Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Hello!
Minél olcsóbban szeretnék irodai felhasználásra gépet összerakni. 3db kellene. Semmi extra dolog nem menne rajta, de azért a zökkenőmentes működés elvárt (böngészés, office, ilyesmik).
Két alternatívát néztem ki: Celeron G1840, vagy Athlon 5350, Micro ATX lap és ház, 4gb ram, stb stb. Melyik lenne életképesebb megoldás? Amennyiben jól tudom, a Celeron erősebb processzor, az 5350-es viszont erősebb multimédiában (ami nem feltétlenül szükséges, de attól még nem árt egy jó kis igp). Például HD filmek lejátszása hogy megy a Celeronon? Eléggé meg van nyirbálva ez a proci.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz membrandj #79880 üzenetére
Értem, jogos. Most még nehezen elképzelhető, hogy irodai munkához kevés lehet 4gb ram, de ezt gondoltam anno a 64mb-ra is.
Kérni fogok gépösszerakást, ilyen esetben a bios szívás az ő dolguk, nem? A 1820 és a 1840 gyakorlatilag egy árban van.
Egy ilyen Celeron hogy viszonyul egy régebbi Core 2 Duohoz? Pl E8400-hoz? Vagy a kisebbekhez, pl E5200, stb.? Az eredeti elképzelés használt gépek vásárlása lett volna, de ilyen árak mellett megér egy kis plusz kiadást egy új, modernebb gép. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Egy kérdés, ami most foglalkoztat :
Mire érdemes cserélnem a Gigabyte MA785G-UD3 + Phenom II X4 B45@3,6Ghz + 4gb ddr2 ram kombót, ami nem kerül sokba, nem gyengébb ennél és elég egy HD7850 mellé full hd-ra. Igazából nem érzem gyengének a Phenomot még ma se (életem üzlete volt anno 15 ezer Ft-ért), de lassan eljár az idő a motyó felett. Ramot se tudok bővíteni, mert a ddr2 drága. A Sata 3 se ártana az ssd-hez.
Intel Pentium G3440 értelmes alternatíva? Milyen alaplappal? i3 mennyivel erősebb a gyakorlatban? Benchmarkok nem érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz membrandj #79913 üzenetére
Az a bajom, hogy semmi szükségem erős gépre, így nem is szánok rá sok pénzt. Az idő 90%-a netezés, filmnézés, zenehallgatás, ritkán játszok, de akkor azért menjen a dolog.
Nevetségesnek tartom a mostani processzor árakat, közel 50 ezer Ft-ot sose adnék egy i5-ért, a 30 feletti i3 is drága szerintem. Nem használnám ki. Sajnos nincs igazi piaci verseny jelenleg. Persze, tudom, nem kell + hűtés, meg drága lap, mint egy FX esetében. Pont ezért nem tudom lecserélni régóta, mert most is elég a Phenom ereje, csak a lap öreg. Esetleg, ha cserélném egy am3+-os lapra, amin már van sata3 + ddr3 ramot bele. Ez viszont egy helyben toporgás lenne. És innen csak egy 8 magos FX lenne előrelépés.
Aurum 500-as tápom van.
ggbuffon1897: Igazából minőségi ugrásra nincs szükségem, csak a modernebb, hűvösebb, halkabb hardverek miatt gondolkodok el időnként. Sata3, usb3, ddr3.
Kicsit off: van-e megoldás a két monitoros használat során emelkedő vga órajelek állítására? "Downclockolni" kellene. A hang hdmi-n megy egy erősítőbe, miközben a monitor DVI-n van bekötve.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz ggbuffon1897 #79917 üzenetére
Van ssd-m, ez az egyik oka, amiért nem ártana a sata3.
Újítanék, kevés pénzből, illetve kérdés az is, mennyit kapnék a mostani cuccokért?
A keret annak függvénye, mennyivel lenne jobb az új gép. Mindenképpen új, számlás hardverek jöhetnek csak szóba. Szerintem várok még a dologgal, kiszolgál az öreg Phenom. Igaz nem eszik keveset így húzva, de had egyen. Az a baj, hogy anno nagyon olcsón jutottam hozzá egy akkor elég erősnek számító processzorhoz és ehhez viszonyítok.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz ggbuffon1897 #79919 üzenetére
Igen, talán az a legjobb, ha maradok a s.ggemen. Köszönöm a válaszokat, olcsón nem úszom meg, sokat nem adok a fejlesztésért, marad a gép. Túl jó ez a Phenom.
-
Osynho
addikt
válasz Tomi13 #79971 üzenetére
Így van, oprendszert érdemes telepíteni rá és pont attól lesz gyors a gép, hogy erre ír. És igen, egy idő után tönkremegy. Kb akkor, amikor már egyébként is kidobnád, mert egy sört nem ér. Ahogy bármi más is tönkremehet a gépedben. Intel 520-ast vettem 5 év garral. Szerintem ennyi idő múlva csak mosolyogni fogok ezen a hardveren.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz haladó #79983 üzenetére
Most jó középkategória, vagy minden max a cél? A kettő között van pár minimálbér.
A minden max egy teljesen felesleges vér pisti dolog a szememben, sok beállítás úgy eszi meg a hardvert, hogy max kikockázva látod meg a különbséget. Viszont, ha te MINDENT maxra akarsz tenni, akkor a legjobb hardvereket kell megvenni. Nézz szét csak a csúcskategóriás vga-k között, mennyiért mennek. Aztán ezeken gyorsan buksz jó sokat és veheted a következő csúcs vga-t és így tovább. A másik lehetőség az ésszerű kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz milan26 #80009 üzenetére
Bőven elég, ha tud kadenciahelyes lejátszást.
A 4K-ról szerintem sok szempontból értelmetlen is beszélni. A feljebb linkelt tv esetében meg pláne! 42" méretnél kb bele kell ülni a tv-be, hogy láss is valamit a 4K előnyéből. Ezt sok ember elfelejti. Az 50"-os "csak full hd" tv-met nézem 2m-ről és lehetne nagyobb. A másik, hogy sokan még a full hd-t se erőltetik. Megveszik a drága tv-t és még a virágboltból is trágya minőséget kölcsönöznek (ilyen hdd árak és gyors net mellett számomra érthetetlen). Szóval először a full hd-t kellene kihasználni szerintem.
membrandj: "Hát most nem kezdem el olvasgatni,de ez gyanúsan olcsó. Normál fhd 42 colos tv indul ~ 130-140-től. Újabb, minőségibb ~ 170k felett. Itt meg 210-ért uhd.."
A felbontás növelésétől még nem lesz jó egy uhd tv. Sokkal inkább vennék bevált, fullhd-s modellt, mint belépő uhd-set. Méginkább vennék nagyobbat. Az a baj, hogy a gyártók még egy rókabőrt lehúznak az lcd technológiáról, a nagyobb felbontást csodaszavakkal illetik, pofátlan árcédulával. Az emberek meg megveszik. Jöhetne már az oled. Bocsi az offért.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz membrandj #80072 üzenetére
Mi ebben a hülyeség? Sok mindennel lehet játszani, nem is erről volt szó. Én magas (nem full) részletességről beszéltem. 7870 szintjére húzott 7850-es se mindig tökéletes, a 750ti meg gyengébb. Bár nekem bőven elég, nem vagyok egy nagy gamer. Van aki meg sír, hogy az R9 290 nem elég.
-
Osynho
addikt
Miért nem veszel egy 4 magos Phenomot a mostani konfigodba? Annál jobban nem tudsz befektetni. Húzva bőven elég még mindig átlagos játékra, főleg, ha nem egy csúcs vga-t teszel mellé. Aprópénzért kapsz már ilyet. A maradék pénzből meg jobb vga + ram.
FX-hez ne vegyél olcsó lapot, mert gondok lehetnek a tápellátással.
-
Osynho
addikt
válasz membrandj #80175 üzenetére
Ez biztos így is van. Maradna a vga-ban, de gazdaságilag jobban jön ki, mintha a maradék %-ot kihajtaná a kártyából sok 10 ezer ft-ért. 60e alatt kap egy 280X-et, ami szerintem jó vétel, még, ha nem is használja ki teljesen. Vagy ott a 270, gtx760. Azokkal már el lehet játszogatni. A Phenomot érdemes megrángatni, van amelyikkel 3,8-4ghz is elérhető, persze azt már hűteni is kell.
Kíváncsi vagyok most már, mit mutatna az én gépem, kipróbálom ezt a játékot.
-
Osynho
addikt
válasz AeSDé Team #80349 üzenetére
Egyik se.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Én vergődtem nemrég a Phenom II X4 csere miatt, most vergődnék tovább.
Mi a helyzet egy tuningolt Intel Pentium G3258-al? 4-4,5ghz-en már kiválthatná a mostani procimat HD7850 mellett, nem? Ha jól látom, vannak hozzá olcsó tuningos lapok, konkrétan az Asus-ról olvastam, hogy a nem Z lapoknál is engedélyezi a túlhajtást. Ez megvan más gyártóknál is? Mit az ajánlott hozzá? 55 ezerből meglenne a lap + proci + 2x4gb ram. Szerintem nem hangzik rosszul.
Lehetséges-e egyszerre használni az igp-t és a diszkrét vga-t? Folyamatosan kiterjesztett asztalt vagyok kénytelen használni a hang miatt, ezért a vga emelt órajelen és magasabb ventilátor fordulaton megy. Az erősítő mehetne az alaplap kimenetére, a monitor pedig maradna a 7850-esen.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz membrandj #80807 üzenetére
Nem én voltam.
Teszteken, tuninggal verte az i3-asokat játékok alatt, ez szúrt szemet nekem.
Proci 17,5e, lap 15e, ram 22e. Ninja 3-am van, talán lehűtené.
Az okfejtésed egyértelmű, én csak a mostani procimból indulok ki, ami ugyan 4 szálas, amit ki is használnak a modern játékok, viszont magonkénti teljesítménye sehol sincs egy húzott haswell-hez képest, még ha egy ilyen herélt példányról van is szó. Egy i5 lenne az igazi, egyértelmű, de jelen esetben 8gb ram + lap + proci alig lenne több, mint egy i5 önmagában. Később persze lehetne i5-re is lépni, ha kellene. Teljesen rosszul gondolkozok?
-
Osynho
addikt
válasz membrandj #80809 üzenetére
Nem kell gyorsabbnak lennie, mint a Phenom X4. Fontosabb, hogy új, garanciális dolgokat szerezzek be, modernebb, hűvösebb legyen a gép (főleg terhelés nélkül), kellene a sata 3 az ssd miatt, jól jönne az usb3 is, valamint UEFI se lenne hátrány (most is szoptam a 3tb-os hdd-vel), a ram bővíthetősége is szempont, a ddr2 drága. Szóval kb ezekért cserélnék, illetve a jövőben lehetne tovább bővíteni a gépet, amit am2+ esetén nem igazán lehet megtenni.
Nem kell Z97-es lap a tuninghoz: [link]
"Garanciaidőn belül elhullana kb a lap."
Mitől?
Egy valag pénzt nem dobnék ki, és legalább az alapja meglenne egy későbbi i5 upgrade-nek is. Egyszerre nem szívesen vennék meg mindent egy i5 mellé, ezen az olcsó procin meg túl sokat nem fogok bukni, ha egyszer eladom.
Ha megoldható lenne az igp diszkrét vga melletti használata, az meg csúcs lenne!
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Zsiráfnyál #80851 üzenetére
Azért annyira nem drága a futár / posta. 4 alufelnit 4 ezerért hozattam el...
-
Osynho
addikt
Üdv!
Ismét teszek egy kísérletet szeretett, de már megöregedett konfigom leváltására (adataimnál látható). Ráébredtem, hogy kb 1 éve nem indítottam el játékot a gépen, így teljesen felesleges a 7850-es, még talán kaphatok érte valami pénzt. Az alaplapi integrált viszont elég öreg, valamint a konfig feleslegesen sokat fogyasztana. Akkor már váltanék modernebb hardverre. Alapvetően internetre és multimédiás feladatokra használom a gépet, de nem szeretnék akadásokat, belassulásokat. Egy tv (pontosabban erősítő és arra tv) és egy monitor van rákötve, kiterjesztett asztal, 2x1080p felbontás. Ezt kellene bírnia a cuccnak. Első körben FM2+-ra gondoltam, de mivel full hd játékra nem igazán alkalmasak ezek az igp-k, így elég lehet egy intel grafika is. A kérdésem, hogy jó döntés lenne-e egy i3-4170-es? Processzor erőben biztos, erősebb a húzott phenomnál, de a vga is elegendő lenne a 2 monitoros terhelésre? Milyen microATX lapot javasolnátok mellé? A többi hardver maradna, a Scythe 3 gondolom vígan vinné passzívban, így egy elég halk gépet tudnék összedobni. Cooler Master N200-as házba befér ez a hűtő, ugye? A ram mennyiségével bajban vagyok, mert szűkös az anyagi keret. :/ Tulajdonképpen most is elvagyok a 2x2gb-al, de a későbbi bővítés miatt talán az 1x4gb lenne a jó. Mennyire lassítja az igp-t a single channel?[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz DR|FTK|NG #92856 üzenetére
Csak azért gondoltam az i3-ra, mert ha később mégis vennék valami rendes vga-t játékhoz, nem árt a magasabb órajel + HT, ha jól gondolom. Esetleg photoshop, konvertálás, esetén is. Single channel memória nem fogja vissza az igp-t? A flash, 2 monitor, stb is menne neki? G3528 + tuning? De az akkor is csak 2 mag. :/
A motyóm elég részletesen le van írva az adatlapomon, ami maradna: Scythe Ninja 3, Intel SSD 520 120GB, WD Red 3TB, SB Audigy, Pioneer DVR-212DBK, FSP Aurum 500
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Champ1on #92858 üzenetére
Minél kevesebbet, de azt úgy, hogy megfeleljen a hardver.
Alaplap ~15e
4170 ~ 33e
3258 ~20e
3250 ~16e
ram ~ 9e
ház ~ 10eKb így.
A 34XX sorozatban az igp a fejlettebb?
Szóval akkor inkább intelt vegyek? A fent említett felhasználás során nem fogom érezni a 7850-es hiányát?
SyMbioTe: 1 monitoron játszok, de a 7850 is kezd kevés lenni, tehát egy 750-nel nem hiszem, hogy ellennék. Szerinted az i3 is kevés lenne? Inkább vegyek most egy olcsó procit, aztán ha meghülyülök, akkor vga mellé i5? :/ Olyat is olvastam, hogy egyes játékok el se indulnak már 2 maggal.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz SyMbioTe #92878 üzenetére
Ja, kocagémer vagyok ám, meg egyébként se adnék annyit egy vga-ért. 7850-el elvoltam, nem érdekelnek az olyan beállítások, amiket max nagyítóval látnék, de kétszer erősebb vga-t igényelnek. A mostani vga felhozatal nem jön be, sok az átnevezősdi, lényegi újdonság nincs. Olcsóbban, kisebb fogyasztással, 2D-ben passzív működéssel lenne érdekes egy középkategóriás kártya. Talán a következő generációban lesz ilyesmi, ha mégis játékra fejlesztenék..
Ejtsük a játékokat egyelőre. Marad a multimédiás felhasználás, egyszerre sok ablakos böngészés, több kijelzőn párhuzamosan, multitaskban több alkalmazással. Erre melyik processzor javasolt? A pentiumokban a vga is meg van kurtítva, továbbá egyéb utasításkészletek is le vannak tiltva. Ezek mennyire fognak hiányozni nekem? H81 chipset elég butus, érdemesebb a jövőt nézve jobbat venni? B85?
A Ninja 3-nak 1366, 1156, 775 kompatibilis a lefogatója. Jó ez 1150-re is? Szerk: elvileg igen, elvileg jó. 75mm
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Böngészés, multimédia, néha PS, néha játék.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Táp, vga, ssd, cpu hűtő.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, proci, ram, ház.
4. Mennyi a kereted rá?
Kb 100e.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Dell U2311H, fullHD.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nem vagyok fanboy, inkább újat néznék, ezek nem annyira drága komponensek.
Az itthoni asztali gépemet szeretném kicsit frissíteni, nem túl sok pénz ráfordításával. 4 magosított Phenom II, 8gb ddr3 ram, Radeon RX460 vga. Ryzen 5-re gondoltam, most a 4500-as 35e körül megkapható, az öreg Phenomhoz képest űrhajó lenne, gondolom. A játék nem elsődleges szempont, de ha úgy alakulna, az RX460-nál komolyabb kártya mellé is megfelelne, talán. 2x8gb ram a terv, B450-es alaplappal. Mennyire életképes ötlet így?
Plusz kérdés: Scythe Ninja3-am van, amihez ragaszkodok. Sajnos, ahogy rákerestem, azt találtam, hogy nem igazán kompatibilis az AM4-gyel. Rá lehet valahogy tenni? Illetve olyan micro-ATX házat tudnátok javasolni, amiben tuti elfér? 160 mm magas. Egy darkFlash DLM22 pl szpatikus lenne, esetleg valami hasonló, letisztult kinézetű házat ismertek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- HP nyomtatók
- Külpolitika
- Asszociációs játék. :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest