Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
Hali!
Leírná valaki lécci érthetően, hogy mik a különbségek a Gigabyte DS3 - L, P, R... mittomén típusok közt?
Lassan platformcsere lesz, és elkezdtem infót gyűjteni, nincs szükségem extra-ultra tuning fícsörös cuccokra, stabil legyen, megbízható és egy közepes tuningot bírjon, ennyi a követelmény. Proci is először csak Core2 2120, vagy ilyesmi lesz szerintem.Többen írtak itt arról, hogy a Gigák nem jók, és még többen arról, hogy q..va jók. Na most akkor mi van...
A másik, hogy az Asus P5K bugos, írjátok.
Ez a két lap jön nálam számításba, többre nincs szükségem, de nem ismerem a mai kínálatot!
Az Asus vezet nálam, de csak mert van rajta firewire, ami nekem szükséges kamerához.
Van-e objektív vélemény használat alatt? Az itteni tesztek kb egy színvonalon értékelik őket, és kb egy árban vannak.Hangsúlyozom, nem vagyok a tuning-klán tagja , mások a szempontok, mint itt a legtöbb embernek, amit én tiszteletben tartok. Nálam elsősorban a megbízhatóság a fontos (azért egy reális ár-teljesítmény-fokozó tuning ajánlott..) A mostani rendszerem, még a jó öreg Abit IC7 hosszú évek óta óta szolgál hibátlanul, ezt tekintem színvonalnak!
Egyébként valaki kérdezte itt a 720p, 1080p-hez a teljesíztményt, nos a 720p-t vígan produkálja egy egymagos 3 Ghz-es proci! 1080-hoz már kell a dupla mag.
Szóval kíváncsi lennék a véleményetekre, márkaháború és szitkozódások nélkül...
köszi előre is!
-
general
addikt
válasz elfelejtette #15830 üzenetére
helló!
azt mondod, az s775 elavult? lassan én is konfigot váltanék, mire érdemes beruházni akkor? (azért ha a legújabbakat favorizáljátok, az kb dupla ár, mint amiért már korrekt gépet össze lehet rakni szerintem... nem mindenki engedheti meg, hogy ha cserél, akkor a legújabbra...)
mit ajánlanátok nekem?
szempont: - játékok, de nem kell a legújabb csúcsbizbaszhoz
alacsony fogyasztás (napközbeni letöltéshez) - ez persze a teljesítményt is redukálja,de mint említettem, nincs igényem az aktuális csúcsmodellekre
- csendes gép legyen
-IDE-s csati
- árban visszafogott
-megbízhatóság, nem cserélem évente (jelenlegi gépem (AbitIC3/N478) 5-6éve szolgál hiba nélkül! -
general
addikt
válasz elfelejtette #15837 üzenetére
hm... az a baj, hogy világéletemben inteles voltam.. , és maradnék is
fura, én azt olvastam, amennyire most hirtelen utánanéztem a dolgoknak, hogy fogyasztásban az intel most ráver az amd-re...egyébként köszönöm a válaszokat!
-
general
addikt
válasz audi100td #15840 üzenetére
ok, értelek titeket, és köszönöm a válaszokat!
nem akarok intel vs amd flamet, elhiszem, hogy talán takarékosabbak az amd-s konfigok, és azt is, hogy a szempontjaitok alapján időtállóbbak is....DE ha az ember az intelt szereti, azt vesz, és nem kívánok még procit sem cserélgetni a legújabbra évente, mert arra sincs szükségem! mindössze tanácsot, és véleményt kértem, kaptam is, KÖSZÖNÖM, de ne kritizáljatok kérlek így (ha elavult gépet akarsz...) egy stabil, megbízható konfig, ami erősnek számít ma, nálam hosszú évekig elzakatol... és hiába riogatják a népet, még az ócska 7300 gt-mel is eljátszogatok azzal, amivel szeretek...és az "elavult gép" értelme pedig szörnyű egyszerű: ezt tudom megfizetni.... (pl alaplap kb 20k + proci is kb 20k, nem pedig az új szériák 40k+40k-ja, és akkor még olcsót mondtam..)
-
general
addikt
válasz elfelejtette #15852 üzenetére
hhhh, 800x600: ki a francot érdekelnek: sosem játszik az ember ebben a felbontásban, nem mutat számomra érdemlegeset, a többi pedig vga limites, ezért írtam.
azért linkeltem, mert a P45 alatti 2 magosok 50-6w körüli fogyasztását hasonlítottam össze a 4 magosokkal, mindegy, hogy Phenom, vagy Quad. kell a francnak 4 magos, dupla annyit eszik, és nem tudom kihasználni... ja, de bocs, 20 mp-el hamarabb tömörítek ki egy 7-Zipes állományt, tényleg...
na erről beszélek az eleje óta! nem érdekelnek a "csúcskategória" komponensei! átlag user vagyok, akinek egy "elavult gép" is több, mint elég évekig!azért kösz! tényleg, most vita nélkül!
üdv
-
general
addikt
sziasztok!
p45-ös alaplapot nézek, az érdekelne, hogy érdemes-e Combót (C jelűt) venni, hogy ddr3-at tegyek bele? 30 ezer alatt nemigen találtam ddr3-as lapot sajnos, pedig jó lenne!
esetleg tudnátok olyat mondani, amiben WiFi is van? tudom, hogy az több, csak melyik az?
Asus v. Gigabyte érdekelne! -
general
addikt
hali!
P55-ös lapokat nézegetek, nem sürgős a dolog, lassan konfigcsere lesz. miután a mostani kb 5-6 éve megvan, olyat szeretnék, ami megbízható elsősorban, nem cserélgetem évente a dolgokat. Intel front érdekel, csili-vili megatuning verziók nem hatnak meg, sokat megy a gép és egyelőre bőven elég a 2 mag (a fogyasztás is számít).
legszívesebben 775-öst vennék, bőven kiszolgálna évekig, de nem tudom, azokból van-e USB3-as, eSatás verzió, mert azért ennyire tervezek előre. 1 vga lesz benne, tuning nem valószínű.
szóval mit ajánlanátok? átlagos gép lesz, csendes, ne zabáljon sokat, szóval semmi extra, fő szempont a megbízhatóság, évekig működjön.
nem tudom, melyik márkánál nézelődjek, és hogy mi a különbség a típusok között, ezért kérném a véleményeteket! az alapverziók (minden márkánál) mennyiben tudnak kevesebbet, mint mondjuk a néha 10-15 ezerrel többe kerülő verziók? hajlandó vagyok alaplapra többet kiadni, ha megéri! hisz azt nem cserélgeted... szóval minőségi darab érdekel, de nem kell a sok feature, CF SLI vízhűtés miegymás...előre is köszönöm a hozzászólást! esetleges ajánlatnál örülnék indoklásnak, hogy miért az...
-
general
addikt
nem tudom, hová írjam, megpróbálom itt megkérdezni...
szóval létezik-e olyan, hogy sata port bővítő kártya? mert a régi IC7-es lapomon sajna csak 2 van, és nagyon kéne még... amíg nem cserélek konfigot, addig is...
-
general
addikt
válasz i are robot #21559 üzenetére
köszi!! ez megold pár problémát..
-
general
addikt
mit gondoltok erről az alaplapról? szükségmegoldás lenne, sajnos nincs keretem teljes konfigot cserélni, így a procim maradna, memóriát és valami egyszerű PCI-E vga-t vennék hozzá...
nem azt kérdezném, megéri-e, alapvetően nem, de mivel NINCS 100 rugóm arra, amit szeretnék, egy ideig ez is bőven elég lenne. az érdekelne, ez a chipset megbízható-e, esetleg valaki ismeri-e véletlenül ezt a deszkát, ilyesmi... -
general
addikt
hali! meg tudná mondani valaki nekem néhány mondatban, hogy miben különbözik a P55-ös chipsettől a H55 é s főleg a H57-es? annyit tudok, hogy int.vga a H55. viszont árban igen komoly különbségek vannak, amit nem értek, hisz a H55 az olcsóbb, pedig elvileg azon van valami plusz/többlet... miért olcsóbb mégis, mint a legalapabb P55? és a H57 miben tér el a H55-től? próbáltam teszteket keresni, de nem sikerült. hátha más gyakorlottabb! előre is kösz!
-
general
addikt
sziasztok!
nem igazán tudom eldönteni, hogy intel 1156-os konfig használtan, i3as, esetleg i5 650-es procival, p55-ös lappal, vagy 1156-os, új konfig... természetesen utóbbiból olcsóbbat, valszeg h61-es lap + i3as, mert a költségvetés nem túl nagy. 25k-nál többet nem nagyon szeretnék alaplapra költeni, de megbízható lapot szeretnék, hogy majd ne kelljen cserélni egy év múlva, a sata3 szerintem nem igazán mérvadó, usb3as kártyát meg később tehetek esetleg a gépbe, ha lesz olyan eszközöm, egyelőre nincs kilátásban.
mit gondoltok erről a gondolatmenetről, mit ajánlanátok? nem vagyok tuningőrült, de sokat használom a gépet, kis játék is beleférne, BF3-at szeretném játszani majd alkalomadtán, filmekkel, és főleg zenékkel dolgozgatok, konvertálok, illetve fotós munkák nagy mennyiségben. fogyasztás és zaj(nélküliség persze) fontos szempont.előre is köszönöm, ha valaki megtisztel válaszával!
üdv!
-
general
addikt
az IB is ebbe a foglalatba jon ezek szerint? ezt meg nem figyeltem oszinten szolva. es mivel tud majd tobbet, mint a SB? mert szamomra is hasznos tulajdonsagai lesznek, akkor elgondolkozom a plusz koltsegen! egyebkent en sem latom ertelmet a 1155-nek (szamomra)! mar kinottem az enyem-legyen-a-legerosebb/legkemenyebb konfig korszakbol... :-)
-
general
addikt
válasz tranceplanet #31959 üzenetére
gyűlnek az infók... ha a kettő közül kellene választani, melyiket ajánlanátok: Asrock extr3 gen3, vagy Asus p8z68 -V LE?
kb egy árban vannak.
megéri-e az ASUS név a magasabb árat általában? mennyire megbízható márka az Asrock? mert ugyanazért az árért ők többet ajánlanak általában.szerk. bocs, nem válasz nyilván, csak rosszat nyomtam..
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
esetleg ASUS P8Z68 V LX nem nagyon látok különbséget, csak a PCI helyeket illetőleg..
-
general
addikt
el tudná magyarázni valaki nekem, hogy az Intel Rapid Storage opció, amely a H61-es chipsetben nem, de a többi 1155-ösben megvan, mit is jelent? hasznos dolog-e? nem a Smart Response gondolok!!
-
general
addikt
mi a baj a 1155-ös Gigabyte lapokkal, hogy senki sem ajánlja? pár éve a csúcson voltak, bestbuy volt, most mi történt? több helyen olvasom, hogy gondok vannak velük, de mégis mi??
más...
a sokat emlegetett ASRocK Ext3 Gen3 és az MSI Z68 ED55közül miért ajánlottabb az Asrock? ez a kis Msi lap elég komoly darab... igaz, mATX-es, de kit érdekel... és azért az Msi lapokban igen komoly minőség-megbízhatóságot jelent. erről sem spóroltak le semmit!
-
general
addikt
mi a véleményetek erről az MSI PH61A-P35 a lapról? ugyanazt tudja, mint a sokat ajánlott Asrock H61 U3S3, kb 5 ezerrel drágább, de nem megbízhatóbb esetleg? 3 év gari
-
general
addikt
ha a HD 3000-es integrált gpu érdekel, akkor elég az i3 2105jóval olcsóbban!! abban is az van ám! és egy i3 is odaver a PS-nek! i5-ös valóban gyorsabb, de jóval drágább! ha sebességet szeretnél a munkádhoz, inkább vegyél a különbözetből egy SSD-t, az rendesen megdodbja a rendszer sebességét! 22k körül már lehet venni 64 gigás sata3-ast!, bár szerintem egy sata2-es is bőven jó!
egyébként ehhez kapcsolódóan nem tudom, hogy az ajánlott Asrock h61 u3s3 sata3-as chipje kezeli-e rendesen a sata 3-as ssd-ket? mert hallottam olyat - vagy lehet, hogy épp itt mondták -, hogy ha nem natív kontroller, hanem külön vezérlő, akkor nem biztos, hogy rendesen működik!
én is hasonló konfigot fogok venni, már majdnem biztos (h61 u3s3+i3 2120), és valószínűleg ssd-t is hozzá, ezért kérdem! -
general
addikt
szerintem fölösleges a hibrid megoldás, én jobb szeretem a windowst mindig külön tudni...
igen, az ssd-n lenne a rendszer + telepített programjaid, így azok baromi gyorsak, a hdd meg marad háttértárnak, ott másolgatsz nagy fájlokat, filmet, zenét, fotókat, akármit. az ssd-k úgysem bírnak a végtelenségig írni, véges a cucc, de ha csak rendszernek használod, tudtommal sokáig bírja, mert oda csak egyszer "írod" föl a windowst tulajdonképpen, onnantól csak olvas. remélem nem írok hülyeségeket, én így olvastam az infókat.
nem tudom, egy Z68-as Smart Response mennyire dobná meg a másolásokat, mert a rendszer ugye így is, úgy is gyors lenne, viszont ha logikusan gondolkozom, akkor ha hibridben megy a cucc, hamarabb is elhasználódik... -
general
addikt
azt se keverd össze, hogy az i3-as procikból a 2120-as HD2000-es gpu-t tartalmaz, de 3.3 GHz, a 2105 viszont HD3000-es gpu-val fut, de csak 3,1 GHz! mivel tuningolni nem tudsz majd, döntsd el, kell-e az integrált gpu a prociban! ha nem kell, mert úgyis akarsz vga-t, akkor az erősebb procit vedd, árban ugyanaz kb. ha viszont kell a HD3000, akkor a 2105-öst vedd. ennyi.
tápcsere fölösleges, ha csak nagyobb teljesítmény miatt cserélnél, egy mai erős középkategóriás konfig még 300 wattot sem eszik teljes terhelésen... hálistennek a fogyasztás a teljesítménnyel nem egyenes arányban nő már... erősebbek az új procik, és kevesebbet esznek! a videokártya az, ami zabál, de ha csak egy lesz benne, akkor mindegy! nézz meg bármilyen vga tesztet!
ha hatásfok és/vagy csendesség miatt cserélsz, akkor se vegyél szerintem 500 wattosat, teljesen felesleges! egy 80 plusszos 400-as bármire jó, ha nincsenek tuning és egyéb igényeid!szerk: egyetértek zka67 kollegában egyébként, ha a vga-t csak azért vennéd, hogy az is dobjon a PS-en, felesleges! akkor inkább az i5 2500K, és egy Z68-as lap, az a cpu bivaly erős, a HD3000 vga-nak tök jó, és még tuningolni is lehet, simán odaver szerintem az i3+dedikált vga kombónak PS-ben, bár azért ebben nem vagyok biztos, egy teszt jó lenne... de mivel én is sokat nyúzoma PS-t, nem hiszem, hogy van még mit lendíteni egy i5-ösön... az említett SSD viszont tutira megdobja, ha munkára kell a konfig, azt vedd!
na... kiírtam magam..
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
kicsit változott a tervem ezért kérnék újabb infót, tanácsot, véleményt a következő két lapról: MSI Z68A-G43 b3 és ASUS P8Z68V-LX
kb ugyanzt tudják, az ASUS-on van HDMI, ami jól jöhet, az MSI viszont 2 pcie 16X-os sínnel van, bár az engem hidegen hagy.
de engem inkább az érdekel, h támogatottságban, megbízhatóságban tudtok-e különbséget... tudom, h mindkét márka igen jó nevű, de sosem volt nekem egyik sem, így kérdezném, mi a véleményetek róluk? akár apróságok is érdekelnek, mint ventiszabályozhatóság, bios rugalmassága, alkatrészek minősége stb... az áruk kb ugyanaz, igen, olcsóbb, mint a sokat emlegetett Asrock ext3 gen3, de az a pár ezer is számít, amikor full konfigot pakol össze az ember. a pci ex. gen3 meg nem érdekel.ha tud valaki hozzáfűzni, előre is köszönöm!
-
general
addikt
i5 2400 tudtommal kicsikét tuningolható, a Turbo Boost szintjére (de lehet, h rosszul tudom, valamelyik topicban olvastam, hogy a nem K-s procik is húzhatóak kicsit, ha nem is extrém szinten), így a kinézett, egyébként jó kis alaplap, az ASUS P8H67-V helyett inkább nézd meg a P8Z68-V LX-et is, pont ugyanaz, az IDE csatin kívül, és abban van pár plusz dodlog, és tuningot is támogat! összehasonlítás csak egy gondolat... ugyanannyiba kerül, sőt itt a Hardveraprón jobb áron is megtalálod! én is azt néztem ki...
-
general
addikt
üdv!
szerintetek melyiket? 25-30k közt. ASUS p8z77-v lx vagy ASROCK z77 pro3, pro4 ?
mennyivel jobbak a Z77 es lapok a Z68-asoknál az inteles usb-n kívül?
-
general
addikt
üdv!
egy ASUS P8H77-V lapot néztem ki magamnak, mi a véleményetek róla? tuningolni nem szándézok, a minőség, stabilitás, tartósság az elsődleges szempont, nem akarok jópár évig cserélni.
mit hallottatok róla, van-e gyerekbetegsége, meghibásodás, ami előjöhet, ilyesmire gondolok. Asrock MVP-pel összehasonlítva jobb-e annyival, mint az árkülönbség? nem sok5-6 ezer forint, de ha nincs különbség...köszönöm előre is.
-
general
addikt
sziasztok!
új konfigot szeretnék munkához, nem játékra, a proci minden valószínűség szerint i7 6700k lesz. 2 vagy 3 ssd lesz benne, az egyik biztosan pci-e ssd, illetve kellene legalább 5 db aktív sata port hdd-knek és a dvd romnak. (ha jól olvasom, van, ahol osztozik az M2, a sata-e és 2 sata port...)
ehhez keresek optimális árú alaplapot. a legnagyobb kérdés számomra a sata portok száma. nem világos, hogy a sata expressz port is használható sima sata portként vagy nem? mert ha igen, jobbak a lehetőségek, és elég egy 6 sata porttal rendelkező lap is.
így nézne ki:
1.pci-e ssd -->M2 foglalat (így 2 sata port eltűnik, illetve egy sata-e is)
2. sima ssd --> egy sima inteles sata portba
3. későbbiekben még egy ssd lesz ugyanígy, vagy ha két M2 van, akkor abból kettő
4. dvd meghajtó (nekem még kell)
5-6-7-8 --> 4 db hddez a minimum, tehát ha egy alaplapon sima sata portból csak 6 db van, és rosszul gondolom és a sata-exp. nem használható sima satának, akkor 8 portos lap kell, ami drágább.
másik kérdésem, hogy mivel munkához lesz, alapvető dolog a stabilitás, az állandó és biztos feszültségek minden alaktrészhez. ez szerintetek már az erős középmezőnyben is oké, vagy nézzek felső kategóriás lapot emiatt?
-
general
addikt
de a kérdésemre nem kaptam választ a sata expressz-t illetőleg, pedig ezen múlik a dolog. :-) az extreme 4-en kevés a sima sata. az extreme 6+-t néztem, vagy giga ud5 tetszik.
olcsóbb, és van PCI slotja az asus z170-a-nak, ami tetszene, mert van egy frankó hangkártyám, ami pci-os, de nem tudom, stabilitásban az jó-e hosszú távon. ezéet kérdeztem az előző hsz-ben azokat -
general
addikt
válasz Laccoss #80209 üzenetére
nem értem, pont azt írja, hogy ha foglalt az M.2 port, akkor 2 sata port eltűnik, mert osztoznak a pci-e sínen vagy min !
ezt több helyen is írják! ez itt az asrock oldaláról van:
*Support to be announced
M2_1, SATA3_0, SATA3_1 and SATA_EXP0 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz #Morcosmedve #80218 üzenetére
ezt most már értem, igen, azt nem értem, amit feljebb is írok, hogy pl az asrock ezt nem részletezi, csak hogy nem lehet használni és kész... alaplaptól függ, vagy csak ők nem részletezik és így elég félrevezető?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.