- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
aktív tag
válasz Beniii06 #10108 üzenetére
Igen, azt a konfigot teszem fel a Netinstallal, amit letöltök a Netrők a Mikrotik oldaláról. Ott a Netinstallban betallózom a fájlt, majd nyomok egy Install gombot. Felmegy a Firmware, és újraintul a készülék. Utána a Winbox-szal be tudok lépni. Az nem baj, ha meg kell vele izzadni, amilyen állhatatos vagyok végigcsinálom az egészet, nem baj ha tanulok valami újat, csak kérlek vezessétek végig a kezem, mert ez nem egy TP-Link router. Ahol két kattintás és már megy is.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
válasz jerry311 #10105 üzenetére
Igen, ezt a routert úgy kaptam, hogy valami baja van. Bootloopot produkált, na most ebből a Netinstall szoftver segítségével, és egy új Stabil Firmware felrakásakor ez a bootloop helyreállt, rendesen beindult a rendszer, Csakhogy olyan bonyolult a szoftvere, hogy nem tudom mi-mit jelent, mit állít. Az történt, ha feltettem a gyári firmwaret, akkor vezetéken be lehetett lépni a Winbox-szal, és állítható volt minden. Viszont egy kolléga javasolta állítsam vissza gyári beállításokra, úgy könnyebb lesz beállítani. Elindult a Wifi is, örültem neki, viszont ami eddig nem volt, viszont a Winboxba már nem tudtam újra belépni. Aztán megint vissza az új firmware és megint be lehet lépni. Most itt tartok. Nem értem, ha megkapja a gyári beállítások visszaállítását, miért nem lehet utána belépni a Winboxba?
-
Gery0505
aktív tag
válasz Gery0505 #10089 üzenetére
Megtaláltam, hogy hol lehet gyári beállításra visszaállítani a Routert, a System menüpontban a Reset configuration-t elindítom, utána újrabootolás után elkezd működni a Wifi is, szépen el tudom érni telefonról, viszont utána nem tudok belépni a Router beállításaiba a Winbox-szal, hogy folytassam a beállításokat... Kérlek segítsetek, hogy mi lehet a gond...
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RB951G-2HnD routerem, amely bootloopos volt, így kaptam. Folyton újraindult, egyet sípolt, és kezdte elölről. Találtam egy [videót] a Youtube-on, aminek alapján el tudtam indulni, hogy megszűnjön ez a bootloop. Úgy néz ki sikerült megszüntetni ezt a hibát oly módon, hogy a Netinstall szoftverével feltettem egy stabil firmware-t. Aztán a Winbox-al sikerült belépni a routerbe, de a beállításaihoz hozzá sem tudok szólni olyan bonyolult számomra... Nem egy TP-Link az biztos... Egyelőre azt kellene kideríteni, hogy egyáltalán működik-e rendesen, megy-e a Wifi, stb. Tudnátok ebben segíteni, hogy kellene beállítani ezt a routert?
Előre is köszi!"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
Köszi a választ, hát ennek az előéletéről sajnos nem tudok semmit. Belenéztem a belsejébe, 3 kondit látok benne, mindegyik épnek tűnik, ettől persze lehetnek rosszak, kiszáradhatott valamelyik. Mértem rajtuk a feszültséget, az 5V-osnál láttam egy kis feszültség ingadozást az újraindulás pillanatában (néhány tized Voltnyit ingadozott), a többi stabil volt. Lehet szkóppal is ránézek majd. De ha nem a kondik hibásak, akkor mitől indulhat újra? Van esetleg még ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Mikrotik rb951g-2hnd routert. Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy el tudjam indítani, és működjön rendesen. Nem tudom hogy használták előzőleg, de azt csinálja, hogy kb 10-15mp-enként sípol egyet, és az összes LED felvillan rajta. Mintha mindig újraindulna. A böngészőben a 192.168.88.1-en nem érem el, úgy hogy a LAN portba dugtam be a PC LAN kábelét. Mi lehet a gond vele?
Segítségeteket előre is köszönöm."Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest