Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Tegyük fel, hogy van pénzem gép fejlesztésre (amúgy nincs ). Konfigom az adatlapomon. Szerintetek érdemes-e a 775-ös platformon beruházni egy csúcs procira, komoly hűtéssel, mondjuk ha kicsit lejjebb mennek az árak és mindezt megtámogatni rammal, avagy eladni mindent a fenébe és új platform, új alaplap, új proci, új ram?
(A videókártyám ma már nem számít acélosnak, de még mindig ez a legerősebb alkatrész a gépben. Ezzel még elvagyok egy ideig.)
Preferenciáimról annyit, hogy hosszú távra veszem az alkatrészeimet, tehát nem cserélgetek gyakran, ezt a lapot is már használom legalább 2 éve. Egy esetleges beújítás után is pihi lenne egy jó ideig (akár évekig).
Mi lenne számomra az ideális út ár-érték arányban, ha nagyobb teljesítményt szeretnék, hosszú távon?Köszi a válaszokat:
3.Aragorn -
3.Aragorn
addikt
válasz BomiBoogie #60040 üzenetére
Alakul.
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60174 üzenetére
Igen, valószínűleg én is ilyenre nevezek be. Az olcsóbb áron kívül semmi nem indokolja, hogy régebbit vegyek.
Már csak az a kérdés, hogy vegyek-e most tuning-lapot? Jelen állás szerint még jó egy évig tuning biztos nem lesz, mert a kiszemelt vga-mhoz egy sima alap haswell i5 is elég, ergo semmi értelme. De ha majd lesz monitor és vga csere is, akkor akár a tuning is szóba jöhet. Szóval szerinted megérné most egy gyengén felszerelt z97-es tuninglapot venni (mert komolyra úgysem futná) abban a reményben, hogy később majd ezzel a részével (lapcserével) nem kell foglalkozni, vagy vegyek most egy nem tuningos jobban felszerelt lapot és ha tuningolni akarok egyszer, akkor cseréljem ezt is? -
-
3.Aragorn
addikt
válasz BomiBoogie #60179 üzenetére
Mindig az equipment a hibás. És a gamer hardver gyártók is ezt sulykolják. Anno a gagyi genius netscroll eye egeremmel is simán kiosztottam a fejeseket CS-ben a sok gémer egeres havernak...
-
3.Aragorn
addikt
válasz BomiBoogie #60181 üzenetére
Gondoltam amúgy.
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60178 üzenetére
Elképzelhető, hogy hozzájutok egy 4770k procihoz. Ez alá milyen Z97-es lapot ajánlanátok?
Tudom, lap terén így többe fog kerülni a móka, ezért hajlandó vagyok rádobni olyan 40k környékéig.
Szempontok: tartósság, sok gari, ATX méret, lehetőleg valami minőségi integrált hang - hogy ne kelljen még tízezreket hangkártyára költeni, ha nem muszáj...
Extrém tuning nem érdekel, megelégszem azzal, ha olyan 4,1-4,2 GHz-en fut a cpu. És ezt sem a közeljövőben szeretném belőle kihajtani, mint arról már szó esett.
Asussal eddig elégedett voltam, de ha más gyártónál ugyanazt a teljesítményt olcsóbban megkapom, ám legyen. -
3.Aragorn
addikt
Köszönöm a választ!
Mindenképpen 97-es kell. Asus Z97-A-t megnézem.
Új Sabertooth? Melyikre gondolsz konkrétan?
Van még ilyen az Asus kínálatában, hogy z97k? Erről mit érdemes tudni? Legalább egy tízessel olcsóbb a következő tuningos lapnál, érdemes vele foglalkozni, vagy ez már nagyon gagyi?[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz csucsbicep #60189 üzenetére
Sejtettem. Az új saberekről mit lehet tudni?
-
3.Aragorn
addikt
válasz csucsbicep #60192 üzenetére
Itt a mark 2 az olcsóbb. Jó ár ez ennyiért?
csucsbicep: Gondolom a mark 1 tudja csak ezeket...[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz csucsbicep #60194 üzenetére
Értem, köszi.
-
3.Aragorn
addikt
válasz kampobasszo #60225 üzenetére
Igen, az új 97-es chipkészletű lapok támogatják a régi haswellt, ahogy a devil's canyon-t és a broadwell-t is támogatják majd!
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60196 üzenetére
"Ha már "K"-s CPU-t szeretnél akkor már Devil's Canyon!!"
Igen, jó lenne a Devil's Canyon, de nem tudok szeptemberig várni, hogy kijöjjenek a K-s verziók. Pedig jó lenne, mert akkor mozdul meg a piac - az emberek elkezdik eladogatni a sima és a K-s Haswelleket - könnyebb lenne hozzájutni "jóárasított" használt példányhoz. Sajnos 1-2 héten belül össze szeretném rakni a gépet.
Jelen pillanatban nincs szükségem egy haswell i5-nél erősebb cpu-ra, sem tuningra. Ennek ellenére nem szeretnék elzárkózni a tuning lehetőségéről, főleg ha kijönnek a K-s Devil's Canyon-ok.
Úgy néz ki, azért csúszok le a 4770k-ról, mert nincs mibe beletennem, így nem tudom letesztelni, lejárna a próbagari mire le tudnám, tehát amíg nem tudom tesztelni, nem veszem meg. Eközben nyilván megveszi más. Ramot és vga-t sem igazán tudok választani, amíg az alaplap meg nincs, szóval most már sürgősen kellene a lap.
A fenti kifacsart gondolatmenet és az univerzális volta miatt Z97-es lapot szeretnék. Kerül amibe kerül.Jelen állás szerint egy szorzózáras haswell, vagy D'sC i5 menne bele. Később akármi. Nem csak az Asus érdekel, ha másik gyártónál tudtok tartós, megbízható ATX-es példányt sok garival, az is jó lehet!
A kérdés, hogy meddig érdemes árban elmenni? Ha K-s procim lesz, akkor sem valószínű, hogy szénné húznám, legfeljebb egy közepes tuning játszana. Feljebb lépkedve az árak pedig nagyon hamar elkezdenek horrorisztikus formát ölteni...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60279 üzenetére
A későbbi jobb eladhatóság szerintem nem szabad, hogy szempont legyen hardver vásárlásnál, ugyanis az az összeg, amennyivel többért el tudod majd adni, töredéke annak, amennyivel most többet kell fizetned egy ilyen példányért.
Nem vagyok maximalista. Szép dolog az armor kit, de nem sok gyakorlati hasznát venném, leginkább csak jól néz ki, meg jöhetnék ide a topicba arcoskodni vele."Viszont igaz hogy egy 35-40K-s tuninglap szinte minden igényt kielégít."
Tudsz mondani gyakorlati példákat, nem csak asus fronton? Van-e olyan gyártó, kinek Z97-es lapjait szted érdemes lehet még megvárni? -
3.Aragorn
addikt
Mi a különbség a z97 és a z97 express chipsetek között?
-
3.Aragorn
addikt
Szoftverek terén egyébként mik a tapasztalatok a z87-es lapokkal (gondolom a z97-esekkel még nincsenek, de feltevésem szerint a progik valószínűleg nem sokban változnak)?
Bios, UEFI,
ASUS FanXpert, Thermal Radar, MSI Command Center, GIGABYTE App Center, ASRock Cloud és társai... -
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60382 üzenetére
Köszi!
uefi: Ez is úgy működik, mint a bios, vagy kell hozzá telepítenem valamit, esetleg van-e befolyással a használt oprendszerre és viszont?
"a kinézett laphoz nézzél átfogó teszteket."
Ez a terv, de egyelőre nem hemzsegnek a z97-es tesztek a neten...
jános, köszi neked is![ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz bluyoo #60413 üzenetére
Ja, közben utánaolvastam ennek az uefi dolognak, már nem vagyok olyan sötét, mint néhány napja.
"Melyik lapot nézegeted komolyabban?"
MSI Z97 GAMING 5
Tetszenek a specifikációi - 8 fázisú cpu power, M.2 port egy napon jól jöhet - elrendezése, nincs telepakolva legacy pci slotokkal - már az Asus P5Q esetében sem használtam őket - valamint külseje - bejönnek a sárkánykarmok által megmarkolt hűtőbordák .
Továbbá elég jól átlátható az uefi. Azt írják, az msi féle uefit meg kell szokni, de nekem a többit is meg kéne, szóval nem lennék vele előrébb, ha más uefivel kezdenék...
Military Class 4 minőségű alkatrészek... ezek milyen viszonyban vannak a TUF szériás alkatrészekkel? Gondolom nem olyan tartósak azért. És valószínűleg nincsenek is annyira extrém körülmények között kitesztelve.
Külföldi oldalakon panaszkodnak a "killer lan" funkcionalitására, illetve eleve fölösleges voltára.Asus Z97-A
Bennem eléggé butított hatást keltett. Mármint nem én éreztem magam tőle butábbnak , hanem ránézve a nyákra, egyből szemet szúrt a kondik szerény mennyisége, főként a hangkeltő részlegen.
Fölösleges legacy pci portok, Viszont legalább van M.2 support, szép Asus uefi, 8 fázisú cpu részleg. Az összehasonlító tesztben elmarad a a többiektől.ASUS Z97-AR: Keveset tudok róla. Ezüst színű bordák jellemzik. Milyen viszonyban állhat a sima "A"-val?
ASUS Z97-PRO: Szintúgy.Sabertooth Z97 Mark 2: Tartós, funkcionálisan elegendő, az M2 portok hiánya annyira nem vészes, viszont egyszerűen nem tudok túllépni a tényen, hogy a nagy testvér árnyékában lépked. Ő viszont nagyon drága...
ASRock Z97 Extreme4: Jól felszerelt, olcsó, 12 fázisú tápkör, stb. Nem tudom, minőségben mennyire marad el mondjuk a fent említettektől?
És akkor itt vannak még az Asus ROG szériás lapjai. Sajnos a Ranger eléggé butítottnak tűnik, a Hero pedig drága. Ami megfogott bennük, az a Sonic Radar. Ez a "gamer" funkció tényleg hasznosnak tűnik.
Erős szempont lenne az alaplapi hang minősége, a cpu tápkör minimum 8 fázisú volta - jelenleg is ilyen van, nem szeretnék visszalépni -, a jó hűtés, valamint a minőségi alkatrészek használata. Az M.2 portot egyelőre nem használnám ki, de ha van, az csak előny. Ki tudja, 1-2 éven belül elterjednek az ezt használó ssd-k. A lapot 4-5 évig nem szeretném cserélni!
Ha tudsz egyéb alternatívákat, hallgatom!
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz csucsbicep #60450 üzenetére
Köszi a választ! Az Msi-vel mi a gond?
Az AsRock nem rúg labdába a Ranger és a Z97 Pro mellett? -
3.Aragorn
addikt
válasz BomiBoogie #60454 üzenetére
Ha már itt vagy, mi a véleményed a fentiekkel kapcsolatban?
csucsbicep: Értem.
"én az Msi-t nem fogom neked ajánlani"
Rossz tapasztalatok? Vagy meg tudod indokolni hogy miért?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok