Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Ice&Lime #84308 üzenetére
Elhiszem.
2018. első negyedéve az előirányzott.
200-as lapokkal nem működik, 3xx kell hozzájuk.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ice&Lime
veterán
válasz Ice&Lime #85327 üzenetére
És olcsóbb lap nem volna elég erre? Mert nem fontos a 200-as, lehet 100-as lap is ugye, meg a sok egyébb extra is felesleges lenne. Egy alap alaplap kéne, ami kihatja az említett procikat, van rajta hdmi, dvi és normális hang chip van benne. Ennek nem kéne 20 felett lennie vagy igen és ha igen miért?
Nem olyan régen még egy asus p8b75 is tudta ezt 16k-ért.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Ice&Lime #85330 üzenetére
Kaby Lake proci csak bios frissítés után fog menni a 100-as deszkába,amit csak Sky Lake procival lehet elvégezni vagy bemész a boltba és 2-3 ropiért lefrissítik (és már ott is vagyunk a 200-as lapoknál,mert gondolom sky Lake proci az nincs kéznél).
Összegezzünk...Kértél egy normális,jól felszerelt lapot,amin a vrm nem melegszik túl,nem fog droppolni benne semmilyen proci,legyen normális alaplapi hang,stbstbstb... amibe később beleraknál egy i5-öt később.Kaptál ajánlást.
Ezek után persze vehetsz 16k-ért ropiért is agyonspórolt,belépő szintű lapot,ami akár még működhet is gond nélkül,csak azt nem itteni ajánlással
Hogy minek kéne beleférnie mibe és mi mennyibe került régen?Erre most mit mondjak?A kenyér sem kerül már annyiba és az 58 ropis deszkám sem csúcs deszka (pedig régen ennyiért azt kaptam) és 40 évesen elmondhatom,hogy a milfeket sasolom,nem a 20 éves leánykákat,egyszóval változnak az idők.
A p8b75 is egy lespórolt ,belépő szintű lap,feledhető alaplapi hangkártyával.Ez a szint most 18-19 ropiba kerül,de 21-ért a tiéd lehet a Pro4-is ami legalább egy tisztességesen összerakott deszka. -
#Morcosmedve
veterán
válasz Ice&Lime #85454 üzenetére
Ez nem az a topik ugye.
Nem elsődlegesen a TDP, hanem az Intel Turbo Boost technológia sajátja, hogy a magok terheltségétől függően állítja az órajelet, aminek a lépcsői adott procitól függnek. A TDP limit is bejöhet, ahogy a hőfok limit is, de nonK procinál ez azért ritkán jön elő.© asszongya'hogy
-
lacus83
senior tag
válasz Ice&Lime #85598 üzenetére
Teljesen jó,én egy éve használom.
Bios egyszerű és kellemes a felület ezért is tetszik,lap stabil .
Kapsz egy rakat matricát vele,venti középre is.Semmi rosszat nem tudok rá mondani,nekem a mikro méret miatt is eset rá a választásom.
Persze jól is néz ki.
Audió híd világít pirosan,meg a chipset hűtő alatt egy piros állapot jelző led.
Fan aljzatból nem sok akad,de ami van az tudja a PWM és feszültség szabályozást is.Én Y elsoztóval oldottam meg a több ventit.
M2 osztozik valamelyik satával,az a trükkös része.Először aggódtam,amíg ezt nem tudtam mert az egyik HDDm nem látta a lap.Nah ezért.Összesítve semmi rosszat nem tudok rá mondani,én még 33k ért vettem 1 éve ,azóta már 26k is volt.
Természetesen 3 év gar.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
palfitom
félisten
válasz Ice&Lime #86845 üzenetére
Nézd meg ezeket, hátha valamelyik megfelel:
Asrock B360M Pro4 / Gigabyte B360M-D3H / MSI B360M Bazooka / MSI B360 Gaming Plus
illetve ezek H370-es verziói.
ASUS TUF B360M-ELife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Ice&Lime #86847 üzenetére
Az i3 2400 MHz-ig támogat, az i5 pedig 2666 MHz-ig.
Bármilyen órajelű (2400, 2666, vagy akár 3000) ramot veszel, i3-as mellett max. 2400, i5-ös mellett max. 2666 MHz-en fognak futni, nem tuninos (azaz nem Z-s) lap esetén.
Kérdésedre az a konkrét válasz, hogy működni fognak.
A helyedben többféle órajelet néznék, van olyan 3000-es KIT, amit olcsóbban megkaphatsz, mint a 2666-ost.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Ice&Lime #86902 üzenetére
Még jó,hogy nem vonsz itt kérdőre mindenkit,mert véletlenül kimaradtál egy amúgy is ködös kérdés megválaszolásában.
Mi az hogy, X lap? Tippelgesek vagy mi legyen? Jó akkor tippelek, szerintem tök mindegy hangminőség terén, de elméleti síkon lehet, hogy jobb az ATX, ellenben felelősséget nem vállalok a válaszért hisz a kérdés is pontatlan és ilyen jellegű teszteket sem ismerek.
Ha nagyobb a borda akkor nagyobb a hőleadó felület ergo hűvösebb, már ha azonos vrm-ről beszélünk mert attól hogy ugyan az a terméknevük és csak méretbeli különbség van köztük még nem garancia, hogy azonos vrm részük van.
Az fel sem merült benned, hogy nem vette senki észre a kérdésed,mert ez is előfordul (2 napja mobilról megyek nem veszek észre mindent ja és van családom is meg hétvéve is). Tudod itt mindenki a szabad idejéből vesz el,hogy segítsen másoknak nonprofit alapon, nem hiszem hogy bárki is megjegyzésekkel illethetne itt bármelyikünket.
Tény hogy kaptál ajánlást. Az is tény, hogy a te kérdésed az Azonnali alapalpos topickban váló és nem ebben a vásárlók topickba.
Én viszont megkérlek, hogy ezt a "cinikusan duzzogok,mert nem kaptam választ" stílust itt ne eröltesd (megint,mert ugye ez már nem az első eset)!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kekedi
senior tag
válasz Ice&Lime #86883 üzenetére
"Ice&Lime:
Sziasztok!Egy láma kérdés lenne csak, hogy van egy x ajánlott lap, mindkét verzió ATX és mATX is benne van ajánlottak között, de a sima ATX-en nagyobb a chipset hűtője és jobban, távolabb egymástól elvan osztva az audio rész is. Esetleg ebből eredően elképzelhető az, hogy az ATX verziót választva egy picivel jobb hangminőség és hűvösebb chipset várható?"
Szia!
Nagy valószínűséggel egy ugyan olyan verziójú (márkájú és típusú) ATX és mATX es lapon ugyan az a hangkártya vezérlő. Ergo ugyan ugyan úgy fog szólni. Az hogy távolabb vannak egymástól az alkatrészek meg nagyobb a hűtő , lényegtelen. (pont nem a hangkártya chip hőmérséklete miatt fogok aggódni)
Általában a mATX-nél kevesebb a bővítőhelyek. Pl.: PCI, PCIe slot. És nagyjából itt ki is fújt a különbség.
(+ méret és ár kisebb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest