- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Ivqkzy-: 2. gépem
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
Zwodkassy #2947 üzenetére
"Nekem Digi van, cask erről tudok nyilatkozni:
- Wan iterfész: ezen DhcpClientv6, Address és Prefix pipa (igénylés), megadtam egy Pool-t, és a PoolPrefixLength=64 (a Diginél 64 bit). UsePeerDns és AddDefault Route pipa.
- Lan oldal: itt a Bridge interfészre definiáltam egy Dhcp-Server-v6-t, ahol is a előzőleg megadott IpV6Pool-t használom, adom meg. A gond akkor van, ha ez nem jön neked létre."Megpróbáltam pontosan így, ahogy írtad.
WAN interfész kap egy címet ami így néz ki:
2001:xxxx:xxxx:9500:aaaa:bbbb:cccc:dddd:eeee:ffff/64
Ez szerintem jó, internetről tudom pingelni a Mikrotik WAN interfészét, tehát odáig routol a Cisco.És létrejön egy pool, benne egy /64-es címtartománnyal:
2001:xxxx:xxxx:9580::/64Ebből hogy lehet értelmesen tovább osztani?
Van egyáltalán lehetőség így, arra, hogy a Mikrotik mögül elérjem az IPv6-os szervereket?LAN interfészre (nálam ether2 switch master) beállítottam a DHCPv6 szervert, megadtam a poolt, engedélyeztem. A kliens PC-k NEM kapnak IPv6 címet ettől a szervertől.
Amiről sejtem, hogy gond lehet: a LAN interfésznek nem állítottam be IPv6 címet, csak egy link local címe van. (Jó az úgy, vagy mit állítsak be?) -
bambano
titán
válasz
Zwodkassy #2947 üzenetére
"/64-es prefix 1db subnet. /63-as 2db subnet, /62-es 4db subnet lehetséges. Még nem egészen vágom miért": azért, mert az okosok úgy gondolták, hogy a helyi hálózaton úgy osztanak ipv6-os ip címet, hogy az ethernet kártya mac címéből, ami 48 bit, fix módszerrel csinálnak 64 bitet, az lesz a v6-os cím egyik fele. a másik felét kapod a szolgáltatótól.
szerintem pazarlás, de ez van, ezt kell szeretni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged