Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe


SyMbioTe
Ármester

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#145676) masterful87


masterful87
senior tag

Sziasztok!

A lassan 12 éves masinámat szeretném mostanában lecserélni. Sokáig húztam a Q6600-zal 2*2GB RAM társaságában, de most már kezdem unni a homokórázást. A régi gépemben egy 8800GT felel a megjelenítésért, a Windows 7 pedig egy 120GB-os OCZ Agility 3-n foglal helyet.

1.) Amire használni fogom a gépet: masszív, sok lapos böngészés, tartalomfogyasztás, pici Lightroom, pici filmezés, és a terveim szerint alacsony grafikán bele-bele kóstolnék akár mai játékokba is. (NEM játék gép a cél, amit bír, annak örülök, és ennyi)
2.) Ami marad: kezdetben úgy gondoltam jó szolgálatot fog tenni az új gépben is a Corsair VX450, de már nem egy mai darab, és tizen-három-négy ezret még hajlandó vagyok áldozni egy új, ajánlott tápegységre.
Az SSD-t szintén megtartottam volna (hiába, hogy messze kerülendőnek van beállítva), de az új gépbe nem akarok HDD-t, így szükségem lesz egy nagyobb SSD-re. 500GB körülire gondoltam, sima SATA3. Úgy néztem az NVMe nem éri meg nekem a felárat, se a kisebb méret, se a néhol nagyobb sebesség nem égető. Amit még nem tudok, hogy van-e értelme teljesen különálló meghajtóra telepíteni a Win-t, vagy mehet az 500-as egyik partíciójára, a maradékra meg mehetnek az egyéb fájlok?! Nem lassítja be a rendszert?
A házat is meg akartam tartani költségcsökkentés miatt, de már elegem van a dögnehéz, behemót CM690-ből. Szeretnék helyette egy picike mATX házat. (a még kisebb méretről már régen letettem az irreális alaplap, ház és táp árak miatt)
Monitor, bill, egér nem kell.
3.) Így értelemszerűen kelleni fog: alaplap, CPU, RAM, ház, táp és SSD.
4.) Van egy elképzelésem az összetevőkről így arra jutottam, hogy kábé 130 ezerből kijönne. De ahol csak lehet spórolni szeretnék!
5.) Ez az én esetemben nem szempont, ami játék eldöcög, ahogy, annak örülök. Mint írtam nem játék gép a cél.

+1. Szóval az én - lassan egy éve! érlelődő - elképzelésem a következő:
LAP: Asrock B450M Steel Legend (Először Mortart akartam, ráadásul Titaniumot, de ezeket alig kapni. A Steel Legenden meg pont ugyanúgy ott az 5 darab jack + S/PDIF csati a hátlapon, amire szükségem van. Ráadásul a világítása is jobban tetszik. :DDD Tudom, hogyha a csatikról lemondok, akkor szóba jöhet a Bazooka, meg a Gaming Plus. Úgy tűnhet, hogy overkill a lap, de pár év múlva szívesen belepattintanék egy 3600-ast, ezért kell a 30 ezres lap.) Alzán most 28 ezer.
CPU: AMD 2400G (Tudom, hogy hasonló pénzért többet ad az AMD 1600, esetleg kicsit drágábban a 2600, de ezek mellé kellene egy GT1030 is használtan 15-20 ezerért. Én meg minimál pénzből akarom kihozni a maximumot. Na meg az évek alatt rájöttem, hogy nekem semmi szükségem a dedikált VGA-ra, plusz kábelezés, a levegő útjába van, és ha szétmegy rajta a venti… így vagyok én most a jelenlegi videókarimmal.) Kábé 36 ezer forint.
RAM: Valami 3000MHz vagy afölötti 2*8-as szett. Most megint elérhető az Alzán az Aegis 24 ezer forintért.
HÁZ: Kerestem több boltban a legolcsóbb felfele csatis, USB3-as, kicsike mATX házat, akkor akadtam a Deepcool Matrexx 30-ra. Alsótápos, porszűrős, 12 centis ventit fogad, megfelelő kábelmenedzsment, tetszetős, edzett üveg oldallap. Igazából ez fogott meg benne, sose volt betekintős házikóm, de a mostani RGB-s időkben szívesen kipróbálnám. :)) 7500Ft körül vesztegetik.
TÁP: A tápos topikban olvastam pár tippet, pl. be quiet! System Power 9 400W Bronze, EVGA 450B 450W Bronze vagy FSP HEXA 85+ 350W Bronze. Tudom, hogy kis pénzért félmodularitás sincs, így annyi elvárásom van a táptól, hogy szépen harisnyázottak legyenek a kábelei. Mint írtam 13-14 ezerért kapni ezeket.
SSD: Erre van külön topik, abba is beleolvastam, úgy néztem 20-25 ezer között simán kapni 500GB körüli ajánlható meghajtót.

Na ez így összesen 128,5-134,5 ezer. Várom az észrevételeiteket. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.