-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183635 üzenetére
ott a router a gépházon.....és nem tervezem átrendezni a szobát
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ocsike82
csendes tag
válasz parandroid #183613 üzenetére
Vicceltem csak, nagyon várom már, hogy megérkezzen minden alkatrész és összeálljon az új konfig. Remélhetőleg egy hét múlva ilyenkorra már meg is történik.
Egyébként messze az alaplapon gondolkodtam a legtöbbet. De ami pénzt ott megfogtam, az megy bele majd a vga-ba. -
dannyl
addikt
válasz parandroid #183599 üzenetére
Iponon is volt ennyi a RAM még decemberben is, én onnan vettem. Szerintem mikor nagykernél volt "olcsón", bezsákoltak belőle rendesen.
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183599 üzenetére
Könnyen férsz az CPU tápkábelhez is kihúzni? Ha igen akkor a Cougar gondja ez. És a 2db felső venti magassága.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183587 üzenetére
és 4264adam: köszönöm!
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183580 üzenetére
Nálad tényleg szerelem az a hűtő Overkill, ne költsük a kolléga pénzét szerintem fölöslegesen. Főleg, hogy a Thermalright Phantom Spirit 120 EVO 23k-ért jobban hűt [link] .Illetve RAM-ból is van azért jóval megérősebb: [Flare X] 7,5k-val olcsóbb, mint a kingston. Az a tomahawk lap viszont tényleg állat, és nagyon "megéri" ennyiért. Brutál a VRM rajta. Azért e mellett a HDV/m.2 vicces Már csak az alaplap doboza egymás mellett is megnevettet. Tudom, hogy az ASRock M-es, de akkor is
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz parandroid #183582 üzenetére
mondjuk egy budget konfigba a 30k-s DR hűtő szvsz kicsit túlzás, főleg hogy kb bármelyik 10-15k-s ID/TR/Deepcool toronyhűtő elviszi a cput röhögve
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183582 üzenetére
tudom, már volt róla szó, de miért jobbak ezek az 'F'-es procik játékra? vagy az 'X'-esnél volt ilyen? a 'G'-es az integrált vga-s, ha jól emlékszem.
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183580 üzenetére
köszönöm, a proci és a RAM azt hiszem jó is lesz.
alaplapból nem fontos a wifi, bár ha van a lapon, az azért nem árthat.
a hűtőnél nem jobb, ha a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a procival? ez a Dark Rock nem ilyen, ha jól nézem (bár a neve tetszik )
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183571 üzenetére
Ezt én is néztem, csak aztán a H700 miatt letettem a légről. Azóta meg megszerettem hiába a H7 Flow “24.
Nekem nincs bajom egyik megoldással sem, preferencia.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183567 üzenetére
Nulla az az nulla vele a melód, a maiak jellemzően lazán 5-6 évet elfutnak mielőtt a pumpa kilehelli a lelkét. Csak értelmesen kell bekötni, hogy ne a pumpa legyen a legmagasabb pont.
Olvass vissza a kompakt vizesben mennyire szkeptikus voltam, azóta nem tennék már fel mást!
bQ-ek jók, PureLoop-ok pl saját dizájnok de tök jók, a Light Loop szintén jó darab. Most én is egy Light Loop 360-on agyalok (csak mert… tetszik ). De ha ajánlani kell akkor alsóbb polcról Arctic az ár/érték/élettartam miatt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
dannyl
addikt
Semmivel nem nehezebb összerakni, mint egy léghűtést. Nekem volt ez is az is. Valahogy nekem a lég vált be, igaz nem is kergetek 10GHz-eket Vízzel az volt a bajom, hogy akármit csináltam, hallottam a pumpát ami magasabb freki, mint a lég. Engem zavart. Illetve a légnél simán leáll a venti, ha nincs terhelés, full néma. Meghát pofon egyszerű, nincs mi tönkremenjen. De nem hitvita, csak én erre jutottam 30 év tapasztalata során.
Ja, ahogy MadeNNNNNNN (bocs ) is írja, semmit nem kell vele csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
0 karbantartás igénye van az AIOknak, azért hívját őket játék víznek.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183563 üzenetére
Alig drágábban ott a 240-es Arctic. Nincs rajta rgb (az mèg 3-5k), de van is már értelme.
Vagy jóval drágábban Phanteks/LianLi/Corsair/Arctic360.
edit.: alsó polcon a Deepcool-ok sem rosszak.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
lsc
nagyúr
-
erzol
őstag
válasz parandroid #183491 üzenetére
Ez a ID-COOLING FX 240 ARGB fehér mennyire oké az általad ajánlott ID-COOLING CPU COOLER - SE-214-XT ARGB WHITE
helyett? -
RégiPC
lelkes újonc
válasz parandroid #183541 üzenetére
Köszi a választ, de sokkal több paramétert kérek, főleg Intelnél, de AMD-nél is. Alaplaptipusokat, kb. árakat, 32GB DDR4 árakat, stb. AM4-5-ben is.
Néztem AM4 CPU-kat, sosem használtam AMD-t, tényleg csak a G-sekben van IGP? Nem akarok külön VGA-t, ezért IGP-s CPU kéne. Ebből nem sok van.
5700G HA-n 48e, a pontszáma 24527.
Jól látom, hogy nincs ennél erősebb G-s az AM4-ben? Nincs 5800G.
AM5-ben a sima 8500G HA-n 57e-ért van, a cpubenchmark.net pontszáma 21753. A 8600G 76e, 25332 a pontszáma.
Az egész alaplap, CPU, 32GB RAM, ház, 400W-os (minden integrált, nem kell több) táp, 1TB SSD cuccra nem akarok 200e-et költeni, VGA kártya nélkül. Pl. az itt megirt CPU-khoz milyen alaplapot és RAM-ot ajánlasz? A többi része könnyű és nem drága.
AM5-ben milyen CPU-t, alaplapot?[ Szerkesztve ]
-
NagynéAncsa
csendes tag
válasz parandroid #183536 üzenetére
Köszönöm
Ezzel a "pár év múlva upgrade"del az a bajom, hogy még sosem sikerült. Pár év alatt annyit változik minden, hogy úgyis elölről kell kezdeni. 6 éve beletettem egy akkor top i7es procit, aztán döcög. Jó, kihúzott 6 évet simán, de fejleszteni már nem tudod, mert rajtam kívül minden hozzá öregedett :-D
Videokártya (sajnos) szintén jó kell. Tudtam hogy nem fogok beleférni az 5k-ba -
jkrisztian
aktív tag
válasz parandroid #183509 üzenetére
Ne haragudjatok a sok csapongó kérdés miatt, de tényleg csak rátok számíthatok ebben a témában.
Adott ez a gép: 300k magyar forintért.
Gépház: Új Zalman i3 Neo
Alaplap: Új ASUS PRIME H510M-K
CPU: Új Intel® Core™ i5-10400F
CPU Hűtő: Új Jonsbo CR-1200 RGB
VGA: Új RTX 4060 8GB
SSD: Új Kingston NV2 500GB Nvme
HDD: 1TB SATA III
RAM: Új G.SKILL Aegis 16GB 3000MHz
Tápegység: Új Zalman ZM500-TXII 80+Ezzel el tudnék karistolni egy darabig és akár az is elképzelhető, hogy a GTA 6 eldöcög majd rajta?
-
NagynéAncsa
csendes tag
válasz parandroid #183513 üzenetére
Oooo, ha a working részét nem nézem, brutál jó még mindig.
Ha a 2020as, 21es Photoshop, Bridge megy rajta, akkor működik, ahogy kell. Na jó, persze lassabb, mint újkorában, de akkor egy nyers fotófájl 20MB volt, most sokszor 60MB. Ezekkel, ha kötegelt feldolgozást szeretnék, azért azt megérzi. DE ha aktuális photoshopot nyitnék, ott elvérzik. Sőt! Az Adobe "képrendszerezője" (bridge) se működik normál sebességgel, csak a 2021es verzió. A következő már belassul. ahogy képről képre ugrok, majd 1-2mp-et gondolkozik, mire kiélesedik a kép, akkor is, ha a legkisebb belső felbontásra állítom. Ez több ezer képnél nagyon fájdalmas, így marad az oldschool verzió :-D
De munkagép, szóval az 500 körüli ktg is belefér. -
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183509 üzenetére
Szerintem már hagyna a 6600-ban, főleg DayZ alatt aminek az optimalizálása elég gatya... ha beterheli a 4770-et fixen maradna benne.
De a 6600 köré legalább lehetne később építeni valami értelmes budget AM5 buildet, aztán ha összejött a zsózsó a GTA6 környékén akkor a 6600 helyett tolni bele valami fiatalabb belépő kártyát.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
erzol
őstag
válasz parandroid #183477 üzenetére
Ehhez a laphoz kell vennem egy wifi/bluetooth kártyát is?
Ha igen, mi az ajánlott? -
Reguss
csendes tag
-
erzol
őstag
Köszönöm szépen, átnézem.
Prociból a 7600x ad bármi többletet? -
BeniTheGod
lelkes újonc
válasz parandroid #183463 üzenetére
Szétfogok nézni az msi alapoknál is, meglátom van-e ami tetszik.
-
Micsurin
nagyúr
...nyugi csak onnan tudtam, hogy anno megakartam a Nitro előtt rendelni.
7800XT-re szavaznék nála, nem lenne jó ideig kevés. Még UWQHD-n is bőven jól elvagyok vele, és még el is leszek egy darabig FSR mellett High és Ultra mixelése mellett ~80-90 fps közt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183470 üzenetére
Vigyázz, noname bolt és valójában fekete…
-
erzol
őstag
Köszönöm szépen.
Amiből érdemes és lehet venném a használtat.
Úgy látom, hogy elég lesz, ha a ház fehér.
Belül majd fehéren világít oszt jóvan.
Így esetleg B opció? -
kill_switch
senior tag
válasz parandroid #183468 üzenetére
Köszi!
"Amúgy az megvan, hogy a konzol sem tudja a natív 4k-t, pláne nem 60 FS-sel, ugye?"
Persze megvan, azért is mondtam, hogy a 30-at átlépni is előrelépés lenne főleg ha a minőség is jobb lenne. Meg hát el is várnám, hogy fél millióért azért legyen már kicsit szebb meg jobb a 180 ezres konzoloknál.
Ahol megy is a 60 konzolon, ott a felbontás ingadozás az eléggé látszik ezen a monitoron már (a csúszó textúra betöltésekről nem is beszélve), illetve FHD-ba tudok pár játékot indtani a mostani gépemen, de hát az a felbontás már zavaró.Köszi neked is dannyl, ez a két opció már jó lesz kiindulásnak.
Szerk. Meg hát nem sürgős, kicsit várok hátha mozdulnak az árak az új kártya bejelentések miatt.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
"Sajnos a fehér mindenből feláras" - emlékszem még, amikor a fekete volt feláras mindenből...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
4264adam
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183340 üzenetére
Gugliztam, olvasgattam. Ez így jó lehet?
Gigayte Z390 UD -> GIGABYTE B760 DS3H
Intel i5-9600k -> INTEL CORE I5-14400F
Kingston HyperX KHX3200C16D4 -> a 3 küzöl valamelyik
-> Kingston FURY Beast KF556C36BBEK2-32
-> Kingston FURY Beast KF560C36BBEK2-32
-> Kingston FURY Renegade KF560C32RSK2-32
Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix -> Inno3D GeForce RTX 4060 TWIN X2
Alpenföhn Brocken 3 -> marad
be quiet! Pure Base 500 -> marad
Seasonic FOCUS Plus Gold -> marad
Samsung 970 Evo Plus PCI-E -> maradE30 (oo=[][]=oo)
-
Mans20
addikt
válasz parandroid #183391 üzenetére
Csak az árakon akadtam ki. Pl aprón is majdnem bolti árakon vannak használt lapok.
4264adam 4th gen-t már nem vennék. Most a H510+i3 10100+GT1030 felé hajlok. Prodesk 600-at meg talán el tudom adni.
-
Mans20
addikt
válasz parandroid #183375 üzenetére
Érdekes árak egy G4560 , i5 7500 meg 8xxx-es rendszerért. Legalább garis de ha véletlen később kihal a lap, akkor művészet hozzá ugyanolyat találni.
-
rozsavolgyip
újonc
válasz parandroid #183375 üzenetére
Köszönöm!
-
Fipike
csendes tag
válasz parandroid #183380 üzenetére
Köszi!
Meg fontolom a tanácsodat!
-
CriticalHit
őstag
válasz parandroid #183368 üzenetére
A tudatos vásárló csak azt veszi meg amire valóban szüksége van, különösen mikor van választási lehetősége. Akkor inkább 7700 hiszen jövőre gondolva hasznos lehet a +2 mag. Na de az IGPU?
4070Super alá kizárólag az nVidia 4xxx sorozathoz tervezett ATX 3.0/ATX3.1 szabványú H+/H++ VGA tápcsatlakozóval és terhelési tüskék elleni védelemmel rendelkező tápot ajánlanék."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183368 üzenetére
Igaz
-
hobizoli
nagyúr
-
Gerzsonn05
újonc
válasz parandroid #183363 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én csak a számítógépre szeretnék szánni 500.000 körüli összeget, pár évig nem szeretnék hozzányúlni. A monitor azon felül lesz. -
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183340 üzenetére
Nem kiserleteznek ujra. 5 evvel ezelott a hasznalt szoftver nem szerette az AMD-Radeon kombot, pedig papiron erosebb volt, mint a 9600+2060.
E30 (oo=[][]=oo)
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183309 üzenetére
Emlékszel arra a korszakra amikor még volt a tok sapka alatt hőátadó felület és 200W-ra volt méretezve a leadó alulamella?, AMD phenom Intel I7 első széria. Akkor jöttek be ezek de azóta eltelt és sokat csökkent a csíkszélesség.
Szoval tartom magam ahhoz hogy a fizikát nem lehet átverni miszerint manapság a vastag talpas Cooler helyett ugyan olyan jó tud lenni hatékonyságban a kisebb súlyú heatpipe érintkezős felület 100W alatt Hűtésre.
Persze az Intel mostani csúcsaira maradjanak ezek. 244W peak-el amit az AMD 7800X3D 88W hoz.
Csak azt a gyors hőtüske elszállítását old meg a CCD-ről[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183302 üzenetére
87m3/h levegőt tud a Pure Rock 2, míg a Dark Rock 94-et.
Viszont a Dark Rock vastag talpas amiatt a hő csak késleltetett érkezik meg a heatpipe-ra ami elszállítaná a hőt --> AM5 esetén már nagyon limitáló ez a régi Dark Rock talp kiképzés.
Annyira kicsi a hőátadó felület hogy ez így túl lassú.
Nekem már a 7500F 88W Renderelés alatt Stock-on 85°C-os felső korlátba megy át CO nélkül. --> Hiába a nagy torony és sok heatpipe ha lassan vezeti el a hőt mert egyszerűen kicsi a CCD CPU érintkezés a tok alatt.
Nem rossz csak nincs előny belőle, mert így a kisebb direct heatpipe érintkezős talpasok is gyorsabban szállítanak.[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz parandroid #183252 üzenetére
Amennyiben most vennék ilyen célra mini pc-t ,akkor szétnéznék a piacon. Szerencsére netezni, 4K filmezni hiba nélkül megteszi ez az akkor ~60 ezres gép.
Egy lehetetlen kérdésem lenne az itteni ajánlóknak. Visszakerestem az itteni régebbi hsz.-eimre, még 2012-'13-ban kértem ajánlást, raktam össze gépet. Azóta eltelt egy kis idő.... , szóval mennyire érdemes várni a gépépítéssel? Tudom, nem vagytok látnokok, de amikor ajánlotok alaktrészeket, nagyjából látjátok, annak áringadozást, jobban figyelemmel kíséritek a piacot.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183167 üzenetére
Jó lesz az 65-75-nek is
Szépen tartja az értékét, az biztos, emiatt elgondolkodtató befektetés, ha az ember belátható időn belül cserélni akar, mert eléggé lassan megy le az ára.
A 4060 Ti szinttől lefelé mindenkinek azt javaslom, hogy inkább használt RTX 3000-es kártyák között nézegessen (vagy AMD ha az neki jobban tetszik). Abból a 160-220K-ból ugyanis már RTX 3080 is van, és még a zsebében is maradInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183237 üzenetére
Bizony, kezdő gamer konfighoz teljesen jó a Matrexx 40, de az már nem is 14k, hanem 23k. Nekem is magának vette a gyerek a gépét, nyáron dolgozott. Az is hasonló kategóriás házba van szerelve.
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183226 üzenetére
Játékra szerintem nem ezek az olcsó házak valók. Egyik sem.
Budget otthoni konfigba viszont nagyon is jó, még a Matrexx 30 is.
-olcsó
-szép
-ebben a kategóriában minőségi
-belefért szakszerűen mind a három HDD-m -
hobizoli
nagyúr
válasz parandroid #183227 üzenetére
nem lesz, en vettem ilyen lapot 1-2 hete es egyelore mukodik
a LED-s bohockodasa nem hasznalodik, de egy R3-3100 van benne meg Corsair 2x8GB DDR4-3200 es egy GTX 1660Super
nem latom mitol tudna tobbet egy 1.5x-2 ennyibe kerulos akarmi mas
a dVGA abba is belemegy
+NVME M2 SSD port a CPU felol van, ugyhogy lehet ra rendes hutobordat rakni
+PCIEx1-t nem takarja a VGA, mert felette is van egy
megnezed a Asrock B550M-HDV-t az ezek egyiket se tudja
2 DIMM
pucér VRM
NVME M2 a VGA alatt van kozvetlenul, szoval a hutesnek hello
egy tunnnnerebb dVGA-nal a PCIEx1 port se hasznalhatotöbb drón kell ;P
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183227 üzenetére
Csak az alzánál van, ez a trükk. Ritka, mint a fehér zorró...
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183221 üzenetére
Ez mind igaz, amit mondasz, de irodai vagy alap otthoni gépnél nem számít.
-
hobizoli
nagyúr
válasz parandroid #183222 üzenetére
amit irtam A520-st azon 4 DIMM van, meg van VRM borda is
nem mintha 2 DIMM ne lenne tok eleg 32GB RAM-hoz, de akar 64GB-hoz is
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183213 üzenetére
Deepcool Matrexx 30 is jó szerintem, üveg oldallap, és belefér akár 3 HDD is.
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183217 üzenetére
Nekem meg nagyobb szórakozás egy PC building, mint anno gyerekként az ajándékbontás
-
gunco0202
csendes tag
válasz parandroid #183205 üzenetére
Hello. Köszönöm a válaszod.Én is agyalok azon hogy picit nagyobb fejlesztés is lehetséges.Irnál pár ajánlot alaplapot,memoriat és tápot?
Cpu hütö nek ez milyen lenne ? ARCTIC Liquid Freezer III 360 - Water Cooling
Itt most UK-ban elég olcsó (27k) és jókat irnak róla.
Eladni és úgy öszeraki a gépet nem szeretném mivel erről dolgozok is. Viszont előre meg tudok venni pár dolgot. Majd mikor jön az új VGA akkor pedig a többit. Ezútán adnám el. egyben vagy külön. -
4264adam
veterán
válasz parandroid #183197 üzenetére
+1
Eszméletlen mi pénzekért mennek a B550 lapok.
De pont a héten frissítettem biost Gigabyte B450M-K n hogy a 2600X proci csere lehetséges legyen 5600-ra.
Meglepődtem, hogy a Resizebar és az AMD SAM szintén elérhetővé vált a B450 lapokon.Így a B450-et is ajánlanám, jobb példányokat.
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
válasz parandroid #183190 üzenetére
Leginkább PS és Adobe Premier Pro - gyakorlatilag szerintem minimális különbségek lehetnek a két kártya között munkában, de valószínűleg nvidia lesz.
Köszönöm az észrevételeket
-
Redcaster
őstag
válasz parandroid #183185 üzenetére
Köszönöm
CPU-ból hasonló Intelt tudnál ajánlani? -
dannyl
addikt
válasz parandroid #183182 üzenetére
Pont ezt kezdtem el én is.
SSD most bluechip-nél 17.590
Házból Zalman T7 2 ventis szintén bluechip-nél 13.722
Viszont az az alaplap egy hűtetlen VRM-es, elég gagyesz darab. Hasonló áron inkább: asus prime b550M-A, gigabyte B550M DS3H. De a best of the best foramax: asus tuf gaming b550m-e 37.890, ez azért egy erős alap lenne. Vagy egy ASRock B550 Phantom gaming 4, ez már ATX, 38k-ért -
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183182 üzenetére
Várnék a helyében +1 fizut és használt 6700XT. Akkor már eljátszogatós konfig lenne.
-
Redcaster
őstag
válasz parandroid #183178 üzenetére
dannyl, parandroid
Köszönöm a gyors választ ettől tartottam a leginkább
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Elsősorban singleplayer játékok, náha multiplayer, pl Overwatch, Marvel Rivals, COD.Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A gápházam egy CORSAIR Carbide Series 200R, ezt megtartanám.Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépházon belül mindenre.Mennyi a kereted rá?
Ez fogós kérdés... A mostani konfigomat is úgy építettem, hogy 1-2 havonta vettem meg a drágább hardvereket (CPU és VGA). Szóval úgy mondanám, hogy ezeknek darabjára olyan 150-200-am lenne. Nem vagyok otthon a mai árakban, nem tudom mennyire reális ez.Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Dupla monitor, egy 60 HDMI-vel és egy 144 Hz-es Display porttal és HDMI-vel, Freesync-el (ez a fő monitor), mindekettő fullHD-s.Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Csak NVidia jöhet szóba, újonnan vásárolnék.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz parandroid #183149 üzenetére
Köszi!
-
Attila800075
újonc
válasz parandroid #183153 üzenetére
Köszi, megnézem őket!!
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183164 üzenetére
Ja, igen, most már így hívják
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183163 üzenetére
Használt áron nem olyan vészes az a teljesítményéhez képest.
a 6400, meg a 6500XT már megjelenésekor is egy ipari hulladék volt, amiért kár pénzt adni.
Akkor már inkább tényleg a használt 1050, 1650, vagy 1660.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
MZsoltee
veterán
válasz parandroid #183164 üzenetére
Én is eladtam az összes vga-t ami itthon van. Na jó egy 5600XT maradt. Remélem afelbontott alza-s 7800XT-k vagy a 4070 super közül valamelyik összejön, vagy a 7090XT max 250k-ért.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
veterán
Alzán még 50k, nekem ma jött meg.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183154 üzenetére
jajj, igazad van, valamiért arra asszociáltam, hogy 1st gen.
-
dannyl
addikt
"shit, ez mikor lett drágább?" - mióta napi 10-et kiajánlunk belőle
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183155 üzenetére
Nem mondj már ilyeneket, bakker! Nagyon várom a 8800xt-t
-
dannyl
addikt
Komolyabb videószerkesztésnél kellhet dVGA is, ezt nem tudjuk jelenleg.
Ha kell, akkor kellhet az a 3060. Használtan 60k körül megy. Akkor mehet ryzen 7600x.
Tápból én a Seasonic B12 BC-550 80 PLUS Bronze-ot ajánlanám 22k-ért. Ez ugyan nem moduláris, de ez nem lesz hátrány. Ellenben 16k-val olcsóbb. Így belefér a dVGA a keretbe simán.Ha tuti nem igényli semmi a dVGA-t, akkor a tiéd a best, de akkor 32GB RAM-mal venném (vagy ha belefér az én verziómba is), és természetesen a sláger 6000 cl30
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183110 üzenetére
Nem is 12, inkább lassan 15 ...
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183143 üzenetére
Az ördög az 1% és 0,1% low FPS-ekben rejlik. Azokra tud nagyon jó hatással lenni a gyors és alacsony késleltetésű RAM.
-
parandroid
félisten
válasz parandroid #183143 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből, és most vettem észre, hogy egy nagyon fontos ‘alig’ szócska kimaradt:
“… a késleltetési idő (cl érték) többet számít, és még az is alig mérhető.”
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183124 üzenetére
De, jogszerű, és nem trükközés. Maga a Microsoft adja így ki. TPM tényleg nem lesz, de nem is kell.
Legális kulcsot lesz nehéz szerezni hozzá, ha ez számít, de nem hiszem hogy lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183115 üzenetére
Van olyan Windows11 verzió, ami trükközés nélkül, hivatalosan is működik "nem támogatott" hardveren.
-
feri1
aktív tag
válasz parandroid #183110 üzenetére
Tárhelynek gondoltam 2x1 Tb + a rendszernek ssd.
Amit írtál azon belül tudnál teljes konfigot írni. Árban jó is lenne. -
4264adam
veterán
válasz parandroid #183103 üzenetére
+1
B580 éppen csak 6700XT váltó teljesítményben, persze respekt a 130k-s árért és 12Gb Vram
Brutto 550 keretbe befér az RTX4070S és a 7800XT
[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
őstag
válasz parandroid #183097 üzenetére
Sajnos a 7900xtx igényli az ATX 3.0/3.1 szabványú 1000W-os tápot az 550W körüli pillanatnyi terhelési csúcsok miatt.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Chalez
őstag
válasz parandroid #183083 üzenetére
Szia! Sztem nem olvastad el teljesen az írásomat
Van öcsémnek gépre 270-280k-ja. (Nagyon max. 300k) Nem akar fejleszteni, nem is ért hozzá. 5 év múlva majd vesz egy másik gépet, addig 1080p-ben szeretne játszani, mert egyelőre nincs nagyobb igénye.
Újonnan Ryzen 5600 kb 40k, használtan épp nem látok aprón.
ASUS B550-F WiFi újonnan Euronicsban 69k, aprón épp van egy használtan 60k-ért...
2x16GB RAM használtan, de újonnan is 20-25k (G.SKILL Aegis 3200 2x16)
Egy 3070-es videókarira gondoltam, 110-120k körül használtan, gyakorlatilag megeszi a 6650XT-t is. Oké, fogyaszt is, de adnék az öcsémnek egy nem mai, de egyébként hibátlan platinum Corsair AX760 tápot. Valamint adnék neki egy 860 EVO 512 M2 SSD-t.
Kellene még egy procihűtő, és egy aránylag olcsó, de jól szerelhető ház. Erre a kettőre van még kb 30k.
Más nem is kell.
Én ezeket gondoltam ki, de ha van ellenérv, azokat szívesen fogadom, sőt![ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183070 üzenetére
többször is felmerült már, hogy kell a wi-fis alaplap, csak éppen azok indokolatlanul(?) drágábbak. egy 2-3 ezer ft-os wi-fi stick nem jó? nem tudja ugyanazt a sebességet?
vagy egy m2-es wi-fi kártya? bár az lehet kerül annyiba, amennyivel drágább a wi-fis lap....
[ Szerkesztve ]
-
durexxx
csendes tag
válasz parandroid #182591 üzenetére
Kicsit megkésve, de köszönöm a segítséget.
Időközben meg lett a gép, volt egy kis para. Hosszú videókártya és rossz ram (egy betű és máris nem ismerte fel az alaplap). Asrock B650M-HDV/M.2, Ryzen 7500F, XFX QCK 6750xt, Kingston cl30 6000mhz, 750W Hydro K táp.
Elégedett vagyok, évekig meg fogja állni a helyét a gép.Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
sgg
tag
válasz parandroid #183065 üzenetére
Köszi ezt a táblázatot meg mindent is, eddig 2 gépet fejlesztettem tovább a tippekkel amit itt adtatok! szerintem januárban ezt megveszem majd
-
sgg
tag
válasz parandroid #183057 üzenetére
valamiert elkevertem, a 650-est szerettem volna használni, de legyártottam két opciót, ebből én inkább a 7700X-et támogatnám, majd rakok tényleg bele valami más kártyát, jatekra nem kell. (amugy ugy latom hogy ebben a gigabyteban van 3 kimenet, kérdés, hogy egyszerre mehet, e szoktak olyat csinalni, hogy nem megy egyszerre) a mostani géppel is ez van a korábbi gép amiben volt a 470-es kártya felélesztettük, mert az egyik gyerek kapott most 16GB ramot, abbol kiszedtem a mostani 8-at és most a masik fiamnak is igy 16GB lett a 2018-as gépébe és igy mindenki örül, gyakorlatilag igy az Ő gépe is megy a játékokkal amit használ. Szóval itt a konfigok szavazzatok melyiket lenne érdemes. Ram majd esetleg más lesz benne!
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183057 üzenetére
Amit én írtam, az 75k. Nagyon baráti, és jó lap.
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183053 üzenetére
Én egyedül a B650m gaming x ax-ről tudok 3 kimenettel.
Bocsi, ma nen nagyon leszek aktív. Full ajánlást biztos nem fogok összerakni.
-
laed
tag
válasz parandroid #183053 üzenetére
de az alaplapokon max 2 monitor kimenet van
Melyiken? Mert hogy az enyémen pont hogy 3.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz parandroid #182993 üzenetére
Tessék.
-
Paxker315
addikt
válasz parandroid #182993 üzenetére
Érdemes megnézni a listájukat. Három B650-es "írás" is leledzik ottan.
AMD B650 Motherboard Roundup: 35 Motherboards Tested
x56 AMD B650 Motherboard Roundup
AMD B650 Motherboard Buying Guide
nem igaz, hogy az ITX formátum mennyire mostohán kezelt -
dannyl
addikt
válasz parandroid #182974 üzenetére
Néztem, de sehol nem kapni. Láttál még valahol? Mert én nem.
-
válasz parandroid #182963 üzenetére
Ez biztos, hogy nem így van:
"Kifutott, az utolsókat rúgja, fogy a készlet"
Ezt olvastad a DDR4-es (AM4) platform gyártók honlapján talán? Ez szubjektív vélemény, nem objektív. A DDR3 2007-ben jelent meg, és még mindig lehet kapni újonnan alaplapokat, procikat, memóriákat, ami DDR3-as platform. Ennyi év után is. Ezért a DDR4-esre a fenti állításod biztosan nem igaz. A kispénzűek a DDR4-et (AM4) fogják venni, nem az 5-öt. Ne magatokból induljatok ki légyszíves. Valakinek egyáltalán nem mindegy, hogy egy konfig mondjuk nem 350.000 Ft, hanem csak 240.000 Ft.
Abból főznek, ami van. Én például utoljára 9 nappal ezelőtt vettem 2x8 GB DDR3 ramot a PCX-től, mert a diáknak/családnak csak erre volt pénze. De a 4 GB ram után ez is nagy ugrás. Tettem bele nekik még ssd-t, egy i5-ös procit, plusz kaptunk adományba egy RX 570 4GB-os karit, és voálá, egyből megy is a Fortnite. És a diáknak csak ennyi kell. Hogy fusson a Fortnite, vagy a Minecraft. Pont lekakilják, hogy DDR4 vagy DDR5. Pont le.
Szóval a DDR3 is él még, a DDR4-is (AM4) él még. Nem haldokolnak. Az elmúlt 30 gépépítesemből csak 2 volt DDR5-ös platform. A többi mind 4 (AM4).
A hozzászólásomat kérlek ne vedd támadó jellegű hozzászólásnak.
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
Tukolp
aktív tag
válasz parandroid #182963 üzenetére
Akkor az eredeti ötletem hogy beledobnék mondjuk egy
Intel Core i5-12400-t valami H-s lappal azt cső, baromság ?
vagy esetleg egy 12 gen K-s procit egy z-s lappal, bár igazából nincs nagyon overclockal kedvem szórakozni.[ Szerkesztve ]
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #182945 üzenetére
Valahol spórolni kell Bocs, igen, azt nem írtam bele, pedig itt van, valamiért kimaradt.
TÁP: Seasonic B12 BC-550 80 PLUS Bronze 22k (foramax)
Ennek elégnek kell lenni. 65W a proci, tehát bőven elbír bármilyen ehhez arányos VGA-t.
223k a vége így.
Ha a ház valami jobb, darab lenne a régiből, az nagy segítség lenne, mert akkor megint majdnem "visszaesünk" 200k-ra.
Amúgy cipőkanállal lehet be lehetne rakni 200 alá, ami végül is nem elvetendő: 512-es SSD Western Digital Blue SN580 M.2 500 GB 18k, illetve olyan lenne még, amit már nem jó szívvel ajánlok, pont most volt róla szó CriticalHit és Micsurin által.Ha az SSD csak 500-as, akkor 214k a vége.
-
CriticalHit
őstag
válasz parandroid #182936 üzenetére
Csak azt ajánlom, amit én is jó szívvel, nyugodt lelkiismerettel megvennék...lehetőleg a legjobb ár/érték-ben.
A Kingston SSD, a BQ! táp/hütő (a Dark Power 13 széria kivételével) számomra nem ez a kategória."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Tomi13
senior tag
válasz parandroid #182937 üzenetére
Köszönöm, ez valóban kimaradt.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nincs elkötelezés senki iránt. A gépház csak egy doboz, Isten ments hogy különböző színekben parádézzon amúgy is el lesz valahová az asztal alá dugva.
Minden alkatrészből csak új, garanciális jöhet szóba.Főleg a dőlt betűs részre
gondolok.Az új, 200e Ft-os, játszós gép olyan, mint a 100e Ft-os laptop. Létezik, csak nem lesz benne sok örömed
Én is javasoltam, hogy inkább konzolt vegyen ennyiért de ragaszkodik a pc-hez.
Egyébként a mostani tizenéves (i5-750) gépéhez képest minden örömet fog neki okozni.
Nincsenek igények a mostani dolgokra (ray-tracing, 500millió Hz-es monitor, csili-vili rózsaszín ledes ház, 4k-s felbontás, stb.) lényeg, hogy elinduljanak az elmúlt év / évek játékai.[ Szerkesztve ]
-
lee732
tag
válasz parandroid #182803 üzenetére
Köszi szépen, tanulmányozom a konfigot.
Amúgy lehet, hogy most már megvárom a januárt, hátha akkor nem a csúcson veszem az alkatrészeket -
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #182924 üzenetére
Inkább a TUF, volt, szerettem. (VRM elég masszív ha szempont)
Aorus van páromnak, csak akkor vedd ha minden ledet kikapcsolsz. (Összevissza amint épp kedvük van váltanak színt... ez a 2. lapja RMA keretein belül )De Fizzen ott a Steel Legend is akár. (6k-t le is tud kuponozni belőle)
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #182924 üzenetére
+1 mind a kettőre
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz parandroid #182903 üzenetére
köszi a választ!
AMD kártyákból mik azok, amik kb megfelelnek a 10xxti súlycsoportjának?
sajnos az nvidia kártyák linux alatt szinte használhatatlanok, szóval amennyire lehet inkább kerülném[ Szerkesztve ]
-
eclaire
újonc
válasz parandroid #182900 üzenetére
Már írtam nekik, hogy lemondanám a 3050est, helyette megrendeltem az RX6600ast.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz parandroid #182882 üzenetére
s580 meg az sn770 között kb semmit különbség nincs, mindkettő Kioxia 112 layer TLC és egyiken sincs DRAM cache
az sn850 lenne egy polccal feljebb, csak ugye az ára is olyan.de játékokban kb 0 érzékelhető különbség van
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!