Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandoukht
csendes tag
válasz
pandoukht
üzenetére
Nem is értek hozzá eléggé, meg nem is akarom nagyon túlbeszélni: talán a DPReview-n részletezte egy csóka, aki bontott egy GM1-szenzort, hogy nem is teljesen zárt, meg talán a szigetelés (vagy a védőrétegek anyaga?) is bele tud koszolni, és ha azután pumpálja ész nélkül az ember, akkor a rétegek között leült koszt tudja úgy fölkavarni -- pont, mert nem teljesen zárt --, hogy ez lesz a vége. De nincs most előttem a poszt, és talán nem is annyira fontos.
-
pandoukht
csendes tag
válasz
Jahno
üzenetére
Nem tudom, ez ilyen tisztítás után. Ezek már fixen ott vannak a szenzor előtt.
F4 alatt nem mondanám drámának, azért nem is vettem észre korábban. De a használati értékéből elvesz. Láttam a fórumokon szarabbat, de attól ez még nem lett jobb.
(A GX80-at majd' 10 évig nem pucoltam, és most is szép tiszta. Szóval ez a GM szenzor nem bombabiztos.) -
pandoukht
csendes tag
válasz
vizcsap
üzenetére
Köszi! Én végül a Studio Line FototechNIKÁba vittem, jobbakat olvastam róluk, mint a Tripontról. Nedves-száraz tisztítás. Sajnos a GM5-nek véres a torka.
F/4 fölött már észrevehető a szennyeződés. Azt olvasom, hogy az sem biztos, hogy kívülről jut be por (persze nem kizárt), hanem lehet, hogy belül válnak le dolgok, amik rendeltetésszerűen lepotyognak egy "tálcába", de szakszerűtlen tisztítással föltapaszthatók a filterekre.
F20F4
Ők a Video-Partot javasolták, mint Panasonic fotós szakszerviz, de ha jól értem Jahnót, már nem gépészkednek a Kalotaszeg utcában. Még körbeérdeklődöm, hátha van valakinek tapasztalata/ötlete. -
pandoukht
csendes tag
válasz
Throme
üzenetére
Remélem, hogy csak arról van szó. De nem akarom kockáztatni, hogy pont azzal, hogy én piszkálom, betúrok/-fújok az üveg alá valamit. Az újabb modelleken valahogy jobban védték a szenzort ettől.
Ha bejut alá a por, akkor azt olvasom, kuka, nem szerelik. Vagy marad az utómunka Lightroomban. -
pandoukht
csendes tag
-
pandoukht
csendes tag
Sziasztok! Szenzortisztításra Budapesten (északon) tudtok ajánlani jó szívvel szervizt? Nem szeretnék/merek magam nekiállni. GX80/GM5. Kösz
(Közben visszaolvastam följebb.) -
pandoukht
csendes tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Köszi, állvány van, egyelőre tényleg nem volt sok időm rá, hogy alaposan kipróbáljam, játszom majd a záridővel. Lehet, hogy általában nem előny a szűk mélységélesség, de itt néha textúrákat kell kiemelni, akár úgy, hogy a tárgy egésze már nem számít, vagy tárgycsoportból kiemelni egyet a sekély DOF-fal, vagy egy texturált felületen (pl, öreg faasztal) álló kisméretű tárgyat lefotózni úgy, hogy előtte-mögötte már elveszik minden. De mindenképpen kísérletezek még, mit tudok kihozni a kitből.
-
pandoukht
csendes tag
Sziasztok!
Egy Canon PowerShot S200-as kompaktról álltam át Panasonic GX80-ra, amit sok mindenre használnék majd, de főleg tárgyfotózásra. Még nagyon messze vagyok attól, hogy kiismerjem, de az már látszik, hogy kicsit csalódást okoz a 12-32-es kitobi fényereje, ami f3.5-5.6-os rekeszt jelent. A kompakt f2.0-5.9-et tudott, és a 2 meg 3,5 között érezni a különbséget. Várható volt, persze, akkor is javasolták a cserélhető obis topikban a nagy fényerős fix/manuál lencsét a tárgyfotózáshoz, szóval ez van... a kérdés, milyet?
Adja magát a H-H025 fix 25mm, f1.7-tel, ami nem is _annyira_ drága, de mit érdemes még megnéznem? Valami használt manuál csodát adapterrel (és akkor nincs autofókusz)? 50e fölé nem nagyon mennék. Az új Olympus lencsék közül ami hasonló kaliber, inkább 80e+-ért láttam.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(A GX80-at majd' 10 évig nem pucoltam, és most is szép tiszta. Szóval ez a GM szenzor nem bombabiztos.)
F/4 fölött már észrevehető a szennyeződés. Azt olvasom, hogy az sem biztos, hogy kívülről jut be por (persze nem kizárt), hanem lehet, hogy belül válnak le dolgok, amik rendeltetésszerűen lepotyognak egy "tálcába", de szakszerűtlen tisztítással föltapaszthatók a filterekre.