Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1728) TonTomika


TonTomika
aktív tag

Sziasztok!

Elköltöztem egy panel lakásba és kéne egy új router. :)
Van már egy RB2011-es Mikrotikem, amit nagyon szeretek, de ez maradt otthon.

Az új helyre egyelőre nem tudom, hogy mit vegyek, 500-as FTTB digi lan van, rengeteg 2.4ghz-s eszközzel, elég telítettek a csatornák, szóval kellene az erős wifi, de jó lenne ha tdná az 5ghz-t is.

Amire még szükségem van, az a beépített VPN, illerve a POE, mert tervezek kitenni egy ip kamerát is, amit lanon akarok megtáplálni, mert a roter szünetmentesen lesz. A hálózaton ül egy torrent szerver, és külön egy plex szerver is, amiről 2-3 ember filmezik távolról.

Egyelőre nem tudom még, hogy mit vegyek, Mikrotikből a hAP ac-t néztem (RB962UiGS-5HacT2HnT), gondolkodom a Synology routerén illetve az Asus RT68-at is nézegettem.

Ha jól tudom a miktoriknek csak a pppoe-n van ak problemai a natolassal, de panelben azt hiszem nincs pppoe. Ki tudja hajtani ezt a sebesseget? Vagy valasszak valami mas eszkozt? TP-Linket nem szeretnék.

Köszönöm a válaszokat előre is, jó pálinkázást és egyetek sok sonkát!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.