Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2794) j.bravo válasza Dare2Live (#2780) üzenetére


j.bravo
addikt

Már leírtam az R1-et rég. Lehet hogy kegyetlen jó az obija, de túl drága ahhoz hogy egy korlátozott felhasználhatóságú és nem bővíthető gépért fizessek ennyit. Valamelyik topikban (talán épp itt lejjebb) citáltam egy sokszor idézett frázist, hogy a zajos kép is jobb egy bemozdultnál/életlennél, de ha olyan a téma vagy a pillanat akkor egy bemozdult is jobb egy el sem készült képnél. Az R1-gyel túl sok lenne az el nem készült kép. A 24mm nagyon baba (a 28-at jelöltem meg mimimumnak), de a 120mm nagyon kevés. Egy kitobival ennyi sincs, OK - de ott még mindig olcsóbban vehetek egy második obit mint amennyit buknék a bolton ha az R1-et kéne lecserélni (vélhetően dslr-re és pénztárcához passzoló obi(k)ra.)

Ja és tegye fel a kezét aki nem csak elméletben javasolja, hanem tényleg megvette az R1-et egy dslr helyett! Hányan is vannak? Talán az az egy úr ott a hátsó sorban? Még valaki? Senki?

Samsung Pro815: tetszetős, tekintélyes méretű és súlyú gép, fogása se rossz (bár sokaknak lehet hogy nehéz, összemérhető egy kitobis dslr súlyával.). Egy régi haver (akit ritkán látok) megvette, használja, és bár a rajzolatra nem panaszkodott, egy kis CA-t említett és mondta hogy nagyon zajos. Legalább annyira mint az fz30 (fz50 akkor még nem volt amikor beszéltünk erről).



[Szerkesztve]

Whatever.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.