Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zelikocc

senior tag

válasz ekkold #24179 üzenetére

Azok a megadott Mbit/s értékek legfeljebb labor körülmények között érhetők el

Ezt tudom, ezért néztem azt a sebességet, amit a gyakorlatban tud az én hEX-em (117.6-os sort) egyébként 125-130 körül van a plafon (Speedtest.net-el, tehát VPN+NAT).
    Ez csak az általam megadott feladatokra kell, szóval ez is bőven elég, de mint mondtam, ez a fő router lenne a csillag középpontja, tehát innen lenne kihúzva az összes tunnel, ezért egy kicsit erősebbnek kéne lennie, hogy minden hEX tudja a saját maximumát ami kapcsolódik rá és közben ne menjen az itthoni net minőségi rovására.

Gondoltam én is arra, hogy egy mikro szervert veszek helyette, amin csak a WG futna, de az is annyiba lenne mint egy 5009 és másra úgysem nagyon használnám a szervert és a routert is jobban szeretem nyomogatni mint a linuxot, szóval ezt elvetettem.

Ha találnék egy 4011 vagy 5009-et használtan jó áron, akkor valószínűleg lecsapnék rá. Sajnos most nem igazán találok semmit a kínálatban, csak WiFi-s 4011-et, de az meg nekem feleslegesen feláras.

Új hozzászólás Aktív témák