Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
schawo
titán
csak a szenzor méretéből adódó mosoda, ami mellette szól
Ezt keresnek, nem dinamikatartományt.Inkább vennék ödéma-2-t vagy déhaccáztizet duplájáért, mint egy náluk sok évvel régebbi ödéma-1-et.
Én leginkább meg egyiket sem venném, mert hátam közepére se kell egy ekkora batár, de különbözőek vagyunk. Neki 5D2-re biztos nincs pénze, 5D1-re talán van, és lehet, hogy kell neki.Mire az ember kiépít egy rendszert, már nem lesz egy nagy tétel az a különbség.
Ő nem rendszert akar, csak egy szuperbokeh mittudoménmit, egy objektívvel. 5D2-3-at különösen kár lenne vennie, hiszen mire kihasználná, már le is szokott a bokehbuzulásról. -
schawo
titán
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Az a baj, hogy számomra sosem tudná behozni az árát. Az én képeim nem lesznek miatta 1000-2000-5000-akármennyi euróval szebbek/jobbak. A 40-150/2.8-at is nézegetem, ízlelgetem, de akárhogy filózom rajta, én sosem leszek egy természetfotós. [link]
Szóval tetszik az obi, örülök, hogy létezik, nézegetem a vele készült képeket, ki is raktam egyet háttérképnek, de ennyi.
Egy 100k alatti obi behozza az árát, azt azért a gyér képességeimmel még ki tudom szolgálni, de afölött kevés vagyok, mint a brummogás.
(#54840) MLaca
Csak annyit, hogy izguljunk, lesz miért?
-
schawo
titán
Mutert én is egy szem 20/1,7-tel engedtem el New Yorkba, és egy halom marha jó fotóval jött haza. Utcai fotózásra, nyaralási fotókra keresve sem lehet jobbat találni. Én azért elvittem a teljes obikészletem a máltai nyaralásra, de messze a legtöbbet a 20/1,7-et foglalkoztattam.
-
schawo
titán
A PL5 dupla kitből kikerült az állvány? A napokban nem állvánnyal együtt került ugyanennyibe?
(#54790) Mercutio
A reklámanyagban nem látok korlátozást erre vonatkozóan. -
-
schawo
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
kisméretű kamerával történő spontán felvételkészítést
MILCek előnyben
Sokszor fotóztam már PL1-gyel a metróban, sosem szólt senki miatta.
-
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
Sőt, először csak a jpg korrekciós modult töltötte le, a raw korrekció nélkül maradt. Aztán letöltöttem a raw profilt is, és utána jobb lett az eredmény, de így is teljesen más az optikai korrekció, mint a váz sajátja (amit a LR is használ). Érdekes lenne ellenőrizni, hogy melyik a helyesebb.
-
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Letöltötted a korrekciós modult DXO-n belül PL25-höz?
Nálam magától letöltötte a korrekciós modulokat az Oly 14-42 és 14-150-hez, a fixekhez pedig nekem kellett kezdeményezni. Egy fájlokkal teli könyvtáron percekig molyolni, míg elvégzi a korrekciókat, egyébként. Mert neki nem ó ám csak a betöltött képen bohóckodni, ő mindenáron a teljes könyvtárat előre feldolgozza

-
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Van újabb DXO, lehet, hogy annak nincs gondja a Pana torzításkorrekciójával.
-
-
schawo
titán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Őszintén szólva le se szarom, hogy az idióták, akik képtelenek egy tesztet a helyén kezelni, és megvezetik saját magukat, mit miért vásárolnak. Ez nem csak fotós témában igaz. Hifis témában is rengeteg idióta megy az éppen aktuális népszerű hifimagazin pontszámával a hifiboltba évtizedek óta.
-
-
schawo
titán
válasz
kamilyon04
üzenetére
-
schawo
titán
válasz
kamilyon04
üzenetére
-
schawo
titán
válasz
Monya78
üzenetére
A gyútáv és a képátló van viszonyban egymással (most biztosan nem számolom ki, hogy milyen az arányosság), tehát multiaspectnél itt nincs változás. Ha arra gondolsz, hogy a vízszintes látószöget, amit így, 16:9-ben lehet kapni, fix 4:3 esetén kisebb gyútávval lehet csak elérni (valahol ekv. 22 mm körül), akkor jól gondolod.
-
schawo
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
+1
-
schawo
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
Haha, tényleg ez lehet a megoldás. Akkor meg a HR (!) részleg bukása. Hogy vettek fel egy ilyen balf..z webfejlesztőt? És utána ki adott neki billentyűzetet?
(#53374) Parci
Szerintem egyszerűen direkt ilyen, marketing. Nem akarják kannibalizálni a tükrösők értékesítéseur. Ez a telefonistáknak szól, őket akarják befogni, nem téged. Te vegyél 1200D-t
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A gondolatmenet kissé szűklátókörű (bár a kaszásod egyáltalán nem volt szűk
). Vizet iszol, bort prédikálsz. Nem értem miért nem egy zenittel fényképezel. A helios azzal jött ki, ha egy váz sosem avul el, akkor hajrá, le a fejlődéssel, dobd el a p1-et, túl modern.Nem mellesleg én használom a zenitemet, de azért örülök, hogy a pl1-re is fel tudom csavarni a heliost. Én, a sikeresen bedarált.
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

bingó

A GH3.

Ehh, tényleg.
)