-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz nwnwnw #183199 üzenetére
Jól összeszedted ahogyan kell
SSD-ből tudsz spórolni ha a WD SN570-et választod 27k-ért.
Lapból inkább használtan keresnék jobb B450 B550-et 30k-ért.Ahogy írod a PCI-E 3.0 bőven elég mindenre is ahol ki van használva a huzalozás.
Használt 6750XT / 6700XT és elég lesz mindenre.
Táp: Ki fogja szolgálni a 3 éves seasonic, nem kell cserélni.
Ház: [darkFlash Leo] 12k[ Szerkesztve ]
-
nwnwnw
csendes tag
Sziasztok!
1080p játékra szeretnék összeállítani gépet ismerősnek. A legmagasabb igényű játéka a Rust. Szeretne bele 32 GB RAMot (16 nem elég Rust + soktabos böngészőhöz) és 1 TB SSD-t. Perifériái vannak és tápegysége is, egy kb. 3 éves Seasonic B12 BC-550. A kerete kb. 250 ezer forint.
A következő konfigot néztem ki:
- ASRock A520M-HVS (26k)
- Ryzen 5 5600 BOX (40k)
- G.Skill Aegis 32GB 3200MHz CL16 KIT (24k)
- Samsung 980 1TB M.2 PCIe Gen3 (32k)
- használt 6700 XT vagy 6750 XT (90-120k ahogy látom)
- gépház majd pár hónap múlva, bekapcsolásra van csavarhúzója ¯\_(ツ)_/¯A leggyengébb láncszem az alaplap, de úgy látom, mindene megvan, ami kell. A kinézett GPU-k pedig 16 sávosak, ezért elég nekik a Gen 3 (csak arra kell figyelni, nehogy nagyon alább adja, mert a 6650 XT már 8 sávos).
A tápegység minőségének nem mentem nagyon utána, de a Seasonic jó név és a tápegységes topicban pont ez a típus ajánlott. AMD ajánlás szerint nem elég nagy a GPU-khoz, de összeadogatva a rendszert úgy látom, elférne hozzá még egy 6800 XT is (papíron peak 65W CPU + 300W GPU a 12 voltos ág 68%-át használná ki, overclocking nem játszik).
Mit gondoltok? Van valami, ami felett elsiklottam?
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183197 üzenetére
+1
Eszméletlen mi pénzekért mennek a B550 lapok.
De pont a héten frissítettem biost Gigabyte B450M-K n hogy a 2600X proci csere lehetséges legyen 5600-ra.
Meglepődtem, hogy a Resizebar és az AMD SAM szintén elérhetővé vált a B450 lapokon.Így a B450-et is ajánlanám, jobb példányokat.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Highground #183195 üzenetére
Nemigen van egyéb racionális alternatíva, mint amit a procis topikban is ajánlottak. Ha sikerül valami nagyon jó ajánlatot találni, akkor esetleg 10gen i5-i7, de az árban feljebb lesz, és nem sokkal vagy vele előbbre (sőt). AMD-nél ráadásul később még van benne némi upgrade poenciál, ha később eléd ugrik egy kihagyhatatlan ajánlat 5700X/5800X, vagy esetleg valami X3D procival.
Lapból én preferálnám a B550-eseket, de tudom, hogy árban van különbség a kettő között...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
4264adam
veterán
válasz Highground #183195 üzenetére
Intel oldalon semmi.
Használtan keresném ezeket:
B450-550 alaplap használtan: 35k
Proci: [AMD Ryzen 5 5600 6-Core 3.5GHz] 41k új Alza
Ram: [Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz ] 28k új Alza
Össz: 104k -
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Az profilomban szereplő konfigot szeretném egy kicsit felfejleszteni. Már annak idején is mondták, hogy bottleneckes lesz a 1070 a procival, de akkor sem volt rá nagyobb keret.
Jelenleg viszont már kezd nagyon érződni, hogy öregecske (és nem túl jó) ez a proci. Ugye ebben a chipsetben már feljebb nem tudok menni, úgyhogy egy teljesen más alaplap+proci+memória kombót tennék a vga alá. Anyagilag nincs jelenleg keret arra, hogy 2-300 ezret költsek erre a gépre, így a vga és tsai mindenképpen maradnak (egyenlőre).
Kb. 100ezret szánnék a projectre. Használt félkonfigot vennék, de mivel nagyon kiestem a PC világból az utóbbi 5-10 évben, így nem tudom mit érdemes venni. Mondjuk ezt az FX konfigot nem nehéz überelni, szinte bármi felülmúlja ami az utóbbi 5-10 évben jött ki (gondolom)
Annyi lenne az elvárás, hogy nyilván ezt a 1070-et teljesen kiszolgálja és ha az elkövetkező 1-2 évben futja, akkor majd veszek bele egy jobb vga-t is, amit szintén tudjon hajtani. 1440p gamingre kellene, de nem kell az összes fps! Elvagyok 30-40-50 fps-en is! Szóval egy olyan konfigra gondoltam, ami kiszolgál jelenleg (jóval jobb mint ez az FX8350), és a jövőbeni vga fejlesztés mellett is tartható.
A táp szerintem még elég kellene, hogy legyen. Tekintve, hogy ez az FX sokat eszik eleve.
Ti mit vennétek a mai használt piacon, ami kijön +alaplap+memória kombóban 100 ezer körül?
Én teljesen el vagyok veszve az új AMD és i5-i7 világban Konkrétan lövésem sincs a sok közül mit érdemes. Főleg ebben az (majdnem budget) árkategóriában.Semmilyen tuning meg OC nem lesz! Öreges, lusta gaming, hetente egyszer-kétszer hétvégén! A többi alapot (youtube, böngészés, filmnézés) a jelenlegi is "simán" tudja
Köszönöm a segítséget!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Ellia
addikt
válasz parandroid #183190 üzenetére
Leginkább PS és Adobe Premier Pro - gyakorlatilag szerintem minimális különbségek lehetnek a két kártya között munkában, de valószínűleg nvidia lesz.
Köszönöm az észrevételeket
-
parandroid
félisten
válasz Redcaster #183189 üzenetére
Nem. A 13-14 gen intel procik épp a saját nyomorukkal vannak elfoglalva, az Intel nem győzi cserélni őket a hibás tervezésből adódó degradáció miatt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz Ellia #183187 üzenetére
Alaplap, proci, gyakorlatilag ok, memória adott (ha csere lesz, én gyorsabb mdulokat vennék majd, kisebb CL értékkel), hűtő szerintem túlzás, de fasza, és jól is néz ki. Esetleg ebből is mehet be quiet!. Tápból inkább FSP-t javasolnék: FSP VITA GM 850W, vagy be quiet!-et (ha már a ház is az): be quiet! System Power 10 850W. VGA-ból jó lenne tudni, hogy a videóvágáshoz mi jobb, elképzelhető, hogy itt az nvidia előnyben van az architektúra miatt, de ehhez tudni kéne, pontosan milyen programot használ, és az mit preferál. SSD-ből megfontolandó a 4TB, ugyanannyiba kerül, mint a 2x2, és marad egy hely a későbbi bővítésre (tárhely sosem elég). Én rendszernek is inkább egy gyorsabb SSD-t vennék, és inkább 1TB-ost, pl 990 Pro. Ezen a szinten az a 10e már nem oszt, nem szoroz. A ház az szuper, nekem is ilyen van.
p
-
Redcaster
őstag
válasz parandroid #183185 üzenetére
Köszönöm
CPU-ból hasonló Intelt tudnál ajánlani? -
dannyl
addikt
válasz parandroid #183182 üzenetére
Pont ezt kezdtem el én is.
SSD most bluechip-nél 17.590
Házból Zalman T7 2 ventis szintén bluechip-nél 13.722
Viszont az az alaplap egy hűtetlen VRM-es, elég gagyesz darab. Hasonló áron inkább: asus prime b550M-A, gigabyte B550M DS3H. De a best of the best foramax: asus tuf gaming b550m-e 37.890, ez azért egy erős alap lenne. Vagy egy ASRock B550 Phantom gaming 4, ez már ATX, 38k-ért -
Ellia
addikt
Sziasztok! Sógornak szeretnénk munkára otthoni használatra egy gépet (videóvágás) amivel pár évig gond nélkül kihúzza.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
80% munka (videóvágás), maradék játék
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
4x32 gb memória (ddr5 4800 mhz).
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Memórián kívül mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
Nyitott a vége de szeretném, ha 1 millióba beleférne.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
4K, G-sync.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nincs elköteleződés, nem baj, ha karácsonyfaként világít minden, új, bolti alkatrészek.Ez lenne a jelenlegi elképzelés, amire szívesen fogadom a kritikát, tanácsot:
Alaplap: ASUS PRIME X670-P WIFI Alaplap
Processzor: Ryzen 9 9950x
Processzor hűtő: Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX XT
VGA: Radeon 7900xt vagy 4070 TI SUPER (a 16gb vram és az ár miatt inkább húznék a radeon felé).
Memória: 4x32 gb 4800 mhz (ez ugye adott, inkább hajlanék 2x64-es modulra a sebesség miatt, de ezt a legkönnyebb később cserélni).
Táp: Thermaltake Toughpower Grand RGB Sync Edition 850W 80 PLUS Gold
Ház: be quiet! Pure Base 500DX (ez tetszett meg sógornak, szerintem ok)
ssd1: (rendszer és programoknak): Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2
ssd2: (adatok mozgatására) 2x Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2Előre is köszi!
-
parandroid
félisten
válasz Micsurin #183184 üzenetére
Mivel így is túlléptük a keretet, és kizárólag újban gondolkodik, így én meg inkább azt tanácsolnám, hogy használtan vegyen egy RX 6600-at 60-70e között, az is bőven elég lesz a kölyköknek eleinte fHD-ben. És akkor még majdnem bele is fért a keretbe.
p
-
parandroid
félisten
válasz Redcaster #183183 üzenetére
Alaplap: MSI B650 GAMING PLUS WIFI 75e
Processzor: AMD Ryzen 7 9700X 145e
Hűtő: be quiet! Dark Rock 5 30e
Memória: G.SKILL Flare X5 32GB 50e
SSD: WD Black SN770 1TB 31e
Táp: FSP VITA GM 850W 50e
VGA: RTX 4070 Super 300-350eMinden komponensből van alternatíva, ha egy helyről akarsz vásárolni, és ez-az esetleg valahol nem kapható, vagy jóval drágább, de kiindulásnak kb így nézne ki a dolog.
p
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183182 üzenetére
Várnék a helyében +1 fizut és használt 6700XT. Akkor már eljátszogatós konfig lenne.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Redcaster
őstag
válasz parandroid #183178 üzenetére
dannyl, parandroid
Köszönöm a gyors választ ettől tartottam a leginkább
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Elsősorban singleplayer játékok, náha multiplayer, pl Overwatch, Marvel Rivals, COD.Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A gápházam egy CORSAIR Carbide Series 200R, ezt megtartanám.Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépházon belül mindenre.Mennyi a kereted rá?
Ez fogós kérdés... A mostani konfigomat is úgy építettem, hogy 1-2 havonta vettem meg a drágább hardvereket (CPU és VGA). Szóval úgy mondanám, hogy ezeknek darabjára olyan 150-200-am lenne. Nem vagyok otthon a mai árakban, nem tudom mennyire reális ez.Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Dupla monitor, egy 60 HDMI-vel és egy 144 Hz-es Display porttal és HDMI-vel, Freesync-el (ez a fő monitor), mindekettő fullHD-s.Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Csak NVidia jöhet szóba, újonnan vásárolnék.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz hramon94 #183176 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem, mibe kerülne most valami, ami a most kapható legolcsób, de már használható komponenseket tartalmazza:
Alaplap: ASUS PRIME B550M-K 35e
Processzor: AMD Ryzen 5 5600 35e
Hűtő: gyári, dobozos (nagyon hülye ötlet, meg jó hangos lesz, de technikailag működik)
Memória: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz 13e
SSD: Western Digital Blue SN580 500GB M.2 19e
Táp: Corsair CX550 550W 80 PLUS Bronze 23e
Ház: Deepcool MATREXX 40 23e (olcsóbban csak venti nélkül van, máredig a géphez kelleni fog elöl-hátul legalább 1-1)Ez így 143e Ft (ha sikerül mindent ennyiért beszerezni, egy helyen), kell még egy VGA, amiből ha új kell, akkor a Radeon RX 6600 az ajánlott belépő, pl egy PowerColor Fighter, de már az is 100e Ft (jól elszálltak az árak...).
+ billentyűzet, egér, monitor tetszés szerint...
p
-
tlala
addikt
válasz parandroid #183149 üzenetére
Köszi!
-
dannyl
addikt
Mai játékok ennyi pénzből esélytelen. Vagyis ezt nézzétek meg:
[link] Van, benne egy linkelt videó, hogy mire lehet számítani. Egy GTA5 még okés, Cyberpunk szerintem játszhatatlan.
Ehhez még kell egy táp: Seasonic B12 BC-550 80 PLUS Bronze 22k
Ha nagyon kell spórolni, lehet 512-es SSD az 1TB helyett: Western Digital Blue SN580 M.2 500 GB 18k -
-
parandroid
félisten
Sajnos nem fogunk tudni új, komplett gépet ajánlani játékra 200e Ft körül. Létezik olyan, amit így árulnak, de az minden, csak nem ajánlott.
Használtan meg lehetne oldani, de úgy is csak komoly kompromisszumokkal, és VGA-t mindenképpen használtan kellene hozzá szerezni. Egy játékra használható, belépő szintű VGA újan 90e Ft körül van (használtan ugyanez 60-70 között, de kifutott, már nem árult megoldások ennél sokkal olcsóbban is vannak, akár a 25-40e-s ársávban).
p
-
parandroid
félisten
válasz Redcaster #183175 üzenetére
"A kérdésem, hogy ez az alaplap mit bírhat még el? "
Semmi használhatót. Egy 7gen i7 a max, amit bele tudsz tenni, és az is már nyolcéves lenne. Ezt a gépet egyben próbáld eladni, nem szabad már hozzányúlni, hacsak nincs otthon elfekvőben valami ledobott hardver itt-ott. De új konfighoz ebből semmit nem tudsz (illetve nem érdemes) megtartani.
Töltsd ki kérlek az összefoglalóban a kérdéssort, addig nem mondok semmit, de készülj fel, hogy egy új belépő konfig 300-500e között fog szórni valahol. Ha használt is szóba jöhet, 200-250e között lehet megúszni egy szabad szemmel is jól látható fejlesztést.
p
-
hramon94
tag
Sziasztok. Egy barátomnak szeretnék segíteni, szeretne egy gépet amin a mai játékok futtathatóak akár Full HD felbontásban. 220.000Ft a keret ennél többet semmiképp nem szeretne rá költeni. Tudnátok ebben segíteni hogy mi a maximum amit ebből ki lehet hozni?
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Játékokra. Multi és Singleplayer egyaránt.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs semmilyen alkatrészünk.
Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
220.000Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Monitort még nem vásárolt a konfiguráció után fogjuk kiválasztani.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Elsőkörben új, VGA-ból esetleg használt garanciális.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Redcaster
őstag
Sziasztok!
8 éve raktam össze az alábbi konfigot és lassan itt az ideje a fejlesztésnek.
Ház: CORSAIR Carbide Series 200R
Alaplap: ASROCK B150M Pro4
CPU: INTEL Core i5-6500 3.20GHz
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL1
SSD: HyperX 120GB Savage, Samsung 1TB
Táp: FSP HYPER 500
Videókártya: GIGABYTE GTX970 4GB GDDR5 OCA kérdésem, hogy ez az alaplap mit bírhat még el? Elsősorban gamingre használnám, így a processzor, VGA, memória hármast cserélném; valamint ezek után egy megfelelő tápra is beruháznék.
Előre is köszönöm a tanácsokat -
Attila800075
újonc
válasz parandroid #183153 üzenetére
Köszi, megnézem őket!!
-
dannyl
addikt
válasz frostwyrm #183169 üzenetére
LAP: ASUS TUF B650M plus 63k
CPU: 7700X 125k
CLR: Thermalright Peerless Assasin SE 19k
SSD: WD SN580 1TB 27k
RAM: G.SKILL Flare X5 32GB 6000Mhz CL30 48k
TÁP: FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold 50k
HÁZ: darkFlash DK361 20kÖssz.: 352k
VGA: 7700 XT, 7800 XT (XFX HellHound), 4070 (ti) (super)
A 4k@60 azért max grafikán egyáltalán nem garantált, sőt...
Monitor:
[Ez a ROG nagyon baba] például az adott árkategóriában.
Olcsóbban [ez is jóféle.] -
dannyl
addikt
válasz m4dsci3ntist #183168 üzenetére
Ja, vagy ASRock B650M-HDV/M.2 50k +1 wifi kártya, és akkor kb. 60-ból megvagy,
-
dannyl
addikt
válasz m4dsci3ntist #183168 üzenetére
Ha nem gond, hogy mATX (kisebb méret, más hátrány nincs), akkor ASRock B650M PRO RS, ASUS TUF B650M-E wifi, ASRock B650 PG Lightning... Amelyik olcsóbb/szimpi.
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183164 üzenetére
Ja, igen, most már így hívják
-
frostwyrm
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Irodai munkára, videóvágásra és AAA-s játékok (pl. Hogwarts Legacy) min. FHD, de inkább 4K 60+ fps futtatására használnánk.
Semmivel, teljesen újat vennék mindenből.
Gépházra és annak tartalmára, illetve monitorra.
4. Mennyi a kereted rá?
500-550K között + monitor 120K körül? (ennyiért egyelőre nem találtam)
Még nincs monitorom, de 120Hz-es képfrissítés lenne a minimum.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
A következő ~5 évben nem tervezek bővítést. Elsősorban újat vennék. Előfordulhat, hogy mozgatnám a gépházat (pl. amikor 4-8 fős local játékokhoz összeülünk, rákötném az OLED tévére).Köszönöm az időtöket!
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183129 üzenetére
hello (remélhetőleg utoljára):
lehet én vagyok egy kicsit paranoid, de a biztonság kedvéért utánaolvastam az Eagle lapnak és relative sokan írják, hogy fura bajai vannak (nem működik olyan rammal sem, amivel a gigabyte szerint kompatibilis, bugos a bios, és random rebootol)
esetleg milyen alaplapokat nézzek még (b650)?
igazából csak annyi igényem van, hogy wifi-s legyen, de az is megoldás végül is, ha veszek hozzá egy wifi kártyát -
parandroid
félisten
válasz KROK640 #183166 üzenetére
Ne viccelj, használtan 75-80e körül hirdetik, annyiért 6600XT-t (!) kapsz… Sima 6600-ak mennek 60-70e között. A 3050-nek kb fele áron lenne létjogosultsága. Az egyik leginkább félreárazott kártya a piacon. Mondjuk nem az egyetlen, az biztos, nvidiáéknál igen nagy önbizalommal nyomták rá a papírra a ceruzát, főleg az alsó kategóriában. Úgy kb a 4060 Ti szinttől felfelé legalább már van miért pénzt elkérni, az alatt nemigen rúgnak labdába ár/teljesítmény tekintetében.
p
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183163 üzenetére
Használt áron nem olyan vészes az a teljesítményéhez képest.
a 6400, meg a 6500XT már megjelenésekor is egy ipari hulladék volt, amiért kár pénzt adni.
Akkor már inkább tényleg a használt 1050, 1650, vagy 1660.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
MZsoltee
veterán
válasz parandroid #183164 üzenetére
Én is eladtam az összes vga-t ami itthon van. Na jó egy 5600XT maradt. Remélem afelbontott alza-s 7800XT-k vagy a 4070 super közül valamelyik összejön, vagy a 7090XT max 250k-ért.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
parandroid
félisten
válasz KROK640 #183159 üzenetére
3050 nagyon gáz ahhoz képest, amennyibe kerül, annyiért gyakorlatilag Radeon RX 6600 is van, és az legalább használható is. Nagyon hiányzik amúgy valami belépő VGA a piacon, illetve amik vannak, azok teljesítményben belépők csak, árban kriminálisak. AMD oldalon is ott a 6400, meg a 6500XT, sokszor elég is lenne, de amennyiert adják őket, annyit biztosan nem érnek. A 6600 meg csak minimálisan drágabb náluk.
Szóval akkor már inkább egy filléres, használt 1050, 1650, vagy 1660, az is tud mindent, ami kell kb.
p
-
Paxker315
addikt
válasz dannyl #183158 üzenetére
szerencsére a B650M PG Lightning is nagyon közel van árban, s akár az is megérheti. Ha még belefér.
-
veterán
Alzán még 50k, nekem ma jött meg.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183154 üzenetére
jajj, igazad van, valamiért arra asszociáltam, hogy 1st gen.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Attila800075 #183150 üzenetére
A RTX 3060 Gaming OC 8G 8GB GDDR6 videokártya nagyon rossz választás, annak a 12GB-osa alig drágább és jóval gyorsabb. Viszont mivel egyáltalán nem akarsz játszani, szerintem elég lehet egy RTX3050 8GB is, vagy akár rosszabb esetben az integrált is (bár a vágó programok szeretik használni a GPU-t is).
Memória tényleg több elférne benne, minimum 32GB kellene ma már.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
dannyl
addikt
"shit, ez mikor lett drágább?" - mióta napi 10-et kiajánlunk belőle
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183155 üzenetére
Nem mondj már ilyeneket, bakker! Nagyon várom a 8800xt-t
-
dannyl
addikt
Komolyabb videószerkesztésnél kellhet dVGA is, ezt nem tudjuk jelenleg.
Ha kell, akkor kellhet az a 3060. Használtan 60k körül megy. Akkor mehet ryzen 7600x.
Tápból én a Seasonic B12 BC-550 80 PLUS Bronze-ot ajánlanám 22k-ért. Ez ugyan nem moduláris, de ez nem lesz hátrány. Ellenben 16k-val olcsóbb. Így belefér a dVGA a keretbe simán.Ha tuti nem igényli semmi a dVGA-t, akkor a tiéd a best, de akkor 32GB RAM-mal venném (vagy ha belefér az én verziómba is), és természetesen a sláger 6000 cl30
-
parandroid
félisten
válasz Speed1192 #183152 üzenetére
Nem sok jót várok az új VGA-któl, de végül is csak 2 hét, és kiderül, mi lesz. Hogy mikor lesz kapható, az más kérdés. Nehogy az legyen, mint a 7800X3D procikkal volt, hogy jön az új gen, amit nem lehet kapni, de a régit kivezetik, az ára meg elszáll...
p
-
parandroid
félisten
válasz KROK640 #183151 üzenetére
Évente van új gen, most vagyunk 15-nél, szóval a 3000-es sorozat most múlt 12.
p
-
parandroid
félisten
válasz Attila800075 #183150 üzenetére
Ha időtállóság a cél, akkor a következő verziót javaslom:
Alaplap: ASRock B650M-HDV/M.2 55e (shit, ez mikor lett drágább?)
Processzor: AMD Ryzen 5 8500G 62e
Hűtő: be quiet! Pure Rock 2 18e
Memória: Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz 25e
SSD: Western Digital WD Black SN770 1TB M.2 NVMe 31e
Táp: be quiet! Pure Power 12 M 550W 80 PLUS Gold 38e
Ház: bármi, ami szimpatikus, lehetőleg hálós legyen az eleje, és a teteje, és legyen benne 3-4 csendes venti. Ha szebb, minőségi darabot szeretnél, akkor nzxt, be quiet! házakat javaslok. Drágább, de... szóval keres rá, és meglátod, kell-e.Ez így kb 250e, szóval ha valamelyik komponensből megtetszik valami drágább, vagy nagyobbat szeretnél (RAM, vagy nagyobb SSD, esetleg nagyobb táp, az időtállóság miatt), vedd nyugodtan.
VGA nem kell, van ebben a processzorban IGP, bőven elég, még egyszerűbb játékokra is, bár sokat ne várj tőle. Ha meg mégis eszedbe jut, hogy szeretnél később játszani, egy alsó-közép kategórisá VGA-t még bőven elbír az a táp.
p
[ Szerkesztve ]
-
Speed1192
csendes tag
válasz Speed1192 #183139 üzenetére
Köszönöm akkor erre módosult.
Alaplap: ASUS TUF GAMING B650-PLUS 79.990 Ft (Alza)
CPU: AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz AM5 OEM 146.990 Ft (Ipon)
vagy ha realizálódik az ár január 15-ig
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D 236.190 Ft (Alza)
CPU hütö: THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE fekete 21.789 Ft (Ipon)
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Flare X5 47.590 Ft (Alza)
VGA: ASUS DUAL Radeon RX 7800 XT O16G 217.990 Ft (Alza)
Tápegység: FSP Vita-850GM 850W Moduláris 49.990 Ft (Mysoft)
Ház: CHIEFTEC APEX AIR GA-01B-M-OP TG számítógépház fekete 35.991 Ft (Ipon)
SSD: WD BLACK SN850X NVMe 2TB 73.990 Ft (Alza)
Összesen: 674.320 Ft (a keret bruttó 750.000 Ft)
Ha csökken a 7800X3D ára akkor bele is fér.Kérdés érdemes várni az új vga-kra vagy fölösleges?
Köszönöm
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183110 üzenetére
Nem is 12, inkább lassan 15 ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Attila800075
újonc
Sziasztok!
Eljött az idő hogy lecseréljem a régi gépemet, ezért szívesen fogadnék tippeket, ajánlásokat.
1:
napi használat + videókat szoktam összerakni, max.:30 perc, családi + autós + bringás + gitáros
nem szoktam játszani a gépen (50év), inkább a videók / zenék vágására kellene a gép, hogy ne fagyjon le, mint a régi.
2:
Jelenlegi gépem, jó régen raktam össze:
Alaplap: Asus F2A85-V Pro
CPU: QuadCore AMD A10-5800K, 4300 MHz (43 x 100)
DIMM3: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 4 GB DDR3-1866 DDR3 SDRAM (9-10-9-27 @ 933 MHz) (6-7-6-18 @ 622 MHz)
DIMM4: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 4 GB DDR3-1866 DDR3 SDRAM (9-10-9-27 @ 933 MHz) (6-7-6-18 @ 622 MHz)
Táp: CORSAIR-CMPSU-500CXV2EU-500W-CMPSU-500CXV2EU
Videókártya: NVIDIA GeForce GT 1030 (2 GB)
C: meghajtó - Samsung SSD 840 EVO 120GB (111 GB)
D: meghajtó - WDC WD10EZEX-08WN4A0 (931 GB)
E: meghajtó - WDC WD10EZEX-00RKKA0 (931 GB)
3:
egy gyorsabb gép kellene, napok óta böngészek, kaptam egy ajánlatot egy PC boltból:
Processzor
AMD Ryzen 5 5600X (100-100000065BOX)
Processzor hűtő
Be quiet! Pure Rock 2 FX processzor hűtő (BK033)
Alaplap
GIGABYTE A520 AORUS Elite alaplap
Videókártya
GIGABYTE RTX 3060 Gaming OC 8G 8GB GDDR6 videokártya (GV-N3060GAMING OC-8GD)
Memória
Silicon Power 2x8GB 3200MHz DDR4 memória (SP016GBLFU320X22)
SSD meghajtó 1
Crucial P3 Plus 500GB M.2 SSD (CT500P3PSSD8)
Tápegység
DeepCool Tápegység 700W - PF700 (80 Plus, Aktív PFC, 12cm )
Számítógépház
AeroCool Quantum Mesh V3 üveg ablakos fekete számítógépház (ACCM-PV31133.11)
Másik szaki meg azt mondta, hogy nem kell ekkora videó kártya, hanem erősebb proci + több memória
na, most már elvesztem a sok összehasonlításban, már azt sem tudom, hogy AMD vagy Intel legyen
4:
max.: 300.000-Ft a keret
5:
monitor Samsung LED TN 1920x1080 5ms 21,5inch
Köszi előre is a tippeket
Attila -
parandroid
félisten
válasz tlala #183148 üzenetére
Ezek közül bármelyik tökéletes: [link].
Disclaimer: Nem ismerem a céget, beíram a keresőbe, hogy refurbished asztali gépek, és rákattintottam az első találatra, majd ott rászűrtem az i3 8100, i3 9100, i5 8500, i5 9500 procis gépekre. Ha ismersz másik céget, vagy találsz másikat keresővel, aki ilyeneket árul, garival, számlával, akkor nyugodtan vedd máshol, de kiindulásnak ez is jó.
p
-
tlala
addikt
Elég lehet erre egy N200-as mini PC? (Kevés a hely a pultban, és jó lenne egy halk gép.)
Vagy egy ilyen adatbázis kezelésre milyen az ajánlott processzor minimum?1. Mire fogod használni a gépet?
Egy intézménybe beérkező ügyfelek regisztrációjához keresek számítógépet, amelyen egyszerűbb adatbázis kezelő fut személyi "kartonokkal".
---
Min.8 GB RAM, min. 256GB SSD - az sem árt, ha már Windows-szal érkezik.
4. Mennyi a kereted rá?
Btto 200-250e Ft, itthoni számlás beszerzéssel.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
Normál irodai monitor, DIN és HDMI csatlakozóval.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz m4dsci3ntist #183146 üzenetére
Igen, abszolút! Az a monitor külön tetszetős, bár nem ismerem. Az adatai alapján ennyiért nincs ilyen jó.
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183138 üzenetére
tanácsaid alapján, akkor ezeket vehetem?
RAM: https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/fury-beast-16gb-2x8gb-ddr5-6000mhz-kf560c30bbek2-16-p1065399052/
(30 000)
Monitor: https://m.alza.hu/24-5-asrock-cl25ff-levne-d12503892.htm -
dannyl
addikt
válasz parandroid #183143 üzenetére
Az ördög az 1% és 0,1% low FPS-ekben rejlik. Azokra tud nagyon jó hatással lenni a gyors és alacsony késleltetésű RAM.
-
parandroid
félisten
válasz parandroid #183143 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből, és most vettem észre, hogy egy nagyon fontos ‘alig’ szócska kimaradt:
“… a késleltetési idő (cl érték) többet számít, és még az is alig mérhető.”
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz m4dsci3ntist #183142 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve: minél magasabb a modul gyári frekvenciája, annál stabilabb lesz alacsonyabb sebességeken. Emellett a modern lapokban (amilyen a b650 is) a megfelelő processzor mellett (amilyen bármilyen modern ryzen5, vagy felette) kb 2 kattintás a memóriasebesség beállítása, sőt, az alaplaphoz kapott szoftver (vagy az amd szoftvere) meg is mondja neked, hogy milyen sebességet javasol, és arra állítja.
Egészen őszintén egyébként marginális a memóriamodul sebessegéből szarmazó teljesítménynövekedés, a késleltetési idő (cl érték) többet számít, és még az is mérhető. De mivel árban alig van különbség, mi meg technokraták vagyunk, célszerűbb a jobb specifikációval rendelkező kütyüt venni. Vagy azt, ami épp akciós.
p
[ Szerkesztve ]
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183138 üzenetére
Szia, köszi a tippeket.
A RAMot el tudnád egy picit magyarázni? A CPU és az alaplap (az Eagle, amit te ajánlottál) gyártói oldala is azt írja, hogy csak 5200-on megy.
Én szivesen veszek 6000-es memóriát, de így nem az lesz, hogy, mivel a lap nem tud többet, 5200-on fogja pörgetni? -
CriticalHit
őstag
Táp: FSP Fortron HYDRO K helyett FSP VITA GM 850 [link]
CPU hütő: Thermalright Phantom Spirit 120 [link] vagy Peerless Assassin 120 [link] .
RAM: G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)AMD EXPO
SSD: Western Digital Black SN850X vagy Lexar NM790
kérdés ez elég lehet már teljesítményben? FHD és QHD igen."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
parandroid
félisten
Nekem tetszik. Mivel a keret még engedi, VGa-ból érdemes lehet a 4070 Supert keresni. 244e amúgy nem kevés egy 7800xt-ért, így elszaladtak az árak???
7800X3D ára akkor fog normalizálódni, ha végr az AMD ki tudja szolgálni az igényeket 9800x3d-ből. Gyakorlatilag a kezdő készletet szétkapkodták, azóta meg nincs. Nem tudom, higy ez szándékos-e, hogy drágán szabaduljanak a 7800x3d-től, vagy mi van mögötte, de az a proci nyáron meg éppencsak 300 euró fölött volt, ami 120e Ft volt akkoriban…
Esetleg házak között szétnézhetsz még az nzxt, vagy a be quiet! háza táján. Kicsit más minőségi szint, szerelésnél nagyon nem mindegy. Árban mondjuk 2x-es szorzó…
p
-
Speed1192
csendes tag
válasz Speed1192 #183033 üzenetére
Sziasztok
A fórum olvasgatva ezt ollóztam össze.
fő cél Le Mans High beállítások fps drop nélkül.Alaplap: Asus Tuf Gaming B650M Plus 63k
esetleg érdemes most venni PCI Express 5 alaplapot a jövőre való tekintettel?
Pl ezt ASROCK X870 Pro RS 100k
CPU: AMD Ryzen 7 9700x 147k
ha realizálódik az ár január 15-ig Ryzen 7 7800x3d de jelenleg 240k
CPU hütö: Artic Freezer 34 esports Duo Grey 20k
RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO 57k
VGA: RX 7800 XT 16GB 244k
kérdés ez elég lehet már teljesítményben?
Tápegység: FSP Fortron HYDRO K PRO 850W ATX3.0(PCIe5.0) 45k
Ház: Montech AIR 1000 LITE Black 22k
SSD: Kingston FURY Renegade NVMe 2TB 64k
Összesen: 662.000 Ft (a keret bruttó 750.000 Ft)köszönöm a segítséget!
-
dannyl
addikt
válasz m4dsci3ntist #183136 üzenetére
5200 elég basic teljesítményt nyújt, az AMD prociknál a 6000, amit biztonsággal, 100%-ban tud. Mostanában talán már a 6400 is. E fölött csak finomhangolással és sok teszttel lehet eredményeket elérni, mert az egy dolog, hogy elindul a gép, de minden körülmények között stabilnak is kell maradnia.
Tápnál nagyjából alap esetben igen. Pl. én úgy szoktam, hogy VGA 200W, proci 100W +50 buffer az 350 x 1,2 = 420, akkor egy 450-estáp elég kell, hogy legyen. Sajnos viszont főleg AMD vonalon fordul jobban elő, hogy egy 250W-s kártya csinál 500W-os peak-eket is, amit ugyan egy jobb táp lekezel, de ki akar kockáztatni, centizni, mikor nagyjából 5k a különbség mondjuk egy 750-es és 850-es táp között?! Meg ugye jövőállóság. Ki tudja mi lesz 5 év múlva. Inkább most +5-10k, mint 5 év múlva egy új táp.
Monitor meg sose lehet elég nagy, kis túlzással persze. Egy ideje már a 27" is kicsinek tűnik. De persze kinek mi.
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183129 üzenetére
Sziasztok, mindketten ajánljátok a 6000 ramot, de miért? Adatlapja szerint a proci csak 5200et tud. Meggondolom a 32gb-t is, de jelenleg a 16-ot sem szoktam kihasználni.
(A CL30 jó ötlet, nézem)
Lapból, házból köszi az ajánlásokat.
A tápot úgy számoljuk egyébként hogy összeadod az egyes komponensek wattigényét és felszorzod valami biztonsági marginnal?
Monitorokra ránézek, a 21' egyébként nem zavar, több, mint öt éve egy 14' laptopon dolgozom.
Igen, a VGA-kat amik mégegyszer annyiba kerülnek, mint maga a konfig, inkább kihagynám
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Jövőre szeretnék komplett asztali PC-t építtetni, jelenleg notebook és konzolom van. Nem sürgős, a 2025-ben elvileg megjelenő új szériás GPU-kat és tesztjeiket megvárnám, aztán meglátjuk, hogy érdemes-e azokból választani (ahogy olvasgattam jönnek, az 50xx és xx60 szériákat)1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játék, új AAA játékok, főleg singleplayer
Monitor és perifériák vannak
Mindenre szükségem van, gépház, komplett hűtők, minden
4. Mennyi a kereted rá?
Mondjuk olyan 700 ezer, de rugalmas vagyok. Szeretném ár-értékben a legjobbat kihozni, hogy egy pár évig ne kelljen rá költenem és menjen minden cím high beállítás körül
Nem sürgős, megvárnám a jövő évi új GPU-kat is, de addig a többit figyelőlistára tenném, hátha szép lassan egy-egy akciót is kifogok.
Jelenleg egy DELL G2724D-em van (2560x1440 WQHD, 165Hz)
Újat szeretnék -
MZsoltee
veterán
válasz m4dsci3ntist #183126 üzenetére
Egy mentes nem mentes. Nekem van ilyen Kingston a kis gépben. Semmi baj nincs vele. Adattarolasra az SSD amúgy is draga.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
parandroid
félisten
RAM-ból 6000-est keress. SSD inkábba Samsung. Monitorhoz nem értek, de ha játszani kell, akkor legyen legalább 144 Hz-es, és freesynces.
p
-
dannyl
addikt
Jó lesz? Biztos?
Azért én csak beleszólnék:
- alaplap: ennyi pénzért inkább B650 eagle AX
- táp: csücskös lehet az RX 770 peak-jei miatt. Alapból ~250W az a kártya. Én mindenképp nagyobbat vennék. FSP vita 750 43k most.
- RAM-ból valóban jobb, a több, de ami inkább szemet szúr, hogy nem 6000 cl30. Mindenképp ilyen legyen, ha 2x8 akkor is. Amúgy 16gb-tal is el lehet ma is lenni, ha nincs meg a keret rá.
- házból mindenképp a 2. legyen.
- SSD: samsung
- monitor: valóban elég egy 21,5" monitor? 24+ collban 30k körül van rengeteg választék. Legyen fhd, ips, 75+ Hz
- illetve tök random ajánlasz egy ~250k-s VGA-t, amikor ez nincs se a keretben, se kérdésben. Nyilván nem azért vár egy használt rx770-re, mert épp akar egy negyedmillás kártyát.+1: azért gépajánlós topic, hogy pont elkerüljük az önjelölt gépépítő "mestereket". Itt is, még így is többször előfordul, hogy hozzáértő emberek vitatják meg szakmai érvekkel alátámasztva egymás ajálásait, illetve senki sem tévedhetetlen. A több szem többet lát elv is tud érvényesülni.
+2: slusszpoén, hogy az ajánlásod felett eggyel még te kérsz segítséget... Hiteles...
[ Szerkesztve ]
-
DaBa
újonc
Tápból vegyél picit nagyobbat kb 750-st.
videokártya mi lenne?
A Ram legyen 2x16 az elég lesz.
Alaplap az jó.
a ház az akkora legyen hogy beleférjen a videokártya.
amit tudok ajánlani videokártyát nem muszáj elfogadnod a döntésemet:
GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12Gírjál rám privátba és segítek neked összerakni egy jó gépet.(jó lesz)
Remélem tudtam segíteni. -
DaBa
újonc
1. A gépet játékra használnám és munkára is játéknál singleplayer,multiplayer.
játékok: God Of Wor,Fortnite,Uncharted,GTA,Valorant,Fc,Spiderman
2. 500 gb ssd-t tartanék meg.
3.Egy videókártyára,processzora,gépházra,ram-ra,ssd-én kívűl mindenre ami kell a géphez.
4. A keret rá: 380000FT
5.felbontása:144hz, csatlakozók:HDMI,DP IN,Jack.
+1. AMD-t jobban szeretem de videokártyából NVIDIA 4060. A videokártya lehet használt de a többi inkább új legyen. Fekete és fehér szín kombináció inkább.cuccok:
-Zalman Watttera ZM700 700w tápegység
-32GB 5200MHz DDR5 RAM Kingston Fury
-AMD Ryzen 9700x 38GHz AM5
-Gigabyte GeForce RTX 4060 Ti 8GB videokártya
-Asus Tuf Gaming alaplap DDR5
-Deepcool Ls520 SE ibóniverzális VPU vízhűtés.
-AeroCool Cylon táp nélküli ablakos ház fehér.ez lenne benne a gépbe.
Jó?
Ha valakinek lenne 4060 Ti videokártyája akkor írna.
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz m4dsci3ntist #182886 üzenetére
Sziasztok, pár hete kérdeztem itt, a válaszokból nagyjából ez a kép alakult ki a fejemben. Szeretnék valami kritikát kapni róla mielőtt megveszem:
Alaplap: [MSI PRO B650-S WIFI] (63 000)
Processzor: 7600x, kb 85 000 jobban belegondolva lehet inkább újat veszek
VGA: most nem veszek és az iGPUt használom, ill. lehet, hogy kapok havertól egy rx 770-et ingyen
CPU Hűtő: DeepCool AK400 (10 000)
RAM: Kingston dual channel 2x8gb 5200mhz (25 000)
SSD:
Vagy Kingston 1TB, vagy jól bevált Samsung 980 500GB, mindkettő kb. 20 000Táp: Seasonic G12 GC 550W 80 PLUS Gold (25 000)
Ház:
darkFlash leo (10 000)
Ezt konkrétan csak az árukereső topból választottam, nyugodtan ajánljatok helyette jobbat.
Ha jól látom ebben nincs ventillátor alapból, szóval rászámolok még 10 000t arra.
Vagy valami olyan amihez adnak azt is, pl ez a ház amit a kolléga nézett egy pár kommenttel lejjebb:
darkFlash dk361 (20 000)Monitor: MSI PRO MP225 (28 000)
Összesen ez így kb. 275 000 forintra jön ki.
Kérdések:
- A Kingston SSD/mennyire megbízható?
Picit félek, hogy esetleg megeszi a fájljaimat, ha ilyen olcsót veszek, ezért írtam oda a samsungot is mellé
- alaplapból hogyha valakinek van ötlete wifis b650-esre olcsóbban, akkor szóljon -
milan26
senior tag
válasz parandroid #183124 üzenetére
De, jogszerű, és nem trükközés. Maga a Microsoft adja így ki. TPM tényleg nem lesz, de nem is kell.
Legális kulcsot lesz nehéz szerezni hozzá, ha ez számít, de nem hiszem hogy lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz milan26 #183121 üzenetére
Ez a verzió maga egy trükközes. Attól még nem lesz benne tpm… Természetesen tudom, hogy több megoldás is van, én rufus-os telepítőt használtam a 6 gen hp spectre 3in1 laptopon, az is tökéletesen működik, de ettől még a megoldás nem jogszerű, vagy hivatalos - hiába használom a saját, biosba integrált win10 kulcsával.
p
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183115 üzenetére
Van olyan Windows11 verzió, ami trükközés nélkül, hivatalosan is működik "nem támogatott" hardveren.
-
veterán
válasz 4264adam #183117 üzenetére
Köszi!
Innnót néztem még, 285k
Inno3D GeForce RTX 4070 SUPER X3 OC 12G
megéri a többlet árat? ASUS PRIME GeForce RTX 4070 SUPER O12GHáz? Montech AIR 1000 LITE White
[link][ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz feri1 #183111 üzenetére
Ezek egybegépek, nemigen tudsz bele konfigurálni, meg nem is nagyon van mit. Nekem házi szervernek egy ilyesmi megy: Dell Optiplex 5050 micro. Ugyanez a kiépítés, csak cseréltem benne az SSD-t 500-asra. Ugyanebből a gépből az 5070-es már 8. generációs intel procikkal van, ott volt egy nagyobb ugrás teljesítményben, illetve kaptak TPM modult, és felmegy rájuk trükközés nélkül a Win11. HP, Lenovo gépek ugyanilyen jók. Arra figyelj, hogy i3, vagy i5 proci legyen benne, ne valami Pentium G hulladék.
Privát helyett inkább itt: Ezeknek a micro gépeknek valami 20W körüli fogyasztása van terhelés alatt, már csak ezért is érdemes ezeket keresni. Ha nagyobb bővíthetőslg kell, nézhetsz SFF, vagy Micro Tower gépet is, azok is elég jól optimalizáltak fogyasztásra, de emellett a méretük miatt jobban bővíthetők is (pl hagyományos, asztali HDD-vel).
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Csanad97 #183106 üzenetére
Tessék: Foramax AMD Ryzen Game PC Gen7 V10. Ezt egyben, összeszerelve, telepítve, letesztelve, beállítva kiküldik neked, csak használnod kell. Win11 telepítést is választottam bele a linken, de nézd meg, hogy nálad is így hozza-e, ha nem, kattintsd bele. Ez most kb az erős közepes játszós gép, évekig jó még mindenre, amire használnád, 3 év teljes körű garancia, mi kell még? A monitort kérdezd meg a monitoros topikban, tudnék azt is ajánlani, de ez túl sok mindentől függ (méret, felbontás, mire kell, milyen fényerő, milyen panel, stb...) Célszerűen ugyanettől az üzlettől is rendelheted, árban is jók, meg kínálat is van: [link].
p
-
veterán
válasz CriticalHit #183102 üzenetére
Köszi!
7500F nem kapható, másik nem fér a keretbe.
esetleg helyette 7600X?
Alaplapra 50-60 körül szánnék. ASRock B650M-HDV/M.2 kívül nincs más ami szóba jöhet ? Sima ATX esetleg.
Táp esetén én is FSP VITA GM 850 gondoltam.
Ház 20 max 25k.
Videókártya: [link] ASUS DUAL GeForce RTX 4070 SUPER O12G EVO esetleg?[ Szerkesztve ]
-
feri1
aktív tag
válasz parandroid #183110 üzenetére
Tárhelynek gondoltam 2x1 Tb + a rendszernek ssd.
Amit írtál azon belül tudnál teljes konfigot írni. Árban jó is lenne. -
parandroid
félisten
válasz feri1 #183105 üzenetére
Engedd el. Eze gy 12 éves gép. Nagyon nyögvenyelősen még használható, de nem lesz egy élmény. Nézz szét hasonló célra a Dell/HP/Lenovo micro/USFF/SFF gépek között, legalább 6000-es, de még inkább 8000-es intel procit keress, i3 is jó, nyilván az utóbbi drágább lesz. Legalább 8 GB RAM, lehetőleg üres hellyel a fejlesztésre, és 500-as nvme m2 SSD legyen benne. Kb 40-60e körül meg kéne állnia a fentieknek, utána pár évig megint jó vagy.
p
-
feri1
aktív tag
válasz varmi2 #183108 üzenetére
Ssd van benne ahogy írtam a kép alatt.
A mostani lapra nem tudom az új monitort rákötni azért merült fel, hogy akkor talán csere, de akkor csak egy kábelt veszek.
Dvi van most amit tudnék használni, ezzel volt a Dell is használva.
Holnap veszek egy vga kábelt és menni fog.
Lenovo T 22i-30 monitort kaptam.
Vagy jobb egy vga hdmi alakító?[ Szerkesztve ]
-
Csanad97
újonc
Sziasztok!
Nekem a Pc-s dolgok nagyon ismeretlenek, mert eddig csak laptopom volt, de úgy döntöttem ideje befektetnem egy rendes gépbe. Először redditen kerestem segítséget és onnan irányítottak át erre a fórumra, hogy itt tudnak nekem segíteni az alkatrészekben, majd egy másik oldalon, mint pl.: Ipon-on össze tudom rakatni profikkal. Mivel még sose volt ilyen gépem, ezért az előre összeállított kérdésekre csak részlegesen tudok válaszolni.
1. A gépet játszásra és programozási célokra használnám. Játékon belül nagyrészt Singleplayer játékok, mint Life is Strange vagy Stradew Valley, de néhai Multiplayer-t is szeretnék rajta játszani, mint pl.: The Forest-et barátokkal.
2-3. Mivel még sose volt gépem jelenleg nem rendelkezek semmiféle alkatrésszel se kiegészítővel, mint monitor, egér, billentyűzet, szóval minden kellene igazából, de remélem legalább a gép részei meglesznek, a kiegészítőkkel talán még én is megbirkózom.
4. A keretem olyan 1-1.2 millió, ez remélem legalább a gépre elég, de ha nem is, tudom emelni a keretet még valamennyivel.
5. Nincs még monitorom, de ezt alapból is utoljára akartam hagyni, hogy majd a géphez tudjam igazítani és ne a gépet kelljen hozzá igazítanom.
+1. Nincs semmi külön preferenciám márkákhoz vagy cégekhez és kinézetét illetve sincs semmi extra kérésem.
Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném!! Remélem nem nagy kérés így mindennel segíteni, de én magamtól biztos nem tudnék valami jót összeállítani, szóval inkább felétek, a szakértők felé fordulok.
-
feri1
aktív tag
Üdv!
Az alábbiak vannak a gépen jelenleg:
+ 128GB Samsung MZ-7KE128BW SSD 850 PRO
+ Msi b75ma p33 lap
A monitor most lett cserélve. ( nem tudom most használni csatlakozási pont hiánya miatt.)Kérdésem az lenne, hogy ez tovább is jó lehet netezésre 20 - 30 lap egyidőben nyitva.
Torrent,
Youtube
ServioNem mindennapos használat, havi pár alkalom.
Vagy van ami kisebb is és fogyasztásban is jobb, ha pl megy a torrent.
Amivel bővülne egy 1 TB win.Régebben játékra volt vásárolva Asus Radeon 7850 2 Gb kártyával,de már az elromlott.
Az árat nem tudom mennyibe lenne egy új.
A lényeg, hogy tartós legyen.Torrentnél már gondolkoztam egy nasban is.
További kellemes karácsonyt mindenkinek!
Üdv: Feri 1
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183103 üzenetére
+1
B580 éppen csak 6700XT váltó teljesítményben, persze respekt a 130k-s árért és 12Gb Vram
Brutto 550 keretbe befér az RTX4070S és a 7800XT
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz CriticalHit #183102 üzenetére
Azért az Intel Arc B580 ajánlásokkal egyrészt várjuk meg, amïg kapható lesz, másrészt azért kezeljük helyén, alsó-közép kategóriában meglehet best buy, de egy 4070 Super, vagy akár egy 7800XT mellett nem alternatíva. Sőt, ha sikerül szerezni, még 6750XT-t is inkább vennék, és azzal kb egy árban is van.
p
-
CriticalHit
őstag
válasz Silent77 #183101 üzenetére
AMD Ryzen5 7500F, 7600X3D
ASRock B650M-HDV/M.2, Asrock B650M Pro RS WIFI, Gigabyte B650 AORUS ELITE AX/V2, Asrock B650 Steel Legend WiFi
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)AMD EXPO
FSP VITA GM 850
Thermalright Phantom Spirit 120/Peerless Assassin 120/Burst Assassin 120, Arctic Freezer 36, ID-COOLING SE-224-XT
Lexar NM790, Samsung 870 EVO
RTX 4070 Super, Intel Arc B580
Lan Li Lancool 207, Montech Air 903 Max, Endorfy Arx 500 Air, Chieftec Apex Air, Phanteks Eclipse G400A, NZXT H6 Flow"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
veterán
Sziasztok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Fiamnak szeretnék összerakni egy játékos gépet.
Nulláról, egyedül a Monitor marad.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Single, és multiplayer vegyesen.
Warhammer: Space marine 2, stb.
---------
Komplett gép.
4. Mennyi a kereted rá?
550 kb
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Monitor - IPS, Quad HD, 2560 × 1440 (16:9), G-Sync-kompatibilis és FreeSync, állítható magasság, pivot, HDMI és DisplayPort, VESA
Lehet használt is, AMD, és 4070-re gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!