- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz
TechToys2020 #12185 üzenetére
Kicsit elbeszéltek egymás mellett szerintem a frekvenciát illetően. Az az állítás, hogy 20MHz-et tud a capsman nem üti azt, hogy lehet 4x20MHz-et beállítani. A lényeg, hogy a kontroll csatorna csak 20MHz lehet.
Amúgy a capsman témához: nekem is nagy csalódást okozott, hogy 3 hét szenvedés után kellett rájönnöm, hiába írja minden leírás, hogy bármelyik Miktorik eszköz lehet szerver egy adott ROs verzió felett, ez nem igaz! Csak olyan eszközt válasszatok szervernek, ami hardverileg bírja is! Nekem nagyon gyenge a netem itthon, hivatalosan 10Mbps (bár most emeltek egy kicsit), nem gondolkodtam bivaly eszközökben. Vettem egy hap lite routert és 2db cap2nd-t. A hap lite folyton összeomlott a capsman szerver feladat alatt. 3 hét után feladtam és az egyik cap2nd lett a szerver a másik a kliens. A hap-on ki is van kapcsolva a wifi, mert még capsman kliensként sem bírt működni. Bár van jópár szabály a tűzfalon, amúgy a cpu alig-alig van terhelve, a capsman-t mégsem bírja.
Ez egyrészt okulásképpen is írtam le, nehogy más is belefusson ilyesmibe, másrészt meg hogy igazoljam egy kicsit TechToys2020 felháborodását, hogy valamilyen szinten tényleg jogos. Alapvetően elvárná az ember, hogy ha valamilyen képesség elérhető egy eszközben, akkor az tényleg tudja is azt a funkciót. Ami előnye a ROs-nek, az egyben a hátránya is, hogy egységes minden eszközön. Így viszont nagyon kell ismerni az összes hardvert, hogy ne nyúljon nagyon mellé az ember.
Ekkor jön az ilyen fórumoknak a jelentősége, hogy át tudjuk egymásnak adni a tapasztalatainkat adott hardverekkel kapcsolatban.
Köszönöm, hogy elolvastátok -
válasz
"De miután csinálsz wifi roamingot a lényegi rész nem állítható, mert rossz a szoftver"
Ezt a WiFi Roaming-ot hol lehet csinálni, bekapcsolni?
Rengeteget hallok, olvasok róla, de ilyen kapcsolóval, beállítással még nem találkoztam.
Most már engem is érdekelne a dolog -
válasz
az első képen a CAPsMANt futtató router látható, a kliens a képen a telefonom
a másodikon az AP, amit most erre a tesztre beállítottam
mindkét képen látszik hogy 80MHz széles a sugárzott jel, ahogy írta fentebb a kolléga, az eCee 4x20MHz-et jelent (vagy bármely más, négyjegyű kombináció)
itt pedig a telefonomról egy speedtest screenshot, amit a fenti AP-re csatlakozva mértem
-
bacus
őstag
válasz
"mert rossz a szoftvere" - írd meg nekik, van hivatalos fórumuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest