Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joska19888

friss újonc

válasz parandroid #185693 üzenetére

Most 9 év után tűnik úgy i7 6700K 4.0Gz négy magja elavultá vált, magok fogytak el leginkább mégaha 4 erős mag is, minimum 6 mag lett a kellő mennyíség. amd ryzen 3600x /I7 8700k, I5 9400f.
    Itt is úgy képzelem el 8 magot igénylő programhoz kell 8 de csak 6 erős maggal rendelkező csak kínlodik, nem potólja a hiányzókat.
    Ramnál maradva. Egy szoftver vagy játék rendszerkövetelményél még olyat nem láttam hogy Ramot DDR4/5 konkrétan megkövetelte volna bármi is 8,16,32GB enyi szokott többnyire lenni.
    Elvileg 14 év után állítják le ddr3 gyártását, szerintem még ddr 4 is hosszú ideig velünk marad.
    Nem tudom mennyi érzékletes a példa,remélem valamennyire érthető.

Leginkább Amd processzorokat ajánlottál, Intel jelen kínálattal nem forgatóköny. OK.
    Köszönöm a tanácsokat ,még agyalok rajta egy sort.

• joska19888

friss újonc

válasz parandroid #185687 üzenetére

Szia, köszönöm a gyors választ.Amd AM5 + DDR5 kombót kicsit túlárazottnak tartom.Lassab ram tűnik kisebbik problémának. Te hogy vélekedsz erről? 6 magos processzor nem kevés már manapság is? Tudom Korai hozzáférésű játék egy kiragadott példa, ami már most 8 magot igényel. The Forever Winter Minimum Intel Core i7-9700 / AMD Ryzen 7 3700X.
    Én úgy tervezem megint 6-8 évig nem nyúlok hozzá makszímum SSD vagy Ram beszerelés, esetleg ha elromlik.

• joska19888

friss újonc

Sziasztok! Segítégeteket szeretném kérni.Elég zavarosan látom mi is lenne a legjobb megoldás a helyzetemben.Minden javaslatot szívesen fogadok.
    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Leginkább singleplayer játékokat, néha 1-2 multis játék.(mellékes: kép és videó generálás)
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Jelenleg rendelkezem
    Intel I7 6700K,ASUS Z170 PRO GAMING,kingstone 4x8Gb 2666Mhz ,Msi Gtx 1070 8Gb, 2db Western Digital Blue SA510 500GB SATA3, toshiba dt01aca200 2TB(13éves) ,550w táp, Aerocool 1000,
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    A háttértárolókat megtartanám.Ha összejön ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 köré kellene: Processzor+Hűtő, Alaplap, Ram, Táp és Gépház. {200k videókártya alternatíva}
    4. Mennyi a kereted rá?
    170000Ft
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
    Lg 2560x1080 (Freesync-t támogató de sose foglakoztam vele.)
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Használt nem játszik, garancás alkatrészek kellenek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés