Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cruz

aktív tag

válasz tildy #120 üzenetére

Szia!

Akárcsak #119 Robekri.
    Én is arcomon izzadok, de ott aztán keményen.
    Másutt nem nagyon szoktam, bár ez ennyire nem egyszerű.
    Nagyon jól bírom a meleget (és persze rettenetesen utálom). Ez azt jelenti, hogy ha pl nyáron kell mendegélni a városban a tűző napon 40 fok hőségben, akkor nincs gond. Melegem van, de nem izzadok, ill csak az arcomon. Ellenben ha 25 fok feletti a hőmérséklet, de párás a levegő, akkor kezdek csak el izzadni a testemen (elsősorban ilyenkor is az arcomon).
    Rendszeresen sportolok és általában futás közben is csak a fejem ázik.
    Rendszeresen kajálok, minden féle kaját (egészségtelent is, bár szerintem a legzsírosabb kaja is csak a hozzá való mozgás hiányában válik egészségtelenné). Este mindig vacsorázom, bőven, mert jól esik és szeretem a hasam. :) Sört is iszom bőséggel és ritkán pöfékelek (az éven pl még nem gyújtottam rá).

Szerintem elsődleges a jó ruhaválasztás. Mindenképpen 100% pamut cuccok. Én mást nem nagyon vagyok hajlandó felvenni, mert nem érzem benne kényelmesen magam. Inkább bemegyek 15 boltba, de akkor is csak ilyeneket hordok (alsógatyától kezdve az ingig). A pamut holmik nyáron egyáltalán nem melegebbek, viszont sokkal jobban szellőznek.
    A boltokban kapható izzadásgátló deok, stb jók és egy ilyan illatmentes golyós akármi, meg finom parfüm a jó megoldás. A parfümöt sokáig kell válogtani, de rá lehet találni az igazira. Szerintem ezt ráadásul közönes kell csinálni, mivel a saját testemhez/egyéniségemhez passzoló illatról a másik ember tud jól véleményt alkotni. Más a parfüm teszterről, mint a bőrről (azt meg ugyebár a barát/barátnő érzi jobban).
    A napi kétszeri zuhany az mindeképp. Ha a munkahelyen nem is tudsz zuhanyozni, mosdóban egy kis cicamosdás a kérdéses helyeken jól fel tudja frissíteni az embert. A bevizezett törülköző is hasznos lehet. Ha ezt délben megejted egyrészt frissebb is leszel, másrészt az ilyen mosdád után újra tudod használni a deo/parfüm párost, ami ismét csak jót tesz.

Korábban írtad, hogy a hegymenet megdobja pulzusod. Én rendszeresen sportolok, közte túrázok is. Amikor ezt elkezdtem akkor bizony a hegymenetben nekem is egvolt néha a 180-as pulzus és persze izzadtam mint a ló (emiatt sok folyadékot ittam, amit megint kiizzadtam,stb). Most egy kis edzettséggel magamon sokkal jobban bírom. Nem megy a 15% feletti emelkedőkön sem 140 fölé a pulzusom, kevesebbet izzadok, kevesebb a légzésszám is. Szóval szerintem az aktív sportolás az mindenképpen az első dolog amin változtadnod kell (és nem a testúlyváltoztatás miatt, hanem pusztán a mozgás öröméért).

Üdv
    C.

Jómagam egyébként 195cm körül vagyok 90kg testsúllyal.
    Kedves fórumozók ez egy igen komoly téma, próbáljunk meg hát kultúráltan viselkedni! Aki nem tud érdemben hozzászólni az ne írjon be feleslegesen offot.

Új hozzászólás Aktív témák