Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
gazdaságila a hatósági ár nem működik. 101 plda van rá a történelemből. Marketingtrükknek persze jó.
btw a lidl... nyeresége egy fillérrel se fog emiatt csökkenni. Majd megemelik vmi más árát.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #61293 üzenetére
mindenki saját magából/környezetéből indul ki de egy érettségis 5éve gyári/sori munkás műszakban pótékkal megkap ennyit és nem adott sor "TLéről vagy technikusról beszélek.... ennél "csak többet lehet keresni". Mi huzza le ennyire mediant? A rengeteg minimálbérre/zsebbe fizetett vagy a tanár/ápoló vonal?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz D1Rect #61492 üzenetére
Az a durva, hogy míg végtelen rossz befektetést, tippet tudok tőle felsorolni éveken keresztül addig semmi nem ugrik be ami jó lett volna kiszamolo tól. De tényleg egy sem.
Minden bukás. MInden. Hogy a francba lehet ezt összehozni egy olyan időszakban amikor amikor minden a rv, ingatlan, crypto.... olyat emelkedett, hogy néha egész abszurd. Hihetetlen egybe se nyúlt bele ami kilött volna.Én soha nem dolgoztam bankban/pénzügy területen, sajnos kockázatkerülő vagyok de pénzem egy részét betoltam 2017ben ingatlaba (sajnos nem eleget, nem olyat), így utólag jól láttam mi lesz autó piacon és a 13éves mellé/helyett vettem egy új autót (amit jelenleg 2évesen jóval többért tudnék eladni mint amennyiért metgvettem, de persze kell 2 gyerek miatt) és van egy jó adaj rvben és egy kicsi cryptoban. Akárhogy nézem mérdföldekkel jobban csinálom mint a sokak által körbe ajnározott kiszamolo.
@koba Ha jól emlékszem anno vmi 50Kért adott személyes tanácsadást, céges 100któl indult. Gondolom ez most már sokkal több. Agyon van hypolva gondolom rengeteg megkeresése van. Kataval 0át adózik, ha adózik magánból nem hiszem sokat bejelent. Ennyi sztem a 120milliós érdi ház storyja.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
X. Ha államcsőd lesz ott is lesz gond. Amúgy nem hinném.
Én önsegélyzőztem. Az alapján nekem az jött ki, hogy ~1.5évvel gyerek születése elött kell kb indítani. Így 1.5milliónál nincs benn soha több vagy max nagyon kevés ideig. Költségeket kamatveszteséget levonva mondjuk 4*110K amivel végén pluszban leszel.
Banki trlesztésre nekünk nem volt jó mert havi 20Kban maximalizálva volt meg vmi olyan doksit kértek ami 10Kba került volna. Munkanélküli esetre fejvakarósan bent lehet tartani max 750Kt.
Ez csak amolyan magánvélemény. Amikor én átgondoltam így érte, volt logikus nekem.
-
Dare2Live
félisten
ha eur papírpénzre lenne szükségem hogy tudok a legolcsobban hozzájutni? Revolutom van de az most nem segít.
-
Dare2Live
félisten
Nálam az ajtó bezár. Fülhallgató berak. Arra 3M Peltor X5A felrak. Ez így ha nincs überhiszti, ajtóverés sztem hibátlan. Ha ajtóverés van akkor be kell rakni vmi ambiente zenét. Ja egy-két nap lehet míg átmegy, hogy "apa nincs".
-
Dare2Live
félisten
válasz Moleman #62194 üzenetére
pl nem mindegy hogy egy fb fele ceg aktiv bazisa szepen no vagy csokken. mi a dinamika. jovo felevben mar 50k aktiv usert buknak?
minden mas meno platform ???
jelenleg a tiktok, yt shorts tarol a meno. fbnek erre van valasza? meg az sincs? fiataloknak trendibb mar itt reklamozni mint fbn?.... a meglepi itt most sztem max annyi hogy hirtelen mozgott ennyit. de ez se lep meg a tozsde tud ilyen lenni
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #62196 üzenetére
ehez még annyit, hogy google időben felismerte a tiktok "erejét". Mobilon ott a yt appban a home gom mellett közveltlenül a shorts. FB ehez képest semmit nem lépett. Az erőforrása/pénze megvan csinálhatott volt egy saját TikTokot, FBbe, ráépíthette volna. Sztem irtózatos hiba volt hogy ezt nem lépték meg és az, hogy "Zuckerberg" véleményem szerint ekkora nagyot hibázik az rémítő. Ez olyan szintű hibázás mint amikor pl IBM CEO 2007ben aztmondta, hogy az enterprise customereknél nem lényeg a cloud.
Közben meta számolítatlanul viszi a pénzt és az nekem nem annyira egyértelmű, hogy akkora haátsa lesz mint a 30seces tiktoknak.
-
Dare2Live
félisten
HItelkártya vonalon még ami számíthat az extra kedvezmények. Ha vki sokat repül akkor pl wizz kártya (bár ezt most totál visszavágják), BB hitelkártya 10% mediamarkt, cetelem 7-10% aqua/220/extremdigital.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
detto. ha nincs mas apple is hozza iphonera az usbct es azt a verziot amit eloirnak. ezert nem fog egy gazdag 500millios piacot bukni.
eunak nem kene szorakoznia ilyen esetekben. boduletes ero egy 500millios gazdag piac.
-
Dare2Live
félisten
válasz szabi__memo #62465 üzenetére
apropenz.
az apple huzasa 100* nagyobb gond es kieses. na ha azt eloirna eu ott lenne komoly gond
-
Dare2Live
félisten
válasz szabi__memo #62467 üzenetére
mert ne jutna el???
-
Dare2Live
félisten
válasz szabi__memo #62472 üzenetére
Nem keverném a kettőt. Ha FB csinálhatta volna megg apple OKját mindenki rányomott volna.
-
Dare2Live
félisten
mindezt úgy, hogy eneria 0%ot emelkedett (valóságban 20-120%ot). Itt nem csak az, hogy gáz, benzín 0%ot emelkedett hanem, hogy mondjuk fuvarozásban nem mindegy és gyorsan beépülne árakba.
Vagy hogy az árstop kosárba olyat raknak ami benne van infla kosárban, erre kereskedő más árát megemeli ami viszont nincs infla kosárban és az ingatlan/albérlet ha jól emlékszem 1.1%al van benne míg a testápolási termékek (krémek...) 2.2%al. (Lex itt majd kijavít, hogy pontosan mennyi %al), hogy....
vagy, hogy....[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Lex Icon #62686 üzenetére
amikor teljesen egyértelmű akár ld én hszemet, hogy inflával úgy csalnak ahogy bírnak nem kell csodálkozni, hogy az emberek idáig jutnak el.
@Brandynew Elég gyanús/egyértelmű, hogy ez a csúcs de már csökkenőt vártunk most is. Kérdés meddig lehet az üzemanyag árakat... fixálni. És árstop is tipikusan a hogy csaljuk lejjeb az inflát esete. Jahogy 1-3%os margin mellett az meg fog jelenni másban.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz ViceRoy #62791 üzenetére
ez évek óta nyilt konfliktus, még csak nem is egy Grúz... féle "befagyott". Donyeckbe, luhanskban és persze Krímben is pedig már ott vannak az oroszok. Ezek a területek de facto már nem Ukrajnához tartoznak. Az teljesen mindegy, hogy mennyire van ez a NY/Oroszok által el nem/el ismerve.
Én anno azt tippeltem, hogy nem áll úgy az orosz gazdaság, hogy krím. Aztán úgy, hogy Donyeck, Luhansk... Tévedtem. Nem abban, hogy hogy áll, jó, rossz hanem, hogy ez nem szempont. A Putyini államot egyértelműen nem érdekli. Az Orosz agitprop pedig simán elad otthon bármit. Nem azt, hogy ez nem rossz hanem, hogy ez mennyire jó. Ha elindulnak a hadműveletek jönnek a szankciók szegényebb lesz "mindenki" és rengeteg orosz koporsó is lesz. Persze hivatalosan, médiában nulla koporsó. A nélkülözést pedig mindig is nagyon jól eladták. Menni fognak a fanfárok és simán mehet sött imo fog ettől Putyin népszerüsége újabb csúcsra menni. A politikust/politikának pedig ez sokkal fontosabb és kb leszarja, hogy sok gyerek jön haza koporsóban és hogy mégszegényebb lett a plebsz. Az Orosz birodalmi gondolkodásban ez nem szempont.
tőzsde... vonatkozásban sztem ez mérsékelten van beárazva. Nekem még mindig nem egyértelmű és a mekkorát. Ukrajna területileg nagy jóval ~70% al nagyobb mint Németország, az elfoglalandó területeken már egyértelműen Ukrán többség van, az elmúlt években az Ukránok nagyvárosokban (is) szisztematikusan készültek az Orosz agresszióra... Ukrajna egésze egy körben még az Orosz hadseregnek is kemény dió lenne. Vszeg megint egy nagy darabra mennének egy befagyott nekik kedvező helyzettel. Aztán tovább... na és ez is nagyon nem mindegy tőzsde vonalon.
hamár belementem egy link az 1994es Budapesti memorandumról.[link] Irtózatos hiba volt Ukrajna részéről lemondani az atomfegyverekről annak cserébe, hogy Oroszo (is) garanciákat adott Ukrajna területi integritására nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz #33802016 #62798 üzenetére
ne keverjuk a hadsereget es az orszagot.
Iraki haboruban az iraki hadsereg 30nap alatt osszeomlott. a szervezet ellenallas megszunt. megse sikerult igazan soha elfoglalniuk.
nincs erdemi us katona ukrajnaban. ami us nyujthat es megkaphat az intel, tech.... support. afelol meg nincs ketseg hogy rengeteg erintett orszag igencsak erdekelt ukrajna katonai megsegiteseben.
ez a topic meg marcsak ilyen nyereszkedik covidon, haborun sott sokan lehet meg shortolnak is
-
Dare2Live
félisten
válasz #33802016 #62810 üzenetére
Én nem olvastam itt senkitől olyat, hogy "de jó háború lesz" de van, hogy napokig néha hetekig nem nézek ide szóval lehet. Viszont az biztos, hogy a 99% nem akar háborút. Ráhatása nincs bukni meg nem akar rajta. Keresni meg igen. Hát ez egy ilyen topic. A virus vonalat is biztos meglovagolták sokan. Nekem is van pánikos korban vett minimális OTPm. El lehet itélni engem is, hogy más pánikján, covidján, halálon nyerészkedtem.
"Ukrajna egy csinált állam"
Semmivel se jobban mint Oroszország. De látom te is megetted a putyini orosz prt. A nylevhasználatról meg ennyit. [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz #33802016 #62817 üzenetére
ha olvastál akkor linkeld. kiváncsi lennék. Alapjaiban a háború nem jó a gazdaságnak.
amit előadsz az teljesen az orosz agitprop
Szláv nyelvek vannak. Ennek az őshazája Ukrajna területén van. Nem nem oroszországban. Innen ugye a csinált nyelv érdekes fordulatot vesz. Ez a nyelv vonal amúgy különösen izgi mert ugye a lengyel, szlovák... is szláv és köv körben majd abból is csinál az orosz agitprop "csinált" nyelvet. Ez is olyan mint a putyini szu+vsz. A "mienk volt" az nagyon fontos agitprop eszköz és jogalap arra, hogy anektáljuk. Mondjuk engem kicsit zavar, hogy magyarország is vsz tag volt. Pont ezért nehezen érteném ha vki hurrázna azon ami Ukrajnában megy.
a témát befejeztem. Tök off, meg hát aki felmondja az orosz agitpropot avval nem érdemes.
@PredatorZoli A "nyi" kapitalizmus tőzsdével, shortal, spekikkel... egy erősen tökéletlen rendszer és sok problémától szenved.
Churchill demokrácia monológja jut róla eszembe. "A demokrácia a kormányzás legrosszabb formája, leszámítva azokat, amiket már próbáltunk." Hát ilyen ez a "nyi" kapitalizmus tőzsdével, shortal, spekikkel is. Sajnos benne van olyan, hogy egy túlélrtékelt valutát bedöntenek vagy, hogy cégeket tönkre próbálnak tenni, hogy aztán pl megvegyék őket. De ezek az anomáliák inkább az oligarchista/autokráciás kapitalista rendszerekre jellemzőek. Ahol pl nincs jogállam és jönnek és elveszik. Ha lenne egy nagy ötletem, masszívan növekveő cégem mindent el is követnék, hogy amennyire lehet kimenekítsem MOról mielött vki bejelentkezik rá.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz PredatorZoli #63208 üzenetére
Én ~1éve Karintia fővárosát Klagenfurtot am wörtherseet nézegettem. NYon a wörhersee határolja, északra az alpok. Festői hely. google pár kép. [link]
Komoly iparral rendelkezik, ld képeket túrizmus persze húzóágazat, saját repülőtere van.És hát akkor most ingatlan hirtelen elsőre.
98m2 gyönyörű lakás jó helyen 280Keur. [link]
71m2es 3szobás szép lakás 125Keur [link]Ne vegyük BPt nézzük Szfváron hány ilyen 71m2+ 3szobás lakás van eladó. Tessék állat keresni. Kettő. Mindkettő erősen felújítandó. [link]
Persze lokál merítés. ÉS nem írtam hogy drága vagy nem a magyar ingatlanpiac. MIndenki eldönti.
-
Dare2Live
félisten
csak mint gondolatébresztő.
[link]"Amikor a vállalkozót kastélyban fabrikált dekrétumokkal veszteséges működésre kényszerítik, egészen pontosan olyan, mintha azt mondanák neked, hogy oké, mától bejöhetsz dolgozni, sőt, be kell jönnöd dolgozni, de nem kapsz fizetést, hanem neked kell kifizetned a havi béredet, vagy még többet azért, hogy dolgozhatsz, és kötelező és nem léphetsz le, mert különben megbüntetnek, és mindenki leszarja, miből adsz enni a családnak vagy fizeted vissza a hiteleidet és nem tehetsz semmit az üvöltésen kívül, hogy kiforgatnak a tulajdonodból, de azt is csöndben és félve és név nélkül, mint amikor a kommunisták lesöpörték a padlást, vagy az üzletedet elvették, így érezhetett a nagyapád, amikor a vendéglőjüket elvették, vagy a nagyanyád, amikor a vágóhídjukat és házukat, és elgondolkozhatsz azon, hogy mégiscsak volna valami gyakorlati jelentősége a jogállamnak, ami régesrég megszűnt.
"Elmondása szerint minden harmadik autó szlovák rendszámú. Volt olyan nap, hogy ötvennél is több szlovák kocsi tankolt náluk. „A helyzetünk borzasztó. Olyan országban élek, ahol nincs demokrácia, ez nem demokratikus döntés, mit mondok majd a kislányomnak, miért mentünk csődbe?” – mondta a Szabad Európának. Nem tudja, milyen világ az, ahol egy kormányfő azt mondja, hogy neki veszteségesen kell üzemelnie. „Pedig amikor megalapítottam a vállalkozásomat és aláírtam a társasági alapító okiratot, vállaltam, hogy veszteségesen nem működtetem a céget. Ha tovább emelkedik az üzemanyag ára, természetesen be fogunk zárni, nem tudok húsz-harminc forintot fizetni literenként a hozzánk betérő autósok zsebébe” – mondta.""justmy2cent: Azt esetleg megértem, hogy a paneles plebszet megmentik és gáz/áram... lakni kell. De ott is vkinek azt ki kell fizetni. De a kocsi az luxus. Nem értem mért kell. Illetve dehogynem.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Sempronius89 #63231 üzenetére
direkt oda irtam hogy meg csak nem is bpvel hasonlitom hanem szfvarral. pldak is szfvariak nem bp
rejtett koltseg? vagyonszerzesi illetek? vagy hogy van minosegi oktatas, eu?
-
Dare2Live
félisten
válasz bandus #63327 üzenetére
Nincs itt változás soha nem volt direkt konfliktus egymást lövik Szu/VSZ és US/Nato közt. Mindig csak proxyk ld vietnam, afganisztán meg a rengeteg lokál egymásnak feszülés.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
"2009 kornyeki hangulatot felvenni, akkoris koltottek mindenre is valasztasi evben brutal hiany mellett bologattak reggeltol estig hogy minden OK es a vegen megis kiderult hogy pucer seggel vartak az apalyt."
O_o
2009. április 19-én Bajnai Gordon bejelentette kormánya programját. Ami egy nagyon kemény megszorító csomag. Politikailag én ezt amúgy gigantikus hibának tartom választásokig bologatni kellett volna hogy minden ok. Még ha nyer is a fidesz a 2/3 kizárt lett volna. Az pedig az első 4évben létkérdés volt a NER/alkotmány/jogállam szétverésében.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #63366 üzenetére
nem nagyon tudok olyat elképzelni, hogy ne folytatódna a ner. Max nem lesz 2/3 de ez már a kutyát se érdekli amit kellett mindent átnyomtak.
Politikailag írtam, hogy gigahiba. Választás elötti utolsó évben ne akarj megszorítani. Nézd meg ehez képest most mi megy. Na úgy kell. Bajnai egy politikailúzer. Mivel lehet 2006ra gondolt kobe, nézd meg azt. Gyurcsány végigosztogatta, kampányolta egy tök elbukott választást megnyert. Erről szólt ugye az el* beszéd is, hogy vége a választásoknak ami volt annak vége.Gazdaságilag A bajnai csomag teljesen más kérdés úgy mindenképp pozitív.
-
Dare2Live
félisten
válasz forceberg #63460 üzenetére
Legutobb amikor elvették a magánszámlákat nem láttam, hogy a szegényeknek adták volna vagy segítsenek a gazdagok címszóval tolták volna. RIP manyup.
"Igen, gazdag vagyok, mert nem veszek semmit hitelre, nem kell cilicsáré autó"
Ez alapján inkább középosztály. Az elmúlt 10év egyik nagy biznisze a hitel volt. A 0%os vállalkozás támogató, 2.4%os lakáshitel kamatoztatása.
-
Dare2Live
félisten
válasz aujjobba #63473 üzenetére
ha oroszokat levágják swiftről ezek mind leseggelnek és lesz még szuper olcsó. +ezen a szinten már a geopol is be fog ütni már nem csak lengyeleknek... lesz prioritás az orosz energiahordozók kiváltása. Az EU felé menő gázt meg nem tudják másnak eladni, mégnagyobb baj ha nem is kell. Ez persze 1-10éves dolog és EUnak is fájni fog de az Északi áramlatot kb célegyenesben lötték le németek úgy néz ki bele fognak állni.
-
Dare2Live
félisten
válasz Lex Icon #63475 üzenetére
A swift és a többi is fáj mindenkinek. De elsősorban az Orosz gazdaságnak tesz be, hogy van dolláruk/eurojuk/rubelük de nemzetközileg utalni az nehézkes. Nem is tudom mi lesz majd járnak dolláros/euros... táskával? Persze odafele is gond lesz veszünk gázt és viszünk egy táska dollárt? Ki a franc akar/tud így kereskedni.
? Nem egy gazdaság roppant már meg szankciók miatt. Ennyit a hatástalanságról.
Erről kérnék linket, hogy az EUban jövő brutális mennyiségű gázt hogy adják el ázsiába. Vezeték nincs. LNG terminál ehez a mennyiséghez minimális és csak egyes területekre épülve van. Tervek mindig is voltak de egy power of russia 2 tervezett kapacitása is lokuki ehez a mennyiséghez.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Lex Icon #63505 üzenetére
"szó sincs arról, hogy elvették a nyugdíjpénzt, mert az sose volt a tiéd."
A manyup számlán lévő pénz magántulajdon volt. Tény. Pont. Átvettük itt egy éve utána csöndbe is voltál egy ideig.
Attól, hogy zsigerből jön amit írsz még nem lesz igaz.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz bigpocket #63508 üzenetére
Revolut mért lenne érintett?
Ami MOon beugrik az a sberbank. Ha igen majd KPben felveszik a pénzt vagy nemtudom.
@kobe: Azért melós lenne minden bankba ahova fizetni kell számlára bepattyogni de swift nem is itt de facto standard hanem a nemzetközi utalásoknál. Egy lokál utalásos rendszer ettől még why not működhet.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
az egyik dolog ami egyértelművé teszi, hogy magántulajdon volt, hogy aki nem mondott le róla az állam javára annak most is megvan. Az állam tőlük nem tudta elvenni. Az állam tőlük nem tudta elvinni az ABn nem ment volna át.
btw van rokonom aki ebből a pénzből panellakást vett."ezért a pénzért lemondott a későbbi nyugdíja x%-áról"
Ez volt az egyik fenyegetés meg a rémítő procedura amivel rávették a tulajdonosok ~90%át, hogy lemondjon róla. Viszont az AB erről kimondta, hogy semmis. Tehát aki nem mondott le róla annak a kecske és a káposzta is megmaradt.
A másik ami beugrik, hogy aki bemegy aláírni, hogy ő márpedig nem mond le róla az kiiratkozik "a nemzeti együtműködés rendszeréből" és elveszti a nyugdíját örökre meg ezmegaz lesz.btw ha a NER rezsimnek köv a NYESZ kell mert akármi végigmegy ugyanez.
-
Dare2Live
félisten
válasz Oppenheimer #63476 üzenetére
A szankciók jellemzően olyanok hogy mindkét félnek fájnak. Kérdés mennyire.
Első körben bár nem teljes körüen de le lesznek vágva swiftről. kb hogy a nynak a legkevésbé fájjon. Kudrin szerint ez rövidtávon kb 5%os gazdasági visszaesést fog okozni. Ha nem értenek belölle aztán ez lehet teljes körű bár ez már tényleg mindkét félnek fájni fog. Oroszoknak viszont ekkor is sokkal jobban. De már 5% is elég sok.hamár [link]
A Bundwswehr ami eddig az ugyse kell béke peace forever vonalon mozgott jó plda, hogy a német hadihajókra rakéták helyére !vízágyút! szereltek (nem vicc tényleg) +100milliárd eurt kap évente és már idéntől. A prio meg pont az lesz mint 1990 elött és nem vízágyú.Csak hogy kontexusba helyezzük ez a 100milliárd euros emelés magában több mint ami az éves Oroszok katonai büdzsé. Csak az emelés több. És németországnak ez anyagilag nem gond. És németország egy NATO tagállam, nem az első nem az utolsó ahol vége van a minek hadsereg/fegyverkezni/pénzkidobás/vízágyú atitűdnek. Sok sikert versenyezni evvel a gazdasági/katonai tömbel.
Közbe azon megy az agyalás, hogy az US, katari LNGvel hány éven belül lehet kiváltani az Orosz gázimportot és hogy lehetne a leggyorsabban felfuttatni a német jórészt zöld energiatermelést. Franciáknál már ugye meghirdették a nuki reneszánszát.
Gigantikus pofon/kijózanodás ez a Németeknek( és az EU egy nem kicsi részének). Persze vízágyú rakéta helyett meg csillámpóni.Azt nem tudom mit gondolt az Orosz vezetés. Hogy nem fog Ukrajna totális lerohanása miatt az EU baszarni?
kis poén a végére. van vér a pucájában. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
revolut magyar bankszámlaszámra való utalások meddig működnek?
Ma áttoltam egy adag pénzt a szokásos számlaszámra és még nem jött meg. Április rémlett amíg lehet...
-
Dare2Live
félisten
válasz Vision #72320 üzenetére
Én is meglepődtem rajta de több embertől hallottam az elmúlt évben, hogy váltogatnak. Merthogy 350, 360, 370, 380, 390.... A jelenlegiek után meg szerintem érdemi esélye van annak amit zsiday írt. Hogy tőled idézzekk: Mi leszünk Europa indiája.
És akkor egy kis grafikon ahol a környező országok devizája is szerepel. [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz Ringman #72375 üzenetére
" jegybank az eszköztár minden elemével folyamatosan készen áll beavatkozni az árstabilitás biztosítása érdekében"
Ezen felröhögtem. Teljesen egyértelmű, hogy az mkb leszarja az árstabilitást.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
ide még fel kéne sorolni 10 HAt. Már látom ahogy lemondanak a totális médiakontrolról. Elöbb lesz
500Ft1000Ft az eur magyarországon minthogy erről lemondjanak.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz sunavlys #72500 üzenetére
Az a baj/jó már a kutya nem hisz a magyar kormány, diplomaták vagy/és orbán viktornak. Egyik nap rábólintanak valamire három nap múlva rá ja nemúgy vagy pl megvétozzák. ld pl legutobbi olajembargó, Putyini vallási vezető esetét. Senki se hisz már a magyar diplomatáknak, magyar tárgyaló delegációnak.
A másik baj, hogy amibe engednek az masszívan nem elég. Tudják mit kéne tenni az EUs pénzekhez de ez a fidesz vonalnak simán nem éri meg innen én nem is számítok arra, hogy a köv 4,8...évben EUs pénzek érdemben érkezni fognak.
-
Dare2Live
félisten
válasz HussarF #72536 üzenetére
Sztem még maga az EU is meg van lőve. Törvények tömegeibe, alkotmányba! kellene belenyúlni de tökéletesen látják, hogy az se lenne elég mert a pl uram-bátyám rendszer miatt is MO nem jogállam.
Erre jön rá 101 dolog pl amit Ixion77 írt.
Én nem hiszek abba, hogy az orbán rezsim mégegyszer hülyére tudja venni az EUt és pl évekig tömik tovább pénzel Mészárost, Tiborczot... de nincs kizárva. Nem először veszik hülyére az EUt.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz HussarF #72400 üzenetére
Tessék javítom:
Teljesen egyértelmű, hogy az MNB, a magyar kormány leszarja az árstabilitást. Minnél jobban ki lehet rabolni az átlagmagyart annál jobb.
Így megfelel? Vagy javítsak vmit?
-
Dare2Live
félisten
válasz germinator66 #72563 üzenetére
nincs itt ok okozati gond?
-a minimumadó egy hetes story sincs. A másik több mint egy hónapos.
-Teljesen mindegy mit szavazunk mimimumadó vonalon. [link] Ez így az én értelmezésem szerint durva és gigabukás.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz stingy2 #73163 üzenetére
EUs pénz vonalon amit látok, hogy a magyar vezetés uazt játsza mint eddig. Hogy lehetne hülyére venni az EUt. Beadni a választópolgárnak, hogy nem mi hibánk gonosz EU, Soros... nem adnak pénzt ami a mienk! Lássuk be nagyon szépen működik.
"Bokros szerint az ajánlat szépségtapasz, sőt parasztvakítás. A közbeszerzésekkel kapcsolatos vállalás például könnyen kijátszható, hiszen elég megfizetni kormányközeli haverokat, akik versenyképtelen ajánlatot adnak be. A korrupciós büntetőügyeknél pedig fennáll továbbra is az a kockázat, hogy az ügyészség ugyanúgy visszadobja az ügyeket, márpedig a bírósági jogorvoslat csak akkor lehetséges, ha az ügyészség vádat emel. Ráadásul – tette hozzá – a bíróságok sem függetlenek. Hozzátette: az igazi megoldás az lenne, ha csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez – ezt a kormány következetesen, szuverenitási okokból elutasítja."
A kérdés az az, hogy most EU felé működni fog e. Én arra tipelek nem. A fenti "rosszhiszemüséget" már túl sokszor játszottuk el. Innen érdemi forint erősödést én nem várnék. A gazdasági növekedés is masszív pofont kap.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz forceberg #73420 üzenetére
légkondi, villanybojler, két fő HO = napi 10ht mennek a gépek, monitorok, 2 gyerek, indukciós tűzhely heti ~3* főzés, gyerekek miatt minden nap megy mosógép, télen szárítógép is.... ez simán 20K fölé rugja. Illetve augól 90K fölé.
A vilanybojler nagyot dob de nem tudok vele mit csinálni és nyáron a légkondi is rendesen meglátszik. Holnap pl megint 35C+lesz még este 21hkor is 30C... nah annélkül nem kibírható.
szerk: megnéztem remélem éves elszámolás lesz különben a nyári csúcsban amikor fixen mindenki zuhanyzik naponta és légkondi is sokat megy lesz 150Ks villanyszámlám is. Ihaj.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz germinator66 #73425 üzenetére
KATA az én szememben adócsalás volt.
Viszont amit ahogy csinálnak most vele az baromi káros.
-
Dare2Live
félisten
Főleg nyári probléma és jövő nyáron már sanszosan nem MOon élünk, most is terepfelmérés zajlik. Gyerek iskolás lesz amiatt lépünk nem mert kata vagy usdhuf.
Amit KATAnal összeraktak az rengeteg embernek anyagi csőd megértem, hogy ki vannak akadva.
-
Dare2Live
félisten
válasz mályva #73438 üzenetére
fogamunk sincs. Pár nap és kiderül mit is találtak ki.
btw ha nem átalányra nézik hanem havi bontásban az rengeteg családnál el fogja hozni a fűtök vagy eszem korszakot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest