- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angelland13
csendes tag
válasz
parandroid #185903 üzenetére
Ez a kommentedben ajánlott táp mennyivel "rosszabb" egy 80+ Gold minősítésű tápnál, mint pl egy CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 650W 80 PLUS Gold? ~10e forint körül tudnék spórolni ha ezt választanám egy ugyanilyen konfigba, habár tudjuk, hogy tápon nem szabad spórolni.
-
Angelland13
csendes tag
válasz
tranceplanet #185276 üzenetére
Azt hiszem tőlem indult, kértem egy ajánlatot egy mostanában nem megszokott felhasználásra (adobe termékek, videó vágás/szerkesztés, 10%-ban gaming de 1080p-ben max 60 fps nem maxolt beállítások mellett) és nem érkezett válasz, rákérdeztem, hogy mizu és kaptam egy korrekt reagálást rá.
-
Angelland13
csendes tag
válasz
parandroid #185267 üzenetére
tiszta sor, korrekt, köszönöm!
-
Angelland13
csendes tag
Shadow banolva vagyok, vagy valamiért soha senki nem válaszol a kéréseimre?
-
Angelland13
csendes tag
Sziasztok! Változtak az igények és a felhasználási szempont is. A következőre szeretnék javaslatot kérni:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Adott az illető, aki Photoshop, Illustrator, egyéb Adobe termékeket használ jelenleg de a közeljövőben videó szerkesztés/vágás/készítés/mindenehhezhasonló munkafolyamatokat is szeretne végezni. Gamelés is szóba jöhet: ARPG/WoW/Autóverseny/Sims/AAA single player játékok, 60 fps a cél ezekhez magas (de nem kimaxolt, RT off grafikai beállítások mellett, 1080p).
Felhasználást illetőleg csak 10%-ban lesz gamelésre használva, nem lényeges, de szempontnak szempont.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Még nincs meg, de hosszas tanakodás után egy Montech AIR 100 ARGB White házat néztem ki. Jó árban van, jó airflow, 4 ARGB ventivel érkezik, méretben tökéletes.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mindenre.4. Mennyi a kereted rá? 400.000 HUF
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont) 1080p, 60hz, HDMI. Ez lesz még idén leváltva egy komolyabb, a felhasználáshoz illő monitorra, de egyelőre ez van. Valószínűleg ez második monitornak mindig meg lesz tartva.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Nem vagyok márkahű, megbízhatóság, teljesítmény és az ár a legfontosabb. Mivel női felhasználója lesz, szeretnék némi csajos külsőt varázsolni hozzá, ezért egy fehér, Montech AIR 100 ARGB White házat néztem ki hosszas tanakodás után, ehhez passzoló fehér alkatrészeket preferálnék de úgy láttam, hogy azok többnyire felárasak, így nem fontosak. Csakis új termékekben gondolkozom. AM4 vs AM5 platform a napokban elgondolkodtatott, 5700x3d proci legendás jó ár érték arányú de azzal elköteleződnék egy régi konstrukció mellett és lehet nem is a legjobb választás erre a felhasználásra - nem értek hozzá. Nem feltétlen szeretnék 5 éves távlatban erre a felhasználású gépre költeni, ezt fontosnak tartom.Köszi!
-
Angelland13
csendes tag
Mit ajánlotok a budget ~400k gamer PC-hez 7500f helyett mostanában? Ez a proci már nem elérhető
-
Angelland13
csendes tag
Engem kifejezetten érdekelnek a pro-kontrák az intel/amd platformokkal kapcsolatban. Nagyjából megvan a buildem, amit márciusban rakok össze 7500f procival, de érdekelne, hogy az intel oldalon ebben az árkategóriában mit kapnék és mivel lenne jobb/rosszabb a felhasználásra: Adobe termékek (Photoshop, Illustrator) és 1080p 60fps gaming magas beállítások mellett.
-
Angelland13
csendes tag
válasz
Angelland13 #184959 üzenetére
Sok-sok utánaolvasás után kezd összeállni a kép:
Alaplap: ASRock B650M-HDV/M.2 - kár, hogy nincs Wifi benne, valahogy megoldom a netkábel vezetéket.
CPU: AMD Ryzen 5 7500F - utánajártam, tökéletes lesz.
CPU hűtő: ID-COOLING SE-214-XT - elvileg kellően hűti a kinézett házban is.
RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K - CL30, 6000MHz és 32GB a cél. Rugalmas vagyok ebben, valószínűleg a legolcsóbbat fogom választani.
PSU: ENDORFY Supremo FM5 650W 80 PLUS Gold (EY7A007) - 650W, jó minőségű, halk, 650W-os táp a cél - rugalmas vagyok ebben, legolcsóbbat szeretném választani azok közül, amik megfelelnek.
SSD: WD Blue SN580 1TB - no comment
Ház: darkFlash DLM21 white - ebbe még kell front és back ventik, lehetőleg fehér és állítható RGB színekkel. Többségében fehér buildet szeretnék minimális csajos RGB-vel. Ház ventik tökéletes megoldás lenne valamilyen türkizkék színben. Nincs porszűrő elől és hátul, ami nagy negatívum de nem nagyon találok számomra szép, fehér színű gépházat 25.000 HUF-ig bezárólag.
GPU: Amennyiben a fentieket leokézzátok, tudok kalkulálni és nézelődni a GPU piacon, lehet még hajlandóságom is lesz használtat nézni. Előre láthatólag nagyon max 150.000 HUF a keret rá.
Megköszönöm, ha a fentieket leokézzátok, véleményezitek avagy másokat/olcsóbbakat/jobbakat javasoltok. Ha kompatibilitással van probléma, kérem jelezzétek. -
Angelland13
csendes tag
Sziasztok! Feleségemet szeretném meglepni egy asztali számítógéppel.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Elsődleges felhasználása jelenleg Photoshop/Illustrator/Canva lesz. Másodlagosan pedig szeretném bevezetni a játékok világába. Régen Sims és ahhoz hasonló játékokkal játszott de sosem volt lehetősége szép grafikával, folyamatos játékmenettel játszani, így szeretném ha most lenne erre lehetősége. 1080p és folyamatos 60 fps a cél lehetőleg kimaxolt grafikai beállításokkal, számára ez így is eyecandy lesz, aminek nagyon fog örülni. Minden modern játékot (legyen az single- vagy multiplayer) ki fogunk próbálni és szeretnénk ha az elkövetkezendő 3-5 évben - ha nem is maximum grafikán - de futnának 60 fps-sel a játékok.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs ilyen, teljesen nulláról építek egy gépet.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Külső perifériákon kívül mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
400.000 HUF-ból szeretnék kijönni.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
1080p, 60hz. HDMI csatlakozás szükséges.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Gyártó és márka iránt sem vagyok elkötelezett. A gép megjelenését, színvilágát illetőleg sincs semmilyen speciális elképzelésem vagy elvárásom. Valószínűleg karcsú a keret, szóval nem kérhetem, hogy valamilyen csajos külsőt kapjon a gép, de számára nem is ez lesz a lényeg. Ugyanakkor ha lehetséges, minél halkabb gépet szeretnék. Mindenképpen új alkatrészekben gondolkodom, használt dolgokat nem szeretek vásárolni. Külföldi webshop is játszik, ugyanis nem hajt a tatár és a keretből szeretném a legtöbbet kihozni. Biztonságos helyről bátran megrendelem és összeszerelem majd.
Hozzátenném, hogy pár napja bőszen olvasgatom a topicot és tisztában vagyok vele, hogy nem a legjobb időben jött ez az ötletem de ~1, nagyon max 2 hónapon belül szeretném ha összeszerelve lenne az asztalán és tudná használni a munkájára és végre tudnánk együtt játszani -
Angelland13
csendes tag
válasz
palfitom #159654 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ez a kártya alzából? [link]
Ha ebben a Zalman M3 Plusban jó a légáramlat/hűtés akkor ok
Amennyiben a kártya jó alzából, leokézod az általad ajánlott konfigot? Esetleg tudnál linkelni egy másik jó 1660S-t, ami Iponban kapható 3 év garival, ártól függetlenül?
-
Angelland13
csendes tag
válasz
palfitom #159642 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ!
Ipon-ból szeretnék mindent vásárolni, megtaláltam ott is az MSI Gaming X verziót 106.000 forintért, nem sajnálnám rá a pénzt csak azt írja, hogy 1 év basic garancia van rá. Ehhez nem értek, meg tudnád mondani, hogy ez gáz vagy sem?
ATX házat szeretne a srác, főleg úgy, hogy kis szobája van és elég jól fűtött télen, ezért kéne a legjobb légáramlat/hűtés. Ha azt mondod, hogy ez a Zalman M3 Plus jó ilyen szempontból, akkor végül is maradhat. Egyébként Zalman i3 Simple Design tetszik neki, azt szeretném kérdezni, hogy ATX házba mATX lapot rakni hülyeség vagy sem? Ha ATX ház lenne milyen ATX lapot ajánlanál?
Mi a különbség a B460M lapok között? Például a Pro4 vagy ez az általad ajánlott D3H (rev. 1.0).
i5-10400f-hez járó hűtőnél mennyivel jobb ez az ID-Cooling?
-
Angelland13
csendes tag
válasz
Angelland13 #159350 üzenetére
Üdv, változott a korábbi kommentem óta a helyzet, 300.000 forint (+/- 10e) a keret monitorral együtt (ami LG 22MK430H-B lesz iPonnál 32.090 HUF, fullHD, IPS panel, 75Hz).
Olvastam a korábbi kommenteket és i5-10400f procit és 1660S-t ajánlotok mostanában, a srác megnézte youtubeon a játékait ezzel a kombóval és tökéletes lenne neki és véleményem szerint időtálló is, 2-3 évig biztos tudna minden játékot futtatni fullHD-ban. Valamelyik bolt gépösszerakójával tudnátok mutatni egy jó configot? Köszönöm szépen!
-
Angelland13
csendes tag
Üdv! Rokon fiának kéne egy gép a következő szempontok alapján.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Többnyire játékok az alapvető felhasználás mellett: WoW, Warzone, igazából minden játék persze némi grafikai beállításos kompromisszummal.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? -
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá? Nem akarok összeget mondani, lehető legolcsóbb, a következő kérdésekre válaszolva kiderül, hogy nem egy félmillás gépet akarnak építeni, annak a fele talán sok is (sőt).
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) FullHD 60HZ monitor...
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Srác első PC-je lesz, most egy régi laptopon szenved WoW-val ilyen 10-20 FPS-sel. Cél, hogy a leendő 60HZ FullHD monitorját kiszolgálja és játszhatóan tudjon WoWozni vagy Warzoneozni illetve az újabb játékokat is játszható szinten tudja futtatni, persze nem kötelező max grafikai beállítások mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- HP t630 Thin Client 256GB SSDvel - leírást olvasd
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest