Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

válasz DrGonzo22 #96 üzenetére

A neten (dc-n, egyéb helyeken) fellelhető mp3-ak, full filmek eredetileg nem ilyen formában kerültek piacra, hanem valamilyen adathordozón (CD-n, DVD-n, MD-n stb), ezek a fájlok csupán illegálisan közzétett másolatok. Illegális, mivel csak saját használatra szabad másolni, de azzal, hogy mások számára elérhetővé tetted, a licensz, stb-ben szereplő dolgokat megsértetted. Egyébként a szerzői jogról szóló törvényben ez is benne van. Én nem erőlködök, csak azt próbálom megértetni veled, hogy ha megfeszülsz, akkor sem legális, amit csinálsz. És éppen azért nem legális, mert törvény tiltja. És még nagyon sok országban. Úgyhogy eleve baromság a felvetésed, hogy ha nem lenne illegális, akkor szabadon lehetne. De mivel törvényben le van jegyezve, mit lehet, mit nem, ezért törvénybe ütköző cselekmény. az más kérdés, hogy a létező törvénysértések közül az egyik legkevésbé ellenőrizhető. Amúgy meglepődnél, ha tudnád, mimindent büntetnek (valamelyik nap láttam, a mobiltelefonban a Sim-lock kód módosításáért elvileg 10évig terjedő büntetés járhat). A törvények nem ismerése nem mentesít a következményektől. Amúgy ez rossz felfogás, hogy minden normális ember megszegi ezeket. Nekem eszembe sem jutna warezhoz nyúlni, ha lenne pénzem mindenre, ami kell. Az eredeti példányok előnyei kézenfekvőek. Játékok esetében nincsenek vele problémák már rögtön a telepítésnél, zene, DVD esetében igényes csomagolásban kapom, a minőségben is van némi különbség. És én szeretek eredeti példányt birtokolni, értékesebb a többinél.
    Egyébként ez a vita teljesen értelmetlen, mivel sehogysem tudod azt kihozni, hogy legális az illegális másolatok csereberélése. Adatbiztonság tárgyból külön kitértünk a szerzői jogok védelmére...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés