Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardline
senior tag
Üdv!
Alaplap vásárlás előtt állok, volt is egy határozott elképzelésem a pontos típusról, de most picit elbizonytalanodtam. AM3+ lapokról van szó.
Eddig az asus m5a97 evo r2.0 mellett tettem le a voksom, de az msi a múlthéten bejelentett egy 970 gaming lapot. Nagyjából (nekem legalábbis úgy tűnik) azonos tulajdonságokkal bír a 2, de az MSI-n realtec alc1150, míg az asus-on alc892 hangkeltő van.
Érdemes lehet megvárni az MSI-t?
Mit lehet tudni erről az alc1150-ről? Jack csatlakoztatáskor kiválasztható a csatorna, vagy minden csak fix helyre dugható, mint az alc892 esetén? Olvastam néhány mikrofonnal kapcsolatos panaszról (rendívül halk beszédhang), ezek esetleg megoldódtak már? -
hardline
senior tag
válasz bluyoo #61348 üzenetére
Az árát én is kíváncsian várom, de úgy gondolom, hogy a 990-es lapoktól olcsóbbnak illene lenni, értékelhető 970 lapjuk meg perpill nincs, így én 25-26k környékére várom, aztán majd lesz vagy 30k.
25k fölött nekem nem opció, mert akkor marad az ASUS (bár sokan írják, hogy nagyon melegszik). MSI lapokkal nincs tapasztalatom, ezért is írtam ide.
Általánosságban mi a vélemény az MSI vs ASUS jobb-e szolgáltatásokban és minőségben?
(BIOS frissítések, driverek meg a többi) -
hardline
senior tag
-
hardline
senior tag
válasz PAINfájdalom #61426 üzenetére
Ha csak 1 vga lesz akkor Asus m5a97 evo r2.0 általában az ajánlott. Szépen lehet benne tuningolni, bírja.
Ha több vga-t tervezel, akkor 990-es lapok. -
hardline
senior tag
válasz PAINfájdalom #61429 üzenetére
Igen,jó lesz. Fx8350-eket 4,5 - 5GHz körül járatnak ebben a lapban. (6+2 fázis)
Tesztekben és a gyakorlatban is bizonyított ez a típus, de majd jönnek a hozzáértőbbek is és mondanak ők is valamit.Hasonló cipőben járok, én is AM3+ lapot keresek egy ideje és én is ezt a lapot választottam, de csak néhány hét múlva lesz aktuális a vásárlás, viszont most jelentette be az MSI a 970 Gaming lapját, ami elég jónak tűnik, és júliustól kezdik az értékesítését. Ha hasonló áron lesz, mint az ASUS, akkor jó vétel lehet az is.
Közben itt az erősítés is: (#61430) bluyoo
[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
válasz PAINfájdalom #61439 üzenetére
Szívesen!
Milyen tápegységet vegyek? - Tápokról itt érdeklődj.
Szerintem elég lesz egy jó minőségű 550-es, de beírod a linkelt topicba, hogy mennyit tudsz rászánni és segítenek választani. -
hardline
senior tag
A fene megeszi, megint itt vagyok tök bizonytalanul, hogy mit vegyek.
Adott egy 65 ezres keret alaplap+cpu párosra.
Olyan gépet kéne összerakni, amit 3-4 évig nem kell piszkálni (vga cserén kívül). Játékra, videószerkesztésre és virtualizációra lenne használva.
Én AMD vonalon gondolkodtam egy FX8320+m5a97 evo r2.0. Ez bőven benne van a keretben és mivel húzható a proci és a lap is partner benne így talán nem lenne gond vele az említett néhány évig.
A kérdés, hogy Intel vonalon az említett összegből mit lehetne összerakni? 5670K-t néztem, és akkor lehet szó tuningról, de ez magában majdnem kimeríti a keretet. Ha használtan veszek (~48ért) egyet akkor sem maradt sokkal több az alaplapra. Milyen lap jöhetne szóba a fennmaradó összegből? Egyáltalán jobb választás lenne az intel, mint az fx8320? -
hardline
senior tag
válasz BomiBoogie #61518 üzenetére
Egy K2 hűtőm van, az csak elég rá. A keret az csak cpu-ra és lapra vonatkozik. Ha virtualizációhoz jobb az fx8320, akkor nincs is miről beszélni, maradok annál.
Köszönöm a segítséged! -
hardline
senior tag
Üdv megint!
Újabb kihívást jelentő feladat: 40 ezer ft-os keretből kellene összerakni egy gépet. Jóformán csak netezni, esetleg filmet nézni. Én egy Intel Pentium G3220 cpu-ra gondoltam, na ehhez kellene a lehető legolcsóbb alaplap, ami ajánlható. -
hardline
senior tag
i5 nonK proci alá kellene egy alaplap LGA1150 foglalatos. 25-28ezer környékén (pcx kínálatból).
Lehetőleg H97 chipset. Asus h97m-plus lapot néztem, de ha van ebben az árban jobb, akkor mondjátok!
Nem lenne baj, ha az integrált hangkártya jobb minőségű lenne. -
hardline
senior tag
i5 4440 processzorhoz 25ezerig keresek alaplapot. Asus H97M-Plus (24800 Ft) megfelelő, vagy van jobb?
-
hardline
senior tag
Többieknek érkezik az az akciós z97-ar lap?
Nekem még semmi infó rendelés óta. -
hardline
senior tag
válasz #73959936 #62553 üzenetére
Ha kicsi a keret, akkor valami ilyesmit ajánlanék:
Proci: intel pentium g3220 ~ 13k
Alaplap: LGA 1150 - H81 chipset (asrock h81m-hds ~12k ha nagyon spórolsz) vagy inkább B85 (asrock b85m ~ 15k ha csak kicsit spórolsz)
RAMingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 ~ 10.5k
HDD: Seagate 1TB m003 ~ 13.5k
Táp: fps hexa+ 400W ~ 10k
Ez vígan elég irodai felhasználásra. Házat nem írtam, ha az is kell egy jobb minőségű az kb 8k+. -
hardline
senior tag
Sziasztok,
Nézelődtem az alaplapok között és megakadt a szemem egy nagy leárazáson.
Gigabyte H170-HD3 DDR3 (ipon link, árgrafikonon látszik az esés)
Ahogy néztem, eddig 27-30 ezer között mozgott, most meg 12 ezer körül meg lehet venni.
Ennek örömére be is újítottam egyet.
Mit lehet tudni erről a giga lapról? Én nem szeretem a márkát, régebben volt giga lapom meg vga-m is de nem túl szépek az emlékek. Az újabb lapokról nem tudok semmit. Hogy muzsikálnak?
Érdemes leváltani a jelenlegi alaplap-processzor párosom (asus z97-ar, haswell i5 4440) erre a lapra és egy i5 7500-re? A ramjaim low voltage 1.35V-on mennek (Corsair), így elég olcsó a váltás, de kérdés, hogy megéri-e? -
hardline
senior tag
válasz palfitom #82844 üzenetére
Igen, én is így voltam vele, hogy ennyiért a hülyének is megéri, nemhogy nekem
i7-re nem akarok költeni, mert igazság szerint kb 3-4 nap lenne kihasználva egy hónapban, általában elég a kis i5 is.
Úgy gondolom, hogy ennyi pénzért nem lehet nagy csalódás ez a giga lap sem. Majd kiderül, ha veszek hozzá procit is. -
hardline
senior tag
Sziasztok!
Ha sikerülne elcsípni egy kósza Ryzen 5900X-et, akkor az alá kellene egy jó alaplap. B550-ben gondolkodok csak. Vagy egy MSI Tomahawk, vagy egy Gigabyte Aorus Pro lenne a kiszemelt. MSI lapokkal nincs tapasztalatom, még soha nem volt és most is inkább az Aorus Pro felé húzok jobban. 60 ezer körül van a határ, amit rászánnék. Mit ajánlanátok? -
hardline
senior tag
válasz Milka 78 #98441 üzenetére
Nézelődtem, de csak futólag. Azt meg tudod mondani, hogy az Aorus Pro és Pro V2 között pontosan mi a különbség? VRM részen történt változás, de én ehhez nem értek. Doubler került ki vagy be. Röviden az érdekel, hogy jobb-e, vagy rosszabb a V2, mert drágábbnak drágább.
-
hardline
senior tag
válasz Milka 78 #98468 üzenetére
Hagyom is ezt a v2-t. Toma vagy Aorus Pro v1
Elég népszerű ez a tomahawk, csak olyan értelmetlen szerintem. Minek rá 2 LAN, USB meg alig van. Meg az audio rész sem a csúcsok csúcsa.
De emészthető az ára. Szerintem kipróbálom az MSI-t. Az még nem volt.
Köszönöm a segítséged és a türelmed! -
hardline
senior tag
Ismét kérdeznék. Asus rog strix b550-a (alias b550-f) mennyire ajánlott? Két hete rendeltem egy b550 tomahawk-ot, ami azóta se ért ide, közben ez a b550-a nagyon megtetszett külsőleg. Melyikkel járok jobban? Vrm melyik lapon jobb? 5900X lenne benne majd egyszer, ha kapható lesz... Egy kis tuning is várható a sok nonK intel után. Szóval röviden, melyik a jobb lap? Bios, support, hosszútávon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest