Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
válasz
szabi_zoli82 #21072 üzenetére
Valahogy el kellene különítened az eszközeid ip-jét, hogy kevesbb tűzfal szabályra legyen igény.
Például a mobil kliensek (telefon, tábla, laptop) maradnak a dhcp tartományban, a problémát okozó eszközök (tv, ps4, okosotthon) meg kapjanak fix ipt a dhcp szerveren, ezen a tartományon kívül.Így három szabályos a történet:
- forward, ha a nasról, jö, akkor allow
- forward, ha a kliens tartományból jön, akkor allow
- forward, hifi felé, drop (minden más eset)Tipikusan /24es tartományt használ mindenki otthon, szóval /25 elég erre (1-128, 129-256 bontás).
-
jerry311
nagyúr
válasz
szabi_zoli82 #21072 üzenetére
Pedig...
Oké az én helyzetem enyhébb volt, csak az LG mosógép Wi-Fi-je nem bírta a frogalmat, kapott külön SSID-t és VLAN-t, de ugye ez csak kifelé kommunikál, nekem nem kell elérnem közvetlen, max. az LG szerverein keresztül.Amit én csinálnék...
- packet capture
- egyesével elkezdeném tiltani a különböző forgalmakat a Pio felé, amíg stabilan nem működik
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- DELL Universal Dock UD22
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest