Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Speeedfire #83482 üzenetére

Speeedfire & jjeah: köszi szépen! :)

PS: a Pana-színekről egyelőre valóban csak az a fél mondat szerepel, mert igazságtalan sem szerettem volna vele lenni :) Decemberben lesz 3 éve hogy megvan az Oly, azóta a Panával viszont nem fotóztam, így meg nem is lenne értelme összehasonlítani mert nincsenek hasonló körülmények közötti képeim. Valamint a G5 szenzora még a generációváltás előtti, a Pana GH3-ban volt először olyan minőségű szenzor ami az Olyban az E-M5-tel jött. Ezzel együtt már egy ideje tervezés alatt áll egy olyan tesztfotózás (csak most nyáron mindig elmaradt) ami ugyan az objektívekről szólna, de a kíváncsiság kedvéért a G5-öt is kipróbálom csak hogy a mai fejemmel, megközelítésemmel mit hoztam volna ki az akkori képekből.
    Az Olynál is azért írtam kicsit részletesebben az OlyViewer-ről mert ezen tényleg sok múlik. Az elején Adobe CameraRAW-val konvertáltam a stúdióképeket de az számomra sokkal csúnyább mint az Oly saját jpg-je így aztán szélsebesen visszatértem az OlyViewerhez (de azóta persze már ACR-ből is van több új generáció, lehet hogy már jobbak) De erről is terveztem hogy csinálok majd egy írást, még a részletesebb objektív-ismertetők előtt, hogy valamennyire lehessen érzékelni mi múlik az objektíven és mi a feldolgozáson/utómunkán.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés