Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Whysperer
addikt
válasz GribMate #872 üzenetére
XFX 450 se drága és az is jó ha nem akarsz nagy tápot!
Amúgy nekem van egy kafa felső tápos házam . most a kérdés,hogy mennyire számít hűtés szempontjából ez a alsó felső tápos vagy miben jobb pontosan mert 5 ventis a házam és igen csak massive anyagból van. nincs szívem lecserélni egy papír házra mert máshol van a tápja! Így is jól szellőzik stb.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
LpoolTom
csendes tag
válasz GribMate #912 üzenetére
Szia!
Játék (új fifa, need for speed), grafikai alkalmazások (Photoshop, Dreamweaver) ezek amik már ezen nem futnak el. A táp egy M-Tech 450W (sorozatszámot így nem találok a dobozán). A használt cuccokat nem igazán szeretem, meg ha már veszek akkor újat szeretnék.A keret ez a 110 eFt körül. Mit tudsz ajánlani?
-
-
MacTavish
tag
válasz GribMate #998 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, jónak tűnik, örvend a lelkem, hogy SSD is fért bele.
Az "olcsójános" szól csak belőlem, de valahol nem lehet rajta faragni kicsit?
Mondjuk a Dell 23"-os IPS helyett egy sima LCD-vel megelégszem, márpedig nekem bőven elég, mert a játék a fő front (meg bántja a lelkem, hogy HDD még nincs benne, de monitorra "feleslegesen" sok megy)
Szóval, ha mondjuk monitorból egy 22"-es Samu LCD-t lehet kalkulálni helyette, azzal egy HDD-nyit szerintem lehetne spórolni.
Lehet akárminek nevezni, skótnak és olcsójánosnak (megsértődni nem fogok), de vhogy ezt inkább bevenné a lelkem...
És ettől függetlenül ezer hálám! -
Pingvin1985
tag
válasz GribMate #994 üzenetére
Szia!
A keret sajnos elég szűkös: 40000 Ft
Ebből kell alaplapot, processzort, ramot, tápot venni.
HDD-t használtan akarok venni. Ház, satás odd van.
Felhasználás elsősorban internet, film. Néha cod2,cod4 multi, de ehhez később használtan akarok venni bele vga-t (úgysem ez az elsődleges felhasználási terület). 1366*768-ra ezekhez a játékokhoz mit javasoltok? Én 4670-et néztem, szerintem annak elégnek kell lennie.
Gondoltam leírom újra a kérést, hogy másoknak ne kelljen visszakeresni az előzményt. -
LpoolTom
csendes tag
válasz GribMate #917 üzenetére
Ehhez a konfighoz a "VGA: Gigabyte GV-N450D3-1GI GTS450 1GB GDDR3 ~25.000 Ft" ajánlottátok/ajánlották, az a problémám vele, hogy csak DVI kimenet van rajta és D-sub nincs és nekem D-subosra lenne szükségem. Egy másik hasonló árkategóriájú és minőségű videókártyát tudnátok ajánlani hozzá? Köszönöm előre is!
-
balpis
őstag
válasz GribMate #1163 üzenetére
ha meg maradni akarna AM3 vonalon, akkor ebbe a meglévő alaplapba is nyugodtan belemehet egy X4 és egy 6850 vagy GTX460... Persze tuning nélkül.
De ő tudja...Valójában kellene vagy 50k, s egy H61M/U3S3 + i3-2120 párosra csere. aztán eladni a meglévő alaplap+CPu+VGA-t, s kijönne az árából egy 6850-es VGA.
De ehhez kellene a kezdő 50k...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Agro
senior tag
válasz GribMate #1202 üzenetére
Ezek szerint még jó hogy benéztem a forumra. Gigabyte-ról annó jókat olvastam de kb 2 éve nem követem nyomon a HW-k alakulását.
Nagyon buta kérdés lesz, de korábban sosa használtam SSD-t így nem is tudom mi az csak feltételezem. Az egy másodlagos háttér tár akar lenni magasabb írási/olvasási sebességgel amire Wint felpakolhatom ill akár alkalmazásokat is? Milyen áron mozognak?
-
balpis
őstag
válasz GribMate #1231 üzenetére
sajnos ez az alaplap ide nem lesz jó, ha két PCI elég, akkor sem, mert a VGA 2 sotot foglal, így a mellette lévő PCI takarva lesz, sőt, a következő sem igazán használható, hisz nem lenne hely a VGA mellett a szellőzéshez
Ehhez a konfighoz sokkal inkább egy ATX méretű lapra lenne szükség, hogy ne legyen túlzsúfolva (egy foxconn H61MX EL még elég is lehetne, de ott is túl közel van az első PCI a VGA-hoz
USB3 nélküli, olcsó lapként a H61DE-S3 jöhet esetleg szóba, amibe később lehet esetleg PCIex1-es USB3 bővítést tenni még. Következő árkategóriában a H67DE3 lehet, már USB3-al. Ezen s 2 PCI slot van. Ha alapfeltétel a 3 PCI slot, akkor a P67 Pro3 vagy a MSI P67A-C43 lehet - de ezeken nem használható ki az IGP
persze a 30k-s foxconn lap is jó lehetnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Mákdaráló
tag
-
Mákdaráló
tag
válasz GribMate #1239 üzenetére
Üdv,
Nézegettem az alaplap specifikációit, viszont ezen nincs ATA csatoló.
Kéne tehát egy olyan 1155-ös lap i3-2120 számára, amin van 4 RAM slot, 2db hozzáférhető PCI slot (mert ugyebár a VGA-m kitakarja az alatta lévő helyet) valamint ATA csatlakozó.
Látom, mindenki az ASRock lapokat preferálja, ehhez aztán abszolút nem értek, tehát javaslatot szívesen várok. 1-2 ezer forint már nem annyira számít, felőlem lehet picit drágább is (25 fölé azért nagyon ne menjünk), de lehetőleg adjon lehetőséget további, újabb procik fogadására is.
Hmm.. ahogy látom, nem nagyon bővelkednek ilyen csatlakozóban a lapocskák. Vinyóba és DVD lejátszóba viszont nem szívesen invesztálok feleslegesen.
Remélem, tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
A matt kisperec sokkal finomabb a fényesnél.
-
kkrisi
senior tag
válasz GribMate #1744 üzenetére
Nem nem, nekem is a t9 tetszik a legjobban, a shinobi annyira nem jön be! Csak az érdekelt leginkább, amit ugye már tisztáztunk, hogy nem lesz gáz, a kevesebb légszállítással sem.
Amúgy miért ilyen olcsó i5? Intel Core i5 661 Boxed ez laptopba való azért?
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz GribMate #2047 üzenetére
Ahogy írtad is, a nyár elején (2011) még elvileg jók voltak a Hipro tápok, hacsak nem a nagyon rövid típusszámú volt (Hxx-xxx - vagy valami hasonló). van jobb persze, de jó eséllyel még az is elfogadható.
Én se cserélném, ha a szép hosszú típusjelű.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
KAMELOT
titán
válasz GribMate #2776 üzenetére
Jó de ő H61-es lapot akar. Ha anyira ragaszkodik a feketéhez akkor tessék ASROCK Fatal1ty P67 Performance ez a legolcsóbb fekete. 33 000ft
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
fogirobi
senior tag
válasz GribMate #2798 üzenetére
Akkor ez az jelenti, hogy nem is érdemes nekem se venni SSD-t? Ugyanis nekem is Asrock H61M/U3S3 van itthon! Mostanában terveztem, hogy veszek bele egyet! Kb 2 hónapja kértem itt ajánlatot egy új gépre, amit meg is vettem! És ebbe a gépbe ezt a lapot ajánlottátok, úgy, hogy írtam, hogy majd későbbiekben tervezek bele SSD-t! És akkor most kiderül, hogy SATA 2-es szintre lassítja az SSD-ket a lap??? Hát akkor most hogy is van ez???
-
GribMate
aktív tag
válasz GribMate #3024 üzenetére
Jól rányomtam az OK gombra véletlenül...
Szóval folytatás Mombat-nak:
Az i3-2100 még a Phenom II X6 1090T-ket is elveri játékban nagyobb felbontáson. Check this.
Hacsak nem konvertálsz sok videót, vagy tömörítesz, akkor nem ajánlom az AMD-t.(#3022) baluka6:
Nem rossz konfig, de RAM-ból lehet jobb választás lett volna hasonló árban 1x4GB Kingmax/Kingston.
Alaplapból miért kellett P67-es? Később tuningolható procit akarsz beletenni? Ráadásul nem túl megbízható EtronTech USB3 chip van rajta -> előfordulhat, hogy USB3-as eszköz használatakor fagy a rendszer, vagy elhalálozik a nagy kékségben. Tápod milyen hozzá?(#3023) BaLee:
Az XMP az, hogy egy azt támogató alaplappal a memória tud menni magasabb frekvencián (ez esetben 1600MHz) is, mert például a legtöbb 1155 CPU csak 1333MHz-ig támogatja a RAM-okat. Tuningos esetben ez nem probléma, ott lehet feljebb menni a RAM-mal is frekiben.
Egyébként nagyon jó az ajánlatod és az ismerősöd is okos, hogy nem nézelődik most AMD-ben.
Hűtőből Cooler Master Hyper 212 Plus (9 ezret nem ér, aprón kevesebbért esetleg), Arctic Freezer Xtreme REV.2 vagy amiket Crias ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Mombat
csendes tag
válasz GribMate #3025 üzenetére
Köszi a gyors választ !
Felnyitottad a szemem. Eddig dogmatikusan ragaszkodtam az AMD---hez de most kivizsgálom a másik oldalt is. Valahogy nagyon elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy 2 magos odaverjen a 4(6) magosnak. Esetleg avval kapcsolatosan van infód, hogy OC szempontból mik az előnyök/hátrányok? Azt olvastam hogy az i3 az a budget kategória volt, -ez szimpatikus, de a turbó le van kapcsolva mint írják- bár ez nem sokat mond, de elég drasztikusan hangzik . Amúgy csak simán is tényleg meglepő, de úgy emlékszem mikor utoljára ez foglalkoztatott kb. pár éve az AMD mindig jobban lötte az árat azonos Intel-szinthez.
Mégegyszer köszönöm ! -
-
szunoo
csendes tag
válasz GribMate #3036 üzenetére
Szia köszi a gyors választ!
A gépházat a tápot ramot és a winchester ami egy zöld western digi 1 tb-os azt már megvettem az itt van az asztalomon!
A procit megrendeltem
bár az lemondható mivel személyes átvételre rendeltem ! Nem tudom ahogy néztem alég jó a piacon ez a 950 es széria de azt a tesztet még nem láttam amit linkeltél igy gondolkodóba estem mostmár ! Az alaplapba pedig egy Asus-ba gondolkodtam mindenképpen mivel az most a piacvezető márka ! És mivel egy 1366 socket eset kerestem igy jutottam el ehez igen 50 ropi de elég jónak tünik viszonylag hosszutávra tervezem a gépet de nem csak játékre kell hanem melóra is ezért akarok bele csak 40-42 körül videokártyát és igy juttotam el a hd 6850 hez ! és igy lett a vég összeg 240 ezer kereken
viszont ha még mindig a hd 6850 esnél maradunk melyiket javaslod a 3 közül ? -
szunoo
csendes tag
válasz GribMate #3038 üzenetére
Hát most ugy állok hogy hogy eddig 80 ment el a keretből és még van 160-am ! de ennyi egy fillérel se több de nem tudom nekem elég jónak tünt a kombináció! A winchestert tudom hogy az ssd-vel jobban jártam volna viszont a melohoz valamint a tanulmányaimhoz elég nagy állományokat mozgatok igy szükségem volt az 1 TB os winchesterre viszont tervezem majd késöbbiekben hogy rendszerparticionak egy ssd használjak ! Viszont az a probléma hogy mivel megvásároltam a ram-omat mindenképpen olyan alaplapot kell találnom ha le is mondok erről, amelyik lekezeli a 2000 Mhz-et ! annak a bövitése is bevan tervezve az elkövetkezendő honapokra egy 8 vagy 12 G ig el akarok vele menni ! Akkor végülis mi a javaslatod ?
-
pohár
félisten
válasz GribMate #3044 üzenetére
hát az ilyen házak 15 éves koromig tetszettek csak, rohadtul nem csípem ezt az idióta előlapot meg hogy nagyobb a fénye mint egy ködlámpának
azt nem értem hogy önfejűen minek kellett ilyen baszottdrága tápot venni, meg ~2GHz-ez ramokat 6-7 rongyért, mikor ennyiért már kap az ember 4GB 1333/1600-asat... azt a 4 giga ramot amit vett, egy az egyben el tudná cserélni szerintem 8 gigára, vagy egy pici ráfizetéssel el is tudja adni, pláne így nullkilométeresen
balpis... ez igaz, de ez most elég hülye álomra sikerült
egy táp-ram kombó szerintem nem nagyon képezi az emberek álmát, egy erős processzor vagy vga már inkább[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
szunoo
csendes tag
válasz GribMate #3042 üzenetére
Noh már csak annyi hogy oké a processzort belátom !
Viszont azt mondtad hogy a 1366 socket re nem fejlesztenek de az ujjab mint a 1155 szoval most hogy van a régebbi a jobb ? Csak mint fejlödés terén ? És akkor amit ajánlottál alalap ahogy néztem nem kezeli le a 2000 mhz es ram ot akkor az nem gáz nekem ? a többi belátom a jogos !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest