- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
levente1210
csendes tag
Húúú ami procit írtam, az elég rossz, most néztem utána. Akkor nem írok semmi mást, kb 70 k-ból proci, ram, alaplap, a ram az valahogy legyen 8 gb Ja és 4 magos legyen a proci, mert sajnos a Fifánál kitalálták, hogy 4 magos proci kell hozzá :/
-
MeszarosG
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Megkérdeztem a videókártyás topicban és azt mondták maradhat a processzor, mert elég lesz. Egy új tápegység így is releváns?
-
psg5
veterán
Segítséget szeretnék ismét kérni:
Adott az alábbi gép:
Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
Ram: 8GB
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Vga: SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ
27" monitor fullhdehhez jön cserének a legújabb játékokhoz: i5 4440 cpu, GTX 960 vga és egy B85M-D3H lap.
Ami megmarad cpu+vga+lap hármas azt az alábbi gépbe "integrálnám":AMD X2 AM3 Phenom II 545
GA-MA770T-UD3P
Ram: 2GB
Vga: HD4850
Táp: Gigabyte Superb GE-R460-V1
24"-os nem hd monitorNos ebben kellene a segítség, hogy ez a második gép netre, irodai programokra, valamint kvázi NAS-ként (filmek tárolása és a gép hálóba van kötve, így arról lejátszás is) lenne használva, néha Photoshop. Érdemes-e valamit kicserélni vagy a felhasználási kör szempontjából mindegy és nem lenne előrelépés a 965-ös cpu és a 7770-es vga?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
levente1210
csendes tag
Bocsánatot kérek emberek, új vagyok itt, nem néztem körbe. Na tehát
1. Mire fogod használni a gépet?
Játszani szeretnék rajta.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Intel Core 2 Duo 2,6 GHz
Sapphire Radeon HD6850 1 GB
2x2 gb KINGSTON RAM
450 W Chieftec táp
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, RAM, és táp, ha szükség lesz rá, de ezt majd ti írjátok le
4. Mennyi a kereted rá?
70 körül gondoltam, de ha pár ezerrel túl lépi, üsse kő, de lehetőleg 70-en belül maradjunk
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1600x900-on játszok.Erre a procira gondoltam ( http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/a10-x4-5800k-3-8ghz-fm2-p120230790/ ) , ha rossz írjátok le, nem nagyon vágom a dolgokat, de kb ebbe az árkategóriába kéne és lehetőleg 4 magos, mert a Fifa 16 igényli, akármennyire is erős egy Intel G-s szériás 2 magos proci. Ehhez vagy amit ti ajánlatok kéne egy alaplap, amibe belepasszol a régi videókártyám, mert belátásom szerint az még vinni fogja a Fifa 16-ot. Aztán ahhoz kéne kettő viszonylag olcsó 4 gb-os RAM, hogy így 8 gb legyen (matekzseni vagyok ) Aztán ha ezek megvannak, az a kérdés, hogy elég lesz-e rá a táp... sajnos ezt se nagyon vágom, ezért előre is köszönöm a válaszokat, nagyon fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz MeszarosG #92991 üzenetére
Szerintem a mostani i5-öd is elég lenne, de ebbe nem vagyok biztos. Viszont ha nem elég én csak procit+vga-t cserélnék. Annyival nem erősebb a 4. generációs, hogy megérje lecserélni.
970-ből MSI Gaming, Asus Black, Giga WF3, G1 Gaming.
Pl. Procit egy használt 3. gen. i7-re és GTX 970.
980 nem erősebb annyival amennyivál drágább, nem éri meg. 8Gb ram bőven elég még.
SSD-t csak akkor érdemes, új vezérlős V300-as, ha régi akkor nincs gond vele.
Szerk.: A házba max. 315mm-es vga fér erre figyelj vásárlásnál!(#92992) levente1210
1.Hsz kérdéseire válaszolj mert ez így zavaros. Amid van annak a pontos típusát írd le![ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Champ1on
tag
válasz MeszarosG #92991 üzenetére
Szia!
Alaplap maradhat, mert jó.
i7-re lenne érdemes váltani, így i7 3770 ~90k
Így maradt 110k VGA-ra, de egy tápcsere is jó lenne.. FSP Raider 550 ~19k
~91k maradt VGA-ra. Én használtan néznék 970-et pl. ha erre lecsapsz: 970 WF3
Mekkora VGA fér a házadba? (nem találtam róla semmit)
Ha 980-at akarsz akkor itt egy alternetíva ~+45k -
Balathruin
veterán
válasz levente1210 #92992 üzenetére
Összefoglalóban lévő kérdésekre is válaszolj.
-
levente1210
csendes tag
Sziasztok!
Lenne felétek egy fontos kérdésem, vagy akár több Én nem nagyon konyítok még ezekhez a dolgokhoz, de igyekszem, ehhez viszont még szükségem van a segítségre.
Nekem van egy jelenlegi elég szar konfigom:
Intel Core 2 Duo 2,6 GHz
Sapphire Radeon HD6850 1 GB
2x2 gb KINGSTON RAM
450 W Chieftec táp
Na én most fejleszteni szeretnék, ami azt illeti egyedül a videókártyát hagynám meg, mert az 1 évig még elfér ott Veszek egy új alaplapot, hogy a cuccok beleférjenek, aztán egy procit és 2x 4 GB RAM-ot.
Én arra gondoltam, hogy ezt a procit választom, de nyugodtan javítsatok ki ha szar, illetve bármilyen más procit elfogadok ebben az árban, csak 4 magos legyen mert a Fifa 16 igényli, akármilyen erős is egy Intel G szériás proci. http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/a10-x4-5800k-3-8ghz-fm2-p120230790/
Ehhez kéne egy olyan alaplap ami támogatja ezt az AMD-t + a jelenlegi videókártyámat.
Illetve kéne ehhez még 2x 4 GB RAM, ami abba az alaplapba beleillik, ugyancsak remélem, valaki tud nekem ilyet küldeni.
Ha ezek benne lesznek elég lesz-e a jelenlegi tápom?
Előre is köszönöm a válaszotokat, életmentő lesz
-
MeszarosG
csendes tag
Sziasztok!
Mire fogod használni a gépet?
Játék FHD felbontáson, netezés.Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
LAP: Asrock B75 Pro3-M
CPU: Intel i5 3450 3.1GHZ + Artic Freezer Pro Rev. 2
RAM: SAMSUNG 8192MB DDR3 1600MHZ (1x8)
VGA: Sapphire AMD Radeon HD 6870
HDD: Hitachi 7200rpm 500GB (SATA-s)
SSD: KINGSTON SV300S37A120G 120GB
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro
TÁP: Chieftec CTG-500-80PB 500W OEM
+ ASUS XONAR DG hangkártyaMilyen alkatrészekre van szükséged?
A leírt alkatrészekből a VGA-t szeretném egy nVidia 970-re cserélni (ennek is benne kell lennie a keretben) és tisztában vagyok azzal, hogy ez a CPU-t és így a lap cseréjét is magával rántja.Mennyi a kereted rá?
Amenyiből kijön, jó lenne 200k alatt.Kell ennél több RAM? Érdemes lecserélni az SSD-t? Melyik 970-est érdemes megvenni? Menyivel lenne úgy drágább ha egy 980-ast is kihajtani képes proceszor kerülne bele?
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Smorty #92980 üzenetére
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
2x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 17k
gtx 750 2GB ~ 35k
cm n300 ~ 11k, fractal design core 1500 ~ 15k
Fsp hexa+ 400W ~13k
~146-150k.
Ha kell hdd: WD blue ezex 1TB ~ 16k.
Ha tervezed mostanában a full hd monitor cserét, ami ne ártana.. Akkor gtx 750 Ti 2GB legyen ~ 42kLegolcsóbb LG ips , ami értelmes ~ 35k
kovadam1
HDD-d satás? Ha igen és 100%-os ( hard disk sentinellel megnézed ), akkor az maradhatna. Ebbe a lapba procit cserélni nem okos döntés. A legjobb, ami belemegy, már szintén 7-8 éves.
Használt i3-2100, 2120 ~ 18k
b75 lap ~ 10k
1x4GB ddr3 ram ~ 7k
Vga: hd 7770 ~ 18kÚj: Kerettől függően, de ezeknél lényegesen több.
lmaresz
Lap: HDS legyen.
250 sima nagyon gyenge.
Vga-t legalább egy gtx 750 2GB-ra cserélném agy amd oldalon kicsit olcsóbban 250x-re.
Sima 250-re felesleges a 2GB. Még a 250x , 750 -ből is elég. Full hd-nál jön az ki,hogy kicsit már kihasználná,de a kártya pillanatok alatt elfogy ott. Értsd: Hiába van 2GB rajta, a kártya meg 100%-on és mondjuk használ 1, 3GB-ot. Gtx 750-ből mehet a 2GB-os, ha hosszabb távra tervezel.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősnek 100k-ig ilyet raktam össze, passzol így? Mit gondoltok?Asrock H81M_DGS R2.0
Intel G3220
Kingston 4Gb 1600Mhz RAM
Asus R7 250 2Gb
WD 1TB 64Mb EZEX
FSP Hexa+ 400W
CM N200
Pioneer DVD meghajtó -
kovadam1
tag
solfilo Köszi a választ Csak azért gondoltam hogy lehet cserélni kellene mert A kicsivel újabb NFS ek nem igazán akarnak menni rajta normálisan kicsit izzadva megy és nem is csutka grafikával. Ezért gondoltam esetleg egy quad core inteles procit vagy egy uj alaplap és i5 ös kombóra. ( egyébként az i5 ös procikban lévő videokártya mire elég? játék szinten) esetleg sims3-4?
[ Szerkesztve ]
-
kovadam1
tag
Sziasztok! Szeretném segítségeteket kérni. Előre leszögezem hogy tisztába vagyok vele hogy ez nem kicsit elavult gép de szeretném egy kicsit javítani a teljesítményét. Van egy olyan érzésem hogy itt már a processzor az ami már gyenge. Milyet érdemes beletenni (akár használtat is lehet) hogy kihozzam a videokártyám teljesítményét
előre is köszönöm a válaszokat.
Proci Intel E2200
4GB DDR3
Alaplap Asus p5g41t-m lx3 (LGA 775)
Ati radeon HD7570
Corsair CX400 /80+/ -
Smorty
újonc
Sziasztok! Szeretném meg újítani a gépem.150 K -m van rá.
Játék, filmnézés , videó készítés
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
DVD meghajtó, egér , billentyűzet , monitor
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Videókártya,Táp, alaplap, processzor, Ház,RAM
4.Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1360x768[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Danken88 #92977 üzenetére
Olcsóbban kapsz használt satás hdd-t, mint ide sata pci kárytát pl. Az ilyen 3-4 ezer ft.
4GB ram elég bőven net+filmre.
HDD: WD blue ezex 1TB ~ 16kAzok a legolcsóbb jó tápok. Drágább, jobb létezik csak.
[ Szerkesztve ]
-
Danken88
csendes tag
válasz SyMbioTe #92952 üzenetére
A HDD nem satás, SATA-IDE-vel megoldható? Tudom, hogy lassú lenne vele, de SSD-n futna úgyis a rendszer, a HDD-n max képek, videók lennének, ami egyelőre megtenné.
Később ha veszek bele még egy ilyen ramot, gondolom gond nélkül futnak dualban?
Tápon nem érdemes tovább húzni a szíjon?Köszi az eddigi segítséget is!
-
dannyl
addikt
válasz Ashraf02 #92971 üzenetére
Megbízható totálisan. Számtalanszor rendeltem már tőlük.
Champ1on: Jó, tudom, hogy ennyi a keret, de én akkor is én a minimum grafikázástól rosszul vagyok sajna. És ez most nem a köcsög gazdag duma. Inkább nem játszom, de a grafika ne gta3 szintű legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Ashraf02 #92968 üzenetére
2 éve 1500 euróért raktam össze a gépemet.
Nézd meg az adatlapmon a konfigot és használtan keress rá az alkatrészekre.
Biztosan olcsóbb lett azóta de , hogy 150EFt-ból nem jön ki az szinte biztos.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
dannyl
addikt
válasz Champ1on #92966 üzenetére
Az ajánlottnál kéri a 4 magot Meg a 7770 nem egy játékra való kártya szerintem. Lehet menne, de nem tudni, hogyan. Passzolom. A játék fórumán kéne rákérdezni.
-
-
membrandj
nagyúr
válasz Ashraf02 #92964 üzenetére
Nem igazán jó.
GPA táp nem ajánlott, vs3 szintén nem melegedős konfighoz való. 260x-ből sok volt a hibás.i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
2x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 17k
gtx 750 Ti 2GB ~ 42k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
Fractal design core 1500 ~ 15kEnnél olcsóbban max i3-4130, ami még mindig erősebb játékok alatt jelenleg, de már az is csak félmegoldás.
-
Champ1on
tag
-
Ashraf02
újonc
Gigabyte GA-F2A58M-HD2 alaplap
AMD Athlon II X4 860K processzor
Kingston 8GB DDR3 2400MHz HX324C11SR/8 memória
Sapphire R7 260X 2GB DDR5 11222-06-20G videokártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Chieftec-iARENA GPA-500S8 tápegység
Sharkoon VS3-V 4044951013340 számítógép ház
Pioneer DVR-221BK DVD-RW SATA OEMAz a kérdésem , hogy ez a gép milyen játékokat vinne el ? elöre látólag ? (Gta v , Uncharted 4 , Just casue 3)
-
dannyl
addikt
válasz Csabee86 #92961 üzenetére
Ethan Carter miatt lehetetlen. Az nagyon gépigényes játék. Lap 18k, cpu 35k, ram 15k, vga 35k, vinyó 15k, ház 10k, táp 10k. Ezek a minimumok szerintem. Akár használtban is... Lehet a guruk megoldják neked, én ennyiböl Ethan Carter gépet nem tudok összerakni :-(
[ Szerkesztve ]
-
Csabee86
senior tag
válasz dannyl #92931 üzenetére
Elnézést.
Szóval. Egy gépet szeretnék főleg netezésre és játékra.(Alan Wake, Deadlight, State of Decay, Vanishing of Ethan Carter)
Egy monitorom van ami Full Hd felbontású. Semmi másom nincs.
Keretem akkor 100000 ft. Ha használt alkatrészekből lenne összerakva az sem lenne baj.
Így megoldható lehet?
-
HoaryFox
őstag
válasz Borisz76 #92948 üzenetére
Számomra egy NAS már sok lenne, így is van otthon egy asztali gép (családé) meg egy laptop (enyém), és ezek mellé lenne jó egy ilyen kis hangtalan (szüleim érzékenyek az ilyenre) cucc (laptopom 300+ezer forintos, sajnálom egy picit, amikor ilyenre be van fogva , az asztali gépet meg igazán csak karbantartom, nem használom sűrűn).
Szóval ezért próbáltam egy ilyet elképzelni: mini PC + van egy 1TB-os külső winyóm, amiről menne a torrent.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Arphox
tag
válasz DR|FTK|NG #92951 üzenetére
CM N200 nem tetszik az illetőnek, próbáltam azokat mutogatni amiket itt ajánlotok + a "milyen házat vegyek" topikban. Nagyon gáz még a zalman ház is amit választottam?
4440 > 4460? 200 Forintért 100 MHz-al kevesebb, a tesztek amiket nézegettem neten meg a 4460-at hozták ki jobbra. Miért azt?
Másik kérdés: ez a táp bír majd egy jobb videokártyát is, ha netán játszani akarna majd? Ha nem, akkor ajánljatok megfelelőt, de már a 10k-t is sokallja a tápra az illető.
Az ajánlott monitorral, alaplappal házzal egyébként 20k-val túllépted a keretet, nem is beszélve a VGA-ról.
Nem piszkálni akarlak de azért ez elég fontos.A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Ármester
válasz Danken88 #92950 üzenetére
Szia!
Ha a HDD-d Satás és elég anyi hely akkor belefér az SSD .
Alaplap: Asrock H81M-HDS, Gigabyte H81M-D2V ~13-14k
CPU: G3220 ~16k
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Curcial Ballistix Sport ~9k
HDD: Van
SSD: 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K ~18-20k
Ház: CM N200 ~10k
Táp: TT Münich 430, FSP Hexa+ 400, Be Quiet! System Power S7 300W ~11-13k
Össz: 77-82k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Arphox #92949 üzenetére
CPU: i5 4440
Lap: Giga B85M-D3H, Asus B85M-Gamer
+a régebbi játékokhoz is illik egy combosabb VGA(én ez alá nem adnám): GTX 750 2GB(~33k)
RAM: OK
ODD: OK
HDD: OK
Táp: OK
Ház: CM N200, az Általad írt házak felejtősek, az Aerokula kuckókat meg tessék helyből hagyagolni.
Monitor: LG 22MP65VQ-P -
Danken88
csendes tag
Netezős konfig lenne2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Monitor, bill, egér, hdd3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
2. ponton kívül minden, SSD nem hiszem, hogy megoldható a keretből, de hátha4. Mennyi a kereted rá?
Minél olcsóbban szeretném megúszni, valami IGP-s konfigra (G3220 most a best buy ilyen téren?) gondoltam, előny, ha kisebb mint egy ATX, de nem kötelező.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Nem játékra lesz, jelenleg 1280 x 1024 később lehet FHD-ra cserélemSegítséget előre is köszönök
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Sógornak összeraktam egy gépet, pcx-ről szeretném rendelni, nézzétek meg
(a memória 2 darabra értendő)1. Mire fogod használni a gépet?
Internetezésre, filmnézésre, videoszerkesztésre, régebbi játékokra (<2010esek).2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
SATA2-es HDD 500 GB-os, az belemegy majd.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Monitor, gépház, tápegység, alaplap, processzor, memória, merevlemez4. Mennyi a kereted rá?
150k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Nem mérvadó, új monitor lesz.Egyéb kikötések:
- A gépház egy 45 cm-es magasságú helyre megy, szóval 440m-nél kisebb ház kell.
- Nem lesz tuningolva a gép
- monitor legalább 19 colos legyen
- PS/2-es billentyűzetet akar hozzá használni
- legyen tartós
- legyen rajta USB3-as slot, mivel sok évig fogják használni
- a gépház a fent lévő listából választandó, mert azok tetszenek az illetőnek[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Borisz76
veterán
válasz HoaryFox #92947 üzenetére
Ha "csak" torrentezni kell 0-24-ben akkor lehet inkább egy nast kellene venned.
Ezt tudja és még sok minden mást is.
Milyen NAS-t vegyek ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Régóta gondolkodok azon, hogy torrent szervernek veszek egy mini PC-t (nem ezt a HDMI stickes fajtát, hanem azt a rendes kis kockát).
Nem lenne sok feladata, csak tényleg annyi, hogy 0-24 menjen róla a torrent, ehhez van egy 30/4-es netem, szóval nem olyan szélvész gyors, de bírja max. sebességgel tölteni a dolgokat.
Szerintetek mennyire lenne jó ötlet?
(Ha nem jó a topik, akkor sorry, de keresőben nem dobott ki ilyen mini PC-s topikot )
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Ármester
válasz pepe9301 #92943 üzenetére
Szia
Alaplap: Ok.
VGA: Ok.
CPU: Tuning proci nem tuning lapban. i5-4440 legyen.
Hűtő: Nem szükséges, ha fontos a csend: Deepcool Gammaxx 200/300, Raijintek Aidos
Ram: Ok. (Ha olcsóbb mint az 1600Mhz-s)
HDD: Ok.
Táp: GPS nem megbízható, 600W az amúgyis túlzás. TT Hamburg 530/Münich 430, FSP Raider 550
Ház: Kuka. Gynegén szellőzik, nincs kábelmenedzsment. Antec GX 500, Corsair 200R, FD Core 1500(mATX), InWin Dragon Slayer (mATX)
SSD hol marad? 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
membrandj
nagyúr
válasz pepe9301 #92943 üzenetére
Nem jó.
Lap nem tuning, eléggé fapad,a proci meg tuning lap.
Hűtő nem éri meg, tuningra kevés amúgy is. Lap nem is engedné.Táp nem ajánlott, ház nagyon gagyi.
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4, giga b85m-d3h
ram ok
vga ok
HDD ok
Hűtő: gyári elég, ha marad a végén pénz: deepcool gammaxx 300 ~ 6k
SSD: kingston fury 120GB ~ 18k. Ha nem használtál még ssd-s gépet és azért nem akarsz, akkor próbáld ki valakinél. 2015-ben már nagyon alap.
Cm n300 ~ 11k, corsair 200R ~ 18k Ezek atx házak. M-atx: Fractal design core 1500 ~ 15k
Fsp hexa+ 500W, fsp raider 550, xfx 550 ~ 15-19k.Ha ezek mind megvannak és még mindig van pénzed, akkor i5-4590+ asrock h97m pro4 vagy giga h97m-d3h.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
-
pepe9301
újonc
Sziasztok a véleményeteket szeretném erről a konfigról amit összeállítottam. Még sose csináltam ilyet, ezért szeretném ha hozzáértő emberek is ránéznének mielőtt belevágok. Köszönöm.
alaplap: Asrock B85M alaplap
VGA: Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 videokártya
CPU: Intel Core i5-4690K processzor
hűtő: Enermax ETS-N30-HE processzor hűtő
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8 memória
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
táp: Chieftec Smart 600W GPS-600A8 tápegység
ház: Cooler Master Elite Knight 350 RC-K350-KWN2-EN számítógép ház[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
-
membrandj
nagyúr
HDD satás?
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
2x4GB ddr3 corsair lp 1600 mhz ~ 20k
Gtx 750 TI 2GB ~ 42k
120GB kinston fury ssd ~ 18k
fsp hexa+ 400W ~ 13k
~163k. Ezen lehet fogni már 30 ezret,de nem érdemes.
Pontosan ezért kell írni egy keretet, mert ha neked csak 80k-d van az egészre, akkor hiába akarsz gta 5-el játszani. Ha pedig 200k-d, akkor jobb is kijön.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Corsair90
tag
Kicsit OFF lesz a kérdésem, de remélem tud majd valaki segíteni, fontos lenne.
Konkrétan ez a HDD (1.0TB WD1002FBYS használtan), kompatibilis lenne minden tekintetben ezzel az alaplappal? HP dc7800 Motherboard .
Nem jelent problémát az, hogy a HDD újabb SATA csatlakozós?
HDD-t szeretnék vásárolni egyébként, körülbelül 1TB körülit. Ha nem jó, milyeneket tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
jel1
aktív tag
sziasztok. unokatesóm szeretne egy gépet. a lényeg, hogy 1440x900-ban elmenjen rajta a GTA V olyan ~közepes grafikával
amire szükség van:
táp
alaplap
processzor
memória
SSD
videokártyaház (matx, alsó tápos), hdd, stb.. vannak.
az árkeret pedig a minimum, a legolcsóbb, amivel teljesíteni lehet a célt
új dolgokat vennénkKöszönöm a segítséget
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem ajánlani egy konfigot főleg netezésre, office alkalmazások futtatására.
Van pár játék a steam fiokomon amivel még szeretnék játszani: Alan Wake, Alan Wake American Nightmare, Deadlight, State of Decay és pár indie játék.
A kritérium még annyi lenne, hogy ezek a játékok is fussanak legalább magas részletességgel full hd felbontással.Keretem: 80000 ft.
Megoldható?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
geckowize
őstag
válasz SyMbioTe #92916 üzenetére
Értem, köszi a választ.
Azért szeretnék ATX-et, mert nem szeretem ha össze vannak zsúfolva a dolgok, valamint ATX házban nekem személy szerint hülyén mutat egy mATX lap.
Fatal1tyre már nincs 31 ezrem, meg akkora gémer sem vagyok, hogy fetelitis lapom legyen.Még annyi, hogy néztem alaplapos topicban, hogy a Giga H97M-D3H-ból csak az 1.1-es revízió ajánlott, amire rákeresve kiderült, nem lehet kapni itthon, csak az 1.0-sat, mégis, mint ahogy az előző hsz-ben mondtam, itt, ebben a topicban nagyon sűrűn megfordul az ajánlások között. Akkor mégsem számít melyik Rev?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz SyMbioTe #92878 üzenetére
Ja, kocagémer vagyok ám, meg egyébként se adnék annyit egy vga-ért. 7850-el elvoltam, nem érdekelnek az olyan beállítások, amiket max nagyítóval látnék, de kétszer erősebb vga-t igényelnek. A mostani vga felhozatal nem jön be, sok az átnevezősdi, lényegi újdonság nincs. Olcsóbban, kisebb fogyasztással, 2D-ben passzív működéssel lenne érdekes egy középkategóriás kártya. Talán a következő generációban lesz ilyesmi, ha mégis játékra fejlesztenék..
Ejtsük a játékokat egyelőre. Marad a multimédiás felhasználás, egyszerre sok ablakos böngészés, több kijelzőn párhuzamosan, multitaskban több alkalmazással. Erre melyik processzor javasolt? A pentiumokban a vga is meg van kurtítva, továbbá egyéb utasításkészletek is le vannak tiltva. Ezek mennyire fognak hiányozni nekem? H81 chipset elég butus, érdemesebb a jövőt nézve jobbat venni? B85?
A Ninja 3-nak 1366, 1156, 775 kompatibilis a lefogatója. Jó ez 1150-re is? Szerk: elvileg igen, elvileg jó. 75mm
[ Szerkesztve ]
-
-
membrandj
nagyúr
válasz puszta123 #92921 üzenetére
Az a giga vga nem fér bele. Corsair 200R legyen. Ha a ház már adott, akkor cseréld kisebbre a vga-t. Minden gyártó oldalán megtalálod,hogy mekkora az adott kártya. Hírtelen én nem tudom,hogy melyik az a 280, ami rövid,de majd a többiek segítenek, ha nem találsz.
-
puszta123
tag
válasz Champ1on #92914 üzenetére
Köszi a tippeket, ezek alapján az alábbi konfigot raknám össze:
Proci: Intel Core i5-4590 3.3GHz 1150 BOX - 61k
Alaplap: GIGABYTE GA-H97M-D3H - 26k
Ram: HyperX 8GB Fury DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FRK2/8 - 17k
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 16k
Vga : GIGABYTE GV-R928WF3OC-3GD R9 280 3GB GDDR5 PCIE - 66k
Proci hűtő: DeepCool GAMMAXX 300 - 6k
Ház: Zalmann ZM-Z9 U3 fekete - 19kEz összesen ~210k. Kérdés, hogy az adott videokártya meg a procihűtő befér-e a házba, illetve memóriából jót választottam?
Köszi!
Citromosh teafilter. Az ultimate.
-
DR|FTK|NG
veterán
i5 4440 Box ~53,5k
Gigabyte B85M-D3H ~ 20,5k
Gigabyte GTX 960 WF2 ~ 64,5kHa más bolt is szóba jöhet: PCX(CPU, Lap, VGA), Aqua(CPU, Lap, VGA)
-
Ármester
Szia!
Alaplap: Asrock B85M Pro4, Gigabyte B85M-D3H ~20k
CPU: i5-4440 ~54k
VGA: R9 280, GTX 960 60-70k
Össz: 134-144k
Prociból a sima és BOX verziót kell választani, nem OEM-et. Az S végű alacsonyabb fogyasztású, gyengített verzió, Az OEM-hez pedig csak a procit kapod, dobozt és hűtőt nem.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Bár kaptam már javaslatot, melyet ezúton is köszönök, de szeretnék kérni konkrét linket az alábbi hármasra, csak játékra lenne és ha lehet nem1 évre hanem egy kicsit tovább is használható legyen a legeslegújabb játékokkal. (egy fajta cpu-ból is pl. az iponon annyi féle van hogy nem tudom melyiket i5 4440-ből legalább három fajta)
Alaplap-CPU-VGAKeret maximálisan 130-140k
F.K.T.
-
Ármester
válasz geckowize #92906 üzenetére
Nincs baj az ATX lapokkal, csak általában az mATX (ahogyan te is mondod) olcsóbb 1-2k-val és általában az mATX elég is szokott lenni. Ha van keret akkor még ezt szoktuk ajánlani: Asrock H97 Fatal1ty Performance. Ez csúcs H97 lap. Ettől függetlenül lehet sima H97 Pro4-et vagy H97-H3H-t venni ha az ATX tetszik jobban.
Szerintem egyátalán nem hűtenek gyengébben mATX lapban az alkatrészek(#92914) Champ1on
V+100 SSD-je van, nem V300-as.
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
válasz DR|FTK|NG #92912 üzenetére
DR|FTK|NG:
Jó tanácsok, amiket megfogadok az alaplap és a vga. A tápra viszont megér plusz kétezret az egy évvel több garancia szerintem. A ram azért ez mert olcsóbb mint az 1600-as... Azért nem 2x4 hogy később bővíthető legyen ha kellene.
A procira rá kell kérdeznem hogy menne-e a biossal, magamnak nem tudom lefrissíteni, mert nincs hozzá proci (bár ha jobban belegondolok lehet találok a környéken).Champ1on: Köszi a megerősítést.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Champ1on
tag
válasz puszta123 #92913 üzenetére
A V300 nem ajánlott mert lassú, vagy ez még a régi vezérlős?
Ház: Fractal Design core 1500,2500,cooler master n200, zalmann z9 u3
4 GB os vga GTX 970 től éri meg de az ~120k. De ha nem zárkózol el a használttól akkor van már 80-90k-ért 970 vagy egy kicsit olcsóbban R9 290(Gigabyte wf3 vagy msi gaming) ~70k körül már kapsz ilyet. Bár én ezekhez már i5 4590+Gigabyte h97m-d3h párost raknék ~10-15k val drágább mint az i5 4440+b85.
Hosszabb távon jobb lehet a h97 mert akkor később mehet bele i7 4790 is.[ Szerkesztve ]
-
puszta123
tag
válasz Champ1on #92910 üzenetére
Köszi! SSD-m van, úgyhogy arra nem kell költsek, viszont házból mit ajánlasz? Nem akarok menőzni vele, elég a legegyszerűbb, csak vezesse el jól a meleget. Vramból elég a 3 giga hosszútávon, vagy előbb fog elavulni a kártya maga, minthogy szükséges lenne 4 GB? Processzor+alaplap hű társam lesz 5 évig szerinted?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz $p@rr0w #92909 üzenetére
Dehogy fogunk lebeszélni.
CPU: Ha tutira akarsz menni: i5 4440, ha van lehetőséged BIOS frissítésre: i5 4460
Lap: MSI B85I, de elvileg a B85M-ITX sem rossz.
RAM: Az 1600MHz-es is elég, és a 2×4GB jobban mutat.
VGA: Részemről inkább Giga WF2-es hűtésű legyen, ha nem sokkal drágább(mert az hőcsöves)
Táp: A Hexa+ is OK, olcsóbban ez jó választás: Be Quiet! System Power S7 300WA többi OK.
[ Szerkesztve ]
-
Champ1on
tag
válasz puszta123 #92908 üzenetére
Szia!
Proci: i5 4440 -51k
Alaplap: Asrock b85m pro 4 vagy Gigabyte b85m d3h -19k
Ram: 2x4 Gb Kington hyperx 1600mhz -17k
Hdd: wd 1tb ezex -16k
Ssd: Kingston hyperx fury 120gb -18k
Táp: van
Vga : MSI Gaming R9 280 vagy MSI Gaming GTX 960 -70k
Proci hűtő: DeepCool GAMMAXX 300 -5k
Össz: 197k -
$p@rr0w
őstag
Mi a véleményetek erről az összeállításról? Az ITX formátumról ne akarjatok lebeszélni légyszíves.
Asrock B85M-ITX alaplap 24 371 Ft
Intel Core i5-4460 processzor 50 145 Ft
Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FB/8 memória 15 856 Ft
Asus GTX750 Ti 2GB DDR5 GTX750TI-OC-2GD5 videokártya 45 808 Ft
Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó 20 066 Ft
FSP 400W HEXA+ tápegység 12 772 Ft
Cooler Master Elite 130 RC-130-KKN1 fekete számitógép ház 13 604 F[ Szerkesztve ]
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
puszta123
tag
Sziasztok, tanács kéne:
Főleg játék, magas minőségben, hosszútávra tervezek gépet venni (5 év kb).2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Táp: FSP Raider 80+ silver, 550W
SSD: Kingston SSDnow V+ 100, 96 GB, SATA
Monitor: LG, FHD
Egér, billentyűzet, hangfal, optikai meghajtó3. Milyen alkatrészre van szükséged?
Alaplap, processzor, videokártya, memória, HDD (1 TB), ház4. Mennyi a kereted rá?
180-200K5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontásban játszol?
FullHDEgyéb kérdések: nem most tervezem venni a gépet, inkább szeptemberben, szóval ha akkor jön ki valami újabb dolog, akkor arra is nyitott vagyok.
Köszönöm!
-
geckowize
őstag
Hello,
Intel Core i5-4590-hez nézek alaplapot és rákerestem a topicban, hogy milyen alaplappal ajánlottátok legtöbben, e kettő szerepelt a legtöbbször: a Giga H97M-D3H és az ASRock H97M Pro4.A kérdésem, hogy miért a mATX méretű változatot ajánljátok, és nem az ATX-eset? ASRocknál az ATX-es egy ezressel drágább aquaban, azzal szemezek, és az érdekelne, hogy a méretbeli különbségen kívül a gyakorlatban milyen eltérésekkel lehet számolni? ASRock weboldalán lévő összehasonlításból az jött ki, hogy papíron spdif és printer port van az ATX-esen, de minden másban ugyanaz.
Józan paraszti ésszel arra gondolok, hogy mivel kisebb helyre vannak tömörítve a részegységek, ezért jobban is melegednek mATX esetében, de ha ennyire ajánlgatjátok, akkor biztosan nincs így.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz lenny81 #92901 üzenetére
i5 4440, olcsóbban(félmegoldás, de a GTA5 ezen is eldöcög): i3 4130 ~ 32-51k
+Deepcool Gammaxx 200, Raijintek Aidos, Alpenföhn Sella, Deepcool Gammaxx 300, Alpenföhn Ben Nevis ~ 4-7k
Gigabyte B85M-D3H, esetleg Asus B85M-Gamer, olcsóbban(főleg i3 alá): Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V ~ 13-23k
2×4GB DDR3 RAM(1600MHz CL8/CL9/CL10 elég), pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 17k
GTX 750 Ti(pl Giga WF2 hűtős) ~ 42k
WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
Be Quiet! System Power S7 300W(45cm hosszú a CPU 12V-os áramkábele, nincsen PCI-E áramcsatlakozója), TT Munich 430, TT Hamburg 530 ~ 11-14k
CM N200, CM N300, Antex GX500, Xigmatek Alfar, esetleg Zalman Z9, Corsair Carbide 300R ~ 10-18k
Összesen: 138k-tól(187k-ig)[ Szerkesztve ]
-
lenny81
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 150 ezret szánnék egy új gépre. Intel-nvidia vonalon maradnék, plusz van egy 5.1-es hangfalrendszerem, azt szeretném rákötni. Játékra is használnám, a monitorom felbontása 1440x900. GTA V. azért döcögjön el rajta. Jó lenne egy üzletből(megbízható) összeválogatni, kerülném a saját kezű összerakást. Egyéb kritériumok nincsenek. Előre is köszönöm!
Monitor,egér,billentyűzetre nincs szükség.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Black Myth: Wukong
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 10600 / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Zalman Z1 + Gigabyte GA-P55A-UD3 + Intel i7 860 + Kingston HyperX DDR3 1866 MHz 16 GB stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600 / RTX 2080Ti 11GB / 32GB DDR4
- Fractal Design Node 202 Gaming ITX / Ryzen 5600 / 5700XT / SFX PSU / 32GB RAM