Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
Öcsém eddigi konfigja:
ASUS P5B-VM (kb 90%, hogy zárlatos lett a hálókari)
3GB DDR2 800Mhz (2x1 + 1x1 GB)
C2D E4400 2.0Ghz
EVGA 9800GTX+ 512MB
80GB SATA HDDNaszóval hozzá kéne egy új alaplap, viszont DDR3-as kéne, IGP nélkül.
Eddig ezt a kettőt találtam itt aprón újonnan (de lehet használt is) amik szimpatikusak:
MSI G41M-P28
Gigabyte GA-G41MT-S2PTMelyik a jobb? Adataik közt nemlátok számottevő különbséget, illetve ha valaki tud még valami jót akkor nyugodtan írja le.
-
regener
veterán
-
regener
veterán
válasz gyulank #35073 üzenetére
Az USB 3.0 visszafelé kompatibilis, szóval igen használható.
A ma legtöbb lapon van min 4db SATA2 csatlakozó, IDE is akad még jópáron. Integrált LAN szerintem mindegyik lapon van (ált 1Gbit), WLAN viszont kevesen. A több is van ált. az alaplapokon. A szakértők majd mondanak veked valami lapot gondolom mindjárt, viszont azt hogy akarod elérni hogy 10W-ot fogyasszon?Milyen processzort tennél bele?
-
regener
veterán
Sziasztok,
jelenleg egy ASRock 880GM-LE (nem FX) alaplapom van, de kevés rajta a hely (egyik pci-t fedi a vidikari) ezért szeretném nagyobbra cserélni, az IDE nem nagyon fontos, mert sata-s dvdolvasót veszek nemsokára, így arra már nem is lesz szükség.Tehát az igényeim:
min. 1db PCIe 2.0 16x (nem lesz cfx/sli, de nembaj ha van még 1)
2 max 3 db pci
min. 2 ram slot
am3 vagy am3+
és ami nagyon fontos hogy egy jó alaplapi hangkártya legyen, lehetőleg EAX vagy 3D támogatással (szeretem ha a zene úgy hangzik ahogy annak kell)
illetve ASRock és ASUS alaplapok vannak előnyben.Kb milyen alaplap lenne jó a kritériumaimra?
Mert nem tudom milyen árszegmensben van ilyesmi ami jólenne.Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Az derült ki, hogy az ALC 887 támogatja a Direct Sound 3D-t és az EAX 1.0+2.0 szabványt, viszont a 892 csak a Direct Sound 3D-t.
Tehát valószinűleg az ASUS lesz a nyertes a +1 év garancia miatt is. (3 vs 2 év)Felmerült mégegy kérdés:
A jelenlegi alaplapomra csak 4tűs ATX csati ment, ezekre meg megy a 8tűs is, ez milyen különbséget jelent?[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Sziasztok ismét,
maximum 15e-ért (semmivel sem többért ) milyen am3+ -os alaplap éri meg iPonból?Egy X4 640-hez lesz valszeg.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Megkérdezhetem, hogy ha a ASRock 970 Extreme 3-at megtudták csinálni egy igen stílusos alaplapra, akkor az Extreme 4 miért lett ilyen egyszerű kinézetű?
Illetve miért csak a felsőkategóriás lapokon van 2db gigabites hálókari?
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Xirtam #46744 üzenetére
DIGi+ VRM hiánya?
A leírása alapján van rajta:"ASUS Digitális tápellátás :- Iparágvezető, 6 +2 fázisú digitális tápellátás- Iparágvezető, 2 fázisú digitális tápellátás"
Sőt ezzel kezdi:
"Dual Intelligent Processors 3 új DIGI+ tápellátás-vezérléssel - A hardver teljeskörű szabályozása. Teljeskörű teljesítményhangolás."[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Ezek a megnevezések az adott alaplap (vagy akármi más) felszereltségét hivatottak jelezni és nem pedig dísznevek, ha pl. megnézed az 970 Extreme 3-at és a 4-et máris látod hogy mi a különbség -> jobban felszerelt lap (ez mondjuk nem Inteles példa volt de ugyanaz a lényege)
-
regener
veterán
Hallottam egy olyan rémhírt, hogy a Samsung SATA2-es vinyói SATA3-ra kötve nem indulnak el.
Tehát ha veszek egy M5A97 EVO R2.0-t akkor abban nem fog menni az 1 terrás Samsung HD103SJ-m?
Azon a lapon elvileg nincs SATA2, így pedig igencsak elgondolkodtató hogy merjek-e olyat venni, pedig az elég jó lap már. -
regener
veterán
válasz miresz #46806 üzenetére
Általánosságban értettem a SATA3 és a Samu SATA2 vinyók kapcsolatára.
Egyik HA-s hirdetésben olvastam, rákérdeztem mivel azt énis tudom hogy visszafelé kompatibilis, de kifejtette a tulaj hogy neki is pont HD103SJ-je van, de a 990fx extreme 3-ban nem indult neki a vinyó.
bluyoo:
Benéztem a topicba és rákeresve a HD103SJ kifejezésre elég sok embernek van gondja az EVO R2.0-nél is, illetve a 950 és a 970 chipsetnél is.
Firmware frissítésnél nem vesznek el a fájljaim? Mert nem tudok kimenteni közel 500gigát sehova :/[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz bluyoo #46809 üzenetére
Otthon nem tudtam a korlátolt nettel megnézni a cikket, csak mobil ph-n néztem a topicot amit mutattál.
Mondjuk még aztsem tudom, hogy milyen verziójú van most a vinyón.
Intelre meg elég drága lenne az átállás szerintem, ott is 20-tól kezdődnek a normális lapok és még proci is kéne, viszont akkor már i5 alá nem mennék, csak visszalépés lenne az i3. (kivéve az Ivy-s i3, tesztekben elég jó)(#46811) bluyoo
Az meg már szerintem nagyon drága, a legolcsóbb helyen is 30ezer, néztem az ASRock, MSI és Giga 990-eket is most, azok olcsóbbak (már amelyik) de rajtuk nincs SATA2.Most elgondolkoztam hogy tényleg átállok Intelre, csak költséges. :/
Látom 3220 már van 25-28körül, az még jó is.
Az alá milyen lap lenne jó? Egy B75 Pro 3 szerintem elég lenne, főleg hogy olcsóbb is.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Szokták kérdezni hogy mi a különbség a P8Z77-es lapok között, találtam egy ilyet gondoltam megosztom, hátha jó valamire: P8Z77 "Család"
-
regener
veterán
A múltkor voltam itt, de mire meglett a pénzem felment az ára 36-fölé megint az Z77 Extreme4-nek, ham ár annyiért szerintem nem éri meg.
Újra előjött az MSI Z77A-GD55 és találtam 37-ért egy Gigabyte G1.Sniper M3-at.
Ez a kettő között vacilálok, mert hát ZÖLD a pci-e sín az MSI-vel meg jobb a tapasztalatom.
Viszont a G1Sniper milyen tápellátással van felszerelve? Illetve nem túl kicsi az a borda az északi hídon? (vagy amelyik a procinál van)[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz regener #47575 üzenetére
Majdnem elfelejtettem hogy a PCX-nél is olcsó szokott lenni az Extreme4.
Tehát utolsó kérdés:
Z77 Extreme4 (33,5e) vagy G1.Sniper M3 (37e)?Tudom hogy ATX és mATX a két lap de azt a 4 ezret most még kiadom érte ha megéri, máshol 41-ről indul az ára a Snipernek.
Elsőnek sima Ivy i5 lesz, utána K-is Ivy később. -
regener
veterán
válasz rayoliviero #47590 üzenetére
Igaz, marad az Extreme4, megis rendeltem PCX-től.
Köszi az iránymutatást
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz aAron_ #47659 üzenetére
Szerintem azis bírná, de abban árkategóriában +600Ft és ez lenne a legjobb vétel szerintem:
MSI Z77A-G43
Jobb az alaplapi FET-ek hűtése.Illetve +1 év gari. (a Pro3 csak 2év garis)
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Mahrenburg #47747 üzenetére
Sőt: puha szőrmével ellátott Sabertooth-féle borítás.
[ Szerkesztve ]
-
-
regener
veterán
válasz WTF1985 #47950 üzenetére
Szerintem a 23-at meghaladva 340Ft-al és 3év garival ez a legjobb vétel számodra:ASUS M5A97 R2.0
Mielőtt kérdezed 3év van rá, csak elvan írva náluk.
Későbbi tuningra is alkalmas, 4+2 digitlis tápellátás, megfelelő hűtéssel.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz WTF1985 #47952 üzenetére
Ezesetben annak a lapnak a "Nagytesója" is lehet, ez már komolyabb tuningra is alkalmas és nemvagyunk messze a keretedtől még mindig: 24.790Ft
ASUS M5A97 EVO R2.0[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Mahrenburg #48131 üzenetére
Csak kár hogy annyi fehér marketinglogó és szöveg van az alaplapon, nameg csinlhatnának egy olyan lapot amin levan fújva a sok kis forrasztás cuccos hogy azse látszódjon. (Nem a Termal Armor-ra gondolok, csak simán lenne rajta egy márka és egy modeljelzés aztán a többi része letisztult egységes lenne)
-
regener
veterán
válasz polgi803 #48452 üzenetére
ASUS Gryphon Z87 35790Ft és kapsz 3ezres utalványt amit levásárolhatsz náluk (külön vásárláskor) tehát 32790-be jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Core2duo6600 #48522 üzenetére
Azért vannak ECC ramok mert azokon hibaellenőrzés is van. Ezeknek nem szabad tévedni hiszen fontos szerverekben szoktak lenni, tehát a hiba nem engedélyezett.
-
regener
veterán
válasz Tuco78 #48582 üzenetére
Ezen a lapon nincs tuning, csak jó a tápellátása, a 30alatti lapokon ált van, de a 20alattiakon szinte biztos hoty van igp kimenet, tehát hiába nem kell lesz, de úgysem fogod használni akkor a lap kikapcsolja viszont tartaléknak jó.
A fapados pedig valamely szinten kizárja a megbízhatót mert pl. a jó tápellátás stabilitási tényező.A kereteder még mindig nem tudjuk.
Ha nemjó az, akkor ASRock B75-Pro3 17-18körül van, az a proci ala olcsóbbat én nem tennék szvsz.
Picit feljebb meg ASUS P8B75-V.Qwertrt:
A fentebb említett két lapot ajánlom neked is.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Qwertrt #48587 üzenetére
Pl. jobban bővíthető 4db ram slot, +2 pci , +1pcie (igaz csak 4x-es, de pl hangkarihoz pont jó)
A P8B75-V az ATX méretű, a másik mATX
P8B75-V előnyei ezentúl: turbo boost 2.0 támogatás, digitális 4+1+1 tápellátás, túlhajtásvédelem, ASUS EPU (energiagazdálkodás vezérlőchippel). 8tűs tápellátás a porcesszornakHirtelen ezek a fontosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Tuco78 #48639 üzenetére
Ezesetben: P8H77M-PRO
-
regener
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest