Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2801) perempe válasza Dare2Live (#2799) üzenetére


perempe
addikt

Mélységélesség-játékra egyikre se jó igazán, csak a DSLR.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#2802) j.bravo válasza Dare2Live (#2798) üzenetére


j.bravo
addikt

Ahogy kifejtettem, ha most a bridge-es kompromisszum, akkor később még több pénz lenne (hacsak meg nem utálom a fotózást, de erre kevés esély van). Szóval szinte biztos hogy a mostani választásomban a kompromisszumot a kitobi fogja jelenteni (és még kevesebbet is költök mintha R1-et vennék). A másik reális kompromisszum az fz30 lenne (vagy a fuji s9x00, de hosszú távra talán jobb döntés a kitobis kompromisszum :)

Whatever.

(#2803) ^Boss válasza xcsab (#2800) üzenetére


^Boss
őstag

FZ50 es ekozott gondolkodok majd!

koszonom a segitsegeteket, majd megirom ha tortent valami :) :R

(#2804) bandus válasza j.bravo (#2802) üzenetére


bandus
veterán

A dslr-ek között melyik gépek felé kacsintgatsz? canon/nikon? Kíváncsian várom a teszteket a d80-ról :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2805) bandus


bandus
veterán

Nem találtam ennek jobb helyet, úgyhogy bemásolom ide. A cikk a mai Vasárnapi Blikk-ből val, a parasztvakítás újabb ékes példája:

Csúcsmodell amatőröknek
A digitális fényképezőgépek felbontása elérte azt a szintet, amely egy-két éve még csak a profik, illetve milliós értékű profi gépek kiváltsága volt. Vannak, akik mindig kicsit többet áldoztak a fényképezésre, de csak a cserélhető objektíves, úgynevezett tükörreflexes gépeket használták. Ma már ebben a kategóriában is létezik eléhető árú modell, amelyet az amatőr fotósoknak is érdemes megfizetni. Ennek volt első példánya a Canon EOS 300D, most pedig megjelent a továbbfejlesztett 400D modell, amely tíz megapixles képket készít.

mod: off

[Szerkesztve]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2806) humax


humax
senior tag

egy compact gep szeretnek venni.
de olyan hogy lehessen vele min 40 perc vode felvetel egy gigas kartjaval,640 felbontassal,
szerintem sony w50 tud ilyat de tovab nezem
koszi varom az ajanlatok
100.000 forentig mehet

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#2807) bandus válasza humax (#2806) üzenetére


bandus
veterán

de olyan hogy lehessen vele min 40 perc vode felvetel egy gigas kartjaval,640 felbontassal,
Szerintem ezen a kritériumon fog megbukni az összképed :) Az én fujim legalábbis 14min 54sec-et tud rögzíteni 1 gigás kártyára. Nemhiszem, hogy a többi gép tömörítési hatásfoka ennyivel jobb lenne. A 100000 ft-ba beleszámoltad a kiegészítőket is, vagy csak magára a gépre akarsz ennyit szánni?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2808) j.bravo válasza bandus (#2805) üzenetére


j.bravo
addikt

A 400D egyébként egy teljesen jó gép (bár annyira azért nem olcsó), bár az szentigaz, hogy nem a 10MP-től jó. A kontársajtó (a fotózáshoz legalábbis azok, a többit meg ne firtassuk ;]) viszont valóban ragyogóan alápakol a parasztvakító marketingnek. (a lenti cikkből nem derül ki hogy bár lehet, vagy hónapokon belül lehetséges lesz ultrakompakt szappantartóból is 10+ MP-eset venni, az nem ad majd olyan képet mint egy dslr, akár kitobival is...) Még azt sem tartanám kizártnak, hogy ez egy fizetett hirdetés, alkalmasint úgy hogy akár független cikknek is tűnhessen...

dslr: sajna csak a belépő kategóriában gondolkodhatom, a D70s is már jócskán túl lenne a kereten, hát még a d80. Határozatlan vagyok - vagy mégse? :D - mert a) vegyek kanyont mer mégiscsak kanyon és nem is rosszak a belépő gépek se tulképp, és elterjedt lévén használtan is lesznek cuccok, b) vegyek nyikont ugyanezér', c) vegyek minoltát mert megszoktam az A1 révén és van a vázban képstabi és különben is nagyon jól sikerült az 5D ill 7D (nincs az 5D úgy lebutítva mint kanyon/nyikon belépő gépei), ergomómiában csúcs - de már nagyon nehéz beszerezni; Sony révén később lesznek hozzá cuccok de drágán, használt cuccok vannak bár kicsit többet kell keresgélni d) vegyek pentaxot mert van képstabi a vázban (az egyikben) és állítólag egész jó a kitobi, és szintén több hasznos szolgáltatás/fícsör van benne mint a kanyon/nyikonban - bár obik-cuccok vannak régről, de keresgélni kell, hasonló az egésza minoltás helyzethez, e) vegyek Olympust mert a legjobb a kitobija és a kétobis kit már kifejezetten jó - de csak új és drága obik vannak/lesznek, és ennek a legkisebb a keresője és ''legműanyagabb'' a fíling kézbe véve a gépet.

Mind mellett szól valami plusz, de mindben van kis kompromisszum is a másikhoz képest. Ki kéne találnom mi a fontos a plusz-mínusz dolgokból nekem; de még gondolkodom :)
Okosok szerint mindegyik mínusszal együtt lehet élni - csak ki kéne választanom melyik legyen az.

Ha találok valamelyikből egyszeri, kihagyhatatlan jó ajánlatot, akkor az lesz.


[Szerkesztve]

Whatever.

(#2809) werttzui válasza humax (#2806) üzenetére


werttzui
őstag

Ehhez inkább már kamera kell :)

PENTAX

(#2810) bandus válasza j.bravo (#2808) üzenetére


bandus
veterán

Szép kis hozzászólás lett belőle :) Sajnos még nincs annyi tapasztalatom, hogy érdemleges segítséget tudjak nyújtani, így csak vázolom az én elképzeléseimet.
a) Ha sikerülne beszerezned, és úgylátod, hogy a későbbiekben megengedheted hozzá az új obikat, akkor a minolta lenne a legjobb választás szerintem (stabi, ergonómia, az új Carl Zeiss obik). Mint írtad a pentax-nál és az oly-nál már komolyabb kompromisszumokra kényszerülsz. Előbbinél az obik, utóbbinál nagyjából minden téren, egyetlen előnye a többivel szemben a jó kitobik. b) így már csak a canon/nikon marad, de szerintem a 350d/400d vagy d50 kérdés meg olyan, mint a s9500 vagy fz-30, teljesen egyéni ízléstől függ. Ha megtehetném, én nikont vennék, nemtudom megmondani, hogy miért :) (vagy mamiyát :DDD )

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2811) j.bravo válasza bandus (#2810) üzenetére


j.bravo
addikt

Az a) verzióban azért szerintem nem olyan rossz a helyzet a Pentax-okkal se, ott is van régről is néhány legendásan jó obi, és a Samsungos kooperáció révén szerintem ott sem kell tartani attól hogy kihalnának a cuccok. Mondom h hajaz a dolog a Minoltára :) bár ők most úgy tűnik eléggé belehúztak, a most bejelentett K10D (ha nem lesz a 10MP-ével számottevően zajosabb mint a kanyon-nyikony-sony 10MP-sek) a középkategória egyik (vagy ''a'') legjobb gépének tűnik. Ja és állítólag év végére ott is jönnek az ultrahangos élességállítású obik (kanyon USMnek, nyikon SWM-nek hívja). Szóval végülis nem biztos hogy olyan komoly kompromisszum lenne az (a jövőt illetőleg).
A b) úton nekem a Nikon a szimpibb, de az obitopikban felhívták a figyelmem, hogy a régi, manuális obikkal a d50 nem hajlandó fényt mérni (a 350d hajlandó); még utánakérdezek hogy is van ez.

Ááá, kezdhet már lassan nevetségessé válni az agonizálásom (remélem tévedek), de jól kéne rendszert választanom, ne kényszerüljek később rendszercserére, az aztán tényleg anyagi csőd (egész obi-, és kiegészítőparkot is lecserélni)

Ja, kicsit rám jött a szómenés, ezer bocs :D

Whatever.

(#2812) Dare2Live válasza j.bravo (#2811) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

én a kis kompaktomon 1.5hónapot szenvedtem te még seholsemvagy. (De legalább jól döntöttem.)

pentax k10djére énis nagyon kiváncsi leszek jónak tűnik. Ráadásul press szerint eső és porálló lesz ami ismerve magam elengedhetetlen. :D

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#2813) pitman válasza j.bravo (#2811) üzenetére


pitman
őstag

Jól mondták, a Nikon nem mér fényt, a d200 már igen, de ez nem ez a kategória. A Canon gépek mérnek, sőt azokhoz kapható AF emulátor is, amivel manuális objektívekkel is lesz élességvisszejelzés. Ez nem utolsó szempont, ha manuális objektívekben is gondolkodsz.
A fénymérés hiánya néhány tesztképpel orvosolható nem mozgó téma (nem megismételhetetlen esemény során).


[Szerkesztve]

(#2814) szaki1


szaki1
tag

Szerintem nem kellene felülni ezeknek az ''újnak'' beharangozott blödséges csoda masináknak!!!
Csak az ömlengés és semmi tartalom nincs mögöttük!!! :)) :W :DD

Aki most akar ''jó'' gépet venni, az inkább valami ilyen körül nézelődjön és ne az alapból 300.000,- FT kategoriánál!

[link]

[Szerkesztve]

(#2815) as_Rock válasza j.bravo (#2811) üzenetére


as_Rock
őstag

Agonizélj csak:), ha hasonló helyzetben leszünk legalább csak vissza kell lapoznunk, és úgytehetünk, mintha nekünk nem kellett volna átesni ilyen krízisen:D

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#2816) as_Rock válasza szaki1 (#2814) üzenetére


as_Rock
őstag

Úgy írod ezt, hogy ismered az általad ajánlott és fikázott gépeket is, vagy gyűjtöd a hsz-eket :F ;)

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#2817) j.bravo válasza as_Rock (#2815) üzenetére


j.bravo
addikt

Kösz :)
Közben szombaton kézbe vehettem egymásután Minolta Z2-t, s5500-at és s5600-at is.

Minolta Zx: korai volta ellenére nekem tetszett, az ajtók nem voltak könnyen letörhetők szerintem. Igaz, amire a számodra gondoltam, az inkább a Z5 vagy hasonló újabb darab lett volna. A Z2 nekem tetszett, bár a zajról ilyesmiről nem tudok még nyilatkozni. Csúnyácska volt de jó fogású, könnyen kezelhető.

s5500 kontra s5600: valóban kisebb az utóbbi fényereje, ennek ellenére hétköznapi használatra talán jobb az s5600, mert
- gyorsabb lett az autofókusz
- automatán felpattan a vaku ami idegesítő, de a vakufénymérés intelligensebb (s5500: külső vakufénymérő; s5600: nem volt ilyen, úgyhogy gondolom TTL. Nekem anno játszanom kellett az s5500 vakujával, KrenAtesz s5600-ával viszont ahogy láttam egész jól sikerültek a vakus képek.)

Whatever.

(#2818) xcsab válasza Dare2Live (#2812) üzenetére


xcsab
aktív tag

'én a kis kompaktomon 1.5hónapot szenvedtem te még seholsemvagy. (De legalább jól döntöttem.)'
milyen geped is van?

Just do it!

(#2819) Dare2Live válasza xcsab (#2818) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Canon PS A610.
ha muszály a teljesen manualis mód kompaktba nemtudok nála jobbat.

(ha nemmuszály akkor Fuji F-30 vagy ha fontos a 23as kezdő és trendi akarsz lenni Kodak v570)

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#2820) gyuri10


gyuri10
tag

Sziasztok,

Felesegemnek szeretnek venni egy ultrakompaktot gyerekek megorokitesere.

Elvarasaim:
- Picike legyen. Lehetoleg nagyon pici
- ~5megapixel lehetoleg nem tobb, inkabb kevesebb
- tisztesseges mozi mod (640x480@30fps) hanggal
- 3x optikai zoom, de nem baj ha tobb
- semmilyen manualis cucc nem kell
- zajmentes es nem is vizfestmeny
- gyors bekapcsolas

Ohajok
- SD kartyas, ha lehet
- mozi lehetoleg zoommal es MP4-be
- ISO400
- kepstabi


Mely gepeket ajanljatok, hogy megnezzem?

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#2821) Dare2Live válasza gyuri10 (#2820) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

semmit mert ilyen gép nincs. Nem nagyon pici ultrakompaktban nincs hanem még fél-1kgs 150efts bridgében sem.

huzz ki pár dolgot az igénylistádról első körben....

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#2822) perempe válasza gyuri10 (#2820) üzenetére


perempe
addikt

Itt Te is kikeresheted a megfelelőt:
[link]

Az ultrakompaktok általában kis fényerővel bírnak. Egy nagyon picivel nagyobb Canon IXUS/S, Sony W (N1?), Fuji F30 fényképezőgép jó megoldás lehet.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#2823) xcsab válasza gyuri10 (#2820) üzenetére


xcsab
aktív tag

ez jonak tunik igy elso latasra az ultrakompaktok kozott: RICOH Caplio R5 noir
:))

Just do it!

(#2824) szaki1 válasza as_Rock (#2816) üzenetére


szaki1
tag

Amig Ti itt jól megvitatjátok a nagy eszméket a gépek hatalmas tudásairól ill. hiányosságairól, addig:

a különböző gyártócégek éppen azon tanakodnak, hogy melyik ''csúcs szuper új'' modelljeiket hogyan is butitsák le, melyikről mit-hogyan hagyjanak le, nehogy még a végén egy olyan gépet sikerüljön összereakni, ami minden igényt kielégít és még elég kedvező az ára is!!!

A hiányosságokat pedig jó kis bosós árú kiegészítőkkel hitetik el a vevőkkel!

A média pedig a gyártócégektől kapott jó kis suskával, elhitetik Veletek az egész nagy kakit!

(#2825) j.bravo válasza as_Rock (#2816) üzenetére


j.bravo
addikt

Ne válaszolj neki, csak adod alá a lovat. Ignoráld a hsz-eit.

Whatever.

(#2826) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

volt anno egy exif szerű program ami ha egy fotó fölé vittem a cursort megmondta milyen gép, milyen exp idő, iso... (szóval kiirta az exif értékeket)
most viszont istennek nem találom vki tudna segíteni?

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#2827) Allien válasza szaki1 (#2824) üzenetére


Allien
veterán

És most azt hiszed, felfedezted a spanyol viaszt? EZT eddig is tudta mindenki, mert ez a fogyasztói társadalom. Természetessen, jó lenne, ha pl. az én KonicaMinolta Z2-m olyan gyors lenne, mint egy dslr, cserélhető lenne az optikája, de azért a jelenlegit is lehetne használni. A szenzor mérete még csökkenne, de mégis, dinamikusabb lenne, érzékenyebb, és még ISO 6milliónál sem zajosodna, lehettne vagy 3 féle memkártyát belerakni, akár egyszerre is, több vakut is mellékelnének hozzá, és ezek visszatermelnék az áramot!:DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2828) szaki1 válasza Dare2Live (#2826) üzenetére


szaki1
tag

pl. az ingyenes IrfanView

tartalmazza, hogy milyen fényképezõgéppel készült a kép, milyen rekesznyílás, ISO érzékenység, expozíciós idõ mellett, mekkora fókusztávolságon állt a zoom optika, mûködött-e a vaku, milyen fénymérési módszert alkalmaztak

(#2829) j.bravo válasza Dare2Live (#2826) üzenetére


j.bravo
addikt

Pl.Opanda Iexif (van Firefox plugin, a neten levő fotók exif-jét is meg lehet nézni lementés nélkül). Az irfanView, XnView is jó - a gépeden levő képekhez, ha megnyitod őket.

Mindhárom ingyenes.

Whatever.

(#2830) kutga


kutga
nagyúr

Sziasztok!

A minap vettem egy Energizer akkukészletet (négy db akku, kompakt töltővel). A kérdésem az lenne, hogy ezeket hogyan kell üzembe helyezni? Ugyanúgy mint a mobiltelefonok aksiját ezeket is ki kell sütni?

Let the Zone take me if I am.

(#2831) j.bravo válasza kutga (#2830) üzenetére


j.bravo
addikt

[link] :) Ez a megfelelő topik.

Formázd meg (teljes kisütés és feltöltés ill. csepptöltésen hagyva tizenegynéhány órát, mindezt mondjuk 3-szor), ahogy a többi aksit is.

Whatever.

(#2832) j.bravo


j.bravo
addikt

Kedves fórumtársak! Mi a reális értéke/ára egy kicsit több mint egy éves, ellenben alig 1000 expozíciót használt Konica-Minolta Dynax 7D-nek? (illetve Maxxum-nak merthogy Ámerikábul hozta a srác aki eladja :D) 180k mennyire sok érte?
(csak a váz, obi nélkül)

Whatever.

(#2833) szaki1


szaki1
tag

Ha abból indulok ki hogy, a használt 1 éves a cucc ára az újnak fele, akkor ez nagyon sokk!
180.000 Ft

[link]

234.000 Ft az új!

[Szerkesztve]

(#2834) j.bravo válasza szaki1 (#2833) üzenetére


j.bravo
addikt

Igen, de jelen esetben alig volt használva, és már nem lehet sehol kapni, ugyanakkor kereslet még lenne. De egyébként mindegy mert közben elkelt, megelőztek (csütörtök előtt úgysem tudtam volna elmenni érte, mindenképp ez lett volna)

Whatever.

(#2835) szaki1 válasza j.bravo (#2834) üzenetére


szaki1
tag

Amcsiba elég ocson adják az ilyeneket már:

[link]

(#2836) j.bravo válasza szaki1 (#2835) üzenetére


j.bravo
addikt

Hát ha hozol nekem, át a vámosokon, akkor igen. De megrendelni marha drága lenne a kezelési/szállítási költségek és vám miatt, na meg nagyon rizikós (hogy nem lesz 100%-os épségű mire ideér)

[Szerkesztve]

Whatever.

(#2837) Dare2Live válasza szaki1 (#2835) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

hibazz pedig sokan d200/d30nál is jobbnak mondják.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#2838) tocomanyus


tocomanyus
csendes tag

Sziasztok!
A közeljövőben készülök gépet venni, már bújom a fórumokat, tesztodalakat is egy ideje, és igazából még azt sem tudom eldönteni h egy bridge vagy dslr gépet vegyek. Az előbbiben természetesen az R1 jön szóba, az utóbbinál meg oda jutottam h árban kb megegyezik az R1-el az Oly E-500 két obival, így az lenne a másik lehetőség. Különböző tesztoldalakon nézegettem a két gép képeit, és nekem jobban tetszettek az R1-el készítettek, mivel sokkal kevésbé találtam zajosnak a rosszabb fényviszonyok között csinált képeket. Amit viszont hátrányának érzek h pl szűk a zoomtartomány, ezáltal kevésbé sokoldalúan tudnám használni.
Van vmi ötletetek, véleményetek h melyiket vegyem? Melyik gépet tudnám jobban használni amatőr felhasználóként? Vagy esetleg más gép javaslat..? :F
Kösz!

(#2839) bandus válasza tocomanyus (#2838) üzenetére


bandus
veterán

Szerintem, ha gondolkodnod kell rajta, hogy bridge-t vegyél, avagy slr-t, akkor csakis az előbbi jöhet számításba :) ezek közül az R1 már egyértelműen az a kategória, ami nem éri meg az árát, csakúgy mint a pana fz50. Helyettük ajánlanám az új fuji s6500-at, esetleg az s9600-t. Ezek már minden tekintetben profi gépnek számítanak, ideálisak, hogy kitanuld velük a fotózás csínját-bínját. Ha kellően kitapasztaltad őket, akkor majd Te magad is el tudod dönteni, hogy szükséged van-e az slr-ek által nyújtott szolgáltatásokra. Ha igen, akkor semmiképpen sem az olympus felé kell kacsintgatni, hanem inkább nikon/canon/ha sok pénzed van akkor minolta. Ha esetleg már most slr-be ruházol be, akkor is érdemesebb egy canon 400D-t, vagy nikon D50-et választanod kitobival. A későbbiekben ezekhez könnyebben találsz használt cuccokat, olcsóbban. :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2840) adik válasza bandus (#2839) üzenetére


adik
őstag

Az R1-nek olyan optikája van, amit bridge gépek között nemigen osztogatnak, akkora az érzékelője, hogy az már aps-c (ld dslr). Szvsz az R1 az egyik legracionálisabb választás, ha nem akar az ember az objektívvel bajlódni, és van rá ennyi pénze. Egy ilyen minőségű üveg önmagában majdnem annyibe kerülne akármilyen dslr platformon, mint maga a gép.
pls ne hasonlítsunk már egy Fuji 6500/9600-at sony dsc-r1-hez! nagyszerű gép mindkettő, de messze-messze nem egy súlycsoport. És akkor a képminőségről még nem is beszéltem. (Mondom ezt úgy, hogy Fuji filmeket használok, Sony-t pedig élről utálom.)

tocomanyus: mit értesz amatőr alatt? fotóztál már? ez lenne az első géped? az e-500 big kit is nagyszerű választás. Csak azt tartsd szem előtt, hogy mindkét obinak érezhetően gyengébb a minősége, mint az R1 (Ugye Sony dsc-R1-re gondoltál egyébként?) optikájának. Az, hogy neked elég-e az átfogás, azt persze nem tudhatom. Az obik most kezdenek el terjedni 4/3 rendszerhez, bár nem tudom, hogy ott mi a helyzet kompatiblitás terén.

mihez képest: nekem 28-80 (@35mm) obim van, nagyon ritkán kevés. Annyira, hogy eszembe nem jutna venni semmilyen telét.


[Szerkesztve]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#2841) tocomanyus válasza bandus (#2839) üzenetére


tocomanyus
csendes tag

Köszönöm a tanácsot. Az az igazság h volt egy fuji s9500 gépem, és azért váltam meg tőle mert a képminőséggel elégedetlen voltam néhány helyzetben. Azóta kuporgattam némi pénzt is, így jutottam el oda h vegyek egy belépő dslr-t vagy az R1-et. A Canon gépeket (350, 400) azért lőttem ki, mert úgy hallottam nagyon kis gépek, és műanyag érzést keltenek, nekem meg lapát kezem van. Az Olympust az ár-érték arány miatt választottam. A lényeg h olyan gépet szeretnék amire legalább két évig nem akarok költeni, és látva a dslr gépek kitobijait, az Oly-n kívül ez elképzelhtetlen. A Nikon belépő gépeihez sem adnak valami húdefasza obit. De lehet h tévedek.

(#2842) bandus válasza adik (#2840) üzenetére


bandus
veterán

Egyáltalán nem hasonlítottam a fujikat az r1-hez. Szvsz hiába a nagyszerű objektív, akkor sem éri meg az árát, így nálam alapból kiesne, ha bridge gépet vennék, mivel ennyi pénzből inkább D50-et választanék kitobival. Ezért hoztam fel a fujikat, mivel azokért még kiadnám azt az összeget. Ez csak az én véleményem, dehát knek a pap, kinek a papné.. :)

tocomanyus:ezek ismeretében számodra tényleg ésszerű választás lehet az r1, bár én magamnak nem ezt venném. Megnéztem a mostani árakat, és még mindig 192k. Ha a d50 18-55-ös kitobija nem is lenne elég, inkább spórolnék egy kicsit, és máris megvehetem a d70-t a 18-70-es obival (240k körül).

[Szerkesztve]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2843) tocomanyus válasza tocomanyus (#2841) üzenetére


tocomanyus
csendes tag

Eddig csak Fuji gépeim voltak (2), és most kezdtem el igazán foglalkozni a fotozással. Mondhatni kezdő vagyok. (de nem vagyok pixelmániás :)
Hát pont eza nagy dilemma, hogy egy ''fejleszthetetlen'' csodálatos képet adó R1 (igen sony), vagy egy ''nem annyira'' csodálatos képet adó, de fejleszthető Olympus. (vagy más belépő dslr) Igazából a D80-at figyeltem de az jóval a határ-ár-am fölött lesz, úgyh az is kilőve.

(#2844) j.bravo válasza bandus (#2839) üzenetére


j.bravo
addikt

Ez mind igaz, azzal az egyetlen hibával, hogy semmivel sem kell gazdagabbnak lenni ahhoz hogy Minoltát vegyél, mint bármely más márkát :D (A Carl Zeiss-féle Sony obik nem lesznek olcsók, de a Leica-féle Pana vagy Oly 4/3-os obik se, sőt... És míg az utóbbiakhoz nincsenek régi, már bizonyított obik, a Minoltához van elég sok, legendásan jó, manapság már nem is drága obi.)

Az Oly kitobijait egyébként kifejezetten dicsérik, a többi géphez adottat magasan veri, bár tényleg nem éri el az R1 szintjét.

Tipikusan szerintem az R1 megvásárlásához kell a) nagyon gazdagnak lenni, vagy b) nagyon biztosnak lenni abban hogy jó darabig nem cseréled dslr-re a nagyobb szabadság miatt (kegyetlen jó gép, bár nekem fogásra határeset volt - ellenben egy évig használt tanulógépnek drága. Szerintem.)

Tocomanyus: ha nem vagy pixelvadász :) ahogy írod, akkor így az elején még szerintem nem fognak hiányozni a D80 10Mpixele és spéci szolgáltatásai, a 6MP-es D50 megfontolandó választás. Ugyanúgy fejleszthető :) Jómagam is most akarok belépő dslr-t venni, és ez az egyik legreálisabb alternatíva szerintem, kezdetnek egy kitobival, később mondjuk használt, jobbfajta obikkal (enyhe túlzással ha még fel se teszed a gépre, de kiveszed a dobozból, már 30%-ot esik a piaci értéke - míg a használati értéke nyilván semennyit.) Kacérkodtam az Olyval is, nem olyan kicsi a keresője mint mondták, ellenben a legműanyagabb érzés volt számomra. A lista végére csúszott nálam.


[Szerkesztve]

Whatever.

(#2845) Dare2Live válasza bandus (#2842) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

gondolj bele mennyibe tudod egy cz szintű obival a d50eddből kihozni uazon a 24-120as tartományt mint amit az R1 nyújt. 100+300K? mennyi is az R1? 190? Duplaannyit költenél ésha nincs szükséged a 24 alatt és a 120feletti részre márpedig fótósok túlnyomorészének imho nincs mennyivel vagy elöbbre? Semmivel? 2*annyit adtál kirá?

R1 akinek elég a 24-120 bestbuy. Vagy szerinted nem?

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#2846) quantal válasza Dare2Live (#2845) üzenetére


quantal
tag

Az R1 optikájából, nagyméretű szenzonzorából adódó előnyöket elismerve, azonban ne feledkezzünk meg olyan hátrányokról (ha már dslr-rel hasonlítjuk össze), hogy a fókuszrendszere kontrasztérzékeléssel működik, tehát valamivel lassabb, kevés fénynél sokkal lassabb és pontatlanabb mint az slr-ek fáziskülönbség mérésén alapuló rendszere. Az elég furcsa ergonómiai kialakításból adódóan a külső vaku elhelyezése egyszerűen nem jó. A markolat fölötti, oldalt elhelyezett vaku csúnya árnyékot vet. Ha már ilyen ''félprofi'' kategóriába van beállítva akkor ez abszolút nem elhanyagolható szempont.
Az is sokkal jobb megoldás lenne, ha az lcd-t tették volna a markolat fölé, ha már nem tetszik a sonyéknak a hátlap :) Ott se nézne ki sokkal hülyébben.




[Szerkesztve]

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#2847) j.bravo válasza Dare2Live (#2845) üzenetére


j.bravo
addikt

Persze ez is igaz, de ahogy sok embernek nincs szüksége ezen gyutávtartománynál rövidebb/hosszabb gyutávra, ugyanúgy sok embernek egyszerűen nincs igénye egy ilyen szintű obira, mert vagy egyszerűen nem látják a különbséget, vagy nem fotóznak olyan témát ahogy szemet szúrna a részletgazdagságbeli (hű de fura, hosszú szó ez) különbség. A legtöbb embernek a kitobi, vagy annál egy fokkal jobb már tökéletesen elég, sőt fülig ér a szája a képminőségtől.

(Én elvileg igényes vagyok, legalábbis annak tartom magam, és pl. biggamer fórumtárs Sigma 17-70-ével lőtt képek minősége, rajzolata nekem már tökéletesen elégnek tűnik. Pedig ez egy újonnan ''csak'' 90-100k körüli árú obi.)

Persze van akinek bestbuy az R1, csak keskeny ez a réteg. (biztos benne h elég a 24-120 de az pöpecül, nem zavarja a polgárpukkasztó dizájn, és nem zavarja a vaku elhelyezése se (quantal nagyon jól leírta! Engem az se lepne meg ha nagyobb kezűeknek még útban is lenne a vaku ezponáláskor.)

Whatever.

(#2848) Petzi


Petzi
tag

Egy olyan kérdésem lenne hogy kb mennyibe van egy fényképezőgép LCD cseréje?
Előre is köszi

(#2849) werttzui


werttzui
őstag

Én szívesen használom az ultrazoomot 420 mm . Ha most akarnék venni én sem tudnám melyiket válasszam.

PENTAX

(#2850) werttzui válasza werttzui (#2849) üzenetére


werttzui
őstag

Én szívesen használnám ha lenne 12 mm -tól 1200 mm ig :)

PENTAX

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.