Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
SpeedyG
üzenetére
Nekem GM1 van hurcolászásra és videóra, és a Canonodnál frissebb videokamerát váltottam ki vele (Panasonic HDC-SD80). Ég és föld a különbség, pedig nem rossz ez a videokamera, illetve a GM1 messze nem videóra kihegyezett (pl. 24/25p-t tud max.).
Az AF tényleg tud vadászgatni, de ahogy Studi is írta, érdemes manuálban videózni, igaz nem minden szituációban alkalmazható, és tényleg gyakorolni kell.t.imi: ha nincsenek vele makrós ambícióid (közgyűrűvel, előtéttel), akkor nincs jelentősége.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
SpeedyG
üzenetére
Nekem votl jó ideig XZ-2-em.
Véleményem és tapasztalatom szerint videóban semmivel sem rosszabb mint a kategóriában feljebb lévő MILC Olympusos társai.
Volt E-PL6-om, most egy E-M 10 II és ezekkel összevetve egyáltalán nem kell szégyenkeznia az XZ-2-nek.
Sőt!
Kipróbáltam mindegyik obimmal a fent felsorolt vázakat(Pana 25/1,7, Oly 45/1,8, Oly 12-50-es), de nem vagyok elájulva a videós részétől ezeknek a vázaknak.
De lehet hogy velem van a baj
-
Studi
veterán
válasz
SpeedyG
üzenetére
A focus hunting persze, hogy ismeretlen a Canonnal. Itt egy cikk a szenzorméretekről: a kamerádban az 1/3.2" méretű szenzor van, a Pana vázakban ugye a Micro Four Thirds jelölésű. A méretkülönbség óriási, ez a mélységélességben azt jelenti, hogy a Canonnál gyakorlatilag nagyon nagy lesz a mélységélesség, így nyilván sokkal kevesebbet kell keresgélnie.
Teljesen más jellegű képet kapsz egy nagyszenzoros géppel. Kisebb éles tartomány, cserébe szép háttérmosás, a téma és a háttér látványasabb szétválasztása. Ez viszont sajnos sokszor a vadászattal jár.
A legbiztosabb a kézi élességállítás, persze ahhoz folyamatos figyelem, és egy kis gyakorlat kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A legbiztosabb a kézi élességállítás, persze ahhoz folyamatos figyelem, és egy kis gyakorlat kell.