Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
Nekem tetszik az uj weboldal, de BITANG NAGYOK azok a KOCKAK !!
.. es odairhattak volna hogy mibol hany van a cuccon,
Peldaul : 2 x M.2
-
Dr.FantastiK
őstag
Nem gondoltam volna hogy van olyan software amire meg en is azt mondom hogy na erre erdemes volt kifizetni a penzt erte !!
a Hardvare mar csak bonusz hozza
Dobbenetes az a kellemes erzes amikor azt latom ezzel foglalkozva volt/van komolyan ! ..nemugy mint a rengeteg buta ASUS DLink tpLink .. -
Dr.FantastiK
őstag
Tegnap megjott a Router, RB5009UG+S+IN
haaaat ez Uberkiraly !!Minden mukodik, a Skori weblapja szerint csinaltam vegig, OK.
de
Hova irja a Logokat ? abba az 1 Gib Storage NAND memoriaba ?
es hogy lehet torolni a Logokat ?ha jol ertem RouterOS Licence 5 van, amivel nem vilagos meg hogy mennyi a maximalis futatthato torrent allomany !??
Konkretan a maximalis kapcsolatok szama erdekelne, mennyi a megengedett maximum ? -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
@ E.Kaufmann .. errol egy kicsit bovebben !?
@ lionhearted
A cel pont az lenne hogy levenni a terhelest a Telekomos cuccrol ,, tehat ezekszerint csak be kell allitsam hogy a Miki hozza letre a kapcsolatot.van sok esztozom aminek eddig 192.168.1.xx fix ip cimet allitottam be es igy uzemelnek jelenleg ,, ezeket allitsam at mindet 192.168.88.xx -re, vagy a Routert betenni a a 192.168.1.xx tartomanyba ??
vagy mindegy, akarmelyik lehet ? -
Dr.FantastiK
őstag
Meg egy kerdes ami nem vilagos,,
Ha a Telekomos cucc epiti fel a PPPOe kapcsolatot es nem a Mikrotik router de a DHCP-t kikapcsolom az ONT-be ,, tehat semmi mast csak a Routert kotom az ONT-re ,, akkor melyik eszkozre jut a terheles ?? .. (es nyilvan a Router portjaiba dugok mindent)
Maskepp kifejezve : muszaj a Mikrotik altal letrehozni a PPPOe kapcsolatot ??
ugy nem vegezheti a Mikrotik a ruter munkajat hogy ekozbe a Telekomos cuccba megmarad a nev es jelszo azzal letrehozva a csatlakozast ?
-
Dr.FantastiK
őstag
Nagyon szepen koszonom a valaszokat, nagyon kedvesek vagytok !
Igen, az lenne a celom hogy a Telekom cuccot csak Modem maradjon es mindent a Mikrotik router-re kotok.
Nincs sajnos tapasztalatom semmi a Mikrotik-al eddig mert csak Asus es DLink rutereket hasznaltam wifi-s verziokat) eddig.
Wifi mar nem erdekel, mert tudok osztani az Asztali geprol a telefonoknak ha kell.
es
ASUS router is gyenge volt, megszakadt a Net sokszor vele ,, a sok torrent kapcsolat miatt.
Asus 2 core es 512 Mb RAM keves volt.
Nem vennek mar soha tobbet consumer vonalon routert, semmilyet. ).Az erdekes az hogy a Sagemcom 5655-be mar beallitottam a Passtrough modot es a Bridget is , lassam mi tortenik ?? ..es megy szepen tovabb a Net nem szakadt meg, a torrentek is jarnak le/fel rendesen, pedig semmi Router meg nincs berakva mert nem jott meg ,, .. es jelenleg az ONT-re van radugva minden, arra a 4 portra ami van neki.
Arra kellene meg nekem egy kis info hogyan allitsam majd be a Mikrotiken a PPPOe kapcsolatot ???
az vilagos hogy 1-es portjat osszedugom az ONT-n az elsovel ,, de aztan mik a lepesek ?

jaa, igen, mar elkulted ,, csak most olvasom a Skori Lapjat ami nagyon jo info lessz,, Koszonom !
-
Dr.FantastiK
őstag
Sziasztok,
Par nap es megkapom az uj Mikrotik routerem, RB5009.
szeretnek addig megerteni par dolgot, kerlek segitsetek !!A sok torrent (tobb mint 8000 ) miatt neha megszakadt , es eleg surun !! a Telekom 1000/1000 optikas Net.
ezert jon a Router hogy levegye a terhelest a Sagemcom 5655 ONT-rol..de
azt nem ertem ha :
1.
Bekapcsoltam a PPPOe passtrough es Bridge modba tettem (mar keszvan) az ONT-t, akkor ha rakotom majd a torrentes gepet a Mikrotikra >ezt meg az ONT-re ,, de ugy hogy nem toroltem ki a felhasznalo nevet es a jelszot a Modem-bol, akkor a Router veszi at a terhelest vagy tovabbra is az ONT-t terhelik a torrentes forgalom ?? ?? ??2.
Muszaj kitorolni a felhasznalo nevet es a jelszot az ONT-bol, vagy maradhat ?? mert ha jol ertem igy racsatlakozik a Netre es lesz Net a tobbi ures portjain is). ??
Persze nem akarok az ONT-re kotni semmi mast csak a Routert es aztan arra mindent.
Azt szeretnem hogy csak a Routert terhelje a forgalom, es az ONT-t egyaltalan NE !!3.
Az ONT-n ki kell kapcsolni a DHCP Servert vagy maradhat ??4.
DMZ-be tennem a Routert az ONT-n, azert hogy az ONT ne szurjon forgalmat egyaltalan !! ?? jo igy ?5.
Ha jol ertem a Mikrotik Router ip cime 192.168.88.0 ,,, ezt meg szabad valtoztatni 192.168.1.xx tartomanyba , mert ilyen cimeket oszt ki az ONT jelenleg DHCP-n. ?? ??elore is koszonom szepen ha adtok utmutatast.
-
Dr.FantastiK
őstag
Koszonom az ajanlasokat.
Valoszinuleg egy CRS326 + CRS309 lessz vegul.Egyebkent az 5009 Router-rol mostmar megszuntek a kezdeti gondok ?
Az ujabb 7-es ROS hozott megoldast a 2.5Gb-es es a SFP+ Port problemara ? ..vagy ez csak user error miatt voltak ? -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Nagyon koszonom.
igen, most latom hogy a CRS326 az mar 512Mb Ramos.
amit most talaltam, ez is tetszik : https://www.amazon.com/MikroTik-CRS326-24G-2S-in/dp/B087X9D1G2#customerReviews
-
Dr.FantastiK
őstag
Sziasztok !
Nezem ezt a MikroTik CSS326-24G-2S+RM 10Gbe SFP + Cloud Smart Switch .. es a vasarlason gondolkozok.
Eddig meg sosem volt Mikrotik switch -em, de jo velemenyek alapjan amit olvasok rolla, hat megvennem.Mit szoltok hozza' ??
Nem esetleg mar tul regi modell ez ?
Ha jol ertem 1 magos a Proci benne meg 2 Mb a Flash storage .. nem gyengus ez ??
Van ennek a modelnek meg annyi future proof erdeme hogy ajanlott legyen megvenni ?
Es igaz az hogy lehet valasztani a boot indulasakor hogy RouterOS vagy SwOS toltson be ?Az Ara ami kb 60 ezer forint lenne az OK.
Nagyon kell nekem a 24 Port, de a 2 darab 10Gb-es SFP+ helyett jobb lenne 4 inkabb.Véleményeiteket elore is Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Spórolós topik
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi