Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• geckowize

őstag

Sziasztok,

Intel Core i5-4670K processzort tervezek vásárolni, és keresem a hozzá megfelelő alaplapot. Nem gyári hűtővel, hanem egy Scythe Katana 3-assal fogom használni.
    Az Z97-es chipsettel ellátott, ajánlott lapok közül a 3 legolcsóbb a következő:

ASRock Z97M Pro4
    ASRock Pro 4 (gondolom a "Z97" lemaradt)
    MSI Z97-G43

Kérdéseim:

1. mATX és ATX között a méretbeli különbségeken kívül mi van még? Általánosságban érdekel, a két ASRockot össze tudom hasonlítani.

2. Gariztatás szempontjából milyen márkának számít az ASRock és az MSI?
    Meglehet, hogy nem ide tartozik, de emlékeim szerint az ASRock az ASUS-é, én meg az ASUS budapesti szervizével (Cordon electronics) finoman szólva nem vagyok kibékülve.
    MSI-vel kapcsolatban meg mindig az jut eszembe, hogy "soha többet MSI", persze kifejezetten idiótaság egy márkát egynéhány negatív vélemény miatt elítélni, amely termékcsaládok ezreit értékesíti, de ezt pont az alaplapjaikra írta valaki, és én még ott vagyok leragadva.

3. Szívem szerint Gigabyte-ot vennék, azonban a Gigabyte GA-Z97M-D3H (rev. 1.1) és Gigabyte GA-Z97-D3H (rev. 1.1) modellt nem találtam árgépen, a többi ajánlott Giga lap meg már a 30.000 Ft-os saját lélektani határon túlmegy. Mikor még H97-es lapokat néztem, akkor se voltak elérhetőek árgépen az ajánlott Giga lapok, pontosabban voltak, csak nem rev 1.1-es, hanem 1.0-sok csak. Ezért kérdezném, hogy ezekhez csak használtan, vagy külföldről lehet hozzájutni?

Új hozzászólás Aktív témák