Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Méltatlanul keveset hallani az MSI Core 2-es lapjairól. Van velük valami gond? Pl.: a P975x Platinum PowerUp Edition lappal van valakinek tapasztalata? Vagy a P965 Platinummal?
Topicjuk gyakorlatilag nincs...>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Abit AW9D (sima, nem Max) és Gigabyte DS3/DS4 közül melyik lenne a jobb választás? E6300-as, vagy max E6400-es procihoz kellene. Tuning nem szempont, de kétlem, hogy meg bírom állni, hogy ne próbáljam ki.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Ki melyiket választaná:
1., ASUS P5E WS Pro
2., Gigabyte X38-DQ6Esetleg más alternatíva? Megbízhatóság nagyon fontos.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Hello!
Ajánlanátok nekem egy lapot a következő szempontok szerint:
1., Stabilitás: ez a legfontosabb, lévén a gépnek főként CAD feladatokat kell ellátnia. Játék egyáltalán nem fontos, valamilyen Quadro kártya fog belekerülni.
2., Megfelelő hazai garanciális háttér. (nem tudom, mennyire jellemző mostanság, de régebben azért előfordultak "made in dszunka"jellegű és minőségű lapok).
3., Már amennyire lehet, időtállóság, némi tuningtámogatás nem árt, de nem létfontosságú, mivel ez az 1-es ponttal némileg ellentmond.
4., CAD miatt leginkább Intel processzorban gondolkodom, a 2400-2600K körüli verziókban. Mivel a CAD-es feladatok kevésbé párhuzamosíthatók, fontos az egy szálon minél erősebb processzor.
5., Ár: mivel hosszabb távon gondolkodom, most úgy vélem, nem baj, ha nem a legolcsóbb. Minél jobb ár/stabilitás/teljesítmény arányra törekszem.
6., SSD-k és HDD-k kezelése problémamentes legyen, fontos a USB 3.0 és egyéb külső megoldások rendes támogatása is.
7., Kezelje rendesen a Corsair Vengeance 16GB(4x4GB) 1600-os RAM-ot. Ahogy láttam, ezek eléggé magas hűtővel bírnak, szeretném, ha bele lehetne rakni gond nélkül. Tudom, ez függ a processzor hűtésétől is.Most hirtelen ennyi szempont jut eszembe. Eddig Gigabyte lapjaim voltak, de úgy veszem észre, azok valamiért most nem népszerűek. Vajon miért?
Előre is kösz, ha foglalkoztok a kérdéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz tranceplanet #28871 üzenetére
Igen, ezt már ajánlották. Az a gondom, hogy amikor utoljára gépet vettem, az Asrock még a fentebb említett "dzsunka" kategóriába tartozott. Ez már nincs így?
-
Atlantis
veterán
A Maximus IV GENE Z nem jó? Ezek miben különböznek? Vagy a P8Z68 Deluxe? Francnak csinálnak ennyiféle lapot, amik alig különböznek...
-
Atlantis
veterán
válasz tranceplanet #28888 üzenetére
Hja, szóval ez kisebb méretű lap. Akkor kilőve. Deluxe tényleg drága...nem tudom, megéri-e a többletet.
-
Atlantis
veterán
Kösz mindenkinek. Asrock Extreme4 Gen3 mennyivel tud többet?
Még győzködnöm kell magam, hogy legyen bizalmam Asrock-hoz.
-
Atlantis
veterán
válasz Hunork #28893 üzenetére
Az Extreme3 és az Exreme4 közti különbség érdekel, mert az árkülönbség jelentős.
Hát, ízlés kérdése, nekem az ASUS külsőleg is jobban bejön, bár ez sokadlagos szempont. A harmadik jelöltem a Gigabyte Z68XP.UD3. Ezen három lap közül fogok választani.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz oxalisz #28919 üzenetére
Igen, de annyit nem áldoznék rá, mint amibe egy munkaállomás kerül. Az értékveszésük meg még horribilisebb, mint egy általam összerakott gépnél.
Valami hasonlót rakok össze, mint amit az írásod végén említettél, de több RAM-mal és valszeg Quadro 2000 kerül bele, bár utóbbi lehet nem éri meg a felárat. 4-5000 alkatrészt már nem is lehet/érdemes megmutatni rajzon, ott egyszerűsített ábrázolás kell.
No, de ez a téma nem ide tartozik.
-
Atlantis
veterán
ASUS P8Z68-V/GEN3
MSI Z68A-GD55 (G3)
Gigabyte Z68XP-UD3P (esetleg UD4)Melyik lenne jobb Sandy Bridge-hez (procit meg nem döntöttem el, melyik legyen)? Fontos a SATA III és az USB3.0 problémamentes működése, tuning nem életbevágó.
Tudom, ASRock most az ügyeletes sláger, de a 2 év garancia visszatart. Hosszú távra építeném át a gépet.
-
Atlantis
veterán
válasz Hunork #29951 üzenetére
Kösz mindenkinek, akkor Gigabyte kilőve. Kár, a mostani Giga lapom nagyon jól üzemel.
Proci lehet 2500K lesz, nem sokkal drágább, mint a kisebb SB-k.
-
Atlantis
veterán
válasz Szibilla #30137 üzenetére
tranceplanet adta a jó megoldást. Veszel egy Delock panelt és választhatsz olcsóbb lapot, akár az Etron vezérlősök közül is, pl.: Gigabyte Z68AP-D3-ast. Relative olcsó, z68-as, szerintem jó alap egy esetleges későbbi fejlesztéshez.
-
Atlantis
veterán
válasz Hunork #30224 üzenetére
Ez a lap megér egy próbát nálam is. Kíváncsi vagyok, egy erősebb procit is elbír-e...pl.: 2500K-t? Külön tetszik, hogy a régi LGA775-ös hűtőm is használható vele.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz jim bcs #59352 üzenetére
Le tud kezelni 16GB RAM-ot a B85 is? Épp most őrlődöm, hogy B85 vagy H87 legyen, mindkettő Gigabyte.
-
Atlantis
veterán
válasz jim bcs #59357 üzenetére
Azt láttam, hogy ezt írják oda, de a RAM-kompatibilitási táblázatban csak 2 slot-tal tesztelt a Gigabyte, ezért merült fel bennem a kérdés. Nekem amúgy elég lehet a B85 is, bár lehetne 6 natív SATA is rajta...
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59369 üzenetére
Igen, ezt is tudom, de a Gigabyte (és ahogy láttam a többi lapgyártó is) ebből csak 4-et tesz a B85-ös lapjaira. Hacsak félre nem értek valamit.
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59371 üzenetére
Igazad van, elakadtam annál, hogy 4 SATA III van, a másik kettőt már nem vettem figyelembe.
Akkor bőven elég a B85 is, jó, hogy erre felhívtátok a figyelmem.
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59373 üzenetére
Tényleg, nem raktam őket egymás mellé eddig soha. Még megfontolom, akár elég lehet a B85 is, de hátha a NYÁK vagy a kondik vagy valami képről nem megállapítható dolog komolyabb a H87-en. Z87 biztos felesleges, nem tuningos procit veszek.
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59377 üzenetére
Rendben, kösz mindent. ASUS-t biztos nem veszek, de a Sniper B5 még esetleg esélyes lehet, ugyan a játékosoknak szóló vakítás nem érdekel, a(z elvileg jobb) hangchip viszont igen. Bár +10k-t az se ér meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
Atlantis
veterán
válasz Apollo_21 #59381 üzenetére
Affene, az kevés lesz...azért kösz a választ.
bluyoo: tényleg, ez se jutott eszembe, pedig minden esélyes példány használatiját letöltöttem már...
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59385 üzenetére
Hja, én viszont csak Giga lapokat néztem...tényleg odaírhatnák ők is.
#59387: Hát, ezek már csak ilyen ki titkolózók. A lényeg, hogy jó lapokat csinálnak...legtöbbször.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Már csak 2 esélyes van:
Asrock
GigabyteKicsit már más szempontok szerint ítélem őket, mint tegnap este. Úgy döntöttem, H87 legyen, árban a két lap közel van egymáshoz.
Előnye a Gigabyte-nak, hogy a márkával eddig csak pozitív tapasztalatim vannak (és tudja a billentyűzetről való indítást, ami nekem régi mániám) és 3 év garancia van rá, míg az Asrock-ra 2 év. Utóbbi viszont valamivel jobban felszerelt (hangkártya) és a feszültség-ellátás is komolyabbnak tűnik, mondjuk tuning nélkül nem tudom, ennek mennyi a jelentősége. Asrock lapom soha nem volt még, számomra eddig a "Made in Dzsunka" kategória volt, de olvasgatva a topicokat, valószínűleg ez már nem igaz. 1150-es Giga lapokkal azért akadnak érdekes történetek, míg az Asrock-ra nem annyira panaszkodnak.
Procinak 4330 vagy 4570 megy bele, még ezt se döntöttem el.
Szerintetek melyik lenne jobb választás? Hazai garanciális háttérről nincs infóm, ha probléma van, mennyire tojnak az ember fejire?
-
Atlantis
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #59414 üzenetére
Erről a PCX-ről még nem is hallottam. Kösz a tippet.
bul07: Igen, alapvetően őket szoktam nézni. Jó tudni, hogy náluk is 3 év van rá.
bluyoo: Miért jobb az ASUS? Eddig minden ASUS-lapommal volt kisebb-nagyobb baj, az elmúlt ~15 év során. A mostani pl.: a vásárlásakor elérhető egyik UEFI-vel sem volt hajlandó kezelni 4db 4GB-os Corsair RAM-ot és mire erre rájöttem, öregedtem 3 évet...mondjuk azóta a Kingston-nal atomstabil. És ez is TUF-szériás. Nem hiszek én már semmilyen marketing-maszlagnak.
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59425 üzenetére
Gondolj bele: megveszed egy elvileg jó nevű gyártó prémium lapját és az nem hajlandó kezelni az egyik piacvezető memóriagyártó válogatott moduljait, ha az összes slot ki van használva. Ki a búbánat gondolna erre? Mi az első gondolat, ami eszébe jut az embernek, miután rájön egy ilyen hibára? Nem az, hogy húdejó, hogy ezt vettem...
Nem állítom, hogy más gyártóval nem fordulhat elő hiba, de akit egyszer megéget a tűz, az utána óvatosabban megy a közelébe.
Feljebb írtad valakinek, hogy a Gryphon jobb döntés volt (mondjuk azt nem tudom, mi volt az alternatíva, nem olvastam vissza).
Miért kérném sírva vissza a Saber-t az Asrock-kal szemben? Akkor most mégsem olyan jó az a márka? Mint írtam, őket egyáltalán nem ismerem, ismerősi körömben sincs egyetlen Asrock lap sem.
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59430 üzenetére
Hát, szerintem ez meglehetősen bosszantó hiba egy lapnál, de téma részemről lezárva. Én se szidom az ASUS-t sehol, aki akarja, vegye nyugodtan, mindenesetre ajánlani nem fogom senkinek (kivéve persze a mostani saját eladó példányomat).
Értem, H87-nél viszont ahogy látom nem spóroltak a tápkörnél. Lehet, hogy megkockáztatom, bár a szívem a Gigabyte felé húz inkább. Fej vagy írást is játszottam már, ott is az Asrock jött ki....
PCX-nél tényleg 3 év garral van, meg amúgyis minden alkatrész olcsóbb náluk, mint az iPonnál, így még egyszer köszönöm a tippet, nem is értem, hogy nem akadtam még össze a nevükkel sehol.[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Na, eldőlt, Asrock lesz. Asszony eldöntötte: az szebb, mert van benne piros.
-
Atlantis
veterán
válasz Skinny26 #59442 üzenetére
HD3: Ultadurable 4, kevesebb hátsó USB 2.0, nincs digitális hangkivezetés
D3H: Ultradurable 5+, több hátsó USB 2.0, van digitális hangkivezetés, kiegészítő csatlakozó a vízhűtésnek.Apróságok, de már csak az UD-mókusvakítás miatt is inkább a D3H verziót választanám. Árban minimális a különbség.
-
Atlantis
veterán
válasz Skinny26 #59457 üzenetére
Ugyanezen két lap volt kalapban nálam is és végül az Asrock-ot rendeltem meg (némi asszonyi megérzés/ráhatás segítségével ) Amúgy leginkább a komolyabb tápellátás és az elvileg minőségibb hangkártya szól mellette. Remélem, nem nyúlok mellé vele.
-
Atlantis
veterán
válasz BomiBoogie #59467 üzenetére
Miért, mi benne a forradalmi náluk?
-
Atlantis
veterán
Ezek az újak milyen foglalattal lesznek? Ha 1150, akkor meg mi értelmük, mi a nagy újítás?
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz zoli58 #59527 üzenetére
Ha ennyire fontos a hangminőség, akkor a külön hangkártya legjobb. 50k-ból azért már lehet Sniper Gigabyte-ot venni, de azon is csak ALC898 van, ha jól tudom. Esetleg nézd meg az Asrock kínálatát, pár lapjukon ALC1150 van, meg asszem az MSI-nek is vannak jobbfajta hangkeltővel megáldott lapjai.
Amúgy itt ASUS-t fognak ajánlani, ami nem feltétlen baj, de nem is feltétlen a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59531 üzenetére
Nem csak azok, de úgy vélem, kedveltebbek, preferáltabbak az ASUS-termékei, mint a többi gyártói, ami csak részben indokolt. Egyébként igazad van, a TUF tűnhet a legmegbízhatóbb választásnak, már ha igaz a marketing-duma, amit az ASUS ír róla.
No, de tegnap megjött a H87 Performance, úgyhogy most nekiállok átszerelni a gépet. Remélem, simn megy majd minden.
-
Atlantis
veterán
válasz bluyoo #59558 üzenetére
Én csak 1-2 hete követtem a topicot és nekem feltűnően sok volt az ASUS-ajánlások száma. Mondjuk, el kell ismernem, hogy a korábbi negatív élmények miatt a szemem jobban megakad azon a néven.
Szép dolog a TUF, de sehol nem kapod meg az 5 évet hozzá, szóval tök mindegy ebből a szempontból, melyiket választja az ember. Asrock-ot meg ahogy nekem is javasolták, meg kell reklamálni és mindjárt 3 év lesz a garancia rá.
Asrock H87 Performance: még ismerkedek vele, szerelésnél kisebb-nagyobb komplikációk azért adódtak. Egyrészt addig verném szívlapáttal még az anyját is annak a baromnak, aki ezt az LGA foglalatot kitalálta, míg csak mozog. Mérnöki szemmel nézve az AMD AM3+ megoldása sokkal értelmesebb, nem lötyög-mozog össze-vissza, megvannak a tűrések, stb. Erről nem az Asrock tehet, nem a lap hibája.
Az viszont igen, hogy az előlapi hangkimenetet nem lehet használni, mert annyira hátratették, hogy nem éri el a házban lévő kábel. Nem nagy veszteség, de ez tervezési hiba. A SATA-portok is kissé zsúfoltan vannak, nekem 5 eszközöm van, elég nehezen sikerült mindet rádugni. A rendszerhűtő ventilátoroknak szánt csatlakozók is lehetnének értelmesebb helyen, bár egyiket se használom, a ház vezérlője átveszi a laptól ezt a feladatot.
A lap szolgáltatásai eddig bőven jók nekem, hang is remekül szól, de még nem állt össze teljesen a rendszer. UEFI nagyon szokatlan, de elsőre is jobban tetszik, mint a Sabertooth 990X-é, bővebbek a leírások az egyes beállításokról, ötletes kis oktató van benne, szóval egészen jó. Simán felismerte a 16GB Kingston-t, a múltkori ASUS-szívás miatt ennek nem kicsit örültem.Röviden így néhány óra után ennyit tudok róla írni.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz BomiBoogie #59575 üzenetére
Akkor elavultak az értesüléseim, ha megadják, az mindenképpen pozitív. Különösebben nem néztem utána, mea culpa.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz (KF560C36BBEK2-32) - 2 év mysoft gari
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest