Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shkiz0

nagyúr

válasz Shkiz0 #20214 üzenetére

Valószínüleg megvan mi volt a ludas. A telekomnál is van valami hasonló mint a mikrotiknél a cloud backup, ugyanis belépve a telekomos alkalmazásomba a telefonomon, egyből az fogadott, hogy válasszam ki technicolor vagy sagemcom eszközt kaptam e, majd végigvitt a beállításokon (akaratom ellenére nem lehetett bezárni csak végiglépkedni)
    Aztán mindenáron rámerőszakolta, hogy hagyom e factory default beállításokon, vagy szeretném a régi eszközöm beállításait visszatölteni. Itt szintén nem volt olyan opció, hogy nem szeretném egyiket se, mert mondjuk kézzel már felkonfigoltam az eszközt.
    Mivel utóbbi volt, így azt választottam, hogy a régi beállításait hozza (ha ezt nem tettem meg, minden egyes alkalommal ha beléptem az alkalmazásba felhozta ezt az ablakot nem lehetett elléptetni) és az pl letiltotta a wifit, valamint a név is visszaállt az eredeti telekomos névre.
    Viszont ami érdekes, hogy az előbb mikor írtam, hogy le volt tiltva benne, akkor a név az volt amit beállítottam, tehát nem a factory név szóval nem értem miért volt letiltva.
    Minden esetre most megy párhuzamosan mind a két PPPoE kapcsolat illetve amit még észrevettem, most hogy van olyan eszköz, amin van 2.5G port, hogy az 1000/1000-es netem helyett 2000/1000-et kapok (számlázva természetesen a gigabit van :D )

Viszont ha már ilyen rendesek akkor most gondolkodóba estem mit vegyek, vagy mit ne.
    Jelenleg egy RB450Gx4 van illetve volt wifinek mellette egy hAP AC3, valamint egy CSS326 switch. A terv az eddig is az volt, hogy ha menne az ONT-ról a wifi, mögötte pedig a saját eszközön menne a PPPoE akkor a hAP AC az mindenképp kikerült volna, viszont ha már ingyen van 2G akkor kellene az RB450-et is cserélni valamire.
    Itt jön most a kérdés, hogy akkor mit vegyek.
    Ugye kellene egy olyan mikrotik amiben van legalább 1db RJ45 (nyilván kettő jobb lenne de szerintem nincs is ilyen készülékük így hirtelen) és mellette SFP+ hogy tovább tudjam osztani és mellé valami 5/8 portos switch ami már 2.5G.

Ha jól néztem most hirtelen, 5009 + 2.5G switch + SFP+ modul lehet opció, vagy még mindig itt van kéznél az Odroid H2+ kütyüm, amiben van kiegészítő m.2 kártya amin még 4 port van, így összesen 6db 2.5G portom lenne. Ezzel egy probléma van még mindig, hogy RTL8125B van rajta, ezt meg mai napig nem támogatja natívan a mikrotik így az x86-os verzió kizárva.
    Talán opció volna az amit anno elvetettem mert költségesnek találtam, hogy mégis csak ebből csinálnék routert, és valami linux alapon menne fel rá CHR és akkor úgy okés lehet a dolog. Csak ugye a CHR esetén P10 (10G) licenc kell ahhoz, hogy ki tudjam használni, a ami 95$ viszont így egybe ki tudom váltani a routert és a switchet is és az eszköz adott lenne, míg egy 5009 meg egy 2.5G switch nem jön ki a fenti összegből.

Esetleg valakinek valami más ötlet ezen kívül?

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák