- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz biowiet #89498 üzenetére
Amire használni akarod a gépedet, oda a sok szál kell.
A 8 szál az igazi minimum. Ezt két fajta proci tudja FX-83xx vagy i7.Haswell Refresh i7-4790(K) az, aminek az AMD FX-8350 sem ellenfele.
Szóval egy jó H97/Z97 lap + i7-4790(K) + jó hűtő és a régi 2x8GB ram már ég és föld különbség a régi=jelenlegihez képest.
Kell még hozzá egy jó GTX960 és kész is vagy.SSD-dre kérdezz rá, mintha az a széria kehes lenne...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
titán
válasz biowiet #89498 üzenetére
Ezekre a legjobb a 2011v3 platform lenne: i7 5820k + X99 lap + DDR4. Ez egy kicsit (még további 100-150 euróval) több, mint egy i7, de a gép sokkal gyorsabb volna. Ráadásul jobban is hűthető/húzható a forrasztott kupak miatt (szemben a 1150 pasztás kupakjával).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
biowiet
csendes tag
Tiszteletem!
A tanácsotokat szeretném kérni... alaplap és processzor fejlesztés előtt állok.
Jelenleg egy Phenom 965BE fut egy Giga 790FXTA deszkában, kb. 5-6 éves konfig. 2x8 giga rammal, meg egy MSI N460GTX SE videókarival, 2db 1920x1080as monitorral (részletek a profilomban).
Mivel új hobbim a fotózás, sokat használom a Lightroomot, Photoshopot, AfterEffectet, a renderelés siralmasan lassú, szerkesztés közben meg-megáll gondolkozik. Ráadásul a mostani alaplap sata3 portja sem hozza az elvárt teljesítményt az 850EVO-val... se. Kevés is lesz hamarosan az a 2 ami jutott belőle a deszkára. Szóval a fő profil kép, video szerkesztés, de időről időre elkap egy-egy játékroham...
Pár napja bújom a fórumokat, reviewkat, odaáig eljutottam, hogy minden AMD meglehetősen xarul muzsikál a fent említett adobe termékekkel, tehát Intelre váltok, ez már biztos. Az is biztos, hogy nem akarok alaplapot cserélni a köv. 5-6 évben. Osztottam szoroztam, jelenleg a Z97 chipset a befutó, szeretek tuningolni is, és nyár vége felé tervezek valami rendes videokarit is venni. Most egy ZALMAN CNPS9900A hűti a procit, nem tudom, hogy az Inteles műanyag darabokkal amiket 5-6 éve adtak hozzá, azokkal fel tudom-e majd pattintani az 1150-es socketre? Ha nem, akkor egy hűtőre is szükségem lesz. Mondjuk a jelenlegi konfig tovább él majd egy másik házban, de abban elmenne gyárival is, ha a jelenlegit tudom használni. Nem sajnálom rá a pénzt, mint ahogy az egész akcióra sem, de feleslegesen sem költekeznék. Prociból a 4690K-val szemezek, a 4670K nem pár euróval lenne csak olcsóbb, az nem számít... az i7-el viszont szerintem túllőnék a célon... lényegesen drágább, de jobb is annyival, megéri költeni rá +100 eurót? Ezen is rágódok rendesen.
...de nem ez a legnagyobb dilemma, hanem a deszka!
[Ezek] közül próbálom kiválasztani a legjobb ár érték arányú lapot. Ami fontos, hogy sok (és megbízható) sata port legyen rajta, mert a jelenlegi 8 éppen csak elég (és bugosnak is tűnik főleg a két sata3). Adjatok tippet, legyetek szívesek, mert már elvesztem a sata expresszek meg a mindenféle M.2 (vagy csak egy fél?) portok között valahol a megosztott sata3 magasságában[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz kervantas #89494 üzenetére
Egyik se éri meg.
Arra az fx-re legalább egy 20-25k-s hűtő kell, talán az le tudja hűteni. Teljesítményben pl gta 5-nél még mindig erősebb a sima i5 is nála..200k-ból:
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18k
2x4GB ddr3 corsair Lp, kingston pnp ~ 23k
r9 280 mehet ~ 65k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
60GB ssd már nem éri meg, 18-ért van 120-as Kingston fury ssd 120GB ~ 18k
Cm n300 ~ 13k
Fsp hexa+ 500W, fsp raider 550 ~ 15-18k
~Ez is már ~ 220k.Amit te leírtál az önmagában 170k.
Gondoltad,hogy 30k-ba belefér a ram, hűtő, ház,táp, ssd?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Borisz76
veterán
válasz kervantas #89494 üzenetére
Javaslatom....:
SSD 256 GB-os ...mert oda érdemes telepíteni a játékokat is !
Gyorsabban töltődik be a game és / vagy a pályák !Én a WOT-al játszom és mikor még HDD-ről töltötte a játékot akkor a meccs kezdete előtt 10-15 mp-el tudtam csatlakozni a szerverhez.
SSD-vel olyan gyorsan betölt ,hogy 50 mp van a csata kezdetéig.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kervantas
aktív tag
Üdvözletem uraim!
Hamarosan esedékes a ballagás, és vele együtt a gép újítás is. Jelenleg egy laptopom van, de most egy normális PC-t szeretnék venni, tehát minden fog kelleni. Elsősorban játékra fog kelleni. A keret pedig körül 200K (esetleg kicsit több).
Eddig ezeket válogattam össze:Alaplap: GIGABYTE GA-990XA-UD3 (30K)
CPU: AMD FX-9370 4.40GHz (60K)
VGA: R9 280 (65K)
HDD: 1 TB 7200 rpm (15K)Most jönnek amikben a tanácsotok szeretném kérni:
RAM: kezdésnek 8 GB-val beérem, de hogy milyen márkát/típust vegyek azt nem tudom még
SSD: 60 GB max elég lenne, csak a rendszernek kéne.
Ház és hűtők: ?
Táp: fogalmam sincs, de az tuti, hogy nem ezen fogok spórolni (hallottam pár rémtörténetet)Szóval, ha a fenti kérdésekben tudnátok adni javaslatokat, annak igazán örülnék.
-
membrandj
nagyúr
válasz #53047296 #89475 üzenetére
960-al már bőven lehet játszani 1 monitoron.
Ezt inkább a vga-s topicban. Igazából az ára a fő meghatározó itt, mert hiába jobb pl egy asus strix egy giga hűtésnél, ha van köztük 10-15k különbség, akkor máris nem éri meg az asus.Hűtő szerintem elég, főleg, ha a kis fogyasztású 960-at választod és a procira is veszel hűtőt (írtam 2 típust is ugye ).
gabo91
Magyarán később, ha vennél vga-t, akkor játszanál is? Mert akkor OK, amit összeírtál.
A táp sima hexa 400 vagy hexa+ ?
Csak mert a sima hexa elv rövid kábeles,de amúgy nincs vele baj. Max veszel hozzá hosszabbítót, de fogalmam sincs fejből,hogy melyik kábele lesz rövid.
Ház: cm n300 minimum, ami jobb corsair 200R.Frederikk
Tehát monitor is kell és max 150? Ott úgy számolj,hogy a legolcsóbb értelmes , jó ips monitor ~ 33-35k+ hdmi kábel, ha nincs, tehát innentől max egy alap gép jön ki, amit tudsz majd később fejleszteni.Konkrétan ez:
Ahogy néztem, egy ilyen gép elég lenne neki:
-G3220 ~ 15k
-Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V, Gigabyte B85M-D3H, esetleg ASRock H81M-HDS, ASRock B85M Pro4 ~ 13-19k
-1×4GB RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 10-11k
-GTX 750 2GB(pl a Gigabyte féle) ~ 33k
-WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
-FSP Hexa+ 400, Thermaltake Munich 430, Thermaltake Hamburg 530 ~ 11-13k
-CM N300 ~ 11k
Összesen: 106-117k
Driftking írta neked össze.
Monitor:
LG 22MP55HQ-P ~ 33k + 2k hdmi kábel, ha nincs.Ha monitor még is van és több a keret, akkor i5-4440 és gtx 750 Ti 2GB-al vedd, a 8GB ram így se fog beleférni,de azt bármikor tudod bővíteni.. 10k még. Azt veheted 2-3 hónap múlva is, ha akkorra lesz pénzed megint.
Khelben
Szerintem abszolút nem érdemes már ezeket a 7-10 éves gépeket toldozni, foltozni. 775 széria kifutott már 2008-2009 környékén.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Khelben
nagyúr
válasz Zsivaagoo #89486 üzenetére
Értem, köszönöm, akkor módosítom eszerint a gépet.
Más: ismerősnek van egy régebbi gépe, Celeron E3200 + HD4670. Ezt kellene kicsit fejleszteni fillérekből. Amit elsőre aprón találtam neki, E8500 + HD4850, együtt kb. 10-12ezer Ft. Kérdés: mennyit érezne meg ebből a cseréből? Netezésre meg játékra használja, most csak elég régi játékok futnak neki, szeretne 1-2 évet előbbre lépni (esetleg ha van antik gépes topic, akkor annak linkét is szívesen veszem)
[ Szerkesztve ]
-
Frederikk
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #89489 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Itt van némi kiegészítés:
1. Mire fogod használni a gépet? Játék, azon belül Guild Wars 2.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most? Csak billentyűm és egerem van.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Kb. mindenre.
4. Mennyi a kereted rá? Nagyon maximum 120-150
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Nincs monitorom. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Frederikk #89487 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet? Játék, azon belül Guild Wars 2.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most? Fontos.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? A 2-esnek a párja.
4. Mennyi a kereted rá? Legolcsóbban.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?Ahogy néztem, egy ilyen gép elég lenne neki:
-G3220 ~ 15k
-Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V, Gigabyte B85M-D3H, esetleg ASRock H81M-HDS, ASRock B85M Pro4 ~ 13-19k
-1×4GB RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 10-11k
-GTX 750 2GB(pl a Gigabyte féle) ~ 33k
-WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
-FSP Hexa+ 400, Thermaltake Munich 430, Thermaltake Hamburg 530 ~ 11-13k
-CM N300 ~ 11k
Összesen: 106-117kHa tartósabb gépet akarsz:
-CPU: i5 4440 > ez tartósabb, mint egy i3(a Pentium-nál méginkább), i3 4130 > nem tartósabb, mint az i5, de ez is elég egy GTX 750 Ti mellé ~ 32-52k. De ezek mellé egy B85-ös lap illene(pl Gigabyte B85M-D3H ~ 19k)
-RAM: 2×4GB 1600MHz RAM(i3, i5 mellé): HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 19-22k
-VGA: GTX 750 Ti(pl Gigabyte WF2 ~ 42k) > i3, i5 mellé
-SSD: Játékoknál max a betöltésekkor számít, de sokat dob a gépen. Pl HyperX Fury 120GB ~ 18k
-Táp: TT Hamburg 530 ~ 13k
-jobb CPU hűtő(hűvösebb proci, kisebb zaj): Deepcool Gammaxx 200, Gammaxx 300, Raijintek Aidos ~ 4-6k[ Szerkesztve ]
-
Frederikk
csendes tag
Sziasztok!
Milyen gépet vegyek ami normálisan viszi a Guild Wars 2-t?
A lényeg az hogy legalább 30FPS-el de inkább 60-al vigye és ne legyen túl drága. -
-
Khelben
nagyúr
Üdv, nagyszülőknek raknék össze gépet. A felhasználás netezés, youtube, passziansz, + fotótárolás miatt nagy tárhely.
Asrock H81M-DGS R2.0
Pentium G3220
Kingston 1600 2x2GB
Kingston V300 60GB
HGST Deskstar 7K1000 1TB 7200rpmA tápjuk viszonylag új, 400W-os FSP. Milyen az összeállítás?
-
gabo91
aktív tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Netezni, HD filmeket nèzni. 19" monitor lenne rákötve illetve egy 42"-os tv
Kèsőbb majd vennèk videokártyát is.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
FSP hexa 400w tápegysèg, (wd green 2tb ès 3tb hdd)3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Alaplap, proci, ram, tágas jól szellőző! Ház, (videokártyát nem akarok egyenlőre) 1tb-os hdd.
4. Mennyim van rá?
120 körülNèzegettem itt, hogy miket ajánlotok.
Kinèztem pár dolgot.
I5-4440, wd blue 1tb EZEX, asrock b85m pro4, HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FK2/8Konkrètan ez a memória jó ahoz a laphoz? Mert nem találtam olyant ami a listában benne lenne...
Illetve az fsp400w -os tápegysèg így most elèg lenne 3hdd-vel? (Ha veszek videókártyát majd egyszer akkor cserèlem a tápegysèget, de most nem akarnám)
(SSD-t nem veszek most nincs rá, HDD viszont kell, a 2 illetve 3 tb-os fullon van, ) -
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Zsivaagoo #89477 üzenetére
folyamatos feszkógenerálás helyett hozzászólhatnál érdemben is a dolgokhoz
én leírtam a srácnak, h ahhoz h az fx-el megközelítse az i5-öt, ahhoz rántani kell, amihez normális lap, normális hűtő kell és egy csomó mellékes tényezővel együtt jár (ahogyan az inteles tuning is) ERGO árban nem biztos h olyan nagyon sokkal beljebb lesz, teljesítményben meg szintén nem valszeg tuninggal sem
nem kell adni az értetlent meg a megmondóembert, te is nagyon jól tudod h miről van szó. Jelen pillanatban nem jó vétel az AM3+ platform (valszeg nem is nagyon lesz az) ha tetszik ez neked ha nem..nekem is világ életemben AMD konfigjaim voltak, a szeptemberi váltáskor viszont nem nagyon volt kérdés h ár-érték arányban mivel járok jobban. Ez van, el kell fogadni..
-
senior tag
Rövid kérdés: lehetséges-e 60-70k-ból kihozni egy alap, netezős PC-t monitorral együtt? (ofc újonnan)
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Zsivaagoo
őstag
válasz ggbuffon1897 #89473 üzenetére
Kedves fórumtárs!
Kötözködés helyett talán nézd meg az adatlapomat, hogy milyen konfigjaim vannak.
Én aztán tudom, hogy milyen hűtés való AM3 , AM3+ és még FM2 CPU/APU-kra.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
törölt tag
válasz membrandj #89454 üzenetére
Szia membrandj!
Köszönöm a választ, egy pár kérdésem lenne még:
- Ha max egy képernyőn játszanék full HD-ban, akkor elég a 960, igaz (soha nem terveztem két fullHD képernyőn játszani, az egyik játék, a másik minden másra)?
- Ha igen, 960-as kártyák közül van valami, ami különösen javasolt, vagy ellenjavallt?
- Ház hűtése: elég-e neki a házhoz kapott két 120mm-es ventillátor, vagy érdemes rárakni még (előre mehet 200mm-ig beszívó, hátra mehet 140mm-es fújó és fentre mehet két 120-as fújó venti)?Előre is köszi!
Üdv,
eryona -
Grave_444
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #89466 üzenetére
Igen sok különbség van. Egyik topikban pont linkeltek tesztet, ahol a 9590 is gyengébb volt a Haswell I5-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz ggbuffon1897 #89469 üzenetére
"És akkor még arról nem is beszéltünk, h azért az fx-nél észnél kell lenni a tápválasztásnál, a házválasztásnál, h elég szellős legyen stbstbstb."
Mintha másnál nem kéne...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
ggbuffon1897
őstag
fx 6300 ~ 30k
+ hűtő h húzni tudd és kijöjjön belőle ami kikell h jöjjön ~ 10k
lap alá legolcsóbb 23k~ 63k
i5 4440 ~50k
asrock b85m pro4 / giga b85m d3h ~18-20k~ 68-70k
És akkor még arról nem is beszéltünk, h azért az fx-nél észnél kell lenni a tápválasztásnál, a házválasztásnál, h elég szellős legyen stbstbstb.
Teljesítményben játékok alatt igazából nem lesz számottevő, v szemmel észlelhető különbség bármennyire is savazzák az AMD-t, kivéve persze ha állandóan azt monitorozod, h 3-4 fps-el egyik többet csinál stb..
Én nagy AMD fan vagyok, szívem szerint legutóbb is őket választottam vna, de árban ha végigzongorázod, ahogy én tettem neked, olyan nagyot nem "nyersz", teljesítményben meg mégiscsak az Intelek alatt vannak.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Balathruin #89465 üzenetére
Érthetőbben fogalmazok:
Pasziánszban a Pentium sz@rrá veri az FX-et.
WOT-ra jobb a Pentium, mert a két magját gyorsan őröli.Minden másra már kell a 4 mag.
Egy értelmesen húzott FX-6300 megközelíti egy közepes i5 1 azaz egy szálas teljesítményét, ha az összes processzormag ki van használva kb. akkor vannak pariban. A "K"-s Haswell i5-öket azonban FX-6300-zal nem lehet utolérni sem 1 sem több szálas teljesítményben.-----------
Közgazdaságilag még bonyolultabb, azaz adott pénzből mit vegyek ? ....
-------------
Vörösmedve: azt azért írd már le a tisztesség kedvéért, hogy egy i5 elmegy a leghúgyabb, olcsó 15K-s Asrock tákolmánnyal i5-4440, de komoly i5 alá min 25-30K-s lapot vesz az értelmes ember.
FX-6300/83xx alá meg a megbízható lap 24K.
NA ENNYIT A MI OLCSÓRÓL!!!444!!!
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
Van különbség, de nem tudom mennyivel gyengébb az FX. Azt is számold bele, hogy FX-nél drágább lap és hűtés is kell + elavult.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Balathruin #89465 üzenetére
Mondjuk a GTA V-nél sok különbség van egy i5 4440 és egy fx-6300 között? Mert az fx azért jóval olcsóbb.
-
Balathruin
veterán
válasz IMIIKE1998 #89464 üzenetére
Programfüggő. Egy szálon a Pentium/i3 is erősebb, minden szállal és maggal i5 alatt van, húzva elérhető a szintje.
-
IMIIKE1998
őstag
Egy AMD Fx-6300-as proci az Intel vonalon melyikkel egyezik meg erősségben kb?
-
Teaway
veterán
-
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a memóriánál írt cl9 vagy cl10 jelzés mit takar?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz KlassziZsos #89459 üzenetére
i5 4440 ~50k
asrock b85m pro4 ~ 19-20k
2x4gb 1600mhz ram (Kingston HyperX Fury,Corsair LP (alacsony bordás) ~22k
Thermaltake Hamburg 530W (sirtec belsős, templomos "matricás" a jó belőle) ~13k / FSP Raider 550W ~18k
Cooler Master N300 ház ~11k
WD Blue 1 TB ~15k
Gtx 750Ti ~ 40k / esetleg használtan 7850, 7870 olcsóbban
Samsung Evo 850 Evo 120gb SSD ~20kez így 190k, esetleg komolyabb vga-t is nézhetsz a maradékból ha belefér (r9 280/gtx 760/gtx 960)
-
KlassziZsos
újonc
válasz ggbuffon1897 #89458 üzenetére
Igen azok megvannak. 24es monitorom van 1920x1080 felbontást bír.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz KlassziZsos #89457 üzenetére
monitor és további perifériák azért megvannak?
-
KlassziZsos
újonc
Sziasztok!
Általában filmezésre és játékra használnám a gépet, kb 200k ft lenne az új gépre, az intel i5 sorozatával szemezgettem, utána ajánlották ezt a fórumot. A régi gépemből semmit se szeretnék megtartani.
Köszönöm előre a segítségeteket.
-
membrandj
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #89455 üzenetére
Google-be beírod és kidobja. Oprendszer függő.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz #53047296 #89452 üzenetére
Lap: Nem ide lett kitalálva,de itx méretben ami olcsóbb lenne és elég, az ez:
ASROCK H97M-ITX/AC
Viszont ez alig olcsóbb.
Így maradjon a lap, hacsak nem tudod ezt az asrock h97-et olcsóbban beszerezni.
1k eltéréssel nem venném a h97-et,mivel itt felszereltségbe is azonosak kb.Proci : i5-4590 legyen vagy i7-4790, ha jól vettem ki, akkor inkább munkára kell,mint játékra.
Ram: Ok.
Vga: Nem éri meg és a munka programok többnyire az nvidiát favorizálják, illetve itx esetén fontos a hőleadás,fogyasztás, ezért inkább egy gtx 960.
HDD ok
SSD: Nem ok. v300 nem ajánlott már.
120GB kingston fury ssd ~ 20kHáz,táp: Ok.
Középső hdd keret nélkül 32 CM-es vga fér bele.
Hűtő: Deepcool gammaxx 300, cm hyper 212 evo ~6-10k.Ha viszont a 2DB full hd-n játszanál, akkor vga gtx 970 msi gaming, asus strix.
IMIIKE1998
Lapozófájl mekkora? Hibernálási mód kikapcsolva? ???Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
IMIIKE1998
őstag
A C/Windows/assembly mappát lehet törölni? Mert 1.5 Gigát foglal.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom gép vásárlásán, minden tanácsot szivesen fogadok!
Mire kell a gép?
Általános otthoni vasnak kell, kb a következőkre:
irodai szoftverek, excel makrózás, access
tervezek statisztikai és analitikai szoftvereket tanulni, gyakorolni -> ezeket el kell bírnia
játék: alapvetően RPG-k, kevés MMO, Sims
A prodigy házba beleszerettem, ezért mindenképpen mini ITX-et szeretnék, és mindenképpen szeretnék bele wifit.Milyen alkatrészem van?
Semmi nincs.Milyen alkatrészre van szükségem?
Mindenre, ami a házon belül van, lásd lent, amire gondoltam.
Proci hűtőre kéne nagyon tanács, illetve érdekelne vélemény arról, hogy erre érdemes-e/kell-e a házhoz járó két 12cm-es ventillátoron kívül bele másik a megfelelő hűtéshez.
Nem ragaszkodom az AMD alapú VGA-hoz, ha hasonló árban van jó nVidia, az is érdekel. A házba elvileg belefér szinte minden (29-30 centiig, 34 centi a belső mélysége).Mennyi a keret?
300 körül, de nem baj, ha minél inkább ez alatt marad, ár-érték arányra mennék leginkább.Milyen monitor?
Jelenleg 1000x1600-as monitorom van, kicsit később tervezek két darab fullHD-t beszerezni. Ezt kell meghajtani.Ezt raktam össze kb:
Típus Ár
Alaplap MSI Z87I AC 34000
Proci Intel Core i5-4460 55000
Proci hűtő ?? ??
Memória KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G 22000
VGA MSI R9 270X Gaming 2G ITX PCIE 59000
HDD WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 17000
SSD KINGSTON 60GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S3B7A/60G 19000
Optikai SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 4000
Ház BITFENIX Prodigy Fekete 22000
Táp FSP Raider 550 20000Előre is köszönöm!
-
fntastic
aktív tag
Nem is az fps-sel van a gond GTA V esetén, hanem azzal, hogy ha tele a VRAM onnantól szaggat. (miközben 60 fps-sel fut a játék) Csak ezt a tesztek nem emlegetik. Én tapasztalat(ok)ból mondom ezeket. És jól lett optimalizálva a játék igen, 960 4GB verzióval jól is megy.
-
Nagyon túllihegitek ezt a GTA V dolgot. Jól sikerült optimalizálni a játékot, ugyan még nem volt hozzá szerencsém, de Youtube alapján nem esik nehezére a GTX960-nak az fHD/Very High-Ultra beállítás:[link]
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
membrandj
nagyúr
válasz fntastic #89439 üzenetére
Erre megint csak azt tudom mondani,hogy aki komolyan akart gta-zni, az ne vegyen 60-70k-ért vga-t..
Ha viszont csak 60k-s vga fér bele, akkor nem rossz vétel a 960 egyáltalán. Nem hiszem,hogy lényegesen több fps-t kapnál egy 3GB-os 280-al.
Talán max akkor,ha az élsimítás és társait húzod, amik igénylik a vramot.Dinasti
i5-4590 ~ 55k
asrock h97 performance fatality ~ 28k
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
2x4GB ddr3 corsair LP, kingsto PNP ~ 24k
Gtx 970 msi gaming, asus strix ~ 110k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
120GB kington fury ssd ~ 20k
corsair 200R, 300R ~ 20-25k
Fsp raider 550 ~ 18k
~294-299k.
Drágábban:
i7-4790 ~ 90k.
Vga olcsóbb, szintén nem rossz, csak a házra kell figyelni, mert baromira hosszú:
Gigabyte gtx 970 G1 ~ 100k.
A corsair házakba befér, amiket írtam.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz citroam #89442 üzenetére
Így jó, de bele fogok kötni : Ezekből olcsóbban ki tudnád hozni a RAM-ot:
-2db 4GB 1600MHz CL10 Fury(piros)
-2db 4GB 1600MHz CL9 Savage
-2db 4GB 1600MHz CL10 Fury(fekete)
-2×4GB HyperX Fury 1600MHz CL10(fekete) > én ezt választanám -
membrandj
nagyúr
válasz Dinasti #89435 üzenetére
")értem ezalatt,hogy azt is teszik bele amit rendeltem)."
Hát az elég durva lenne, ha nem azt raknák bele, amit rendelsz.. Ahogy megkapnád észrevennéd szerintem..
300k-ból simán.
Ha van valamid , akkor írd le, illetve azt is,hogy mikor vennéd, mert nem az elkövetkező 1-3 hétbe, akkor felesleges már most tervezned.fntastic
Ultra és társaira meg a kártya lesz kevés.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz fntastic #89433 üzenetére
Nincs egy szinten a 280x a 970-el, közel se.
280x-et tuti nem vennék. Ott a sima 280 olcsóbban, ami lényegesen megbízhatóbb.
Ilyen r9 280, gtx 960 szintű kártyáknál nem lesz probléma 2 GB vram.. Túl van lihegve. Egy gtx 970 kell ahhoz,hogy 3-4 GB-t kihasználódjon, ami viszont önmagában 110k.Amúgy meg:
"Sziasztok!
Kellene egy új Intel/NVIDIA konfig. Keret 190k max."citroam
Maradhat, kéket is nézhetsz. 1600 mhz-es, KIT legyen.[ Szerkesztve ]
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok! Tudna valaki 1 megbizható boltot Pest környékén ahol megbízható emberek rakják össze a gépet? )értem ezalatt,hogy azt is teszik bele amit rendeltem).
A másik része meg a kérdésemnek,hogy ha kompromisszum nélkül szeretnék 1-2 évig játszani 300k körüli összegből lehetséges e ez? -
membrandj
nagyúr
válasz mavrick #89429 üzenetére
Mármint van tápod? Milyen?
Nem a gyári cm csoda , ugye?fntastic
Nyilván jó lenne gtx 970, 980,de ekkora keretből ez jön ki.citroam
[link]
Itt kicseréled:
i5-4440 + asrock b85m pro4-re, a vga-t pedig gigabyte gtx 750 Ti 2GB-ra és kész vagy.Többin NE változtass, remélem menni fog.
Ha sok, akkor 1x4GB rammal kezded és jövő hónapba bővíted.[ Szerkesztve ]
-
citroam
csendes tag
Azért raktam bele nagyobb procit, hogy erősebb legyen, de látom így viszont nem elég hatékony...!
Csak konfig kellene+ház, monitor van fullHD LED 24" LG.
Egy olyan gépet szeretnék amir nem kell évente költeni, stabil,megbízható, a max keret 180 ezer.
( SSD nem kell.)
Filmezésre, netezésre, játszani ritkán játszok( ezért gondoltam egy erősebb procira,gyengébb VGA-ra),Intel és nvidia párti vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz mavrick #89427 üzenetére
Én a házat lecserélném, de kérdezd meg a házas topicban is.
CPU: i5 4440
Lap: Gigabyte B85M-D3H
RAM: 2×4GB 1600MHz RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix
VGA: GTX 960(pl Gigabyte WF2, Gigabyte Gaming G1)
Táp: FSP Raider 550(80+ Bronz), FSP Raider S 550(80+ Silver), XFX TS 550(80+ Bronz 21k, 80+ Gold 28k > csak a bronzos éri meg)
Ház(ha le kell cserélni): Zalman Z9(sima/U3/Plus), Zalman Z11 Neo, Corsair Carbide 200R, Fractal Design Core 2500Tápot nem írtál(lehet, nem véletlenül ), ezért írtam párat.
-
mavrick
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy új Intel/NVIDIA konfig. Keret 190k max.1. Mire fogod használni a gépet?
Elsősorban játékra (GTA 5, Elite: Dangerous, Lineage2), másodsorba film és sorozat nézésre2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
1.Kingstone SSD 120Gb
2.WD Blue 1Tb 7200rpm, Sata 3 merevlemez
3. CoolerMaster Elite 431+ számítógépház
4. Monitor: Philips 197EL
5. Microsoft Wireless Keyboard 3000 + Mouse 50003. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap+Processzor+Memória+Videokártya+RamSegítséget előre is köszönöm
-
membrandj
nagyúr
válasz citroam #89421 üzenetére
i5-4440+ asrock b85m pro4 és 750 Ti 2GB lényegesen erősebb. Felejtsd már el ezeket a legdrágább i5 procikat..
Nem véletlen nem írtuk, ekkora keretből..Andrsaint
Valószínűleg olyan progit használ, amihez cuda magos nvidia vga kellett volna vagy a programban nincs beállítva a gpu gyorsítás.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
válasz citroam #89421 üzenetére
A GTX750 nem épp játékra van. Prociból elég a 4440, és akkor belefér a GTX750Ti 2GB.
De jobban jársz, ha tisztázunk valamit:-Mire kell a gép (jelenleg olyat raktál össze, ami irodai felhasználásra, netezni, filmezni sok, játékra elég kevés)?
-Mennyi a kereted rá (a nagyon maximumot írd, amit szánnál rá)?
-Mi kell a gépen kívül (pl. monitor van-e? Ha igen, milyen?)?-Miért nem tetszik a fentebb összeállított ajánlat (komolyan)?
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Andrsaint
csendes tag
Sziasztok! Gépösszerakás után van az ismerősöm Msi R9 270 és i5 4570 afterburnerrel monitorozzuk a teljesítményt, és főleg animációra lenne használva. Adobe programokkal, viszont az eredmény alapján szinte csak a processzor dolgozik....erre tudtok valami megoldást?
-
válasz citroam #89417 üzenetére
Ha mindenképp előre összerakott gépet akarsz, akkor vedd meg DR|FTK|NG által ajánlott konfigot iPon-ban vagy PCX-ben, és kérd a gépösszerakást, így egyben hozhatod el összepakolva a cuccost, lényegesen nagyobb teljesítményt és megbízható alkatrészeket kapva ugyanannyiért. Az aláhúzott részen van a hangsúly.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz citroam #89414 üzenetére
Nagyon-nagyon nem jó.
Ez jobb:
-i5 4440
-Gigabyte B85M-D3H(lehetőleg rev 1.0/1.1/1.2)
-GTX 750 Ti, GTX 960, Hamburg-hoz: R9 280
-2×4GB 1600MHz RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix
-WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX)
+SSD(nem kötelező, de jól jöhet): HyperX Fury 120GB, HyperX 3K 120GB, Intel 530 120GB(5 év gar)
-FSP Hexa+ 400, Thermaltake Munich 430, Thermaltake Hamburg 530
-CM N300, Fractal Design Core 2500Baj azzal a géppel:
-A lap elmegy egy netezős gépben
-CPU nem éri meg az árát
-RAM típusa kb ismeretlen
-Toshiba HDD-t én nem vennék
-Az R7 260X-ek között nagyon sok hibás darab van
-ház gagyi
-Táp: lehet jó is, de nem hiszem(pl Elite Power, de főleg ez rossz: Thermal Master 500 > ez nem CM, csak úgy hirdetik, de ritkagagyi)[ Szerkesztve ]
-
citroam
csendes tag
Helo!
Egy belvárosi boltban árulják 178990 Ft-ért, megéri megvenni?
Alaplap: ASUS H81M-E
Processzor: Intel Core i5-4670 QuadCore 3.4GHz
Memória Kingston 8GB (2x4GB) 1600MHz
HDD: Toshiba 1 TB 7200 prm 32MB
VGA: Gigabyte AMD Radeon R7 260X 2GB GDDR5
Ház:Evolveo K4
Táp Cooler Master 500W
[ Szerkesztve ]
-
válasz hadres #89411 üzenetére
Ramból ha mindenképp Corsair-t akarsz, akkor Corsair LP 2x4GB 1600/CL9 (azért LP, mert ez alacsonyabb, elfér mellé bármilyen CPU hűtő a későbbiekben), vagy HyperX Fury 2x4 1600/CL10, vagy Crucial Ballistix Sport 2x4 1600/CL9, ha megveszed a 8 gigát, akkor KIT (készlet) legyen, ha spórolni akarsz, akkor először vegyél négyet (egy modul).
Tápból drágább: FSP Raider S 550, olcsóbban Thermaltake Hamburg 530 (TR2-530AH2NSW, olvasd el, ha ez lesz: [link])
Ház: Cooler Master N200 (mATX), N300 (ATX), ezek "olcsók". Drágábban Fractal Design Core 2500 (ATX), Core 1500 (mATX), még drágábban Corsair 200R/300R. Ha egyik sem tetszik, akkor válassz párat, ami tetszik, írd be ide vagy a "Milyen házat vegyek" topikba, és megmondják melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz IMIIKE1998 #89408 üzenetére
Akkor nézd végig egyesével a Windows mappában lévő könvytárakat, file-okat, hogy melyik foglal sokat. Ja, és remélem, nem Intézőben csinálod mindezt. Irány a jó öreg Total Commander, aztán Beállítások » Általános beállítások » Képernyő » Látszik a rejtett/system file
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz hadres #89406 üzenetére
Akkor bőven elég az i5-4440 is, és így GPU-ból inkább GTX 750 Ti legyen. SSD mindenképp kell, én 120 gigás, 5 év garis Intel 530-at javasolnék, vagy ha a legolcsóbb kell, akkor ADATA SP600 64GB.
A többit már megírta Driftking kolléga.
-
hadres
újonc
Netezés,,filmezés meg pár játékra ( azért gondoltam a GTX 750-re elég az,+ i5 4590 vagy i5 4690, ramból meg corsair!)
Igazad van ,hogy a vásárlás előtt pár nappal kellene ide írnom, de szerettem volna az( általam össze írt paraméterű konfigról kikérni a véleményeket), de mivel nem lett jó , ezért kértem ,hogy valaki aki jártas az összedobhatna nekem egyet.
-
vond
MODERÁTOR
válasz hadres #89404 üzenetére
Egyáltalán mire kell a gép? Játék, munka, netezés, filmnézés, stb.
Ez alapján kellene összerakni.Jobb lett volna, ha egyből az összefoglalóban található kérdésekre válaszolsz.
Nyárig meg még nagyon sok dolog változhat. Jobban tennéd, ha a vásárlás előtt pár nappal jönnél vissza.
[ Szerkesztve ]
-
hadres
újonc
válasz DR|FTK|NG #89401 üzenetére
Mint már írtam , nem értek ,hogy mit mivel érdmes összerakni, eddig ismerőseim véleményére támaszkodtam .
Azért írtam max 190k ,mivel én nem értek hozzá és 196k lett nálam a vége, azthittem egy hozzáértő kicsit kevesebbre tudná kihozni a végösszeget!Ismerősömnek Gigabyte B85M-D3H lap + i5 4690 ( normálisan hasít neki...).
Corsair-nak elvileg jobb az időzítése...(Corsair Vengeance az 9-9-9-24-et nyom 1,5volton 1600MHz-en)
Egy végleges konfigot összeállitanál nekem,hogy konkrétan miből melyiket ( VGA-ból elég a GTX750 , prociból i5 4590) egy jó kis házzal együtt!
köszi előre is
-
vond
MODERÁTOR
válasz IMIIKE1998 #89402 üzenetére
Az a 37 giga nagyon sok. Az én 3 éves Win7-em pillanatnyilag ~18 GB.
Windows/Temp mappába nézz be és törölj pár nagyobb és régebbi dolgot, amitől legalább egy kis levegőhöz jutsz. Plusz rá kellene nézni a már említett lapozó- és hibernációs file-okra is. Aztán feltehetnél valami cleaner progit is, hogy kiszűrd a felesleges dolgokat (Your Uninstaller, CCleaner, stb.). Users mappa is meg tud telni szépen, azt is nézd át.
A Windows frissítéseket meg ki lehet kapcsolni, vagy át lehet állítani kézi frissítésre, ha nem szeretnéd, hogy automatikus frissítgessen.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz membrandj #89393 üzenetére
http://m.prohardver.hu/dl/upc/2015-04/17/507724_n8zh9n5s9a2t2n8g_winn.jpg
Írták a másik topicban, hogy a windows mappából ne, de a többiből törölhetek. Csak az a baj, hogy maga a windows mappa már elvisz 37 Gigát. És az a fura, hogy letöröltem valamit, erre egyre kevesebb a hely. Ráadásul folyamatosan frissítgeti magát a windows kikapcsolódás után :/ -
DR|FTK|NG
veterán
válasz hadres #89400 üzenetére
Akkor gyere vissza nyáron.
Maximum 190k: Amit Te raktál össze, az ~196k...
RAM: Crucial Ballastix? Vengeance KIT: 2db(vagy több) van egymás mellett egy csomagban. Green: zöld színű. Én Vengeance-ből LP-t választanék, de én nem vennék Corsair-t.
Lap: ASRock H97M Pro4, Gigabyte H97M-D3H, ASRock H97 Fatal1ty Performance/Killer, Asus H97M-Plus, MSI H97(Z97, ha olcsóbb) Gaming 3, Gigabyte H97-Gaming 3
Inkább i5 4440+B85+R9 280/GTX 960 legyen, mint i5 4590+H97+GTX 750 Ti, ha játékra kell.
Táp: Én meg jókat hallottam a HKC tápokról... Valami olyat, mondtak, hogy ideálisak papírnehezéknek.
Kitől/kiktől hallottál jókat? 15,5k a CTG-550, egy kicsit többért van FSP Raider 550, ami osztatlan 12V-os ággal rendelkezik. A Chieftec-ek mostanában nem tartoznak a best-buy kategóriába.Ház: A CM Elite Knight 350 a jó szellőzéssel köszönőviszonyban sincen.Az N300 a #33-as. A Core 2500 más tészta, de abban sem tudsz sütni, elég lesz a gépedhez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen routert?
- Bluetooth hangszórók
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen autót vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Asztali PC (Ryzen 5-5600G)
- GAMER PC! Ryzen 5600G / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 500w!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Ryzen 3600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 250GB SSD / 1TB HDD / 600w! BeszámítOK
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!