Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Gigákban van BIOS?
(#110) valter_marti
Új Válasz Privát 2011-12-21 22:05:13valter_marti: A Codegen táp hulladék, 1 Ft-ot nem adnék érte. A ház sem a legjobb. A P67 meg felesleges egy i3-hoz, 13eFt-os H61 elég hozzá. Ma már minden deszkán van hangkari, elég jók. Ha jobbat akarsz: ASUS XONAR DG, 7k
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Mivel mérted a hőmérsékletet?
Mert nállam a gyári hütő hasonlókat produkál 2 házventivel de inkább pár fokkal alacsonyabbat. Mondjuk nállam elég kesze kusza a kábelek elrendezése, emiatt nem olyan jó a légáramlás...Amúgy nállam is érdekes dolog történt
Levittem lvl6-ra a ventiket lvl8-ról + a cpu stock coolert + feljebb vittem a target hőmérsékletet 50°-ra, erre a netezés melletti standard 45-47°-ról lement 40-43°-ra...[ Szerkesztve ]
Crias
-
Jim-Y
veterán
-
pohár
félisten
ezt miért itt kérdezed?
amúgy az, simán elmennek 70-80°C környékén isGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Jim-Y
veterán
Annyiban, hogy nem csúfítja el a házat Meg mivel az ember 90%-a már szinte egyáltalán nem használja, így szerintem egy külső író sokrétűbben használható lenne. Én pl az egész családnak vennék egy ilyet, és ha írni kell valamit akkor odaviszem ahol szükség van rá. Telepítéseknél stb. Ellenben ebben a helyzetben minden gépből megspórolható, ami pénzben is számít, meg amúgy is minek fizetnénk egy olyanért amit évente egyszer ha használunk. Persze ha ő épp a 10%-ba esik aki naponta ír DVD-t, akkor meg komolyabb írót vegyen ne SO-ot...
-
Jim-Y
veterán
Típusa válogatja, de ha vigyázol rá, akkor 15-20 év..
pl a Samsung 830 500 TiB írás után adta be a kulcsot, a gyári érték ennek nyolcada asszem, de azt ennyivel túlteljesítette. Nekem 1,5 hónapja van meg az SSD-m és eddig 244 GiB-et írtam rá 1024GB = 1 TB, tehát 512000Gb-ot bír, ennek eddig 0,047%-át használtam ki. Azt rád bízom, hogy ez hány évet jelent. Persze ebben nincs benne az egyéb meghibásodás, csak az, hogy mennyiszer lehet teleírni, és mennyi idő múlva használódnak el a memócellák.[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
Voilá NEC
Voilá Sony Optiarc (pipáld be)
A hivatalos oldal (Sony)
Egy PH! topik - itt talán bővebben kifejtik mi ez a márkanévközösködés, én nem tudom pontosan -
katsi
tag
válasz tomsics #1341 üzenetére
Tomsics és ShellKretor, köszönöm szépen a válaszokat!
Ez alakult ki végül:
Alaplap: ASRock H61M/U3S3-B3 - 19k
CPU: intel i3-2120 - ? (használt vagy hvaprós lesz) - tippre kb 28-30k
RAM: 2x4 GB Kingmax 1333 MHz - 10,7k
Tápegység: Chieftec CTG-400-80PB - 10,5kÖsszesen: 68,2 - 70,2k.
Érkezik majd bele pár hónappal később videokártya is (használtan), talán a 100 ezres határon belül tudok maradni vele. HDD szerencsére van.
[ Szerkesztve ]
-
katsi
tag
válasz tomsics #1720 üzenetére
Szia! Koszonom a tanacsot!
Letoltottem az 1.30-as biost, instant flash-sel flasheltem is, azonban a hibajelenseg tovabbra is fennall sajnos.Ilyen kekhalal szoveget irt ki: STOP: 0x00000124
Most egy baratom elvitte, kiprobalja masik merevlemezzel, gyanus, hogy az a baj. Van, hogy a formazasig sem jutottunk el, mert elkekhalalozodott. -
balpis
őstag
válasz tomsics #2291 üzenetére
megnézném csak külön 1 modullal is.
Lehet, az egyik Kingmax rossz, s nálad az volt az első slotban, a tesód gépébe meg fordítva került be, s soha nem használta a hibás részt.
(bár ha dual channelben megy, akkor mindkettőt egyformán kellene használnia.... Lehet, nem jó ötlet...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
-
törölt tag
válasz tomsics #2980 üzenetére
Van tapasztalatod ezzel a Veritech RAM-mal? Azért kérdezem csak, mert én látatlanban biztos nem adnék ezért pénzt, főleg nem ajánlanám. Van Kingmax/Kingston, Corsair, ami biztosan jó és több 100 vevő vásárolt már ilyenekkel.
MERC Alpha sem hiszem hogy kell egy IGP-s gépnek, nem kell annak szellőzés. Egy 8k-s Vaya ház elég. A H61M-VS-t sem preferálnám, mert csak DSub kimenet van rajta. Se HDMI, se DVI...
-
törölt tag
válasz tomsics #2982 üzenetére
Ha nincs tapasztalatod vele, akkor lehetőleg inkább ne javasold másnak se. Természetesen minden termékkel lehetnek problémák. Személy szerint én már több tucat géppel és Kingmax RAM-mal találkoztam, nekem soha semmi problémám nem volt vele. Ezenkívül itt az utóbbi pár évben több 100 vevő vett ilyent, Ők sem panaszkodtak. Ezért ajánlunk ilyent, Kingmax-ot, Kingston-t, Corsair-t, stb...
Az ájponban valóban nincs sima, USB3 nélküli olcsóbb 8eFT-os VAYA, ebben igazad van. Csúnya ájpon...
-
Donicetti
csendes tag
válasz tomsics #3086 üzenetére
Gondolom. Amúgy ez 130 ÁFÁ-val...amiből kb. 10 lehet a beszerző díja - szerintem.
Éppen azért írtam, hogy valaki előálljon valami okos gondolattal.
Egyértelmű, hogy fejleszteném a gépet...de pl. nem tudom, hogy nagyobb proci is jó-e ebbe az alaplapba...és hogy egyáltalán érdemes-e mert sok okosság állítja, hogy nem feltéltenül lesz gyorsabb...vagy nem használja ki a gép...bla-bla...Szóval ezért kérem a segítséget.
-
Donicetti
csendes tag
válasz tomsics #3090 üzenetére
Máris okosítottak a kódok terén.
Lényeg a lényeg: nekem szimpi ez a ASUS Barebone-dolog...de az i5 lehet, hogy tényleg kézenfekvőbb megoldás lehetne bele. 8 Giga RAM-mal pl.
Nem akarok én darabokból összepakolni egy gépet...egy esetleges videokártyát viszont később bármikor a helyére nyomok.Mivel nem volt még többmagos gépem fogalmam sincs mit jelent ez a sebesség terén.
Az biztos, hogy a mostani 3 gigás proci az 1 giga RAM-jával összefossa magát egyetlen hangsáv plugin-ezése után... -
Donicetti
csendes tag
válasz tomsics #3092 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a zenei szoftverek használják-e a többi magot, mert ahogy olvastam a játékok pl. nem igazán.
Leginkább a 3D-s tervezőprogramok és hasonló stratégiai cuccok...persze csak idő kérdése.
Szóval nem igazán látom át a működését.A Barbone-nal mi a probléma azon túl, hogy pici?
Alaplap-alaplap, nem?
USB3, oké...de azon túl?
-
Donicetti
csendes tag
válasz tomsics #3095 üzenetére
Ne okozz lelkifurdalást!!!
Annyi pénzt nem bukok ezen szerintem.
Tény, hogy mindig van gazdaságosabb megoldás...de nem úgy látom, hogy ez egy melléfogás lenne.
Persze agyalok még holnapig...de a bajom tényleg a "vegyes felvágott" konfigurációkkal van.Ha valaki a hóna alatt beállítana egy frankón összedobott géppel tuti megvenném.
Megnézem amit összeírtál...hátha meggyőzöm magam mégis.
-
bluyoo
nagyúr
válasz tomsics #3436 üzenetére
Elégnek elég de én konvertálás közben nem szívesen hallgattam.Főleg hogy 70C körüli hőmérséglet mellett.
Miért melegedne drasztikusan az i5-2300 turbo frekije 3.1Ghz alapon 2,8Ghz.Most írtad hogy elég a gyári hűtő i5-re
De szerintem csak terhelve nézted ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vond
MODERÁTOR
válasz tomsics #4140 üzenetére
Hali!
LAP: ASRock H61M-GS ~13k
CPU: INTEL Celeron G530 ~11k
RAM: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 ~6k
VGA: (CPU-ban)
HDD: (van)
ODD: (kell?)
TÁP: FSP Aurum Gold 400W ~14k (az állandó használat és a jó hatásfok miatt)
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
+házventi: Arctic Cooling F12 PRO PWM ~1k
Összesen: ~53kHa rá tudna szánni olyan 70-75 körül, akkor egy 32-es, illetve 60-64-es SSD is beleférne, ami azért rendesen meglendítené a gép sebességét...
Ha a külső HDD-k USB3-masok, vagy úgy egyébként is fontos lenne az USB3, akkor alaplapból: ASRock H61M/U3S3 (~17k)
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz tomsics #4144 üzenetére
Hát figyi... Ennek a gépnek egy 100-150 wattos táp is elég lenne, mivel kb. 25-30-at fog felvenni konnektorból alapjáraton... De ilyeneket sajnos nem igazán gyártanak...
A 400-as Aurumot a 80+Gold minősítésű hatásfok miatt írtam... 1-2 év alatt biztos, hogy bőven behozza az érte kiadott plusz 4-5 ezret...
És igen, heti egy-egy restartot azért adjatok neki...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest