel párti vagyok.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz palfitom #179688 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ
Két kérdésem lenne még:
1. Jól gondolom, hogy a jelenlegi 2x4GB RAM-ot kukáznom kell, és a helyébe menjen a 2x8GB (mivel adatlap szerint 2 memória slot van).
2. A jövőre gondolva, valószínűleg Windows 11 menne rá, de nem vagyok benne biztos, hogy azzal kompatibilis (Asrock honlapon nem látom, csak a 10-et) Talán csak nem frissítették az adatokat Lehet erről tudni esetleg biztosat?
Ha nem megy Win 11-gyel, akkor hogyan módosulna a fejlesztési javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest